-
PS/2 mys na USB
Mám tu plno PS/2-mysí, z toho jednu - Logitech - bez kabelu, a jeden mysí USB-kabel, jehoz konektor pasuje do té PS/2 bez. A zádnou kompletní mys na USB.
A pak mám svúj noták Lenovo T401, který nemá PS/2 díru, jen USB.
Tak jsem dostal dábelský nápad, skombinovat tu PS/2 mys s tim USB-kabelem a zkusit, jestli to pobezí.
Výsledek: Noták rozpozná neznámý USB-prístroj (z toho soudím, ze ten kabel na tom konektoru úplne spatne nebude) a chce instalovat ovladac, jenze ani on, ani já nevíme, jaký. Ví to nekdo?
V jednom DE-fóru se nekdo ptal na podobné, kde PS/2 mys pripojil na USB pres adapter s týmz výsledkem. Nekdo mu rek, ze to ovladac nepotrebuje, ze v tom adapteru jsou ty konektory jen prímo prodrátované. Tohle zjistení ovsem tazateli nepomohlo a diskuze skoncila (nekdy pred 10 lety). Nekdo se tazatele jeste ptal, jestli vúbec má na jeho notáku s USB mys nainstalovanou. Takze tady já mám - v Praze k nemu USB-mys mám a funcí normálne, akorát se mi nechce ji tahat sem a tam - hodí se, ale je v podstate postradatelná, bylo by to jen na hraní si s notákem cestou v autobuse. Delsí práci doma ovsem citelne ulehcí.
-
Re: PS/2 mys na USB
Řešil jsem před lety něco podobného s klávesnicí a výsledek byl ten, že pro podporu USB i PS/2 je potřeba podpora v klávesnici. Jinak to sice zapojíš, ale nefunguje to. A stejné poznatky mám i z aktuálního provozu, mám tu několik USB klávesnic, jedna polovina mi funguje s redukcí na PS/2, druhá ani ťuk. Tipnul bych si, že je to u myší stejné. Výměna kabelu = připojení redukce, ale bez podpory v myši je to k ničemu.
-
Díky.
1. Teprv ted jsem objevil, ze jsem mel hned v 1. rádce preklep, je to opravené. Ale asi to tvoji odpoved neovlivnilo. Nekoho to ovsem mohlo mást.
2. Je to mys Logitech M-BB48 a tu mi Gugl nachází casteji jako USB nez výlucne PS/2. Takze snad by prece mohla být i na USB v zásade pouzitelná... ???
-
Ma smysl resit nejakou starou kulickovou mys, kdyz nova opticka USB je i pod 50Kc a levny Logitech za 150Kc? :D
-
Nejde o kulicku nebo optiku, staré ci nové. Tyhle 2 druhy snímacú vidím dnes z hlediska praktického pouzití zhruba rovnocenné (první optická mys, se kterou jsem mel co delat asi pred 15 lety byla hrúza, delala víc, co chtela sama nez co jsem chtel já, a na diskuzích v Netu jsem to nacházel potvrzené). A obecne nové neznamená automaticky lepsí nez staré. Jde o vyuzití materiálu, co mám doma.
-
Aby to šlo, muselo by se jednat o identickou myš. Takhle je sice konektor možná stejný, ale zapojení klidně může být jiné. A taky může být ten USB kabel špatný (ostatně takto se i projevuje).