Excel - soubor se neuloží?
Zdravím,
mám následující akutní problém: v práci mám nainstalovaný MS Excel 2007 (WinXPPro). Dneska jsem si ráno otevřel z lokálního disku dříve vytvořený excelovský soubor, do něhož jsem přidal další 2 listy a naplnil ho daty. Průběžně jsem si ho ukládal (ctrl+s / automatické ukládání mám vypnuto) a po cca 5 hodinách práce jsem ho dofinišoval, uložil (opět ctrl+s) a Excel zavřel (žádná hláška "chcete tento soubor uložit?"). Následně jsem ho chtěl poslat šéfovi, ale zjistil jsem, že dotyčný soubor se mi vůbec neuložil a že poslední změna v něm je před 14ti dny!!!
Zkoušel jsem ho hledat na lokálních discích, ale bez úspěchu :-( Předpokládám tedy, že celou práci budu muset dělat znovu :-( ale pomohlo by mi, jestli by někdo nevěděl, proč se toto děje - před cca 14 dny se mi stalo to samé...
Re: Excel - soubor se neuloží?
Na to mě napadá, zkus soubor otevřít z historie (bud Excelu nebo poslední Dokumenty), jinak máš asi smůlu. Možná že by se dalo něco najít ve složce Temp.
Citace:
Původně odeslal
mejla
Na to mě napadá, zkus soubor otevřít z historie (bud Excelu nebo poslední Dokumenty), jinak máš asi smůlu. Možná že by se dalo něco najít ve složce Temp.
Kde nic tu nic u Slušovic :-(
Já se víceméně smířil s tím, že tu dnešní práci budu muset dělat znova, ale prostě mi nejde do hlavy - když jsem si ho skutečně co 15 minut uložil - že se to prostě neuložilo :-( a vážně bych se nechtěl do budoucna strachovat, že mě to opět potká... Nevím, jestli je to nějaký bug, jestli (ne)mám někde něco špatně nastaveno nebo tak...
Někdy míval excel problém s výpočty ve chvíli, kdy měl nedostatek oper. paměti. Ale to se mi stávalo u 2003. Je možné, že s ukládáním je to podobné. Těžko říct.
Zkus mrknout sem... C:\Users\"user"\AppData\Roaming\Microsoft\Office\N aposledy otevřené\... jsou tam sice jen linky, ale třeba tě to někam dovede....
A když si to dáš "Uložit jako...." a do jinyho umístění, tak se to uloží?
Případně možná nechat projet chkdsk - kdo ví, co to může být za haluz...
Citace:
Původně odeslal
JejKey
A když si to dáš "Uložit jako...." a do jinyho umístění, tak se to uloží?
Případně možná nechat projet chkdsk - kdo ví, co to může být za haluz...
Pokud to dám "uložit jako", tak se to uloží naprosto v pohodě.
Chkdsk nic nenašel... stejně jako na nic nepřišel firemní ajťák, který po telefonu zněl dost nedůvěřivě (zřejmě si myslel, že si z něho dělám prdel :-)).
No nic, práci už mám skoro hotovou, takže to už nějak řešit nebudu (ale budu se modlit, ať už se mi to příště nestane).
No tak to vypadá, že jsem na to (zčásti) přišel.
Mnou popsaná situace nastane, když si otevřu stávající soubor, udělám v něm byť i jednu změnu a pak ho uložím pod jiným názvem. Následně se mi do tohoto nového souboru neuloží žádné další změny a soubor jako takový neexistuje. Na HDD zůstane jen ta původní verze, nový soubor (s novým názvem) nelze najít = neexistuje. Fakt zajímavé...
Řeším obdobný problém - mám Win 7 a Office 2007. Dělal jsi nějaký další výzkum ? V poslední době se mi to povedlo několikrát - mám soubor v excelu, upravím ho, uložím ho v revizi s aktuálním datumem , pracuju dál, průběžně ukládám, pak přeskočím např do Vordu, nějakou dobu tam dělám, poté se chci vrátit a upravený excelovský dokument nikde. Na disku je soubor hodinu starý beze všech změn. Možná to může být tím, že dělám paralelně na dvou monitorech a pouštím si dva excely, abych mohl porovnávat, případně kopírovat data. Dělám takhle pořád a z 99,99 % to funguje bez problémů. Automatické ukládání mám také zapnuté.
Citace:
Původně odeslal
LucernBH
Řeším obdobný problém - mám Win 7 a Office 2007. Dělal jsi nějaký další výzkum ? V poslední době se mi to povedlo několikrát - mám soubor v excelu, upravím ho, uložím ho v revizi s aktuálním datumem , pracuju dál, průběžně ukládám, pak přeskočím např do Vordu, nějakou dobu tam dělám, poté se chci vrátit a upravený excelovský dokument nikde. Na disku je soubor hodinu starý beze všech změn. Možná to může být tím, že dělám paralelně na dvou monitorech a pouštím si dva excely, abych mohl porovnávat, případně kopírovat data. Dělám takhle pořád a z 99,99 % to funguje bez problémů. Automatické ukládání mám také zapnuté.
Další výzkum neproběhl :-) každopádně se mi to už dlouho nestalo a doufám, že ani nestane :-) také jsem změnil OS (původně XP, nyní W7).
Automatické ukládání mám vypnuté.