-
elektronický měřič spotřeby energie - jak nastavit tarif
cauves, vcera jsem si v OBI koupil tento pristroj, , je to tento ale v cestine:
http://www.trading-haus.de/xtc/produ...oducts_id/1466
dokaze mi krasne zmerit volty, aktualni spotrebu ve watech, jen nemuzu prijit nato, aby mi meril i kw/h a diky nastaveni udaje - cena za 1kw/h podle tarifu dokaze ukazat aktualni spotrebu prevedenou na kurunu ceskou. tento mod mi ukazuje stale 0 at delam co delam.
mate nekdo stejny nebo podobny meric a dokaze mi rict jak ho zkalibrovat?
dekuju
-
Re: elektronický měřič spotřeby energie - jak nastavit tarif
Mám ten samý, normálně mi funguje.
Kč se nastavuji delším podržením některého z tlačítek. Z hlavy nevím, ale po výměně baterek jsem to chvíli mačkal a přišel jsem na to i bez návodu.
kilowatthodiny by měl ale ukazovat i bez nastavení kč.
-
abych to tedy uvedl na pravou miru, kdyz cely pristroj vyresetuju , nic nenastavim tak to neukazuje kw/h , snad zase nemam smulu na kus
edit: kaslu na to, hlavne ze to meri W a diky tomu si spocitam kolik korun mi to bude stat.
takovej nazornej priklad : muj komp si veme 90 w v klidu, bezi 8 hodin. to je 0,9 * 8 * 4,6 = 33 kc je to tak? 4,6 je tarif co chtej za 1kw/h
-
1 kW=1000 W
takže 0,09 * 8 * 4,6 = 3,3 kc
-
jo mas pravdu uz sem chtel prodat komp zdalo se mi to nejak moc :)
-
hezky a kolik si za to dal?
-
A kde jsi to koupil jestli se muzu zeptat? Dik
-
Jestli si večer vzpomenu, zkusím nafotit postup jak se mi to chová.
Cena: Já ho tenkrát dostal k vánocům, ale tipuju to kolem 1000,-
-
koupil jsem ho v OBI za 450 kč , tedka mam vsechno zmereny takze se mi poflakuje na stole :))
-
Citace:
Původně odeslal
g006
Jestli si večer vzpomenu, zkusím nafotit postup jak se mi to chová.
Cena: Já ho tenkrát dostal k vánocům, ale tipuju to kolem 1000,-
zkusil bys tedy aspon textove napsat ten postup jak se to chova? diky
-
OT: Odkaz v prvním příspěvku nefunguje...
-
2 Příloh-a(y)
Citace:
Původně odeslal
Euphon1c
zkusil bys tedy aspon textove napsat ten postup jak se to chova? diky
Tlačítkem funkce to zobrazuje postupně:
obr 01
1) aktuální napětí + frekvenci v síti + běžný čas
2) aktuální proud + účinnost (nebo účiník?) + běžný čas
3) aktuální spotřebu ve W + účinnost + běžný čas
4) max spotřebu ve W + čas kdy to bylo
5) spotřebu v kWh + aktální čas
6) cenu za spotřebovanou el. + jak dlouho byl odběr vyšší než 0W
Cena se nastavuje podržením tlač. Funkce v prvních 3 režimech
viz obr 02
Dále tlačítkem Funkce měníme režimy nastavení
a) Spotřeba 1. tarifu v Kč za kWh + čas kdy začíná tento tarif
b) Spotřeba 2. tarifu v Kč za kWh + čas kdy začíná tento tarif
c) Maximální příkon (nevím přesně jak funguje, možná při překročení odpojí zařízení)
Nastavuje se to tlačítkem Nastavit, postupně jednotlivé číslice, které se mění tlač. změna
Nastavovací režim opustíme opět podržením tlač. Funkce
Podržením tlačítka Funkce v režimech 4, 5, 6, mažeme naměřenou hodnotu
Hodiny + dny v týdnu (nahoře: mo.tu.we.th.fr.sa.su, je to špatně vidět)se nastavují tlačítkem Nastavit v zákl. režimu.
----
Toto není opsaný návod, ale mnou intuitivně pochopený princip funkce. Je možné že jsem něco nepopsal správně, nebo přesně.
-
takze za tohle uzivateli g006 doopravdy dekuji, merak je fuknci ve vsech smerech.
diky
-
takze ted sem koukal do obi a maji ho za 399kc. :) uz ho mam doma
-
Citace:
Původně odeslal
axetom
ja si připadam jako šašek, protože v regálu u něho bylo 400kč, u pokladny najednou 500 kč - 50 kč nějaká jejich 10 procentní sleva na všechno zboží, sumasumarum 450 Kč.
nemužu se zbavit pocitu že me pokladní o kilčo at už nevedomky nebo umyslně obrala.
-
Citace:
Původně odeslal
Euphon1c
ja si připadam jako šašek, protože v regálu u něho bylo 400kč, u pokladny najednou 500 kč - 50 kč nějaká jejich 10 procentní sleva na všechno zboží, sumasumarum 450 Kč.
nemužu se zbavit pocitu že me pokladní o kilčo at už nevedomky nebo umyslně obrala.
Hlavne ze ho mas :) Ja taky neodolal a koupil ho v Lidlu asi za 295,- nebo kolik stal. Zatim je jenom v krabicce, jelikoz jsem se k nemu nedostal.
A mozna jsem ho ani nemel kupovat, ted mne teprve bude s*at, kolik mi zere TV, PC, lednicka, mikrovlnka a podobne zrave spotrebice :)
Ad. polopaticky navod od G006 je vyborny, nemusim resit navod :)
-
na ot bacha ty za 399 maji bokem!!! ja si puvodne vzal jeden za 499 az pak sem si vsiml ze maj este jeden v hodsi krabickach za 399 :)) jinak je ted v letaku:)
-
Tak jsem se taky dokodrcal do OBI a tuto sikovnou vecicku koupil (ale skoro jsem ho nenasel, maji to fakt pekne zahrabany :mad:)
Zajimalo by me jak moc tomu verit, protoze se to mistama chova celkem podivne :|
napr. zapnute repro (creative T20) "berou" 16-19 W
- pokud je vypnu, tak stale berou 16-19 W
- kdyz je odpojim od trafa tak stale 16-19 W
Pote jsem meril spotrebu kompa, nechal jsem v prodluzce zapojene jen PC+LCD
- spotreba v klidu cca 65 W
- pote jsem k tomu pripojil jeste ty repro (a cekal narust 16-19W), ale merak stale ukazoval 65 W ???
Jinak PC+LCD+REPRO* v klidu bere ~65 W, v zatezi (2xburnK7+neco 3D) cca ~133 W, takze pokud se tomu da verit, tak spokojenost s upgrade PC :)
* GB MA78GPM-DS2H | AMD 4850e[2815,1.2V/1126,1V] | AC Alpine64 | A-DATA 2GB@938 5-4-4-12-16 | HD3200@HD3300 + HP L2245w on Neo-Flex stand | T20/portaPro | Samsung HD642JJ + SP2514N | Pioneer DVR-111 | Logitech UltraX + M-BA47 mouse | silenced Asus TM210 (with NF-B9) + CTP-300-12G
-
Citace:
Původně odeslal
LM
Zajimalo by me jak moc tomu verit, protoze se to mistama chova celkem podivne :|
napr. zapnute repro (creative T20) "berou" 16-19 W
- pokud je vypnu, tak stale berou 16-19 W
- kdyz je odpojim od trafa tak stale 16-19 W
Zapnuté a vypnuté chápu, ale co měříš při odpojení od trafa? To myslíš, že máš zapnutý zdroj (trafo) v zásuvce a od něj odpojíš repro?
Ano, jsou i takové zdroje, které se chovají neekonomicky.
Vzpomínám na svoji stařičkou minivěž AIWA s 3CD, která si ve vypnutém stavu vzala 33W a v zapnutém stavu s normální hlasitostí brala 35W.
-
Odpojenim trafa myslim, ze jsem vytahnul kabel napajeni z repraku - tj. zustalo pouze trafo "naprazdno" zapojene do elektriky
Mozna v tom dela trochu bordel ta prodluzka ve ktere to mam zapojeno, zkusim to schvalne bodnout primo do zasuvky na zdi zda tam bude nejaky rozdil...
-
Citace:
Původně odeslal
LM
Odpojenim trafa myslim, ze jsem vytahnul kabel napajeni z repraku - tj. zustalo pouze trafo "naprazdno" zapojene do elektriky
Mozna v tom dela trochu bordel ta prodluzka ve ktere to mam zapojeno, zkusim to schvalne bodnout primo do zasuvky na zdi zda tam bude nejaky rozdil...
IMHO v tom, kam zapojíš to trafo, nebude žádný rozdíl.
Jak moc to trafo topí bez repráků?
(hodně) Trafo asi bude špatně navržené, kdy výstup je silně ořezáván stabilizátorem.
(málo) Případně měřák měří i tzv. jalový výkon (induktivní nebo kapacitní), který zase neměří elektroměr.
-
jen pro informaci , moje repraky Genius HT zerou ve stand-by asi 20 W.. kdyz je zapnu tak 33 W. jako nato ze to jsou bedny tak zerou jak pracovni pc.
-
No mne to spise prijde ze ten merak mistama meri "cosi" :|
Mam ten merak v zasuvce na zdi a do nej zapojenou prodluzku, do ktere je zapojeny cely komp.
Pokud mam v te prodluzce zapojene pouze repro (Creative T20), tak mi pri zapnutych repro merak hlasi 16-19 W, pri vypnutych to same.
Ale pokud pripojim nejakou dalsi zatez a pak zopakuji mereni spotreby repro, tak dostavam uplne jine udaje :|
1. PC (idle) + LCD (brightness 0%) + zapnute repro = merak ukazuje 59 W (powerfactor 073-078) - ale chvilema mi tam skoci 75-76 W (a powerfactor se zmeni na 099-100)
2. PC (idle) + LCD (brightness 0%) + vypnute repro = spotreba spadne na 53 W, ale behem chvilky doleze zpet na 58 W a tam se ustali
3. PC (idle) + LCD (brightness 0%) + repro vypojene z prodluzky = spotreba 57-60 W
Kdyz je zase zapojim zpet (tj. stav stejny jako v bode 1.), tak spotreba zustane na 57-63 W (powerfactor 078-082) ale zadne dalsi skoky na 75-76 W se ted nekonaji...
-
Citace:
Původně odeslal
axetom
Jakoi to ma podle manualu presnost v % u Voltu Proudu a WAttu +-% a +-W ??
-
Napeti +/- 3% namerene hodnoty
Proud +/- 5% namerene hodnoty +/- 0.03A
Vykon +/- 5% namerene hodnoty +/- 10VA
kWh +/- 5% namerene hodnoty +/- 0.1 kWh