Instalace Windows XP Home zamrzne před započetím, XPProf a Linux OK
notebook NX6125, model PX421EA, vložím do CD-ROM médium Windows XP Home, spustí se načítání ovladačů, po načtení ovladačů, zůstane černá obrazovka s blikajícím textovým kurzorem. Zkusil jsem čtyři různé instalační CD, s různými verzemi SP. Stále stejná situace.
Když vložím instalační médium Windows XP Prof, proběhne načtení ovladačů normálně a dojdu až k možnosti spuštění instalace a rozdělení disku.
Zkusil jsem instalovat Linux Debian, s tímto OS notebook stabilně fungoval několik hodin, kdy jsem přenášel data z harddisku na nový počítač.
Instalovaný WinXp Home nelze spustit (zamrzne při úvodní animaci), recovery medium nemám ani žádné CD dodané s NB, na disku není skrytý oddíl.
Máte prosím někdo nějaký nápad jak dále? Možná je nutné před instalací načíst nějaký specifický ovladač, ale který?
Re: Instalace Windows XP Home zamrzne před započetím, XPProf a Linux OK
Zkontroluj si v BIOSu jestli není nastaven přístup na disk v SATA módu. Po přepnutí na IDE by to mělo fungovat, nebo dodat ovladače SATA podle chipsetu.
Citace:
Původně odeslal
Aigor
Zkontroluj si v BIOSu jestli není nastaven přístup na disk v SATA módu. Po přepnutí na IDE by to mělo fungovat, nebo dodat ovladače SATA podle chipsetu.
taková volba v biosu není, v NB je PATA disk, zkusím ještě upgrade biosu a potom opravdu nevím.
Úplně stejný problém jsem měl s tímto notebookem také. Linux šel nainstalovat a běhal parádně, Windows XP Home nainstalovat nešly. Instalace se zastavila. XP Pro jsem nezkoušel, celá tahle anabáze byla završená záruční výměnou základní desky.