Reklamace desky v czc, ohnute piny
ahoj, mam problem s reklamaci desky, v paragrafech a obcanskem zakoniku se lehce orientuji, nicmene zde jsem v koncich, a nevim zda to vzdat, nebo dal bojovat. predem diky za odpovedi.
reklamoval jsem v czc desku, ktera bohuzel zhasla i s pocitacem, vsechny ostatni komponenty byly ok. deska mela od zacatku ohle piny v patici na cpu, asi ji zkouseli technici v czc. na tuto skutecnost jsem je upozornil mejlem, odpovedeli mi, ze pokud je deska ok a vse chodi v poradku, tak neni co resit. to byla asi ta chyba, nyni jsem desku reklamoval -nefunguje, nenabiha, atd., a prijali mi ji jako mechanicky poskozenou "ohle piny na cpu". po 14ti dnech mam reklamaci vyrizenou - zamitnuto, mech. poskozeni, ohle piny na cpu. da se neco delat? o tom, ze bych nekde vyhrabal ten mejl z czc dost pochybuji.
lze desku reklamovat s tim, ze nejake ohle piny na cpu nejsou predmetem reklamace?
vratilo se to po 14ti dnech(zaslano postou), takze kdo vi, zda reklamaci zaslali alespon k dodavateli, zda ji rovnou nezamitli.
predem diky za pomoc
Re: Reklamace desky v czc, ohnute piny
Já jsem koupil desku která měla ohlé piny ale doma ani nenaběhla tak jsem obratem jel na reklamaci. Ona je to dá se říct situace skoro stejná protože jestli ta deska u mně doma jela nebo nejela nikdo neviděl. Reklamaci mi uznali ale myslim si, že tam hrál jeden hlavní faktor - desku jsem na reklamaci dovezl ve stejný den, hlavně jsem upozornoval , že deska je zaprášená a dokonce má ohlý heatpipe. Takže jsem to uhrál na to, že mi neprodali novou ale použitou a technik ani nic nenamítal..
Ale co já vim tak poslední dobou na ty piny v patici přistupují tak nějak "tvrdě" a hlavně si myslim, že chyba byla v tom, že nemáš nikde potvrzení o těch pinech. Já bych takovou desku i kdyby jela odnesl na reklamaci a požadoval novou. A kdyby mi novou nedali, trval bych na tom, aby mi do faktury zapsali nějaký dodatek o těch pinech.
Tak hodně štěstí
Ten mail uz nemas? Ja osobne bych jim to velice rychle omlatil o hlavu.
Mně jednou takovou desku s ohlými piny cpali v Alza, měli to vedeno jako "Rozbaleno" a radši jsem se na ní byl před zaplacením podívat - a nevzal jsem ji. Právě kvůli tomuhle...
Ja mam stejnou zkusenost jako Dazzle, dostal jsem disk, ktery pravdepodobne nekde upadl, mechanicke poskozeni bylo po rozbaleni evidentni, ani jsem nezkousel jestli funguje a vecer jsem to jel vratit. Technik mi rovnou dal dobropis a doslova mi rekl, ze pokud to vratim tentyz den, tak to akceptuji a resi na miste.
Bohuzel s touhle situaci asi nijak neporadim, asi bych tam zkusil zajit osobne a rekl bych jim, ze s tim nesouhlasim, pripadne bych je normalne, klidne a slusne pozadal o rozhovor s vedoucim s tim, ze zrejme doslo k nedorozumeni.
Citace:
Původně odeslal
Jey
...na tuto skutecnost jsem je upozornil mejlem, odpovedeli mi, ze pokud je deska ok a vse chodi v poradku, tak neni co resit...
Pokud máš tuhle jejich odpověď, tak opravdu není co řešit...
ahoj, díky všem, nečekal jsem původně tolik reakcí. ať žije diskuse..
takže pokud tomu správně rozumím, v tuto chvíli mám jen jedinou možnost a to vyhrabat někde onen email s odpovědí techniků czc, že je vše v pořádku(když jsem jim psal, že deska má po koupi ohnuté piny, nebo že vypadá použitě, už přesně nevím...).
pokusím se, dám vědět, zda se povedlo a nějak se to vyřešilo(ke zdaru či nezdaru). zatím díky.