MSI P35 + E5200 + iny HW - nepravidelne zamrzanie
Zdravim Vas...
mam problem so zostavou, co som skladal pre kamosa. Zostava je:
mboard : MSI P35 Neo
CPU: E5200 nepretaktovany + cooler AC Freezer PRO
RAM: CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5
HDD: HDD SAMSUNG 500GB SATA2 16MB
Grafika: Sapphire HD4830 512M GDDR3 PCI-E
zdroj: Eurocase P4-550W PFC, 14cm fan,CE
Aky je problem : Podla popisu priatela pocitac pri hrani (a v poslednej dobe i pri praci len s internetom, dokonca ked nieje spustena ziadna aplikacia) zamrzne (black screen a v reroduktoroch zunenie), nepomoze CTRL+ALT+DEL... Jedine co zaberie je TVRDY RESET... Haluz je, ze podla popisu priatela to niekedy urobi aj 4-5x za den, niededy to aj 4-5 dni ide bez problemov...
Ja som mal ten komp cely den doma :
* 12 hodin na tom bezal vkuse orthos (coretemp ukazoval teploty najviac 50stupnov na jadre...)
* pocas behu orthosu som brovsoval na nete, pisal nejake veci v Office a nic...
* pocas behu orthosu som spustil aj 3Dmark06 a nechal ho niekolkokrat zbehnut dookola... bez ziadneho naznaku chyby....
Som s toho zmateny, neviete poradit, kde hladat zradu ???
Re: MSI P35 + E5200 + iny HW - nepravidelne zamrzanie
Citace:
Původně odeslal
JejKey
paměti jsou ok?
no v ORTHOSe som testoval BLEND testom, co by malo prevert aj CPU aj ram... ako som pisal 12 hodin bez chyby spolu aj s inymi aplikaciami... iny testovaci SW som neskusal....
mam skusit nieco ine ? CO odporucas? Memtest ???
memtest (boot, NE win verzi)/ GoldMemory. OS jako takovej je ok?
Sazel bych taky na pamet. Takze skutecne memtest a goldmemory jsou na miste.
Mel jsem podobny problem. Ale restart byl tak jednou za mesic. Zcela nahodne. Nakonec jsem zjistil, ze to byla deska. Protoze ostatni komponenty vcetne OS fungovali jinde OK a deska se odporoucela do stavu totalni nestability (umi max BIOS). Trvalo to ale hodne dlouho -- asi rok.
Pripadne bych zkusil i jinej (znackovej) zdroj. Tenhle ma sice 550W, ale je to EC, takze mozna ve spicce odberu (hrani narocne hry) kdy celej system "zere" nejvic mozna nestiha - mel jsem temer totoznej problem s kdysi se zdrojem Gembird 300W, po vymene bylo po problemu.
Takze nechalsom na tom celu noc beza orthos - rano vsetko OK... Potom som otestoval MEMTESTom (z bootovatelneho UBCD), 6 cyklov bez chyby... U mna system uplne stabilny...
2 TOMAS : mno ako pisem v prvom poste... u mna sa chyba neprejavila, priatel mi hovori, ze u neho sa to deje aj niekolko krat denne a potom zase aj tyzden ide bez chyby... Nemyslim, ze je to sposobene zdrojom, pretoze (opat ako pisem v prvom poste) sa to deje aj ked na pocotaci nic nebezi... Mam pocit, ci si so mna kamos nerobbi "soufky"...
Neviem, ale zacinam mat podozrenie na elektroinstalaciu v dome, kde ten pocitac bezi... Kamos hovori, ze elektroinstalacia je nova (cca 3 rocna, ked sa prerabalo), ale nevie, ci to robil odbornik... Zatial ale ziadne problemy nemal so ziadnymi elektrospotrebicmi . Pred tym, nez som mu zlozil horeuvedeny komp mal starsi komp P4 s 350W zdrojom a ten chodil ako hodiny niekolko rokov...
no dnes som mu ten komp vratil s tym, nech vyskusa este, co to bude robit...
Takze vcera si chalanisko zobral komp domov a do hodiny bol zase dole... :mad:
este ma napadlo, nemoze to robit sietova karta, pripadne nejaky problem v datovej sieti ??? Totiz teraz neho vyliezko, ze mu to robi vzdy, ked nieco robi na nete (hra sa, browsuje, stahuje...)...
nieje v BIOSe nejake nastavenie sietovej karty, ktoreho nespravne nastavenie by viedlo k podobnym problemom ???
dakujem za odpovede...
no ony hlavne ty pameti muzou bejt s tou deskou nekompatibilni a nemusi to v testech vykazovat zadny chyby.. neco podobnyho (mrznuti, nahodny restarty) mi tato deska delala s urcitym dual kitem pameti Transcend.. pak jsem tam hodil Transcendy aXeRAM a bylo po problemu.. ty puvodni pameti jinde jely ;)
konkretne ZDE
EDIT: sitovka to taky delat muze, neni nic jednodussiho nez integrovanou vypnout.. pripadne zkusit nejakou ve slotu :)
Heh...
Takze zatial vyriesene... (5 dni uz ide bez problemu). Zrada bola zrejme v PREPATOVEJ OCHRANE (znacka MGE), na ktoru bola skrinka zapojena... Po pripojeni priamo na siet bez prepatovej ochrany sa zda byt problem vyrieseny....
heh a je to tu zase...
po niekolkych dnoch bezproblemoveho chodu to robi zase a s vacsou intenzitou , ako kedykolvek predtym.... Idem skusat menit jednotlive komponenty a uvidim, kde je zrada...
Prva ide grafika - povodna HD4830 vymenena za 2600XT .... uvidime...