To No-X
Pokud se nepletu papírovej default Ultry extreme byl 460/1200, čili by to bylo ne 50 na jádře a 0 na pamětěch, ale 60 na jádře a 100 na pamětech, ale to je jedno, stejně ti co ji vyrobili, ji většinou taktovali jinak, takže by se dalo říct, že 6800UE vůbec neexistovala. Ale na tom nesejde. Chci jen říct, že tohle je jeden test, a ještě k tomu 4xAA 16XAF. Testni to 0xAA 8xAF optymalizace vše na max a uvidíme. Oba víme, že NV40 based karty prováděj jak AA tak AF o něco pomalejc, navíc, čim lepší texture filtering, tim horší výkon ve shaderech. A dost pochybuju, že to testovali se zaplejma všema optymalizacema, navíc to je z dob existence 7x.xx driverů, kdy to ještě nebylo tak ostrý ty optymalizace, myslim, že najdeš dobovej test, kde 6800U dává kolem 5000 v 3Dmarku 05, no jo, jenže já jsem s přetočenou na 460/1200 atakoval sedmitisícovku. A co chci nejvíc zdůraznit, v moderních nejnáročnějších hrách si to AA a většinou i AF nezapneš. Hele, na 6800U se dá hrát oblivion v 1024x768 max detaily, krom stínů, ty jsou vypnutý s HDR docela dobře (samotnej dopad HDR jestli je zaplý nebo ne má v tomto případě dopad na výkon malej). S X850XT si to dáš možná, nejsem si jistej o stupínek vejš na 1280x960 třeba, ale HDR si stejně nezapneš a jinak jsou ty rozdíly velice malé. Mě prostě štve jak se na 6800 začalo díva jak na nepouitelný železo, někdo třeba i tvrdí, že 7600GT je rychlejší jak 6800U. To je blbost hrozná, přetočená 6800GT je lepší jak přetočená 7600GT. 68xx řadě nikdy moc nešly 3Dmarky tak tam ztrácí, ale jakmile se člověk podívá na FPS v hrách a to hlavně minimální FPS. Třeba takovej Stalker a minimální FPS, tam je to o třídu jinde, ačkoliv by bejt nemělo, asi to dělá 256bit vs 128bit na ram.
AD R600: Celekm slabej výsledek, ale pokud bude ta spotřeba tak velká jak se psávalo, tak ji možná i koupim, mam rád raritky, budu po ní prahnout víc jak dnes prahnu po 7800GTX512 :)