-
Neuznana rekl. flashdisku u Czc
A-Data PD15 8GB
Tak mi prave volali ze reklamace je neuznana a ze disk je mech. poskozen. (prave kvuli tomu jsem jej reklamoval - tedy ze se droli a rozpada)
Nicmene disk se rozdrolil a popraskal skoro vsem co jej zakoupili
viz. diskuze u produktu:
http://www.czechcomputer.cz/fulltext...type=stockitem
8GB verzi uz radsi nevedou,
disk jsem pouzil asi 5 krat, tudis jsem trval na to ze material je nekvalitni a neni to moje vina, oni ze to tedy poznamenaji do protokolu a ze to posilaji do "externiho servisu na flesky" na posouzeni a ze to bude trvat dele..
ja to vidim tak ze 900 v prd..i a kupuju kovovou flesku nebo gumaka.
-
Re: Neuznana rekl. flashdisku u Czc
môžem potvrdiť, kolegovi sa celá flashka rozpadla, ešte predtým sa nám z nej podarilo vydolovať dáta za pomoci lepiacej pásky a podložených papierikov :)
akorát ju nosil v peňaženke, takže namáhaná bola trocha viac..
Ja mám a-datu PD0, chcel som čo najmenšiu a bál som sa práve mechanickej odolnosti týchto superplochýc flashiek ktoré sú vlastne len plošákom zaliatym v plaste. keď sa z PD0 odstráni ten modrý plast (držia ho len gumené zarážky), ostane flashka o veľkosti samotného usb konektora..
-
když už se nakouslo tohle téma s flashdisky u CzC...
mně teď odešel 4GB Corsair Voyager (komp ho nedetekuje)... nepletu-li se, je to tak, že pokud reklamaci uznají, mám právo odstoupit od kupní smlouvy a chtít zpět plnou cenu (kupoval jsem ho cca před rokem)...
onehdá totiž známému tvrdili, že mu ho vymění kus za kus, ale peníze by mu vrátili pouze ve výši, za niž se zboží prodává nyní...
-
Citace:
Původně odeslal
MikeD
mně teď odešel 4GB Corsair Voyager (komp ho nedetekuje)... nepletu-li se, je to tak, že pokud reklamaci uznají, mám právo odstoupit od kupní smlouvy a chtít zpět plnou cenu (kupoval jsem ho cca před rokem)...
onehdá totiž známému tvrdili, že mu ho vymění kus za kus, ale peníze by mu vrátili pouze ve výši, za niž se zboží prodává nyní...
ja jej nevidim v aktualni nabidce a tim je to jeste jednodussi, takze zpet plna cena...
-
ale formu reklamace (tj. vymena, odstoupeni od smlouvy, oprava) jde udelat pouze v prvnich 6ti mesicich po koupeni. Pokud ji mas rok, tak forma reklamace je na firme (tj. oprava nebo vymena za stejnou, ci pokud budes souhlasit, vymena za jinou). Odstoupeni od smlouvy by tusim byla az posledni varianta.
Pokud se teda nepletu...
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
ale formu reklamace (tj. vymena, odstoupeni od smlouvy, oprava) jde udelat pouze v prvnich 6ti mesicich po koupeni. Pokud ji mas rok, tak forma reklamace je na firme (tj. oprava nebo vymena za stejnou, ci pokud budes souhlasit, vymena za jinou). Odstoupeni od smlouvy by tusim byla az posledni varianta.
Pokud se teda nepletu...
nejde mi o peníze - spíš o to, aby mi nenutili stejný model jako ten, který (ač údajně nezničitelný) zkolaboval...
-
Citace:
Původně odeslal
MikeD
nejde mi o peníze - spíš o to, aby mi nenutili stejný model jako ten, který (ač údajně nezničitelný) zkolaboval...
no rekl bych ze ten ti nutit nebudou, pokud to neni verze mini, ten velky ve verzi 4 GB uz nevedou...
jinak ted mi prisel email: "Zasklano na externi reklamaci - servis SE08003229" ze by tedy zaskleno a smitec?
-
Citace:
Původně odeslal
PetrT
Pokud se teda nepletu...
Tak to se pletes:-) Pokud ti danou vec vymenili za novy kus, nebo ti takovou vymenu nabizeji, je to zcela jiste proto, ze puvodni predmet reklamace je neopravitelny. V takovem pripade mas moznost vybrat si reseni reklamace na kterem se dohodnes s prodejcem - vymena za jiny produkt, prepocteni castky na kredit a koupe noveho produktu, nebo pokud se nedohodnete, nebo nechces, tak mas moznost odstoupit od kupni smlouvy = nechat si vratit penize. Plati pouze pro koncove zakazniky, nikoliv firmy.
MikeD - pokud ti dají nový kus, využij toto. Kdyžtak je to +- $622 občanského zákoníku, pokud si tedy nakupoval jako koncák.
Chtěl jsem si právě tento flashdisk koupit, takže jsem nakonec velmi rád, že jsem objevil tento thread.
-
Citace:
Původně odeslal
MikeD
OT/ Trosku odbocim. Pokud mas Voyager 4GB GT (cervenej), tak bacha na vraceni z reklamace. Budou ti zrejme davat obyc neGT, nebrat ani omylem. neGT verze je velmi pomala (8GB mam zapis ~3MB/s, cteni OK), trvat na jakekoliv GT verzi (delaji uz jenom 16GT). Reklamoval jsem jako firma tak jsem si nemohl moc vyskakovat... /OT
-
Citace:
Původně odeslal
Maxik
OT/ Trosku odbocim. Pokud mas Voyager 4GB GT (cervenej), tak bacha na vraceni z reklamace. Budou ti zrejme davat obyc neGT, nebrat ani omylem. neGT verze je velmi pomala (8GB mam zapis ~3MB/s, cteni OK), trvat na jakekoliv GT verzi (delaji uz jenom 16GT). Reklamoval jsem jako firma tak jsem si nemohl moc vyskakovat... /OT
je to nonGT verze... ale k reklamaci jsem se ještě nedostal - nevím, kam dřív skočit... ale mimochodem - neřekl bych, že by byl pomalý
-
no, nicmene dnes je vice jak mesic a pul od zadani reklamace a vice jak tri tydny od predani na "externi reklamaci" do kdy jsem nuceny cekat, nez se neco pohne? muzu treba chtit vraceni reklamovaneho zbozi? podotykam, ze klicenka fungovala, akorat byla popraskana, co kdyz mi ji vrati a fungovat nebude? hmm?
-
Pokud nebyli schopni dodržet 30denní lhůtu na reklamaci, měli by ti přeci nabídnout řešení dle tvého uvážení ne? Čili asi nový výrobek(což ale nevypadá v tomto případě lukrativně) nebo vrácení peněz.
-
Citace:
Původně odeslal
berraneck
Pokud nebyli schopni dodržet 30denní lhůtu na reklamaci, měli by ti přeci nabídnout řešení dle tvého uvážení ne? Čili asi nový výrobek(což ale nevypadá v tomto případě lukrativně) nebo vrácení peněz.
no oni pred vanocema (pry) volali, ze NE, a ze to jestli CHCI, tak to poslou na EXTERNI reklamaci, ale kdo dokaze, ze jsem s tim souhlasil... asi tam dojdu
-
takze je to ted tri mesice od neuznani reklamace a predani na externi reklamaci. co kdyz pridu na prodejnu a budu ji proste chtit vratit, muzou si dovolit mne zase odpalkovat? pochybuju ze ji tam nekde maji, je nejaka lhuta po kterou jsem nucen cekat nez se externi reklamator vyjadri?
-
Podle mě nic jako "externí reklamace" neexistuje, to si tam jen někdo vymyslel, abys neotravoval.
Reklamuješ vždycky u prodejce, co s tím udělá on ti může být jedno, ale do 30ti dní je povinen ti dát nějaký vyjádření.
Pokud reklamaci zamítne, je na tobě si něchat udělat jiný posudek a můžeš se s nima chtít soudit, ale to, že oni sami to pošlou na "nějakou jinou reklamaci a pak se uvidí", to by mi bylo hodně podezřelý.
-
pokud byla ale reklamace neuznana a bylo mu nabidnuto zaslani na "externi reklamaci" (tj. beztak vyrobci ci jeho zastoupeni), tak pri tomto souhlasu mohl taky odsouhlasit delsi trvani tohoto procesu. Mne kdysi Softcom udelal to same - neco zamitnul; nabidnul se, ze to posle vyrobci; upozornil me na delsi dobu trvani a ja s tim souhlasil (tj. vedel jsem o tom, ze si pockam).
-
no a co ted? prijit tam a chtit vec proste zpet? i kdyz ji tam mit samo nebudou?
-
Citace:
Původně odeslal
mokus
no a co ted? prijit tam a chtit vec proste zpet? i kdyz ji tam mit samo nebudou?
poslal bych jim slusny email s dotazem na prubeh reklamace. Zda nemaji nejake informace. Treba budes mit stesti a budou neco vedet.
-
no tak nic jsem neposilal a svete div se dnes mi volali, ze jim vyrobce poslal novou flasku vymenou, fuha... ale ja na to ze stejnou uz nechci (sam CzC ji stahnul z prodeje) a jestli muzu dostat jinou 8GB, ze prej ne, a ja na to, ze se stane stejne to same, tedy ze se i s chovanim jako v perince zas rozdroli... oni ze to nejde, ze ji uz neprodavaji, a tedy nemuzou dat jinou....
-
Citace:
Původně odeslal
mokus
oni ze to nejde, ze ji uz neprodavaji, a tedy nemuzou dat jinou....
To je blbost a sám CZC takhle reklamace řeší běžně, sestře se podělala DVD mechanika, šel jsem tam, technik se zeptal co a jak, tak mu povídám, že asi něco s elektronikou, protože jen tak zoufale "chroustá" ale pořádně se neroztočí... On to jen očichal jestli není spálená (asi) a pak se zeptal, jestli mi nevadí výměna za lepší, protože tuhle už nemaj. Přirozeně nevadila... Takže to jen tak pro ilustraci že s tím "nemáme ji už a nelze ji tedy vyměnit" to nebude tak horký...
Případně bych se zkusil domluvit na kompromisu, jestli teda pokud se stane totéž, tak ti to vymění hned a bez okolků a daj ti jinou nebo peníze zpět... Sice tě to bude stát další čas na vyřízení, ale aspoň by mohla být následná reklamace rychlejší.
-
davide, tys asi neprecetl cely vlakno, oni mu reklamaci neuznali...
-
Počkej tak když výrobce poslal jinou flashku na výměnu, tak mi to nepřijde jako neuznaná reklamace, ale řešení reklamace výměnou za jiný kus, ne?
-
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Počkej tak když výrobce poslal jinou flashku na výměnu, tak mi to nepřijde jako neuznaná reklamace, ale řešení reklamace výměnou za jiný kus, ne?
já si také myslím, že tímto byla reklamace uznána, :?
-
jo, ale vyrobcem, ne prodejcem, o tom, ze na tom asi neco smrdi muzeme taky jen polemizovat
-
tak flešku mám již u sebe, odmítli mi ji vyměnit za jinou, no co už. Zajímavé je ale to, že na jejich stránkách o tom není ani zmínka... papír o výměně za nový kus nicméně mám, a tím defacto potvrdili uznání záruky.