Logitech MX Revolution zasekávání
Mám MX Revolution, a bohužel se mi čím dál častěji stává že se mi sekne kurzor třeba na vteřinu. Jakoby ztratila signál a pak poskočí o velký kus.
Tento problém Google identifikuje v mnoha diskuzích. Ovšem bez řešení...
Neví někdo co s tím?
Mám i VX Revolution, taky bezdrát, a ta funguje OK. Fakt to nechápu.
Re: Logitech MX Revolution zasekávání
Ahoj, zkusil si odinstalovat ovladace a jet jen na MS nastaveni mysi? Vim, prijdes o radu funkci a mys za 2000,- by mela fungovat naprosto bezchybne, ale vyloucis tim chybu HW
Nebo zkus posunout receiver blizko mysi (na stul pred ni) - osobne nechapu jakou vyhodu ma to, ze receiver je extra do USB - zlata MX1000, ktera mela prijimac v nabijecim tele..
Je to celý divný. Řekl bych že ani nezáleží na vzdálenosti. Píchl jsem si přijímač do klávesnice vpravo, takže to bylo tak 10-15 cm a bezezměny.
Změnu ale (asi) pozoruju při natočení příjímače kolmo k myši. Když jsem měl přijímač zezadu v PC tak se sekala, pak jsem ho dal do prodlužovacího kabelu kolmo a nesekala se. Teď jsem ho mel zezadu v docku notebooku, seka se, dám ho do notebooku ze strany, a zatím OK.
Ovladače to je taky paráda, odinstalovat jsem nezkoušel protože chci používat boční kolečko. Bohužel to mi nejde taky.
Chvíli jsem měl stejný problém, ale už nemám, vyřešilo se to v podstatě samo. Jedinou změnou bylo přemístění počítače do vedlejší místnosti a umístění snímače do jiného portu USB... Nemůže to způsobovat třeba rušení odjinud? Konflikt s jiným hw?
EDIT: Jo a ještě se mi to občas zasekává, když je skoro úplně vybitá baterka - indikátor už dlouho svítí červeně. Případně by tedy mohlo jít i o problém s baterkou/signalizací nabití.
Jinak jedno vlákno k MX Revolution už je zde: http://4um.overclocking.cz/showthrea...ght=revolution
- Jestli kolem půjde nějaký moderátor, navrhuju spojit.
Hele já nevím. Jako mám tu WiFinu, repráky, mobil. Laboroval jsem s tím, nepřišel jsem na souvislost. Stejně tak to není baterkou, dělalo to i na full. Dělalo to na dvou naprosto jiných PC takže HW asi taky ne.
Navíc, je toho plný internet. Stěžuje si na to spousta lidí, takže tipuju že to nebude můj problém... Bohužel jsem nenašel, že by to někdo vyřešil.
Jak jsem už psal, nějakou dobu po nákupu jsem to měl taky, po přemístění počítače a přepojení problém zmizel... Teď už myš dlouho šlape OK. Takže malá záhada :) Jestli na to přijdeš, napiš to sem.
Měl jsem ještě problém s drhnoucím kolečkem, které se mi podařilo opravit - viz odkaz v mém předchozím příspěvku, třeba se ti to bude hodit.
Teď jsem se trochu mrknul na internet, např. sem: http://forums.logitech.com/logitech/...hread.id=11610
Tvrdí se zde, že myši MX Revolution vysílají na 24 kanálech v pásmu 2402 MHz až 2479 MHz, které se mohou rušit s frekvencemi pro bezdrátové sítě 801.11b/g (2.400 až 2.485GHz). Jeden člověk to tam i přímo potvrzuje. To by odpovídalo i mému původnímu podezření, že je to skutečně rušení (před přemístěním počítače jsem měl kousek od myši bezdrátový router). Zkus nejdřív vypnout wi-fi. Pokud to nepomůže, může to být ještě nějaký wi-fi z okolí... Každopádně si pohraj s umístěním USB vysílače k myši, třeba najdeš polohu, ve které to bude ok.
EDIT: Jestli ti to dělá na dvou různých počítačích, na dvou různých místech, pak možná reklamace...
EDIT II: Uvedené frekv. pásmo se překrývá i s Bluetooth, takže vypnout vše v dosahu, mobil apod., a nezapomeň na VX Revolution, ta bude možná vysílat podobně.
Přesně tak. Pokud na notebooku pustím torrent který mi vytíží naplno wifi připojení, tak se mi seká myš v tomhle MX setu. Můžu mít setpointy nainstalované, nebo nemusím a stejně to dělá...
Takže potvrzuji, wifi to opravdu ruší!!!!! Je to šmejd.
Tak jsem na to přišel. Když je přijímač rovnoběžně s myší tak se seká, když je kolmo k myši tak se neseká. Vzdálenost nehraje roli. Dobrý co?
nemuze hrat roli nejaka polarizace signalu a jeho pripadne ruseni WiFi? Me tohle delala jedna myska v momente kdy jsem na stole mel polozeny tehda SE 900i, jakmile ten telefon byl ve stojanku tak to bylo OK, jeste horsi to bylo v momente kdy ten telefon aktivne tahal data.
Bohuzel znama vec, ja vidim interferenci signalu furt, jelikoz mam APcko postavene na bedne PC (ktere uz prakticky nepoustim) a na stole mam MX1000, ktera kazdou chvilku blikne, jako bych do ni strcil (pri pohybu mysule rozsviti diody signalizujici stav nabiti).
Pokud vypnu APcko, mys si ani neblikne. K tomu kdyz je Ap pustene, jeji chod neni uplne stoprocentni, obcas dojde k zaseku ci k vypadku, s vyplym AP se rovnez chova naprosto korektne.
já wifinu vyplnul, mobil zahodil a pořád. Dal jsem si USB modul na 1m kabel a laboroval s tím, a dělá to jak jsem popsal. To samý když dám USB přijímač do docking station zezadu notebooku (seká se) a když ho dám ze strany tak je to OK.
Já už jsem dlouho nezaznamenal sebemenší problém, přitom APčko mám do metru od myši. Od dávného výskytu sekání jsem provedl v zásadě dvě změny, které by na to mohly mít vliv: kompletní přemístění počítače a všeho příslušenství (včetně AP) do jiné místnosti a změna kanálu bezdrátové sítě.
Zkoušel jsem chvíli laborovat s polohou přijímače, jak píše Commander, ale myš jede pořád v pohodě, ať je vysílač rovnoběžně s myší nebo ne... Rovnoběžnost tedy u mě nehraje roli.
Já zrovna u VX Revo pozoroval sekání, vyřešila to výměna baterky... Setpoint ukazoval 20% zůstatek kapacity.
MX1100 fachčí OK, ale tu nemám ještě tak dlouho. V případě VX Revo mám vysílač vodorovně k desce stolu a kolmo k myši, u MX1100 pak svisle vůči hraně stolu (zapíchnutý v monitoru).
Bohužel musím vytáhnout tohle téma. Přemístil jsem notebook a tak jsem musel předělat kabely. Sekání je tu zase, s tím že teď se mi seká i klávesnice. Jsem na prášky. Mám USB hub, v tom klávesnici (drát) a myš (bezdrát). Sekají se obě věci, a to tak že hodně. Ten USB hub jsem dal do notebooku přímo, do docku nebo do PCIe USB karty - nemá vliv, seká se to pořád. Ani poloha, nic. Fakt nevím čím to, nevěřím že by to dělal ten hub, když se to dělo i předtím... Klávesnici jsem měnil, nic.
Nemůže to být třeba přetížením USB sběrnice nebo tak něco? Mám připojeno 10 USB věcí. Bohužel tím že se to seká jenom "někdy" tak se to dost blbě testuje.
Další testy:
nabootoval jsem z CD windows live, a nic se nikde nesekalo, takže to vypadalo na SW záležitost. Pak jsem v normálních WIN laboroval s porty, a ukázalo se následující. Na notebooku mám 3 USB porty, 2 vpravo a 1 vlevo. Pokud připojím myš a klávesnici do pravých, tak se nic neseká a vše funguje OK. Pokud do levého nebo do dokovací stanice, tak se to seká. Takže to mi zase spíš přijde HW věc...
Nemáte nějaký nápad? Zkoušel jsem vypínat řízení spotřeby USB hubů ale taky nepomohlo. taky jsem vypojil všechny ostatní USB zařízení ale opět nepomohlo.
Tak ted resim stejny problem s mysi logitech performance mx. Jsem z toho jiz celkem frustrovany. Mys se sekala pri browseni hned po jeji koupi (cca.rok zpet). Problem jsem vyresil tim, ze jsem reciever vyndal z usb hubu a dal ho primo do PC. Vse klapalo do doby, nez jsem pc prestehoval z jedoho pokoje do druheho. Nyni se mys zacne sekat kdykoliv se ji zachce. Tj. muze hodinu fungovat bez problemu a pak je s ni temer nemozne treba jen brouzdat netem, natoz s ni pracovat. Z teto mysky jsem nesmirne zklamany. Predtim jsem mel mx1000 a ta slapala bez sebemensiho problem pres ctyri roky.
Tato nova mys byl jiz jednou na reklamaci kvuli tzv. double clickum. Reklamace byla zamitnuta, protoze se zavada po tydnu uzivani neprojevila. Jedine co alfa comp udelal je to, ze mysku vycistil. Zda se, ze to pomohlo a mesic fachala jako nova, bohuzel se pak znovu zacaly projevovat problemy s double clickem. Prisel jsem na to, ze staci tlacitka profouknout a je zase na nejaky cas klid.
Je ohromna skoda, ze tak krasna a draha mys, trpi tolika neduhy. Premyslel jsem o koupi samonabijeci klavesnice od logitech, ale po techto zkusenostem mam obavy.
podle mě za to ta myš nemůže. Co jsem googlil tak značka a připojení myši (kabel/bezdrát) na to nemaj vliv. Je to haluz.
Nejhorsi je, ze ani nevim, zda to mam zaslat na reklamaci ci nikoliv. Zavada se tam jiste neprojevi a ja akorat zaplatim postovny tam a zpet.
Btw. po napsani prvni reakce se nesekla jeste ani jednou :-|
já teď našel porty kde funguje vše, takže dobrý. Čekám na novej komp, tak se uvidí, jestli to bude kravit pořád, nebo ne. Tipuju že ne :)