Reklamace autodilu z nemeckeho eshopu
Snad to nebude tak uplne mimo, jde mi spis o princip reseni takoveho problemu.
Potreboval jsem na aute vymenit zadni brzdy, u nas stoji jeden buben cca 2600Kc, hledal jsem v zahranici a nasel v nemeckem eshopu www.parcoon.de sadu od dobreho vyrobce za 112E, vylozene bylo v popisu napsano, ze baleni obsahuje 2ks. k tomu jdem bral jeste pakny a nejake dalsi veci. Ale kdyz prisel balik, tak jsem zjistil, ze tam je pouze jeden buben. Nemcinou moc nevladnu, tak jsem anglicky napsal mail s zadosti o vyreseni a uz je to vice nez 14 dni a nikdo se neozval. Nektere dily jsem uz pouzil, takze vraceni cele zasilky uz neni mozne a to se radsi ani neptam, kolik by stala posta, jelikoz to vazi cca 15kg. Moje otazka tedy zni: Je nejaka sance to nejak vyresit? Da se s tim treba obratit na ceske sdruzeni ochrany spotrebitelu?
To, ze u brzdoveho oblozeni byl uveden jeden kus, objednal jsem to dvakrat a prisly 2 sady a ze jedno tesneni v cene asi 350Kc bylo uplne jine, neresim, tesneni zahodim, oblozeni prodam.
Re: Reklamace autodilu z nemeckeho eshopu
Z vlastni zkusenosti ti muzu rict, ze kdyz nemluvis jejich jazykem (to se netyka jen Nemecka), tak se odpovedi dockas jen velmi zridka. Asi by bylo nejlepsi, aby ti nekdo ten mail napsal v nemcine. Mozna to v ty anglictine rovnou smazali.:confused:
Ochrana spotrebitelu ti asi v teto veci nepomuze.
Ceske sdruzeni ti nijak nepomuze. Na emaily je v nemecku uplne normalni nereagovat, casto maji firmy treba i tak agresivni spam filtery, ze jim ten mail ani nedojde. Pokud to chces resit po 14 dnech tak je to docela pozde...imho. Pokud to nejak resit - tak telefonicky. Mailem nic nevyresis.
No v tom pripade bych chtel pozadat pripadne znalce nemeckeho jazyka, co by byli ochotni napsat nejprve mail v nemcine a kdyby to nevyslo, tak treba i zavolali, at mne kontaktuji pres SZ, samozrejme vam zaplatim podle toho jak se dohodneme, protoze bych to nerad nechal plavat, precejen uz nejde o par korun. Diky
Tak jenom pro informaci: sehnal jsem cloveka, co mi prelozil dopis do nemciny a behem jednoho dne dosla odpoved, ze chybejici vec posilaji, za 4 dny dorazil balik domu vcetne kuponu na slevu na dalsi nakup :)
Citace:
Původně odeslal
Kamikatze007
Tak jenom pro informaci: sehnal jsem cloveka, co mi prelozil dopis do nemciny a behem jednoho dne dosla odpoved, ze chybejici vec posilaji, za 4 dny dorazil balik domu vcetne kuponu na slevu na dalsi nakup :)
Tak to jsou dost fér,máš kliku no...zkus reklamovat něco koupený přes ebay:)
s ebayem mam taky dobry zkusenosti, vzdy se da dohodnout-tohle navic nebyla bezna reklamace, ale poruseni kupni smlouvy nedodanim objednaneho zbozi
Citace:
Původně odeslal
Kamikatze007
s ebayem mam taky dobry zkusenosti, vzdy se da dohodnout-tohle navic nebyla bezna reklamace, ale poruseni kupni smlouvy nedodanim objednaneho zbozi
Hm,já koupil turbo,nové.....po 3tis km umřelo a vzalo s sebou IC + bohu dík jeden ventil:mad: ....schválně co myslíš?jak jsem dopadl
nj, ale vetsinou mas v podminkach jasne napsano, ze mas xx dni na vraceni defektni veci v originalnim baleni a na vlastni naklady a to je vse. Konkretne v tomhle pripade bys mel problem i kdyby jsi to koupil v kamennem obchode u nas, protoze nikdo nemuze rucit za vec, kterou montoval neznamo kam buhvi kdo. Treba se ti zkrouti kotouce a oni muzou rict, ze je to zavineny neodbornou montazi a muzou mit i pravdu.
no..dovolím si oponovat...když jsem nechal kámošovi brousit klikovku + nové šály,po montáži necelý 2tis KM a vyklepalo to na klice stejný čep jako před tím,klikovku jsem vzal odvezl do renocar mimoň kde jí brousily a bez řečí mi ji vzaly a provedly opravu která jo OK navíc když jsem si ji vyzvedával,nějakej pán v kravatě:D se mi omluvil a zeptal se mě jaké mám náklady na dopravu?a když jsem mu řekl že 3litrem 2x tam a zpět,řekl jen vydržte chvilku prosím,za 5min bal zpátky s nějakým papírem a ten mi na recepci daly 2tis...a takové jednáni se mi od celkem malého podniku velmi líbí.Další zkušenost není přímo moje ale byl jsem u toho když se reklamovalo turbo po repasu a též to nebyl problém.Asi jde o to na koho narazíš a jak se chováš,taky jsem od kámoše slyšel že se skoro musel soudit s autodoplnky.cz páč mu na obědnávku po netu poslali špatnou verzi zboží
nojo, takhle to byva, u mensi spolecnosti si te vic vazi jako zakaznika, ve vetsich shopech dela nejakej jouda za minimalni mzdu a je mu to vsechno u zadku, ale najdou se vyjimky-jak spatny, tak dobry. Pred dvema roky jsem nechaval opravit auto kdyz me nabourali do dveri, stalo to pres 30k, nejdriv sem se hadal s pojistovnou, pak to bylo 2,5 mesice u lakyrnika a po pul roce to v opravenem miste zacalo reznout, to sem tam nabehnul at to da dohromady, blbec to samozrejme jenom prestrikal silnejsi vrstvou barvy, tak se to pro zmenu po dalsim pul roce zacalo loupat, tak jsem tam byl znova, znova to prestrikal...a ted se mi to loupe i rezne najednou a uz nemam sily se s nim hadat, ani nemam legalni moznost s tim neco udelat, pac zaruka na praci je pul roku.