nemohu nainstalovat tiskárnu HP 815C do winXP
Ahoj, přeji všem mnoho dobrého v Novém roce.
Mnoho let používám tiskárnu HP 815C, kterou jsem měl k počítači připojenou přes LPT port. Od Vánoc jsem si ale pořídil notebooka MSI GX701X, potřebuji připojit tuto tiskárnu k notebooku přes USB port. Tiskárna obashuje jak port LPT, tak i USB. Nedaří se mi však tuto tiskárnu vůbec nainstalovat do Windows XP SP3.
Nejprve jsem vyzkoušel tiskárnu připojit přímo do USB, tiskárna byla nalezena, ale vyskočilo okno: Při instalaci došlo k problému. Při instalaci zařízení došlo k chybě. Systém nemůže naléz uvedený soubor.
Poté jsem tedy vyzkoušel ji nainstalovat manuálně, ale při výběru portu, mi to nabídnou pouze několik 3 LPT porty, 7 COM portů, File (tisk do souboru), Send to Microsoft OneNote, USB001 (virtual printer port for USB) a XPSPort. Zvolil jsem tedy nejprve USB port, vybral jsem z ovladačů moji tiskárnu HP DeskJet 815C a dal další. Při dokončení průvodce přidáním tiskárny mi však vyskočila hláška: Ovladač tiskárny nebyl nainstalován. Nelze dokončit operaci.
Toto jsem zkoušel se všemi porty, které jsem tam měl k dispozici, vždy stejná hláška. Na stránkách HP jsem ovladač do Windows XP nenašel, jelikož je integrován přímo do windows.... takže potom nechápu tu hlášku že nelze naléz uvedený soubor atd..
Zkoušel jsem přidat i jinou tiskárnu. HP 840C a prostě i od dalších výrobců, vždy stejná hláška! Také se mi zdá podivné, že mi při výběru portů nabídne pouze jeden USB001 port, i když mám v počítači USB 2.0 tři.
Pokud by jste měli nějaký nápad jak to vyřešit, prosím písměte mi. Jedině mě pak napadá přeinstalovat windows...., ale kdo ví jestli to by pomohlo, systém mám nainstalovaný od Vánoc.
Re: nemohu nainstalovat tiskárnu HP 815C do winXP
To USB001 je virtuální port, který si vytvoří instalace.
Přes PP v XP funguje? Jsou tam také SP3? Na daném PC bych zkusil, zda bude fungovat i přes USB (ne všechny HP fungují korektně a s ovladači je to pro inkousty zoufalá bída).
Tiskárna připojená ke staršímu pc AMD K6-2 500MHz přes paralelní port PP, vše fungovalo bez problému i s Win XP Professional SP3. Pokud jsem tiskárnu do staršího pc připojil i přes USB, tak tam vše fungovalo také vše bez problémů. (využit byl ten virutální port USB001).
Použit byl i stejný kabel USB.
Jinak myš, flaska ve všech USBčkách fungují.
Já jsem původně ani nechtěl tuto tiskárnu připojovat přímo na notebooka přes usb, ale do routeru ASUS WL500g od USB, který ji v pohodě detekoval, ale když jsem vytvářel ruční instalaci na notebooku přes TCP/IP protokol, tak to taky nešlo tuto tiskárnu přidat.
Chci tedy podotknout, že manuálně nemohu nainstalovat žádnou tiskárnu, at vyberu jakéhokoliv výrobce či tiskárnu, prostě vždy stejná chybová hláška: Ovladač tiskárny nebyl nainstalován. Nelze dokončit operaci.
Na starším počítači nebo na jakémkoliv jiném, jde manuálně vybrat a nainstalovat jakoukoliv tiskárnu, od jakéhokoliv výrobce. Asi nějaký problém ve Win :(
Netuším, kde může být zakopaný pes.
Ahoj. mrkni sem na stránku HP, jsou tam řešeny nějaké problémy, případně jsou tam i nové ovladače k tiskárně - vím, že jsem u kámoše řešil taky takový problém, no HP musíš připojit , až Tě to vyzve samo, jinak je pořád problém a kolem dokola, no asi bych odinstalil ovladače, i v registrech a zkusil to znovu. Další věc, setkal jsem se taky s tím problémem, že jsem byl u známé a nešla jí zaboha tiskárna taky přes USB port - no jednalo se o to, že měla v biosu nastaveno pouze 1.1 usb a ještě na full speed, jak se to přeplo na 2.0 a hispeed tak to šlo v pohodě. Jo a ještě bych třeba taky zkusil přeinstlit usb ovladače na desku. PS: pošlu ten odkaz na HP zatím V
http://search.hp.com/gwczcze/query.h...=815c&oc=14451
V tom problém nebude, problém je, pokud říkáš, že nelze instalovat žádnou tiskárnu. Neupravoval sis nějakým způsobem instalačku Windows?
jj máš pravdu. Jsem ještě omrkl i ty kabely a jeden je určo USB 2.0 a ten druhej nevím, nebyl moc popsanej.
ale stále by to stejně nevyřešilo přidání žádné tiskárny.
Instalačku windows jsem nijak neupravoval, použil jsem to cd, které mám již dlouho.
Mě tak napadlo, jestli třeba není vypnutá nějaká služba ve windows, když se instaluje či rozpoznává hardware při instalaci.
ale to by zas odporovalo tomu, že jsem ještě včera vyzkošel odstranit ve správci zařízení v řadiči USB všechny položky, restartoval jsem, nainstalovali se všechny znova, ale problém přetrvával.
No fakt to vidím, už asi na reinstal.....pokud ještě někoho něco nenapadne.
Tak to přeinstaluj, pokud tam nemáš tuny zbytečných programů, za půl hodiny to máš hotové... (nejprve ale zálohuj data, pokud tam nějaká máš!)
doporucuju nasledujici postup
1) tiskarnu nainstalovat a vybrat rucne LPT1 (idealne pokud je mozne instalovat bez pripojene tiskarny pres USB)
2) po instalaci na "LPT" pripojit tiskarnu 100% funkcnim USB kabelem - mela by se doinstalovat jeji 2. kopie a melo by vse fubgovat ;)
3) smazat tiskarnu nainstalovanou na "LPT"