Plus zvys Vcore NB, mne zvysenie na 1.425V pomohlo.
Printable View
Plus zvys Vcore NB, mne zvysenie na 1.425V pomohlo.
RAM mam tyhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38525 a CPU chladim Noctuou.
To přidání V MB zkusím to jsem nedělal a RAM bych taky mohl dát 2,2V nísto základních 2,1V
3360 MHz /7 = 480 FSB to je uz docela hodne.
Velmi pravdepodobne to nedavaji tve pameti. 480x2 = 960. Chybu pameti Prime nemusi odhalit.
Muzes zacit tim, ze snizis nasobic na 6x ... to znamena 480x6 = 2880 to by mel tvuj C2D davat bez problemu s temi napetimi co zminujes.
Pak testuj MeTest86+. Pokud ti projdou alepson 3x pass bez problemu tak teprve zacni hledat chybu jinde.
Pokud to neprojde tak si na P5B Deluxe zkus pohrat s parametry pameti, dej tam treba 6x6x6x18 a ty dalsi subparametry dej alespon na 15, zvys napeti na pamtech na 2.3 a napeti na NB na 1.55.
Pokud to projde, tak stahni Orthos (misto Prime) a zacni treba na 440 FSB s nasobicem 7 a napetim klidne 1.45V a postupne zvedej frekvenci. Mezi zvedani udelej alespon 2 hodinovy test Orthosem. Az to pak neprojde tak sniz o 10MHz a otestuj Orthosem pre noc.
Teplota 70oC, to je z ceho (TAT, jina utilita)? Je to uz celkem vysoko, na dlohodoby provoz bych se poohlednul po lepsim chladici, nebo se spokojil s mensi frekvenci na nizsim napeti.
Jak rika muj kolega: Nevyplati se kupovat nic s 6-7X multiplikatorem ... :-)
Taky jsem na jeho ray nedal .. :-)
Díky za rady...vše to nějak vyzkouším...pravdou je že s voláží desky jsem si nehrál.
Co se týče FSB tak by to deska měla zvládat. Jinak v threadu o P5B deluxe jsem se dočetl, že pro testování RAM není uplně pokaždý ideální dát co nejhorší časování...nějaký RAM s tím můžou mít prej problémy.
Jinak Orthos ted používám na testy taky je to pohodlnější než zapínat 2×Prime - citlivost je prý velmi podobná.
Co se týče teploty tak jsem psal uplně tu maximální při Burnu (na testy), takže při provozu to taky bude někde jinde. No a koupit lepší chladič? To si mě docela rozesmál...zkoušel jsem Ninju...ted mam Noctuu, tak už fakt nevim co tam mam dát :-) (vodníka se bojim a efektivita vzhledem k ceně mi nepřijde jako lepší) to nemluvím třeba o nepraktičnosti u přenášení.
No, nejlepsi na testovani je asi 1x prime + HL2 .... :-)
Half-life 2 je totiz VELMI citliva zalezitost ... a s prime95 umi zazraky.
Co se tyce FSB tak nikdo ti nezaruci, ze zrovna tvuj kus zvladne tech 480 MHz.
Co se teplot tyka, tak mas mozna spatne uchyceny chladic, nebo nejaky problem s vetranim skrine.
Ja se s levnym Hyper TX chladicem nedostanu pres 65 stupnu v TATu ani pri VCore pres 1.5V a frekvencich 3.2 GHz, pri maximalni zatezi. (dlouhodbe pri zatezi Orthosem a napeti 1.4V a 3.1 GHz jsem max na 53 stupnich, to vse pri 25 stupnich ambientu).
Nekam k 70 stupnum jsem se dostaval s stockem kdyz jsem sel pokusne pres 1.5 V.
No, že bych to měl špatně uchycený se dá skoro vyloučit, protože s předchozí Ninjou jsem měl teploty ještě tak o 3-4st. výš. Noctuu jsem navíc nasazoval 2× a je tam pasta Zalman. Co jsem četl jinde tak tyhle teploty nejsou nijak nenormální...navíc je potřeba si uvědomi že 3,4GHz už zase topí trochu jinak než to tvoje...
Aku verziu TAT pouzivate?
Je to pri 2x 100% load v TAT. Vsechny setrici a throtlici technologie povypinany.
Ted jsem to rano znovu testoval:
Obe lehce kolisaji kolem:
52 stupnu pri 3100 MHz a 1.40 V, ambient je zrovna 22 stupnu.
59 stupnu pri 3200 MHz a 1.49 V, amb 22 st.
Napeti uz jsou s Vdroop 0.025V, takze v BIOSu je vic.
Verze TAT 2.05.2006.0427
Pokud pustim Orthos a TAT jen monitoruje tak jsou teploty cca o 4-5 stupnu nizsi. (tedy kolem 54 pri 3200 a 1.49)
C2D 6420 nic moc kousek. P5B Deluxe. Chladic CM Hyper TX za 500,-.
Skrin CM 532 s 12 cm pomalobeznym fanem navic.
CPU vetrak na HyperTX ukazuje 1896 RPM.
Zatez pri kazdem testu kolem 5-10 minut.
Co se ti nezda? Se stockem jsem byl pri stejnym nastaveni nejmin o 15 stupnu vejs pokud si dobre pamatuju.
Mne tie teploty pridu dost nizke o pravde. Mozno to bude ale tym, ze mas proste iny kus CPU. Vplyv dosky by sa tu snad pri merani TAT prejavovat nemal.
Ja TT Big Typhoon na 1300 rpm pri 3GHz a 1.31 real voltazi mam pri TAT Loade 70-75 C, zavislosti od teploty v izbe (teplomer zial nemam). Mam samozrejme jadro allendale. Na druhu stranu chladenie celkovo nemam nijak podpriemerne, je to dobre vetrane ... tak neviem ...
Teploty ktere pise SASA jsou nizke, bud spatny SW nebo senzor CPU... Testoval jsem vice CPU, na ruznych MB, ruzne pasty atd a vzdy s stock chladicem tepltoty lezly k 80°C, s Noctuou nebo Scythe Mine 70-78°C.
Aby mel 52°C ... ;D pobavil jsem se.
Ano přesně tak :-) V klidu mam tak 55st. a jen v uplný zatížení je těch 70st
Třeba s BOXem je těch 55st taky...ale na deafult :-)
TAT pres 70 stupnu neni rozhodne duvod ke klidu a uz vubec to neni normalni.
http://forumz.tomshardware.com/hardw...ict221745.html
Mě právě Ninja taky moc nepřesvědčila...tak jsem tam dal Noctuu a myslel jsem že to pujde tak o 8st dolu...a taky to neni žádná slává...nevim co dělám blbě....třeba ten muj kousek topí víc...asi sem hodim foto case a chlazení.
Ja mam v TAT (100% TAT zatez na obe jadra) taky pres 70°C kdyz jedu na 2.8GHz (1.375V) .. Ninja na cpu, case je imho slusne chlazena.
Mam tiez Freezera 7 Pro a s 2160 @ 9*333 pri 1.336/1.312V (idle/load) mam v TAT 75 stupnov. Vetrany case...
Zkuste tedy postnout verzi TATu.
Podle tohohle threadu: http://www.hardforum.com/showthread....1174781&page=2
Jadra Allendale udavaji zrejme o 15 stupnu vyssi teplotu TJunction nez original Conroe.
Resp roli asi hraje TCaseMax 85 nebo 100. u jednotlivych kousku.
Takze tam kde je u me normalnich 55 stupnu tak u Allendale to odpovida 70 == vsichni spokojeni.
Anduril, PiT, Boin: Pro jistotu doporučuji kontrolu nasazení chladiče a hlavně dostatku pasty? Rada možná hloupá, ale někdy dělá divy. :-)
Ono ja som sa na tu verziu TATu pytal skor tiez z tohoto dovodu. Pretoze jedina (a zaroven posledna) dostupna 2.05.2006.427 ma priamo v helpe napisane:
C2D vychadza priamo z CD, ktore vychadza priamo z P-M... Z coho mi vyplyva, ze cela TAT ukazuje zle na vsetkych C2D a jedine na co je dobra, je BURN test (podobne ako kedysi prorgamcek CPU BURN).Citace:
Known Issues and Limitations:
3.) The digital thermometer temperature feature for the new multi core Pentium-M processors is reported incorrectly on A0 processor since it is broken on A0 stepping of these processors.
Connor:
Pastou to nebude.
mne teda TAT ukazuje hodnoty o 1 stupen vyssie ako akykolvek iny soft (speedfan, rmclock, gb softy), co moze byt skor otazka nejakeho zaokruhlovania, takze by som netvrdil, ze na ziadnom c2d nefunguje spravne/nespravne
Boin: spis bych to videl na divne cidla, kazdy ma uplne jine teploty, neni mozne aby mel nekdo pod zatezi 52°C a nekdo 80°C... tak jsem neveril boxu, dal jsem Scythe, teploty stejne, tak jsem dal Noctuu a zase stejna pisnicka :) tak jsem to nechal tak a je... 50 nebo 80 :) jede to :D
Myslím si, že TAT je opravdu vhodný možná pro Pentium D a u core 2 prostě kecá ;). Řekl bych, že v případě Core 2, bude ideální sledovat teplotu CORE Speedfanem. Věřím, že při full load můžou jádra topit kolem 80C...nakonec třeba grafické čipy pracují při takových teplotách ve 3D celkem běžně. CPU je takhle na obě jádra vytížené spíš vyjímečně.
Objevila se tu uz tahle zprava?
Videl jsem jeste jednu verzi, kde se objevuje Q6600 za 266USD a Q6700 za 530USD.
http://i12.tinypic.com/5x5w413.jpg
jop Q6600 bude stat rovnako ako E6850 :) to su overkill ceny, neviem za kolko bude AMD predavat Ageny a Pumy ale zrejme velmi lacno lebo inak su v <>i
co to tak sledujem tak TAT facha v pohode na 6xx0 a "blbne??" na tych nizsich radach .. tak negeneralizuj plsCitace:
Myslím si, že TAT je opravdu vhodný možná pro Pentium D a u core 2 prostě kecá . Řekl bych, že v případě Core 2, bude ideální sledovat teplotu CORE Speedfanem. Věřím, že při full load můžou jádra topit kolem 80C...nakonec třeba grafické čipy pracují při takových teplotách ve 3D celkem běžně. CPU je takhle na obě jádra vytížené spíš vyjímečně.
Ještě k těm teplotám...
Flash: Koukám, že tam máš rozdíl přes 20st. (mezi TAT a PC ProbeII)...to ovšem není můj případ...mě všechno ukazuje stejný teploty...TAT, PC probe, CoreTemp (teda než shodí mojí Asusku:-) )
Řekl bych, že je dost podmíněný voltáží...při mim dlouhym boji se stabilitou mám ted zrovna 3,2GHz při 1,29real (1,35 bios) a max. teploty při zátěži jsou 64st.
Docela mě to E6300 začíná vytáčet...zprvu jsem se radoval z 3,36GHz....a ted už jsem pomalu slezl na 3,2GHz a nemam nic jistýho...asi přesedlám na E2160/E4300 s vyšším násobočem a bude :-)
No ale faktem je, že kupovat dnes z nabídky Intelu právě E6300 je holý nerozum a hazard... :rolleyes:
Tak v noci to nespadlo a Orthos jel přes 10h.
http://www.ukazto.com/img_small/3210h.jpg
Takže 3,2GHz je snad už stabilních při 1,3V ...zkousím ted ještě 471×7 = 3,3GHz ...zatím to jede 40min tak jsem zvědav...
Sasa/thema: Jasně já vím...ale když už jsem dal za takovýhle CPU 3 litry, tak se mi nechce provozovat na OC co dávají E4300 a ted už asi E2160 :-) ...právě když to takhle nepujde, tak radši vemu E2160 za 1,7k (poloviční cena) a to si pak můžu provozovat na frekcencíh okolo 3GHz a nebude mě líto penez, protože budu vědět, že mam uplně nejlepší poměr cena/výkon...
Jen ještě otázka jestli vzít E2160 za 1,7k nebo když se sežene E4300 za cenu okolo 2,5k
Darth Maul: Takže ty to svoje E2160 provozuješ na 3,2GHz? Je to tak teda dlouhodobě stabilní?
A kam až myslíš že se s tím OC dostaneš, myslím že budeš hodně rád za těch 3,2 to nemá každý (u 6300), s tímto OC bych byl spokojen až až, já měl kdysi 6400 a max byly 3ghz při 1,38. Pokud ho seženeš za 2,5k (4300) tak bych ho volil spíše.
2Boin: Jasně, to je frekvence prakticky bez zvýšení voltáže a běží to už několikátý den bez ohledu na testy nebo běžnou práci a kdyby byl jakýkoliv problém, určitě bych ještě nějakou tu setinku voltu přidal a byla by pohoda... spíš jsem ale to srovnání E6300 vůči ostatním modelům myslel směrem k vyšším násobičům řady E4xxx se stejnou cache...
No tak už jsem se rozhodl...vaše výkony mluví za vše...E6300 prodám a vemu od E2160 za 17 stovek
Když to porovnám z hlediska ceny, tak vlastně za poloviční cenu mam na stejné frekvenci výkon max o 10% nižší...na hry je to furt nebe a dudy a do budoucna to se silnou grafikou stačit bude... bavil jsem se o tom s markrem a povídal že už tady na OCguru prodal 13 kousku...a dávaj 3,2GHz bez zvýšení napětí....tažke vzhledem ke svým možnostem (P5B deluxe a Noctua) se třeba dostanu ještě výš. Každopádně pak napíšu jak to vyšlo a zkusím to porovnat výkonově přímo s E6300.
Jasně, že OC nikdo nezaručí, ale markro má jednu serii, tak je tam dost vysoká pravděpodobnost slušnýho OC...takže muj kousek od tvýho bude nanejvýš o 10 míst... a jak zminuješ ty zoufalce (viz. třeba Anduril), tak to kupovali jinde a je to asi jak u jakýhokoliv jinýho modelu...třeba E6600 v revizi F prej taky stěží dává 3,2GHz...
Takže uvidíme, snad si stoupnu do vaší úspěšný řady s 3,2GHz+
Jn, treba ja jsem takovy zoufalec, muj kousek z obchodu je naprosto tragicky. Aspon doufam, ze to je tim cpu a ne deskou. Uvidi se v pondeli, to bych mel mit novy kousek od markra. PiT mysllim musel ten svuj taky dost zhavit aby mu vubec jel na 3GHz.. Ty od markra vypadaji dobre.
Když skoro na deafult dávají 3,2GHz...copak budou dělat když se jim trochu pustí :-) no pak bude problém zase čím to chladit :-(
jj... a PiT potom zistil, ze ASUS je AUŠUS ... a ked nastavi rucne voltaze, tak to zrazu na 3GHz bez problemov ide a ked necha vascsinu auto, tak musi davat do pamati 2,4V aby boli stable a do CPU aj 1,45V a na 3GHz ani nepostne...
Co to je za mobo? (u mého totiž na "auto" mobo všechno nasolí, takže jede v pohodě, ale na zbytečně vysokých voltážích)
PiT ma tusim P5B deluxe, ja mam P5B (obyc) a taky jsem mel problem s tim auto, ale spise na default takty - ale zase opacny problem nez PiT .. na default to nejelo, dokud jsem nenastavil vsude auto. U o/c jsem nezjistil zadny vliv tohoto.
jj, ASUS P5B Deluxe...
Na default ak som ponechal hodnoty auto, tak ok. Ak som nastavil pamate, ktore mam, aby isli na cca tolko, kolkatky su - 1066Mhz, tak som do nich musel davat 2.4V aby isli bez chyby, no neprikladal som tomu nejaky vyznam, kedze su to GEILy a na heatsinkoch maju priamo napisane doporucenu voltaz 2.4V.
OC som logicky skusal tak, ze som potom dvihol zbernicu procesora, pamate sa snazil ponechat na <=1066/2.4V a dvihal postupne napatie CPU, dokedy nebol stabilny.
Ak som ponechal vsetky ostatne voltaze okrem CPU a MEM na auto, tak mi to na 9x333 nepostlo ani pri VCORE 1.45V a na 9x300 bolo stabilne az na MEM 2.4V + CPU VCORE 1.4V.
Nasral som sa, nastavil napatie NB na 1.45V a uz to ficalo na 9x300 pri 1.4V... No viac to moc neslo.
Tak som pokusne po tom, co som si precital niekde na 4e Tvoj post o tom, ze Ti na auto ohuluje doska, co to da, zvysne voltaze dal vsetky na minimum, co slo a teraz som sa ustalil s voltazami > NB 1.45V, CPU 1.3625V (realne idle1.336/load1.312), MEM 2.1V, ostatne na minime a ide mi to 9x333 + pamate 2x500 stable, mozno by to slo aj viac ale neskusal som...
Skusali ste uz niekto na nejakej doske s Intel P35 chipsetom pouzivat utilitky typu RMClock ???
Tjst nieco ako EIST ale manualne ovladane teda napr znizenie nasobica a sucastne aj vcore pohodlne z windowsu jednym tlacidlo .. vhodne je to napr ked clovek ma vysoke pretocene cpu a ten "brutalny vykon" prave nepotrebuje .. napr v noci ci ak pozeram telku na kompe ci iba surfujem ..vtedy je mi 3600 s 1.42 uplne zbytocnych .... uplne by mi stacilo 2400 s 1.1V :rolleyes:
myslim si ze sharker vie ako to funguje , len mu RMClock na bearlake nefici. Pochopil som to spravne?
Máš v RMC zapnutý EIST?
.
http://img503.imageshack.us/img503/9...lock225nx0.jpg
To asi nepomoze .. hladam nieco na zmenu z 1.0v ~2400mhz (400x6) @ 3600 1.41real z pohodlia windowsu.
S X2 4400+ s tym problem nebol :confused: No podpora novehp P35chipsetu veru zatila nic moc.. kde tu tunic. Co mam overene co funguje 100% spolahlivo je MemSet 3.3 Beta ..no ten neriesi to co robil RMclock :(
http://img295.imageshack.us/img295/7...ucksfz3.th.jpg
Myslím toto:
http://www.home.karneval.cz/4006918901/RMC.JPG
Dokud jsem to neaktivoval na P965 tak RMC taky nešlapal (v BIOSu mám EIST vypnutý).
EDIT: Jestli ti přepínání násobiče funguje, tak ber můj post jak bezpředmětnej. Koukám, že máš asi spíš problém s nejnižším VCORE v RMC.
dneska som robil zaujimavu vec, konvertoval som mapu do .img garminovskeho formatu cez program cgpsmapper na Core2 e6300 na 1960 Mhz mi to trvalo nieco okolo 15 min ale doma na obstaroznom athlone64 venice na 2700 Mhz to trvalo 4min:50 s :o je to dost nepochopitelne predsa 700 Mhz nemoze urobit naskok 300 %:rolleyes: niekde nieco ai hnije
BTW koukam prave ze je ke stazeni novej coretemp 0.95.4 beta http://www.thecoolest.zerobrains.com...reTempBeta.zip,
zkousel ho tu nekdo komu padala predchozi 0.95? Zatim ho mam teprv den, no ukaze se az casem...
Jede v pohodě, žádný známky nestability ..
tak som dneska zalozil E 6300 a zatim to ide na 3200 na 1.24 V menej ako default 1.325 :o co je super:D, teplota v prime 59 stupnov ale mam uz strop v ramkach viac ako 912 nedaju :???: oplati sa kupit rychlejsie alebo srat na to :?: hold ADATA 6400 to nestihaju, za slusnu cenu sa daju zohnat ADATA EXTREME 1000 ist do nich ?
Zdravím,
doporučuju s...t na to, protože já jsem to tak udělal (e6320) - tj. koupil lepší ramku (z Geil 800 cl5 na A-data 800+ EE) a stejně strop fsb cca 500 (na 500 nenaběhlo, na 490 ok - a kvůli ramkám to nebylo - ty daly i 1100...) a nevím, jestli to nedávala deska (to spíše), nebo už procík... 3,2 je v poho...:-) ruku na srdce - provozoval bys to na vyšším oc, nebo jde jen o nalezení stropu? Já osobně teď provozuju na 2,8 a víc jak 3,22 na provoz nikdy nepofičí - především kvůli desce - přeci jen e63x0 má celkem nízký násobič a ds3 (i když mám horší chipset) na tento extrém (tj. fsb>480) už není...
Takže shrnuto - myslím, že víc nedáš kvůli desce (možná o trochu víc - nebo míň) - i když procík na to může mít...
A ty paměti A-data 1000 - mrkni na časování - někde jsem četl, že jedou na 5-6-6-18... což není to pravé, 800+EE jsou obecně ok a levnější - kol. 1950kč...
Spíš jsem to myslel tak, že i když jsou to paměti, jestli se vyplatí další investice do pamětí - a popsal zkušenost, když jsem já sám tuto investici provedl :-(
Jinak je možnost - pokud bys mohl ty svoje paměti někomu přenechat (do jiné sestavy apod.), nebo pokud pro tebe nejsou peníze problém, tak se stávajících zbavit a jít do jiných - určitě si spíše polepšíš.
OT:Nevím čím to bylo, ale moje deska snesla geily (jely na 960) a buď se neměla ráda s Patriotama, Corsairama (zkoušel jsem patrioty 800 cl5 i cl4, c. cl4), nebo jsem měl smůlu, ale ze všech pamětí jsem si nakonec nechal a-data ee 800+, které jako jediné jely stabilně i na 1066 cl5 v poho jdou provozovat na 940 cl4 na 2,1V...
Jinak taky jsem uvažoval nad a-data 1000 (zvlášť když jsou za cca 2300), ale nakonec z toho sešlo - šly podle reakcí nataktovat hůře než 800+.
Samozřejmě je to tvoje rozhodnutí, míchám se do toho abych ti ušetřil čas a peníze - sám jsem totiž totéž před cca měsícem, řešil...
edit - ještě jsem zapoměl - rozhodující rychlost sběrnice, ne frekvence pamětí - v everestu mám na fsb 470, paměti na 960 cl4 lepší výsledek než na 1100 cl5 - fsb 440 a dělička 2,5 ( ale nejelo turbo e.m. - bios)...
Prices of Intel 45nm desktop CPUs revealed
http://resources.vr-zone.com//newspi.../26/QX9650.gif
TCMagazine
Sice uz to neni Conroe, ale zakladat novy thread se mi nechtelo.
tak som zohnal adata 800+ extreme a musim potvrdit su to skvele pamete teraz mi idu na 1066 5-5-5-15 CR2 na 2.14 V :D idem skusit ci daju aj viac procik mam na 3300 pri 1.337 V v biose real CPUZ 1.28 V
Gratuluji ;-) jen mám obavu že strop nakonec bude deska - podobně jako v mém případě... Ale samo přeju ať se dostaneš co nejdál... hodně štěstí:-)
"Ciste teoreticky" si fakt nemyslim, ze doska by bola limitom uz pri FSB +/- 400 MHz.
viz niekolko recenzii (a to je dokonca ver1.0 s 3-fazovym napajanim)
http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=2902&p=2
resp. model S3 - taktisto dali FSB 500.
http://www.xbitlabs.com/articles/mai...3_6.html#sect0
Treba trochu hodit oko na to, co vsetko v Biose menili (MCH, PCIE, FSB volatage , atd ... ) a nieco podobne dosiahne vacsina ludi.
Netvrdim, ze nie su aj lepsie dosky, ktore napr z daneho procaku alebo pamati "vytrieskaju viac", no v case ked boli "IN" tieto modely, tak to rozhodne nebola zla kupa.
Teraz je uz situacia samozrejme ina.
to Janikbanik:
díky za odkazy :-)
Navazoval jsem na jeden ze svých příspěvků výše (kdy jsem psal oso ...) - ne 400, ale nad 490 (fsb) byl u mě problém ... A co jsem se díval na fórech, nebyl jsem sám a na ds3 takhle končila velká většina, nad 500 se nedostal skoro nikdo (mimo pár screenů, které ještě nemusely být stabilní...) Obecně si myslím, že problém sběrnice, makat nad 2GHz... :-)
Jojo, to je to, co jsem myslel... prostě to chce najednou hooodně přidat na V a to na cpu, NB atd... takže už to nestojí zato to trápit (a já to ani nedělal..) Ale bez vodního chlazení je i takhle fsb kol 500 slušný (zvlášť Vcpu na default na desce za 2,5k :-) )
neviem co to ma spolocne s doskou, okolo 500 fsb proste konci vacsina CPUs (ked neratame rvanie neskutocnych vCore pri boji o kazdy dalsi zbytocny MHz)
to SajmoN
Zdravím, já to pouze předpokládám - na "dražších deskách" se lidé dostali o něco dál :-) Můj procesor prostě dá fsb 485 na def.Vcore stable a na 495 už nepomůže nic (padá V cpu při zátěži a tak je nestabilní...) a napájení cpu je záležitost desky... To jen abych osvětlil svůj postup (který samo nemusí být správný a rád se nechám konstruktivně poučit :-))
A uznávám, že honit se za každou MHz je blbost - šlo jen o to najít strop cpu (ta zvědavost, že...) a jak bylo psáno výše viz oso apod. původně jsme řešili RAMky (že jsou brzda) a já jsem to s lepšíma otestoval a jen psal ostatním, že se až tak nemusí snažit a vrážet do toho další prachy (což jsem udělal já, ale další blbost opakovat nemusí, že :-)), protože to stejně už o moc lepší nebude - což byla moje zkušenost...
Prosím číst i předchozí příspěvky a ne jen reagovat na poslední vytržený z kontextu ;-) - i když samozřejmě máte pravdu, nad 500 se dostal málokdo na máločem...
takze skusal som tie ramky na 942 ale cas 4 nejde ani za svet aj pri brutal napeti 2.4 moze to robit bios ale stabilne idu na 5-4-4-10:?: alebo mam smolu a su tam namiesto chipov Micron chipy Promos
možná horší kousek (nejspíše jen jedna z nich)... Máš v biosu nastaveno fast/turbo - na memory performance enhanced? pokud jo, tak možná to dělá problémy... Já když jsem to měl zapnuto, tak mě nešly nad 980 ani na cl5...
2,4V bych do nich nepouštěl, max tak na 2,3...
Je to možné... to takhle taktle chceš mít neustále, nebo jen jde o zjištění maxima? ;-)
no nebolo by od veci keby isli na CAS 4 aj permanentne;)