jak vymenit lepenej chladic na VGA... a zaruka?
No Koupil sem si Saphire Radeona 9100ku, a taky chladic artic cooler coper silent...
no chladic na procesoru neni prakticky slyset ale co se nestalo, po 14ti dnech dela fan na VGA takovej bordel ze bych se s toho posr##. Uvazuju vo tom ze si poridim nejakej tichej vga cooler a vmenim ho ... ale jak mam vodlepit ten stade a prilepit ten novej abych neprisel vo zaruku? lepe receno abych moch v pripade poruchy ten novej zase prohodit za ten strej... nemuzu pouzit sekundovy lepidlo... potreboval bych neco jako dobre drzici termopastu ktera by ale sla s vypetim sil urvat:)
jo a nevite vo nejakym tichmy vetraccku na vga? u alzasoftu sem si nasel jeden udajne tichej a vykonej CM ale ten ma 6.500 otacek(!?) a 27 db coz neni zas tak super protoze mam 20db arctica...
Re: jak vymenit lepenej chladic na VGA... a zaruka?
Citace:
Původně odeslal Jouffan
No Koupil sem si Saphire Radeona 9100ku, a taky chladic artic cooler coper silent...
no chladic na procesoru neni prakticky slyset ale co se nestalo, po 14ti dnech dela fan na VGA takovej bordel ze bych se s toho posr##. Uvazuju vo tom ze si poridim nejakej tichej vga cooler a vmenim ho ... ale jak mam vodlepit ten stade a prilepit ten novej abych neprisel vo zaruku? lepe receno abych moch v pripade poruchy ten novej zase prohodit za ten strej... nemuzu pouzit sekundovy lepidlo... potreboval bych neco jako dobre drzici termopastu ktera by ale sla s vypetim sil urvat:)
jo a nevite vo nejakym tichmy vetraccku na vga? u alzasoftu sem si nasel jeden udajne tichej a vykonej CM ale ten ma 6.500 otacek(!?) a 27 db coz neni zas tak super protoze mam 20db arctica...
Stejný problém budu řešit příští týden, teoreticky to mám zmáknutý. Původní pasiv sundám pomocí žiletky. Běžně uváděný způsob šroubovák+kreditka se mi neosvědčil. Žiletku musíš vsunout mezi čip a chladič, začneš rohem, kýveš s ní ze ztrany na stranu a nona se tím zařezává, a zkusíš ji zasunout jak nejdál to půjde, opakuješ u každého rohu čipu. Jde to bezvadně, bez použití násilí. Ideální bude když čip trochu zahřeješ třeba fénem (nejdřív odšroubovat původní větráček) tak, aby byl dost horký (už odzkoušeno). Zbytky lepidla jsem odstranil ředidlem - vypadá to drsně, ale funguje to OK, bez známek naleptání čipu. Potřeš to, lepidlo to naleptá a kreditkou to stáhneš jako žvejku. Nový pasiv budu lepit teplovodivým silikonem od titanu, ale způsobem "vteřiňák" tj. rozetřít pasu a do všech 4 rohů trochu lepidla.
Namísto originálního tichého chladiče na gpu používám pasiv z nějakýho pentia (4cm vysoký) a na něj prdnu původní větráček z grafiky na 5V. Chladím takhle stávající gf4shit a není to slyšet, chladič je lehce vlažný, původně jsem jel jen na pasiv, ale zdálo se mi to dost horký.