Re: chlazeni chipsetu na DFI nF4 ultra
no moc se mi líbí HR-05, ale 7kil za nej nevyndám!
termaltake Extrem Spirit II je o neco levnejsi, ikdyz stejne za 550 Kč, což se jakš takš dá, ale nejde sehnat ani v alze ani v CZC.
ja mam momentalne na chipsetu přes 55st. což mi prijde hafo a navic hroznej hluk. stahnul jsem otacky chladice a teplota šla hned přes 60 (už ve win)
Stále nevím jak to vyřešit NB na DFI Ultra-D,
přemýšlel jsem nad HR SLI nebo rozříznutým freezer,
ale s příchodem nových VGA 8800 (28cm dlouhé) to vypadá bledě,
vypadá to že tam budu muset dát zpět toho řvouna,
btw. nemáte někdo zkušenosti s tím to AC? hlučnost+teploty
http://www.jscomputers.cz/Arctic_Coo...-pId-2052.html
Citace:
Původně odeslal
tnema
no tak na 8800 stejne asi budes muset zmenit MB+CPU, protoze cituji z tiscali :
"Autoři si v testu například stěžují na závislost karet na silném procesoru, s tím, že ani Core 2 Duo na 3,15 GHz nedokázalo kartu dostatečně "vyživit", takže výsledky v aplikacích jako je 3D Mark 2006 oscilují kolem skóre "jen" přes 12 000 (!!) bodů. "
ale to je off...
kazdopadne ten malej arctic vypada dobre, ale myslim ze to nejaky extra velky rozdil nebude. ma malý pasívek -> budou velike otačky -> bude opět problém :-(
Citace:
Původně odeslal
tnema
Já mám fakticky skvělou zkušenost s Tt Extreme Spirit III - otáčky si reguluju přes desku a ten větráček na tom je opravdu tichý do poměrně vysokých otáček, které ale vzhledem k HP ani nejsou moc potřeba...
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Já mám fakticky skvělou zkušenost s Tt Extreme Spirit III - otáčky si reguluju přes desku a ten větráček na tom je opravdu tichý do poměrně vysokých otáček, které ale vzhledem k HP ani nejsou moc potřeba...
asi spis mysliš Spirit II ne? no a ten ani na CC ani na Alze nejde sehnat :-(
jinak mas pravdu ze to je elegantni řešení
Citace:
Původně odeslal
jbrachtl
asi spis mysliš Spirit II ne? no a ten ani na CC ani na Alze nejde sehnat :-(
jinak mas pravdu ze to je elegantni řešení
Jasně že II dle stránek CC. Zajímavé je, že jsem na krabici viděl III.
Musím, se doma mrknout pořádně... :oops:
Jinak naprostá spokojenost a cena taky rozumná...
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Já mám fakticky skvělou zkušenost s Tt Extreme Spirit II
Mě hlavně zajímá zda se mi tam vejde, když mám v horním slotu grafiku s AC (do spodního se mi nevleze kvůli zvukárně).
Jak jde natočit ten NB o 180° ?
Citace:
Původně odeslal
tnema
Mě hlavně zajímá zda se mi tam vejde, když mám v horním slotu grafiku s AC (do spodního se mi nevleze kvůli zvukárně).
Jak jde natočit ten NB o 180° ?
Jakkoliv právě, a to včetně přehození věráčku úplně mimo osu...
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Jakkoliv právě, a to včetně přehození věráčku úplně mimo osu...
moooc velky luxus...kupuju, jen poradte kde v praze?! na alze ani na CZC neni a zrejme nebude :cry:
spirit II na DFI nF4 ultra
Z následujícího důvodu:
http://img248.imageshack.us/img248/7113/26ij3.th.jpg
musím dát VGA do horního slotu,
přemýšlím nad Sipiritem II
můžete ti co ho mají nebo ho měli v ruce ověřit zda jsem mi tam vejde, když bude VGA v horním pci-e slotu?
Nevím jak moc jde natočit, vidělel jsme náký fota na ultra-d, ale nikde jsem neviděl zda jde natočit tak,
aby větráček z toho spiritu byl nad VGA, nad zadní stranou PCB.
http://img154.imageshack.us/img154/8130/19hg2.th.jpg
Všem za jakýkoliv posteřeh předem dík.
Já nevím, co pořád řešíš - tenhle obrázek je IMHO všeříkající a pokud víš, že větráček lze namontovat i z druhe strany žeber, neměl bys mít problém si představit, jak tam bude chladič sedět...
http://www.czechcomputer.cz/czc/prod...ile/37822v.jpg
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Já nevím, co pořád řešíš....
ja resim to, ze to proste v ČR nemuzu sehnat!!! je to super...bral bych to hned ale proste to nemuzu nikde sehnat :cry:
Citace:
Původně odeslal
jbrachtl
ja resim to, ze to proste v ČR nemuzu sehnat!!! je to super...bral bych to hned ale proste to nemuzu nikde sehnat :cry:
Maul zrejme reagoval na tnema ne na tebe ;)
Citace:
Původně odeslal
NightKing
Maul zrejme reagoval na tnema ne na tebe ;)
ja vim, jen že i kdyby se pro to reseni Tnema rozhodl, tak ji bude tezko schánet :)
Chapu, ale treba u FoxPC pisou 14 dni, mozna by stalo za to se jich zeptat, jestli jsou to opravdu schopni do 14ti dni dodat.
MaWa (JSC) pry dokonce do tydne. Zkus se ho zeptat tady na foru.
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Já nevím, co pořád řešíš - tenhle obrázek je IMHO všeříkající a pokud víš, že větráček lze namontovat i z druhe strany žeber, neměl bys mít problém si představit, jak tam bude chladič sedět...
Právě jsem zjišťoval z různých zdrojů jak tam sedí, a "pepa" říká to a "máňa" zase ono, tak se v tom vyznej ....
Citace:
Původně odeslal
NightKing
MaWa pry dokonce do tydne.
tak tak
Citace:
Původně odeslal
tnema
Právě jsem zjišťoval z různých zdrojů jak tam sedí, a "pepa" říká to a "máňa" zase ono, tak se v tom vyznej ...
Tak fajn - podle mého názoru, pokud bude základnou sedět přesně na čipsetu, nepůjde jeho hetapipes s žebrováním vytáhnout za rubovou stranu grafiky, protože ta žebra přeci jen trochu nad základnu zasahují a grafika bohužel v tom samém místě také...
takze se pridávám k sympatiím ke SPIRITu II od TT.
poridil jsem ho (thx MaWa) a je opravdu výbornej a krasne tichej...tižší než zdroj!
mé doporučení! :)
zajimalo by me cim je nejlepsi chladit sli dr-expert ? prislo mi zbytecny zakladat novej topik, jelikoz je hodne podobna... ale ma lehce jinej loyout,takze by meli bejt i trochu jiny moznosti(doufam,ze levnejsi:) ),
takze pasivni therlamright HR-05 sli.. vypada skvele,ale 700,- :/ mozna by sedela i non-sli verze, ve specifikacich na thermalright strankach neni ani,ze jde ani,ze nejde,ale nekde sem myslim zahlid fotku kde byl na ty expert desce (akorat nevim jestli neprekazi druhymu pci-e 16x slotu.. ten stoji 600,-
pak je tu extreme spirit II,vypad moc dobre, ale pasiv mi prijde dost maly :/ takze kdyz bych sundal vetrak - zkousel nekdo jestli se uchladi pouze pruvanem v case ? stoji 500,- coz uz zacina bejt prijatelny a tvrdite,ze je "tichej" :)
tyhle vsecky se tu uz resily,ale otazka je jestli existuje jeste neco,co na ultru-d nesedi a na expertku by to slo a bylo to levnejsi/lepsi ?
jeste je moznost koupit nejakej HT pasivek,ale to bude tak za 500,- a 200 usetrit proti thermalu za to vsecko rezani mi prijde na prd :(
am nekdo nejaky napad?
Já měl Spirita na Expertu a pohoda... otázka pasivního uchlazení je IMHO individuální a já bych do toho nešel... :p
Citace:
Původně odeslal
Chihuri
ma nekdo nejaky napad?
pokud nechces dát tech 700 za ten passive, tak pak je volba jasná a to SPIRITII.
ja resil stejny rozhodnuti jestli dat 700 za passive a doufat ze to bude v pohode (imho ten pasiv ve skrini zabere asi DOST mista) nebo vsadit na jistotu v podobe vyzkousenýho SPIRITA. rozhodl jsem se, a nelituju toho ;-)
myslim ze ty chces passive kvuli tichosti takze ti musim rict, ze SPIRIT je neslyšitelný. ja jsem to zjistil tak, že po vymenení default chladice za spirita ted v casu slyšim jen AIR FLOW ze zdroje :) (OT: proto budu muset modovat zdroj :D )
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Já měl Spirita na Expertu a pohoda... otázka pasivního uchlazení je IMHO individuální a já bych do toho nešel... :p
tak procik mam mimochodem tvuj od paika ;)
no ja mam chiefteca, takze s mistem ani na pasiv by nemel bejt problem.. spis by me prave zajimalo jestli toho thermalrighta nekdo testova, pri otevreny/zavreny case, s airflow/bez airflow jak to vlastne uchladi :)
spirit je fajn,ze jak zacne leto a teplota v pokoji jde na 27° tak si to pohlida sam.. a muzete mi porovnat tichost toho spiritu s nejkym vetronem ? pac,ze neni slyset v kompu, kdyz ale jedou disky je pro me informace dost o nicem :/
ja mam disk s AAM na low v home made silent boxu, takze je velmi tichej, presto nemuzu rict,ze je neslysnej ,stejnetak sem nevidel neslysnej vetrak..
jenom pasiv za 700,- se mi moc nechce to je pravda, ten spirit vypada zatim o dost zajimavejc,ale treba mi tedka nekdo vychvali HR-05tku az do nebes :)
OT:2Jbrachtl fortrona s 12cm fanem sem mel jednou na test v kompu a je to rvout jak svina :( takze musel z domu kdyby ho ten spirit prerval tak by to byla slusna helikoptera :)
Citace:
Původně odeslal
Chihuri
ja mam disk s AAM na low v home made silent boxu, takze je velmi tichej, presto nemuzu rict,ze je neslysnej ,stejnetak sem nevidel neslysnej vetrak..
jestli jdes až tak do dusledků, tak asi je jasne, ze ho trochu slyset budeš. pokud ti nevadi penize nevic, tak si kup za 700,- passive a kdyz se ti to bude prehrivat tak tam muzes na ten pasiv narvat nejaky "neslysitelny" vetrak :)
myslim ze to moc resis...obednej si z nejakyho inetovyho shopu SPIRITa a testni ho a kdyz ten "řev" pro tebe bude nesnesitelnej (coz si teda nedokazu predstavit...leda ze by jsi byl netopýr), tak ho muzes pri nejhorsim do 14dnu vratit. uprime ale myslim, ze spirit je opravdu tichý (vyrobce udává 17 nebo 19dB tušim)