Re: Domácí síť a internet
toto jsem dělal tak rok až dva zpátky, takže si už nepamatuju přesně, jak co mělo byt. (od té doby všem doporučuju router.)
na druhym PC nastav výchozí bránu 192.168.1.1 a DNS servery (jak je máš u prvního PC). na prvním PC si v vlastnostech připojení, kterym seš napojenej k internetu, aktivuj volbu "sdílet připojení" (a pokud to bude chtít, tak vyber to připojení, kterym se spojují ty 2 PC).
potom ještě přenastavit firewall na PC1 (pokud máš), aby ti pouštěl komunikaci z IP 192.168.1.2
Nejspolehlevějc tohle funguje, když na pc s internetem nastavíš:
WAN: ip jakou je potřeba a zapneš sdílení internetu
LAN: dej ip 192.168.0.1
na druhým pc
LAN: stačí zapnout aby si to vzalo ip z DHCP, případně pokud chceš pevnou tak ip něco z 192.168.0.2-254 a bránu a DNS dáš 192.168.0.1
Díky kluci, opravdu to funguje a bez problémů. Ještě jednou díky. Přeji moc pěkné dny.:-D
Citace:
Původně odeslal
JejKey
toto jsem dělal tak rok až dva zpátky, takže si už nepamatuju přesně, jak co mělo byt. (od té doby všem doporučuju router.)
na druhym PC nastav výchozí bránu 192.168.1.1 a DNS servery (jak je máš u prvního PC). na prvním PC si v vlastnostech připojení, kterym seš napojenej k internetu, aktivuj volbu "sdílet připojení" (a pokud to bude chtít, tak vyber to připojení, kterym se spojují ty 2 PC).
potom ještě přenastavit firewall na PC1 (pokud máš), aby ti pouštěl komunikaci z IP 192.168.1.2
Je možné přes router připojit i internet, který je k PC přes USB port, já vím jen o síťovým připojení. Myslím tím připojit modem internetu přes USB do routeru a pak to rozvést třeba bezdrátovkou?? Já mám totiž CDMA připojení od O2 Mobilní a to je jen přes USB. Nemám totíž o routerech ani páru.