-
Jakou GPS navigaci do Auta?
Potřeboval bych GPS navigaci do auta. To by nebyl takový problém, přecijen krámy jsou jich plné, ale bohužel nevím, kterou si vybrat :). Ocenil bych proto reference výhody/nevýhody některých výrobců. Nechci za ní dát více než-li 5 tis. (možná bych i něco přidal, pokud by měl být nějaký zásadnější rozdíl). TomTom by měl být snad kvalitní, ale nevím, co si myslet o firmách "GoClever" (smrdí to moc velkým lowendem) nebo Garmin. Ocením jakékoliv rady, díky.
-
Re: Jakou GPS navigaci do Auta?
já jezdím téměř denně 8-10 adres po praze a jsem 100% spokojenej s tomtom 920... mám vypnuté mluvení jen zapípá před radarem a kamerama.
-
Docela se mi u TomTomu líbí IQ Routes funkce, hlavně možnost vidět řazení do pruhů.
-
Kup si TomToma a kterého, to už asi poznáš podle toho, kolik do toho chceš vrazit :) . Zní to sice povrchně a jednoduše, ale myslím, že to tak přesně je, prostě TomTomy fungují zjevně nejlépe.
-
Resim stejnou vec. TomTom ma spoustu řad 6,7,9. Dělá se něco s integrovaným TMC. Známý ma Navigon za 5k aten to ma integrovane. Coz me hodne zaujalo. Sveho casu se mi hodne zamlouvalo IGO. Novou 8 jsem nezkousel. Tomtom ve verzi 6 nebo 7 jeste neumel navigovat podle zadanych souradnic. Predpokladam, ze to uz dneska umi. Docela casto jsem to na MDA III (IGO) vyuzival.
-
Citace:
Původně odeslal
BeachKEN
Docela se mi u TomTomu líbí IQ Routes funkce, hlavně možnost vidět řazení do pruhů.
To jsou dve veci, ktere spolu nesouvisi. Razeni do pruhu muzes mit i bez IQ routes.
Mam ted zas chvili Mio M400u. Velmi jednoducha, levna navigace. Ma trochu problemy po vyjezdu z delsich tunelu, ale jezdit se podle toho da.
Pokud chces neco lepsiho sahl bych po zminenem TomTom XL IQ nebo Navigonu 43xx rady. Doporucuji vyhnout se Dynavixu, jejich soft je nedoladeny.
-
TMC je úplně na h.vno když se podle toho budeš řídit jenom se neskutečně nase.eš... z dlouhodobého hlediska je v praze nejrychlejší zadávat nejkratší možné varianty a ne nejrychlejší protože se hustota provozu vyvíjí zcela nelogicky...
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Kup si TomToma a kterého, to už asi poznáš podle toho, kolik do toho chceš vrazit :) . Zní to sice povrchně a jednoduše, ale myslím, že to tak přesně je, prostě TomTomy fungují zjevně nejlépe.
Rozhodl jsem se řídit touhle radou a volba padla na TomTom XL Classic Europe
Koukal jsem na různý testy, ale zrovna moudrej z toho nejsem. Takže kdyby někdo přidal zkušenost s tímhle modelem, byl bych rád. Mapy to má všechny co potřebuju, počet map je vlastně jediný rozdíl který mezi tomtomama v téhle cenové relaci vidím jako relevantní.
-
Citace:
Původně odeslal
Khadgar
Rozhodl jsem se řídit touhle radou a volba padla na
TomTom XL Classic Europe
Koukal jsem na různý testy, ale zrovna moudrej z toho nejsem. Takže kdyby někdo přidal zkušenost s tímhle modelem, byl bych rád. Mapy to má všechny co potřebuju, počet map je vlastně jediný rozdíl který mezi tomtomama v téhle cenové relaci vidím jako relevantní.
mel jsem ho kratce na sluzebce a musim hodnotit jenom kladne. Zvazoval jsem jeho lepsiho brachu 730, ktery ma FM transmiter. Ale TomTom oznamil radu x50 takze jeste pockam.
-
Citace:
Původně odeslal
Khadgar
Rozhodl jsem se řídit touhle radou a volba padla na
TomTom XL Classic Europe
Tatik si ji nedavno poridil. Sice nemam moznost porovnat s jinymi vyrobky, ale co muzu rict, ze ovladani to ma udelane skutecne intuitivne, protoze tatik to byl schopny z fleku pouzivat a pochvaluje si to. Pritom co se tyka pocitacu a elektroniky tak je celkem dost anti-talent.
-
Citace:
Původně odeslal
Geeker
.... Tomtom ve verzi 6 nebo 7 jeste neumel navigovat podle zadanych souradnic. Predpokladam, ze to uz dneska umi. Docela casto jsem to na MDA III (IGO) vyuzival.
mám Tomtom 6 a navigovat podle souřadnic umí, používám to už dva roky (pokud myslíš šířku&délku)
-
Citace:
Původně odeslal
Jsykora
mám Tomtom 6 a navigovat podle souřadnic umí, používám to už dva roky (pokud myslíš šířku&délku)
No kdyz jsem ho mel v ruce tak nikde nebyla moznost zadat cilove misto podle souradic (delka, sirka), je to ale par let co jsem to zkousel. Kazdopadne soucane TomTomy to umí.
-
Takže je rozhodnuto, půjdu do ní. Díky pánové
-
Jezdil jsem napřed s půjčeným TomTom One (v2 tuším) a bylo to OK. V obchodě jsem se díval na jiné navigace, zkoušel jsem iGo i TomToma na Windows Mobile zařízení a nakonec jsem se rozhodl koupit navigaci TomTom.
A na aukru jsem si našel TomTom Go 630 Traffic a maximální spokojenost ;-) (vyšlo to levněji než TomTom XL)
(velký display, IQ Routes, RDS-TMC, BT handsfree)
-
Citace:
Původně odeslal
Khadgar
Jenom přidám zkušenost po zhruba měsíci používání. Jednoduše se dá říct, že je to v pohodě :-) Několikrát sice navigace zazmatkovala, ale jinak vždycky dovedla bez problému do cíle. Ovládání je opravdu intuitivní, to je velké plus. Vlastně ani nemám co vytknout. A s Pavlem Liškou to neni tak suchý :-)
-
Na prilezitostnu navigaciu sa daju pouzit aj Nokiacke OVI Maps a licencia na turn-by-turn je uz zdarma vid http://navigovat.mobilmania.cz/Clanky/AR.asp?ARI=114450
-
nemám srovnání, jen bych sem napsal, že Garmin má řadu navigací s doživotní aktualizací map a docela plus jsou Adresy ČR - velká databáze popisných čísel
-
Citace:
Původně odeslal
sid
nemám srovnání, jen bych sem napsal, že Garmin má řadu navigací s doživotní aktualizací map a docela plus jsou Adresy ČR - velká databáze popisných čísel
bohužel se u Garmina doživotní grátis aktualizace týká všech map KROMĚ ČR
-
Citace:
Původně odeslal
Jsykora
Tim doufam myslis jen aplikace Topo Czech a Atlas Czech, protoze jinak je to imo blbost a na mapy navtequ (vcetne CR) mas normalne gratis aktualizace.
-
Citace:
Původně odeslal
Jsykora
City navigator EU je samozřejmě včetně ČR a na rozdíl od Atlasu už má aktualizované i zprovozněné úseky "ostravské" dálnice
-
Nainstalovat a odemknout do garmina jakekoli mapy je tak snadne ze resit nejake oficialni moznosti aktualizace asi neni uplne zasadni.
-
Já mám jenom jednu poznámku k bezmeznému nadšení z TomToma v tomto threadu:
Netvrdím, že je špatný, ale podle mých zkušeností z posledních let, TomTom zaostává v oblasti aktualizace map za ostatními (TeleAtlas, Navteq, regionální vydavatelé) v průměru o ca 4-8 měsíců (odhad - nepitvat). Takže pokud chcete mít aktuální mapy, TomTom momentálně není ta nejlepší cesta...
-
Citace:
Původně odeslal
otas
Nainstalovat a odemknout do garmina jakekoli mapy je tak snadne ze resit nejake oficialni moznosti aktualizace asi neni uplne zasadni.
pominuli nelegálnost, tak ne každý se asi chce patlat s "odemykáním" map
-
Citace:
Původně odeslal
Alf
TomTom zaostává v oblasti aktualizace map za ostatními (TeleAtlas, Navteq, regionální vydavatelé) v průměru o ca 4-8 měsíců (odhad - nepitvat). Takže pokud chcete mít aktuální mapy, TomTom momentálně není ta nejlepší cesta...
Netvrdím, že ne, ale např. včera otevřená dálnice z Vídně směrem na Brno v mém půl roku starém TomTomovi je :)
Na druhou stranu na nějkém obchvatu Brém, kterej nevypadal otevřenej zrovna týden se Miloš úplně ztrácel a my taky (naštestí stačilo použít rozum a ani jsme si nezajeli)
-
Citace:
Původně odeslal
wong
Netvrdím, že ne, ale např. včera otevřená dálnice z Vídně směrem na Brno v mém půl roku starém TomTomovi je :)...
Opravdu? Nevím sice jakou máš verzi map, ale verze 840.xxxx ji ještě nemá, resp. má ji označenou přerušovaně - čili "ve výstavbě".