Nelze sdílením pc zkopírovat (zálohovat) adresář windows, programfiles... na druhý pc
Ahoj
Chtěl bych z jednoho počítače, který budu přeinstalovávat, dostat vešekerý data z disku na můj notebook. Na přeinstalovávaném počítači jsou nainstalovány WinXP Prof SP3, na mém notebooku mám jak XP tak Visty. Počítač, který budu chtít přeinstalovat, tak jsem nasdílel celý disk C: Na mém notebooku vidím všechny složky na kořenu c, ale když je začnu kopírovat některé mi nejdou otevřít ani zkopírovat (např. Document and setings\ a vnořené některé adresáře, program files, Windows). Nevíte čím to je? jak udělat, abych to mohl vše zkopírovat! už se s tím mořím strašně dlouho a netuším jak na to..... Zkoušel jsem to kopírovat jak z xp a vist a pořád to stejný, do těch složek se nedostanu, takže je ani nezkopríruju.
Re: Nelze sdílením pc zkopírovat (zálohovat) adresář windows, programfiles... na druh
A nebude lepší vytvořit obraz disku? Přece jen přímá kopie systémového hdd není moc košer..
Re: Nelze sdílením pc zkopírovat (zálohovat) adresář windows, programfiles... na druh
přímou kopii disku mám vytvořenou taky, kdyby se náhodou něco stalo. ale mám to vytvořený Ghostem (ale to je několik nesrozumitelných souborů). Já totiž z toho disku budu něco potřebovat vrátit atd...... Protože kdo ví na co si ti, kterým dělám ten počítač vzpomenou, že chtějí zpátky.....
ale jestli je třeba nějaký lepší prográmek.....nechám si samozřejmě rád poradit.
každopádně jsem trošku pokročil. na svým pc jsem si vytvořil upload a do něj to z toho počítače, který chci přeinstalovat hrnu. akorát jsem měl problém v tom, že jsem neviděl svůj notebook, na tom počítači nebyl nainstalován Klient sítě Microsoft. Po tomhle nainstalování, jsem se konečně dostal aspon na svůj počítač...tak jsem to mohl ošéfovat takhle...
Ja teda nevim, ale kopirovat slozky Windows, Program Files, ... to jako proc? A jinak - prece nemuze byt problem nasdilet si na jinem kompu/notebooku nakou slozku, samozrejme s pravy pro zapis, pak na inkriminovanem kompu si ji po siti otevrit, a nahrnout do ni vse co potrebujes.
EDIT?: koukam, ze po tech cca 5 pivech rychleji pisu nez ctu, a ze uz jsi na to prisel ;)
Citace:
Původně odeslal
ukr
přímou kopii disku mám vytvořenou taky, kdyby se náhodou něco stalo. ale mám to vytvořený Ghostem (ale to je několik nesrozumitelných souborů). Já totiž z toho disku budu něco potřebovat vrátit atd...... Protože kdo ví na co si ti, kterým dělám ten počítač vzpomenou, že chtějí zpátky.....
ale jestli je třeba nějaký lepší prográmek.....nechám si samozřejmě rád poradit.
každopádně jsem trošku pokročil. na svým pc jsem si vytvořil upload a do něj to z toho počítače, který chci přeinstalovat hrnu. akorát jsem měl problém v tom, že jsem neviděl svůj notebook, na tom počítači nebyl nainstalován Klient sítě Microsoft. Po tomhle nainstalování, jsem se konečně dostal aspon na svůj počítač...tak jsem to mohl ošéfovat takhle...
Ten GHOST je naprosto dostatečný. Pro přístup k jednotlivým souborům pak stačí použít buď Windowsovou verzi GHOSTa nebo Ghost Explorer - tím jde z GHO souboru vytáhnout jednotlivé soubory.
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Ten GHOST je naprosto dostatečný. Pro přístup k jednotlivým souborům pak stačí použít buď Windowsovou verzi GHOSTa nebo
Ghost Explorer - tím jde z GHO souboru vytáhnout jednotlivé soubory.
Ty jo, tak to moc dík, to jsem nevěděl, že něco takovýho existuje, to je tedy super věc, to musím hned vyzkoušet, to se mi bude strašně hodit!!! Už nikdy víc, kopírování znovu na počítač ještě přes sdílení. Díky
Jinak jsem tedy nezjistil, proč mi to nepovolilo přistoupit přes sdílení do těch jednotlivých složek, ale udělal jsem to tak jak jsem psal, na svém jsem si vytvořil upload a z toho počítače jsem to nakopíroval do svého a tak to jelo dobře. Problém ale i i do nahrátí do uploadu byl v tom, že v počítači, který jsem chtěl přeinstalovat, chybělo na sítovce doinstalovat Klient sítě Microsoft.
Viz podpis ;)
To se může stát, když máš nastavená práva do složek na disku a při sdílení používáš přístup přes neautorizovaného uživatele.
Jaká vůbec nejnovější verze GHOSTu na zálohování disků? Ten co se spouští při bootování z CD-ROMky/DVD-romky?
Já mám totiž Northon Ghost 2003, ale někdy se mi stává, že při startu se sekne a nechce se spustit s USB disky.....
Norton Ghost 14.0. 2003 je tak 5 generací zpět
a tato verze 14 - obsahuje také tu bootovací nabídku, kde se klonují disky a vytvářejí image z partišnů?
:-? Já Ghosta už několik let nepoužívám - koupil jsem si Acronics TrueImage...
...jen sem se podíval do ceníku. ;)
Citace:
Původně odeslal
Paolo
:-? Já Ghosta už několik let nepoužívám - koupil jsem si Acronics TrueImage...
...jen sem se podíval do ceníku. ;)
odkedy som objavil Acronis tak Ghost je tam tam :)
len jedna vec Paolo , zatail som to sice nepotreboval ale da sa z tej zalohy nejak vytiahnut file ako Ghost Explorerom??