Re: duel X3 8450 vs E7200
A co jako?E7200 dam na 4GHz a tomu kramu od AMD udelam papapa.Ani se nedivim,ze AMD jde do kytek.Nenazrany pomaly sunty,naprosto nepochopitelne slozite OC,zlatej Intel.I kdyz se me to rika tezko...
Přesně tak, v drtivý většině herních případů E7200 vyhraje,protože nejsou prostě multithreadový, nebo maximálně 2 thready. A když vemu v potaz oc tak E5200 > nejlepší phenom X4 black.
X3 opravdu nemaj co nabídnout a žádnejch pár výběrovejch testů to nezachrání, kor na těch frekvencích co se prodávaj, tušim že jsem viděl i 1,9ghz model... fajn níž to může jít vždy. X2 6000+ je v praxi lepší než všechny phenomy X3.
Navíc o box z Pheomu X4 jsem se v plný zátěži spáli víc jak o Prescotta za výkvětu, a současný Q od Intelu maj ten 1cm hliníku sotva vlažnej. Bohužel to je důkaz toho že TDP co dnes udvá Intel a AMD nejsou reáný, dříve si ubíral intel, dnes to dělá AMD, je to vidět hlavně na těch hořících deskách pod Phenomy, kterejm schoří napájecí kaskáda když se tam daj rádoby TDP 125W. Dvoujádrový prescotty měly podobnou napájecí kaskádu a ustála to, těch 125W co AMD udává jako TDP bude tedy asi trochu mimo.
Pokud je to váš názor a ne flame, budiž dejme tomu nenažrané jsou jak které kusy asi... Každopádně testy benchmarky? Na co beztak pro většinu aplikací stačí pouze dvoujádro(x2)
Které u mne je vyloženě nenažrané při 1.1v o 400 mhz vejš než default.... tzn 2600 já jsem s tim docela spokojen
Citace:
Původně odeslal
nex
A co jako?E7200 dam na 4GHz a tomu kramu od AMD udelam papapa.Ani se nedivim,ze AMD jde do kytek.Nenazrany pomaly sunty,naprosto nepochopitelne slozite OC,zlatej Intel.I kdyz se me to rika tezko...
Ja nevim, mam X4 9350e 65W, 1,1V umi 2300Mhz, při 1,25V jede 2700Mhz. Uvidime, co zvladne lepší chladič než BOX:mweheh:
Citace:
Původně odeslal
Radim Štěpanec
Ja nevim, mam X4 9350e 65W, 1,1V umi 2300Mhz, při 1,25V jede 2700Mhz. Uvidime, co zvladne lepší chladič než BOX:mweheh:
nemas moznost zmerit orient. spotrebu s 780G deskou pri tech hodnotach taktu a napeti?
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
nemas moznost zmerit orient. spotrebu s 780G deskou pri tech hodnotach taktu a napeti?
Já mám 790GX, příští týden budu mít snad měřič
Citace:
Původně odeslal
Radim Štěpanec
Já mám 790GX, příští týden budu mít snad měřič
mno v podpisu sem videl 780G tak proto, ale v podstate je to jedno muze bejt i 790GX. tak pak dej vedet thx
Citace:
Původně odeslal
DOC_ZENITH
Přesně tak, v drtivý většině herních případů E7200 vyhraje,protože nejsou prostě multithreadový, nebo maximálně 2 thready. A když vemu v potaz oc tak E5200 > nejlepší phenom X4 black.
X3 opravdu nemaj co nabídnout a žádnejch pár výběrovejch testů to nezachrání, kor na těch frekvencích co se prodávaj, tušim že jsem viděl i 1,9ghz model... fajn níž to může jít vždy. X2 6000+ je v praxi lepší než všechny phenomy X3.
Navíc o box z Pheomu X4 jsem se v plný zátěži spáli víc jak o Prescotta za výkvětu, a současný Q od Intelu maj ten 1cm hliníku sotva vlažnej. Bohužel to je důkaz toho že TDP co dnes udvá Intel a AMD nejsou reáný, dříve si ubíral intel, dnes to dělá AMD, je to vidět hlavně na těch hořících deskách pod Phenomy, kterejm schoří napájecí kaskáda když se tam daj rádoby TDP 125W. Dvoujádrový prescotty měly podobnou napájecí kaskádu a ustála to, těch 125W co AMD udává jako TDP bude tedy asi trochu mimo.
Osaobne vlastnim 3 pocitace, abych rekl poznatek, X3 8650 je z nich jednoznacne nejen ve hrach vykonejsi. X2 6000+ nema sanci ve vetsine veci. Test K10 vs K8 jadra delal tomsHW a dle jejich prumeru jim vyslo K10 jadro o vice nez 25% vykonejsi nez K8. Nerekl bych, ze je slabsi jak Core...V mnoha testech X3 nezklamal a odnesl si nahrazku E8200/E8400 v podobe AMD. I ve hrach nebyl o mnoho slabsi, jsou hry, kde si vykonove vubec nezada, nekde je samozrejme horsi. To stejne videokodeky, nektere lepsi, nektere horsi. ALe tvrdit o E5200 ze je lepsi jak X4 9850/9950, to je hodne silna kava. Extremesystems resil problematiku vykonu q6600 a 9850, kde vznikl silny flame (fanousci obou taboru, i realne uvazujici uzivatele), nekdo postnul tabulku s 30 testy a procentualnimi pomery, defakto vyslo, ze q6600 a 9850 jsou si v prumeru rovni (+0.1GHz pro X4 9850).
Dalsi mylnik je spotreba...Spotreba PC se bere jako celek, ne procesor. Potom vsak cela platforma vyjde znovu rovnocenne s 65nm quady Intelu. Taktovani, na 3GHz bez zvyseni voltaze na novem SB700/750 taky zcela bezna vec. Limit se dnes posunul jiz k 3.5GHz se vzduchem, nekdy i vice. S vodou kolem 3.8Ghz.
Citace:
Původně odeslal
flanker
V mnoha testech X3 nezklamal a odnesl si nahrazku E8200/E8400 v podobe AMD
Koukal jsem na nejake testy a nevidel jsem, ze by to bylo zase tak moc vyrovnane. V par vecech ano, ale rozhodne ne vsude. A tim se zase vracime na zacatek, co uz psal nex. Pokud se udela OC ( jsme na ocguru), tak AMD skonci nekde +- 2800 MHz a intel +- 4000MHz a ten rozdil bude vyrazne vetsi.
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Koukal jsem na nejake testy a nevidel jsem, ze by to bylo zase tak moc vyrovnane. V par vecech ano, ale rozhodne ne vsude. A tim se zase vracime na zacatek, co uz psal nex. Pokud se udela OC ( jsme na ocguru), tak AMD skonci nekde +- 2800 MHz a intel +- 4000MHz a ten rozdil bude vyrazne vetsi.
to je stale omejlane stejne tema, kdo ma pocit ze ma malo cisilek v tom ci onom benchmarku tak at si samozrejme poridi intel, ale na praci a realnej dopad to ma pramalej vliv
To je vsechno hezke,ale AMD prichazi se vsim pozde.K cemu nejaky tripple core,kdyz za podobnou cenu mam Intel?Kdyz vidim,jaky je to skore v prvnim prakticky vyrovnane a jak snadno a lehce jde E7200 pretocit a potom je vykonem uplne jinde,tak neni co resit.Dnes si kupuje AMD cpu jen opravdu velky fanousek.
Citace:
Původně odeslal
nex
TK cemu nejaky tripple core,kdyz za podobnou cenu mam Intel
K cemu nejakej intel za tuhle cenu, kdyz mam dostatecne cpu i za 1500 ci min?
Citace:
Původně odeslal
nex
Kdyz vidim,jaky je to skore v prvnim prakticky vyrovnane a jak snadno a lehce jde E7200 pretocit a potom je vykonem uplne jinde,tak neni co resit.
jak uplne jinde? muzes to prosim specifikovat?
Citace:
Původně odeslal
nex
Dnes si kupuje AMD cpu jen opravdu velky fanousek.
to si nemyslim. Jednak bys mel uctivat lidi co kupuji AMD, jelikoz jinak bys nekupoval Intel za dnesni ceny a dal myslim ze nejen fanousek, ale i uzivatel real. smyslejici, kteremu nejde jen o honeni cisel v markach, ale o pracovni nastroj.
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
K cemu nejakej intel za tuhle cenu, kdyz mam dostatecne cpu i za 1500 ci min?
X3 8450 stoji 1500 a min?To jsem nevedel..
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
jak uplne jinde? muzes to prosim specifikovat?
Nechapu,ze te bavi hrat si na naivku,bavi te to?
Jeden z mnoha testu,kde je E7200 na default..
http://www.extrahardware.cz/core-2-d...fdale?page=0,0
Stare X2(asi tvuj zminovany CPU za 1500kc) je u me totalni odpad.Smysl ma pro nekoho snad X3,ktery je uz za cenu E7200.Kdyz pripocteme tristni vyber kvalitnich MB je to k placi.X4 je uz nenazranej kram.
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
to si nemyslim. Jednak bys mel uctivat lidi co kupuji AMD, jelikoz jinak bys nekupoval Intel za dnesni ceny a dal myslim ze nejen fanousek, ale i uzivatel real. smyslejici, kteremu nejde jen o honeni cisel v markach, ale o pracovni nastroj.
Boze koho ze mam uctivat?Toho kdo kupuje AMD?Toho spis lituju.:-D PC mam na praci,hry nehraju.Pracovni napln multimedia,Photoshop,3DMax.Mohu ti potvrdit,ze C2D pri 4Ghz je pekelne rychly.Tim bych to uzavrel.Kazdej at si koupi co chce.Zbytecne jsem rozpoutal flame..
Souhlas s Pavlisem, nevidím důvod proč by měly bejt AMDčka jen pro fanoušky. Čas od času nějakou sestavu stavím nebo navrhuju pro někoho známýho a rozhodně se nedá říct že by vždy vycházel nejlíp Intel.
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
AMD 2.8? Podivej na muj, mam starou desku, kde mam na hranici NB frekvenci a ne procesor...Chipset je obdobny SB600, cili limit nekde mezi 2100-2200MHz pro NB, pokud nemas BE a nebo BISO neobsahuje nasobic NB, jsi "v hajzlu", coz je muj pripad.
POkud mas SB700/750 a nebo i SB600 s moznosti nasobice NB, pak das na default napeti 3GHz, s SB700/750 dnes lide bezne davaji 3.3- 3.4Ghz vzduch Phenomy stabilne.
Pokud mi nekdo posle edit wpcredit se zemnou NB na 8x, pak i na svem 3Ghz dam bez problemu (obejiti NB nasobice)
Citace:
Původně odeslal
nex
Stare X2(asi tvuj zminovany CPU za 1500kc) je u me totalni odpad.Smysl ma pro nekoho snad X3,ktery je uz za cenu E7200.Kdyz pripocteme tristni vyber kvalitnich MB je to k placi.X4 je uz nenazranej kram.
Boze koho ze mam uctivat?Toho kdo kupuje AMD?Toho spis lituju.:-D PC mam na praci,hry nehraju.Pracovni napln multimedia,Photoshop,3DMax.Mohu ti potvrdit,ze C2D pri 4Ghz je pekelne rychly.Tim bych to uzavrel.Kazdej at si koupi co chce.Zbytecne jsem rozpoutal flame..
X4 9850 3.2Ghz default voltage vs 4GHz core duo...no nevim. Jednoznacne Phenom bude vykonejsi (v tom, co podporuje vicevlaknove operace) a 100pro mene se zatizi CPU pri spusteni treba 10 aplikaci najednou, coz dnes jiz neni ojedinela vec.
Citace:
Původně odeslal
nex
to sem nekde tvrdil?
Citace:
Původně odeslal
nex
kdyz odhlidnu od toho ze tebe asi bavi ta hra s cisilkama, tak je videt ze ses zastavil u AMD nekde u socketu 939...
Citace:
Původně odeslal
nex
jj taky mohu potvrdit ze X2 na 3,2Ghz je pekelne rychly a co jako? Kdybys aspon psal aplikace hodne citlive na single thread vykon (jedinej photoshop tezi z vysokeho taktu).
Ale oprvadu to asi nema cenu, kazdopadne kazdej at si kupuje co chce jinak bych na to nereagoval, ale tvrdit o necem ze je to totalni odpad to uz je trosku silne tvrzeni...
Jaky hrani s cislama?Testy z EH v realnych aplikacich je hrani s cislama?Aha.Ja opravdu nevidim zasadni rozdil(pro me) mezi s.939 a AM2.Nevim jak je rychlej X2 pri 3,2GHz ale X2 6000+ je sotva na urovni def.E7200.Spis horsi.X2 6000+ uz sotva pretaktuji.OC E7200 je noseni drivi do lesa.
EH je web spise zameren na kvalitni testy GPU, nez CPU. Na test CPU jsou lepsi treba Anandtech apod. Treba superpi je sice oblibene, ale o realnem vykonu dnes nerekne nic, wprime je pro vicejadra mnohem lepsi aplikaci. U CPu bych kazdopadne testoval mnohem vice videokodeku nez 1 ci 2 atd...V tom u me boduji recenbze CPU na Tomshardware, vcelku Computerbase, Anandtech, Techreport.
A je dobre vedet, ze 80% ne-li vic kupujicich jsou lide, co netaktuji, prootze tomu natolik nerozumi, max si koupi BE ci Extreme edition verzi, ktere jsou urceny pro laiky v taktovani.
A trochu provokace ,-), realne aplikace:
http://www.sharkyextreme.com/img/200...750/tmpg_1.jpg
http://www.sharkyextreme.com/img/200...750/tmpg_2.jpg
http://www.sharkyextreme.com/img/200...750/tmpg_3.jpg
http://www.sharkyextreme.com/img/200...750/quake4.jpg
realne výsledky a přesto na jiném webu můžou být jiné...(vliv je nastavení winů, použité komponenty apod, tím jen chci říct, zže AMD K10 rozhodně není šrot a od člověka, co má doma X4 9850 a q6600 můžu tlumočit, že prý jsou oba procesory v praxi rovnocenné, každý má prý své silné a slabší stránky).
Vždy jde udělat test tak, aby v průměru a dle vybraných testů dopadl lépe Phenom a nebo naopak Intel Quad. Realita je až na OC rovnocenná (3.3Ghz vs 4Ghz běžné limity AMD vs Intel)