WDS na Ovislink-WL5450AP a Huawei EchoLive...
Mám net od O2 a dostal jsem modem Huawei EchoLive HG520i. U tohoto ADSL modemu lze wifi nastavit pouze do režimu AP. Dále mám AP Ovislink WL5450AP které bych chtěl nastavit tak aby přeposílalo signál z Huawei dále. Chctěl jsem to řešit přes WDS ale Huawei nepodporuje WDS, tak se mi k němu Ovislink nepřipoji. Zkoušel jsem snad všechy vhodný režimy na Ovislinku a nepodařilo se mi to rozjet. Je to vůbec možný abych dostal internet z Huaweje do ovislinku na LAN porty a aby Ovislink signál posílal dál dalším klientům?
EDIT: Jaký je rozdíl mezi řežimy WDS repeater a Universal repeater. Podle manuálu Universal repeater nevyžaduje aby druhé AP podporovalo režim WDS.
Re: WDS na Ovislink-WL5450AP a Huawei EchoLive...
Na WDS zapomen, to je rezim kdy se spolu bavej dve APcka a zaroven se k nim muzou pripojovat klienti = 1/2 pruchodnost spoje. Ty potrebujes pokud to dobre chapu (= chces na ovise privest net pres wifi a dal ho vest pres kabel) neco v rezimu klienta a to ten ovis s defaultnim firmwarem asi umet nebude.
Pokud chces jeste navrch, aby ten ovis zaroven fungoval jako AP, tak viz predchozi, ztratis min 1/2 pasma, ale i to je technicky mozny, ale opet dost pochybuju ze s default firmwarem. Krabka se muze i s jedinym radiem chovat jako kliet a AP zaroven, samozrejme za predpokladu, ze se smiris s tim, ze to bude oboji na kanalu, na kterym vysila zdrojovy AP. Tohle by melo umet napr openwrt, ale nepovedlo se mi to rozchodit (krabkoklient se pripojil na AP, dalsi klient ho videl jako APcko, ale nepripojil se na nej). Osem v mem pripade to bude nejspis problem s uzavrenym ovladacem wifiny, podle toho co sem se docet.
Právě že potřebuju aby ovis posilal internet na kabel a zaroven i na Wifi. S 1/2 pruchodnosti počítám. Momentálně na ovisu(režim klient) internet mám a posílá ho na LAN porty. Proč myslíš že by WDS nefungovalo? Že by to ovis pak neposilal na LAN? No to mam na mysli, aby ovis fungoval jako klient i AP zároveň. To by měl právě dělat režim Universal repeater. Ale ten se mi nepodařilo rozchodit.
priznam sa ze vazne nevidim problem v tom co potrebuje , otazka je ci na Huaweii je LAN port na ktorom je NET . Ak ano staci prepojit LAN kablom ten port s portom na Ovisku a ten dat do AP modu .
RTM : http://www.airlive.com/product/produ...D1217473992975
RTM2 : http://www.cz.o2.com/_pub/66/e0/21/1...tni_manual.pdf
ak nechce tahat habel od modemu tak jeden Ovis ako CLIENT mode a prepoj kablom s druhym v AP mode . nic jednoduchsie neexistuje .
Citace:
Původně odeslal
Chuck
Právě že potřebuju aby ovis posilal internet na kabel a zaroven i na Wifi. S 1/2 pruchodnosti počítám. Momentálně na ovisu(režim klient) internet mám a posílá ho na LAN porty. Proč myslíš že by WDS nefungovalo? Že by to ovis pak neposilal na LAN? No to mam na mysli, aby ovis fungoval jako klient i AP zároveň. To by měl právě dělat režim Universal repeater. Ale ten se mi nepodařilo rozchodit.
no tak si kup este jedneho OVisa a mas po probleme :) fakt super univerzalne riesenie neexistuje .
Nevim jestli jste to pochopili správně tak tady je obrázek sítě
http://img198.imageshack.us/img198/8123/sithx.th.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Mezi jednotlivými bezdrátovýmí zařízeními je vzdálenost cca 50m.
2proe: On prave nechce zadny kably a zadny dalsi APcko.
sice lehce OT, ale dej si pozor u tehlech modemu od O2 na vysilani site s nazvem VOIP... je to skryte v nastaveni, sit je sice "zabezpecena" WEPem, ale SSID = klic :))
Citace:
Původně odeslal
jimmy
sice lehce OT, ale dej si pozor u tehlech modemu od O2 na vysilani site s nazvem VOIP... je to skryte v nastaveni, sit je sice "zabezpecena" WEPem, ale SSID = klic :))
Jj, vim o tom. Tu sit jsem hned vypnul.
Pokud tomu dobře rozumím, tak potřebuješ cosi jako "repeater", tj. opakovač signálu WiFi. Ano, Ovislink WL-5460AP toto dokáže, avšak ne se standardním firmwarem. Jak už jsem tady radil několikrát, použij firmware APRouter, který obsahuje právě tuto funkci a z vlastní zkušenosti mohu říci, že to opravdu funguje ;-)
ovislink V2 samozrejme funguje aj ako WDS a aj ako UNIVERSAL repeater nikdy som ho v tychto modoch nepouzival tak ak je nieco overene siahni po tom
Citace:
Původně odeslal
IntEx
Pokud tomu dobře rozumím, tak potřebuješ cosi jako "repeater", tj. opakovač signálu WiFi. Ano, Ovislink WL-5460AP toto dokáže, avšak ne se standardním firmwarem. Jak už jsem tady radil několikrát, použij firmware APRouter, který obsahuje právě tuto funkci a z vlastní zkušenosti mohu říci, že to opravdu funguje ;-)
Ovislink 5450 i 5460 režim universal repeater obsahuje, tak proč to s nim nefunguje?
Matně si vzpomínám, že jsem režim Universal repeater v oficiálním V2 firmwaru také používal a nevzpomínám si, že by s ním byl problém. Na APRouter jsem přešel z důvodu větší konfigurovatelnosti.
Co znamená "nefunguje"?
No šlo mě jen se na něj připojit, ale on se nepřipojil na AP s internetem.
Pokud si dobře vzpomínám, tak SSID zdrojového AP se muselo shodovat se SSID opakovače...
Tak jsem to nakonec vyřešil tak, že jsem koupil novej modem ASUS WL600g s print a FTP serverem a podporou WDS. Huawei budu mit jako záložní kdyby se ASUS podělal. Teď to maká jak má, akorát jsem na to ASUSu nenašel funkci watchdog:( Kdyby někdo věděl jestli ji má nebo jak ji zprovoznit, tak se mi ozvěte:)