Reklamace obuvi v HUMANICu
Zdravím vás,
vážení čtenáři - musím se vám pochlubit co se mi včera přihodilo v prodejně obuvi.
Boty pro volné nošení - cena 599,- Kč - syntetika - nejsou vhodné do deště
Koupil jsem si boty je ubohejch 600 s tím, že je budu mít na léto a že se stejně asi brzo zničej ale 600 není tak strašný co bych neunesl... S tímto jsem si boty koupil a v pohodě - jenže po 5ti měsících se boty skoro rozpadly...
- žralok
- prasklý šef ne boku, který spojuje kůži (umělou) a semiš
- popraskané (ale to by nevadilo - to jsem za ty prachy čekal)
- a protože jsem v nich jednou bohužel zmoknul tak se od té doby odlepila a shrnula vložka uvnitř bot.
Byl jsem na pochybách - na jednu stranu říkám co jsem mohl od bot za 600 čekat, na druhou stranu jestli někdo chce prodávat zboží (za jakoukoliv cenu) musí si být jist, že základní požadavky bota vydrží...
Rozhodl jsem se tedy, že to půjdu zkusit - mimochodem na obuvi bylo znát, že byly DOSTI jeté...
Přišel jsem do prodejny v OC Chodov - řekl jsem sl. prodávající že chci řešit reklamaci - ona mne poslala ke dveřím do nějakého kumbálku a dodala ať vteřinu vydržím, že hned tam za mnou někoho pošle.
Přišla paní - aniž viděla boty začala sepisovat reklamační protokol - já už připravenou spršku argumentů jak ji tam uzemním, ale ona v klidu dopsala jukla na boty pak poznamenala vydržte mmt já je ukážu paní vedoucí - odběhla a když se za pár vteřin vrátila řekla:
Budete chtít peníze nebo jiné zboží ? odpověděl jsem, že peníze.
A její reakce byla - OK dojděte si s tímhle lístečkem na pokladnu !
:-O - padla mi huba... byl jsem v šoku a konsternován....
To jako teď hned ??? (no horší otázka ze mě nemohla vypadnout)
Ano můžete hned (řekla s úsměvem).
Dostal jsem 599,- a hotovo - za 5 minut - přičemž jsem ani nic neřešil...
- -
Věřte mi, že jsem odcházel z prodejny s tím, že se snad půjdu s někým pohádat, protože toho ve mě bylo docela dost a chtěl jsem si pustit hubu na špacír. Ale paní z lehkostí a úsměvem mi vrátila peníze bez 30ti denního čekání, bez problémů, bez starostí a ještě mi řekla, že mě chápe :)
Tak jsem vám to musel naspat !
Re: Reklamace obuvi v HUMANICu
Kez by to tak podobne fungovalo vsude pri opravnenych reklamacich :)
tak to velké CG ... co se týče reklamace speciálně bot tak si v ČR obchodníci dovolují opravdu hodně. Já reklamoval boty asi 3x (pokaždé boty za trojku nike, vagabond) a vždy odpověď že obuv byla nesprávně nošena od té doby na reklamace kašlu a boty vyhazuju. Z Humanicu jsem nikdy boty neměl právě kvůli pochybné kvalitě, ale jak na to koukám..třeba tam vyrazím :-)
To znam :) Kdyz jsem si konecne nastudoval podminky. Zjistil na co mam dle zakona pravo, jak spravne postupovat pri problematickych reklamacich...atd. Rozhodl jsem se, ze nikomu nic nedaruju a nenecham ze sebe delat blbce...tak jsem kazdou reklamaci vyridil v pohode a nikde jsem se nehadal. Takoveho casu a k nicemu :D
Gratuluju, paradoxem je, že podobnej přístup potkávám jen u "méně značkového" zboží, kde si to můžu vyříkat na místě. Naopak třeba u Baťy mám naprosto opačnou zkušenost.
Poslali boty do zkušebny, pro lístek sem se měl zastavit zase v Brně (odmítli poslat na adresu), OK - stejně jsem plánoval během 14 dnů další cestu.
Pak mi dali zamítnutí s odůvodněním, že boty byly nevhodně nošené, protože jsem si je nevhodně koupil - mám prý velkou nohu a moc se potím (přeloženo do češtiny), koukal sem jako puk. Ale nejlepší na tom bylo, že protokol byl od úplně jinejch bot a pro někoho úplně jinýho. Tak nasraně volám do prodejny, slečna úplně v klidu, že s tím mám hned přijet, protože mě to nepatří!
To sem už vypěnil, slušně je odkázal do patřičných míst a nakonec souhlasili s tím, že mi pošlou správný protokol (hned mě ovšem "uklidnili" s tím, že ta moje reklamace byla "taky stejně zamítnutá, tak mě to může být jedno").
Asi po týdnu přišel správný protokol - a vida, naprosto identická zpráva se stejným podpisem ze zkušebny, jen jméno zákazníka a typ obuvi přepsali.
Takhle se tedy taky "řeší" reklamace...
Citace:
Původně odeslal
Aigor
Gratuluju, paradoxem je, že podobnej přístup potkávám jen u "méně značkového" zboží, kde si to můžu vyříkat na místě. Naopak třeba u Baťy mám naprosto opačnou zkušenost.
"u BaTI", to jen pro pořádek (stejně jako že "mNě to může být jedno") :-)
On právě Baťa svého času na reklamace kadil (resp. byl až přespříliš "štědrý"), takže si hodně lidí co znám zvyklo koupit u Bati boty, za nějakou dobu (samo že v záruce) je vrátit a vzít si peníze anebo vyměnit za nové. Hotovo.
A k tomu zdůvodnění, proč ti je nevzali... asi tak 3 roky zpátky jsem si za 2k koupil manšestráky (byly fakt luxusní), během 4 měsíců normálního nošení se mi v rozkroku prošoupaly. Reklamoval jsem je a dostalo se mi v podstatě oznámení, že mám zřejmě příliš široká stehna (pravda, mám :-)) a tudíž je to můj problém. Proto si už manšestráky nekupuju, jelikož džíny se mi sice taky prošoupávají, ale až tak za 2 roky.
Přesně stejně, jak jsi to popsal, Atreide, to funguje v Deichmannu.
Jenže já už nemám nervy na ty věčné reklamace. Vždy jsem to řešil tak, že jsem si tam koupil nové boty za vrácené peníze.
Přestalo mě ale bavit, že se mi i nenáročně používané boty běžné konstrukce doslova rozpadnou a člověk aby se styděl v tom chodit. (přitom když jsou nové, tak bývají i pohodlné a designově některé modely povedené)
Nicméně teď o víkendu jsem si tam koupil boty Nike a maje v poslední době problémy s výběrem bot na svoji nohu, chystám se tam jít s prosbou, zda by bylo možné vyměnit za jinou velikost... holt mi ne úplně dobře sedí (letos už se mi tohle stalo podruhé :-( ). Tak dám vědět, zítra tam jdu.
Ono třeba takové Powery od Bati jsou boty tak na měsíc běžného nošení - podrážka durch (a reklamoval bych to velice rád, jenže Baťa).
Poslední roky kupuji chodecké / běžecké boty Reebok (vždy ze slevy do 1000 Kč) a pokaždé ty boty vydržely alespoň rok a půl běžného, téměř každodenního, nošení - kolik od nich očekávám - a i ty nejstarší až do posledního okamžiku vypadaly celkem k světu. Ve chvíli, kdy jsem prochodil podrážku na poslední vrstvu, až tehdy se začaly párat na špičce a na patě, ale stále se ještě dají použít na venčení psa (a na malování), druhý pár je i po roce a půl jako zánovní, jen podrážky už jsou hodně jeté. :-) Teď jsem zkusil poprvé Adidasy podobného ražení (semišky sportovního střihu), tak jsem na ně zvědav.
Kéž by to bylo tak jednoduché i s kalhotami - co je na délku, je dvakrát širší a nebo se dělá velikost, která mi při nevhodném střihu už je malá. A to chci jen klasické rifle nebo manšestráky, ale zas chci, aby něco vydržely a nestály výplatu.
Mimochodem: největší zabiják bot je z prozatímní zkušenosti zátěžový koberec. A boty prochodím spíš, než roztrhám (to se mi povedlo naposledy před pár lety u bot od pana Nguyena).
nj, u "spotřebáků" to jeden překousne, ale když se mi začnou po půl roce párat na třech místech Vibramy za skoro 3k, tak to pak předpokládám, že by reklamace měla fungovat jak má...
Tak hlásím z Deichmannu dobrá zpráva opět, nenošené boty libovolně vymění. Takže mám větší a snad už to bude oka :)
Ještě ohledně Deichmanna: máti co x let prodávala boty mi striktně "zakázala" :-D kupovat u Deichmanna kožené boty => jde o to, že na výrobu bot nepoužívají normální kůži v celku, alebrž je to slepená kožená drť. Rozdíl je jasný - méně kvalitní, nevydrží, nedýchá, zkrátka na prd. Rozhodně žádná "echt Leder" :p
Tak ja si na Batu v Brne (Olympia) nemuzu stezovat. Pani poradila, nakoupil jsem, druhy den jsem si boty pro jistotu jeste doma zkusil (byly k obleku, tak jsem to chtel videt komplet) - pri utahovani snurky se protrhla kuze mezi dirkou a lemem. Hned jsem je sel reklamovat, cekal jsem nejaky ster, ze jsem za to moc rval atd, ale pani se na to jen podivala a hned se ptala, zda chci nove ci penize (boty za cca 1500).
Nadruhou stranu mam spatnou zkusenost s Nike a Adidas a podobnyma "hupercool" znackama - prodre se mi pata a smitec. Spojeny jsme za leta pouzivani s Asicsem, vzdy jsem prodrel az podrazku (po x letech noseni).
PS: nevim jak ostatni, ale ja mam cca 3-4 boty a stridam je, takze je neznicim tak rychle. Vy mate jedny nonstop?
K tem prodrenym kalhotam? Mam nazor ze jejich zabijakem jsou latkove kancelarske zidle - zlata hladka skolni lavice :-D
ja mam jedny na casual noseni a pak asi 15 paru do spolecnosti :mweheh: musim ale rict, ze od te doby co mam na casual adidas, peclive vybrane aby se pata neprodrela, tak jsem nadmiru spokojen. Rekl bych ze z techy hypercool znacek je nejhorsi Puma, ale bohuzel delaji boty ktere se mi libi... Taky jsou super Adidas sportovni sandaly, mam je 4. rokem a stale vse drzi pohromade.
Nevím jak to bylo myšleno, zda 4 páry na běžné nošení celkově, či 4 páry na určitý povětrnostní podmínky.
Já mám na běžný nošení (nepočítám obuv na sport, či společenské aktivity) právě ty 4 páry celkově. Ve skutečnosti používám pouze 2 páry a to zimní goretexky a na jaro/léto/podzim sportovní vycházkovou obuv. Semtam když si na to vzpomenu tak nazuji i některý z těch zbylých 2 párů, mám je ale spíše jako náhradní obuv. Všechno to jsou ale kousky za cca 2-3k, levnějším botám po negativních zkušenostech příliš neholduju. Je ale fakt že i tak subjektivně zacházejí docela rychle, ve srovnání s minulostí a přesunem většiny produkce do číny šla kvalita a výdrž dolů.
4 pary na bezne noseni, takto jsem to myslel. Zimni (ty mam jedny, ale protoze stejne vsude jezdim autem, tak to ani nevadi) a spolecenskou obuv jsem nepocital. Ty 4 pary stridam podle nalady ci obleceni a od te doby co jsem prestal nosit jedny boty na pul roku mi i vydrzi :-)
Jj, já asi taky tak... + trek sandály, lehčí trek, těžší trek+zima, cyklotretry.
Tyjo to jsou problemy, ja mam proste boty, ktery nosim porad, maximalne v lete obcas pobiham v sandalech. Vetsinou mam adidas ci nike a vydrzi klidne 3 roky v peknem stavu.
skechers uz leta a zadnej problem, doknce sem pred par mesicema kupoval ve vyprodeji za 500 a 800 ,-- :) mam jeste porad ty stary obnoseny a nosim je jako pracovni, co ty vydrzeli....parada
taky jsem mel jedny boty co se mnou vydrzely neskutecne dlouho a dost toho zazily.. byly to semisove zeleny Diesely za 2600,-Kc a kdyby mi je máti akčne nevyprala v pracce tak je mam snad jeste dnes ;)
ad reklamace: v utery jsem nesl do Humanicu svoje Mustangy kde se zacala loupat a puchyrkovat ''kuze'' na obou spickach tak jsem zvedavej jak to dopadne.. boty vypadaj, ze maj neco za sebou ale neni tomu tak.. maji uz rok a pul :p.. nechali si je tam na posouzeni a v utery budu vedet, kdyby to nevyslo tak jsem to aspon zkusil :)
Jestli se muzu pridat s trochou OT - Shanel jsem dobre sandale: traktorovitejsi podvozek, vystupek vepredu (proti ukopnuti palce), podrazka plna bez "vzduchovych polstarku", ktere se po chvilce prosoupou a pri kazdem kroku to dela "psouk" :p ... skoncil jsem u Columbie. Staly onehda sice 2700,-, ale uz si nepamatuju jak dlouho je mam (2roky+). Jedine co maji ted za vadu, je opotrebovana podrazka (chodim v nich velmi casto). Zadne parani svu, zadne rozpadani cehokoliv. Skoda ze uz je nedelaji, koupil bych znovu.
EDIT: tak jsem dohledal typ - Columbia Trail Master