-
Vyzva k zaplaceni dluznych televiznich poplatku a prirazek k poplatkum
Nerikejte, ze sem sam komu prisla tato neopravnena vyzva.
Vice v clanku: http://zpravy.idnes.cz/omyl-pri-vyma...13347_media_dp
Jedna se o to, ze mam zaplatit za 1ks tv prijimacem ktery nevlastnim 135,-KC (v aktualnim mesici) a 10000 prirazku k poplatkum dle paragrafu 9 zak.c. 348/2005 Sb.
Zakon sem jeste necetl, jen precetl clanek a pote hned napsal sem.
Kdyz najdu chvilku, tak dopis od pana JUDr. Kalcso nasenuji a hodim sem.
Mam sice zl. na vyrobu, opravy a prodej elektroniky, ale televizory nevyrabim, neopravuji ani neprodavam. Jako provozovnu mam uvedenou byt a elektrinu na ic neodebiram a nikde nevykazuji.
Bude stacit ceste prohlaseni? + vyzadani pisemneho vyrozumneni?
Nerad bych aby mi za par tydnu zaklepali na dvere exekutori.
Diky predem za rady. A pisnete, komu to take prislo.
-
Re: Vyzva k zaplaceni dluznych televiznich poplatku a prirazek k poplatkum
-
IMO by celkem stalo za to, kdyby vsichni postizeni podali na CT hromadne zalobu. Jelikoz podle me jde o naprosto jasne zneuzivani informaci a to jak verejnych tak neverejnych.
Pripadne minimalne posli tomu panovi dopis s tim, ze po nem chces uhradit cteni toho kravince + jestli ma problem, ze na nej osobne podas trestni oznameni, pripadne ho udej, za co to je fuk :D.
-
ja bych to neresil, stejne jako kdyby mi napsal neznamy pan XY, ze po me neco chce.
-
Citace:
Původně odeslal
riksa
ja bych to neresil, stejne jako kdyby mi napsal neznamy pan XY, ze po me neco chce.
Nj, jenže v tomhle státě na Tebe spadne exekuce raz dva a vůbec o tom nemusíš vědět...
Pak jen nestíháš zírat, jakými cestami ses stal polovičním zločincem... :rolleyes:
-
Nejradeji bych byl, kdyby pan advokat zastupujici CT rozeslal vsem poskozenym doporuceny dopis, ktery by pravne rusil/degradoval dopis predchozi.
http://zpravy.idnes.cz/platit-nemusi...5027_media_jba
zde uvadeji, ze nemusime reagovat, je toto ovsem pravne smerodatne? pochybuji ze ano.
Pokud budu delat mrtveho brouka je take mozne ze za nejaky cas se to potahne dal, nebo mi zrovna zaboucha exekutor na dvere. Protoze jak je znamo, v tomto state se nejprve provede exekuce, majetek za par supu rozproda a teprve pak se zjisti, ze to bylo nedopatreni...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Nj, jenže v tomhle státě na Tebe spadne exekuce raz dva a vůbec o tom nemusíš vědět...
Pak jen nestíháš zírat, jakými cestami ses stal polovičním zločincem... :rolleyes:
tohle je pomerne rozsireny mytus - bez toho, aniz by exekutor mel v ruce pravomocne rozhodnuti soudu, nikam nejde. jinymi slovy: nejdriv soud, pak teprv muze prijit exekutor.
jedinymi vyjimkami jsou dohody se svolenim k vykonatelnosti, ale vzhledem k tomu, ze tyto se daji podepsat pouze ve forme notarskeho/exekutorskeho zapisu, tak si to asi kazdy bude pamatovat...
-
Soud muze probehnout bez tve ucasti? Nebo lze to svoleni k exekuci ziskat jeste jinak, nez primo soudem?
-
a stejně tak bys asi mohl/měl postupovat ty doporučeně si zažádat o vysvětlení proč si tě dovolujou obtěžovat nastínit jim jak jseš na tom atd....
-
Citace:
Původně odeslal
riksa
tohle je pomerne rozsireny mytus - bez toho, aniz by exekutor mel v ruce pravomocne rozhodnuti soudu, nikam nejde. jinymi slovy: nejdriv soud, pak teprv muze prijit exekutor.
jedinymi vyjimkami jsou dohody se svolenim k vykonatelnosti, ale vzhledem k tomu, ze tyto se daji podepsat pouze ve forme notarskeho/exekutorskeho zapisu, tak si to asi kazdy bude pamatovat...
Sorry, ale tohle není mýtus, nýbrž osobní zkušenost. Koupil jsem si byt na hypotéku a když jsem si po zápisu na katastr šel pro výpis, s hrůzou jsem zjistil, že je na mě už 3 roky uvalena exekuce někde ve Vimperku a ta že naskočila okamžitě na mou nově nabytou nemovitost.
Protože jsem Vimperkem nikdy ani neprojížděl, spustil jsem okamžité pátrání, protože mi minimálně hrozila výpověď hypotéky ze strany banky z důvodu rizik, o vykonatelnosti exekuce ani nemluvě.
Vyšetřováním jsem zjistil, že ve Vimperku před 3 lety lety proběhl samosoud nad člověkem téhož jména, který městu dlužil na nájemném cca. 50 tisíc korun. Na rozsudku ale bylo pouze jméno, rok narození dotyčného (samozřejmě jiný než můj) a ona inkriminovaná adresa. Toto soud předal exekutorovi, který si chybějící údaje NATVRDO dosadil z nějaké své ilegální databáze, takže na katastrální úřad odešel exekuční příkaz (nebo jak se to jmenuje) už kompletně s mými personáliemi na rukou psaném papírku přicvaknutém ke kopii rozsudku!!!
Nikdo mě nekontaktoval, nikdo mě neupozornil a přišel jsem na to takhle úplnou náhodou. Udělal jsem exekutorovi po telefonu takový bordel, že do týdne bylo vše opraveno a vymazáno a já měl v ruce i omluvný dopis za "politováníhodnou událost, ke které dochází maximálně jednou za deset let"...
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Sorry, ale tohle není mýtus, nýbrž osobní zkušenost. Koupil jsem si byt na hypotéku a když jsem si po zápisu na katastr šel pro výpis, s hrůzou jsem zjistil, že je na mě už 3 roky uvalena exekuce někde ve Vimperku a ta že naskočila okamžitě na mou nově nabytou nemovitost.
Protože jsem Vimperkem nikdy ani neprojížděl, spustil jsem okamžité pátrání, protože mi minimálně hrozila výpověď hypotéky ze strany banky z důvodu rizik, o vykonatelnosti exekuce ani nemluvě.
Vyšetřováním jsem zjistil, že ve Vimperku před 3 lety lety proběhl samosoud nad člověkem téhož jména, který městu dlužil na nájemném cca. 50 tisíc korun. Na rozsudku ale bylo pouze jméno, rok narození dotyčného (samozřejmě jiný než můj) a ona inkriminovaná adresa. Toto soud předal exekutorovi, který si chybějící údaje NATVRDO dosadil z nějaké své ilegální databáze, takže na katastrální úřad odešel exekuční příkaz (nebo jak se to jmenuje) už kompletně s mými personáliemi na rukou psaném papírku přicvaknutém ke kopii rozsudku!!!
Nikdo mě nekontaktoval, nikdo mě neupozornil a přišel jsem na to takhle úplnou náhodou. Udělal jsem exekutorovi po telefonu takový bordel, že do týdne bylo vše opraveno a vymazáno a já měl v ruce i omluvný dopis za "politováníhodnou událost, ke které dochází maximálně jednou za deset let"...
coz ale jaksi nemeni nic na tom, co jsem rekl - exekucni titul nesmeroval proti tobe, takze ani exekuce nemohla byt vedena proti tobe
-
Citace:
Původně odeslal
riksa
coz ale jaksi nemeni nic na tom, co jsem rekl - exekucni titul nesmeroval proti tobe, takze ani exekuce nemohla byt vedena proti tobe
Což je sice krásné, ale u exekutora jsem byl jako dlužník veden já a dost dobře si dokážu představit, kdyby takhle zazvonili u našich, kde jsem měl tehdy trvalé bydliště. Můj otec je narozdíl ode mě pruďas a rapl, takže by mi mximálně zavolal, jestli o tom něco vím. Samozřejmě, že bych nevěděl, takže on by je vyzval k odchodu a pokud by neuposlechli, postřílel by je tam jako bývalý voják všechny...
Ten můj příběh není v rozporu s tím co tvrdíš, ale jasným důkazem toho, co jsem primárně napsal o tomhle státě a exekucích obecně. A pokud dobře vím, nejsem tady na fóru s podobnou zkušeností rozhodně sám. :mad:
-
Citace:
Původně odeslal
riksa
Ty nesledujes svy okoli ? Protoze jinak bys vedel, ze tohle je v tomhle state uplne normalni. To ze by neco melo nejak fungovat != ze to tak funguje. navic specielne exekutori maji takovy pravomoce a odpovednost ZADNOU, ze neni problem exekuovat komukoli cokoli. Napriklad seberu sousedovi auto, protoze sem se domnival, ze si jej u nej schoval dluznik XYZ. Co na tom ze se pak prokaze ze to neni pravda, auto uz sem (nejlepe pres noc) strelil.
Totez, nekdo se prokaze tvym !!!NEPLATNYM!!! dokladem a je ti hovnajz platny, ze si na danym miste ani nemoh bejt, protoze si nenahlasil ztratu/kradez/... (proc bys to delal, kdyz je doklad neplatny?)
Nemluve o tom, ze kolik z vas si vymenuje ridicak/obcanku/... ? a pred kolika z vas ten doklad byl dostatecne znehodnocen ?. Kdyz sem si byl pro novou obcanku, tak tu starou hodila do krabice, ani ji neprestrihla, jaky je problem ji vyndat ? A jaky je problem se sni, byt neplatnou, nekde prokazat ?
-
nemam pocit, ze bych se tady nejak zastaval exekutoru, takze moc nechapu tyhle vypjaty posty :roll:
na svem zaveru o moznosti provedeni legalni exekuce az na zaklade soudniho rozhodnuti nemam co menit; ze v praxi nastanou situace, kdy ruzne existence - vcetne exekutoru - jsou schopne zneuzit cehokoliv (obcanek, sve lenosti atd.) je vec jina. pravni stat v dnesni podobe nikde na svete neni schopen takoveto excesy efektivne eliminovat na nulu a tim, ze se fungovani pravniho statu teprve ucime, je to markantnejsi. muzete prskat, poustet obcanske judo, ale lidi se po 50 letech totality jen tak nepreuci.
-
Takze z5 k veci http://www.podnikatel.cz/clanky/ct-p...ti-neplaticum/
z toho mam stale dojem, ze jen cekanim, na nejaky pravne pravoplatny vysledek, bez zaslani doporuceneho dopisu advokatske firme, "ze s tim nemam nic spolecneho" nezajistim, alespon trochu klidu a podkladu pro pripadne dalsi vymahani.
Jelikoz s tim nemam zadne zkusenosti, udelal bych asi dve kopie, plus skoval podaci listek a vse to pricvakl k tomuto vyderacskemu dopisu. Bude to stacit?
-
sem to taky prislo, a uz je to roztrhany v kosi ;D
edit: takze myslim, ze to zbyecne resis ;)
-
Citace:
Původně odeslal
MaWa
sem to taky prislo, a uz je to roztrhany v kosi ;D
edit: takze myslim, ze to zbyecne resis ;)
Tak přeji ať je to správné rozhodnutí, čas ukáže bohužel....
-
Chápu tedy dobře, že česká televize si z peněz daňových poplatníků (protože toto je jedna z podstatných částí jejího rozpočtu) platí neschopné externí firmy, které postupují naprosto hovadským způsobem, a navíc se od jejich počinu distancuje?! OMG, i když někomu svěřím plnou moc, odpovědnost padá na mne přeci?!
-
proto bych mel radsi "papir v ruce" (pro stouraly: nemyslim hajzlpapir ;D)
-
Citace:
Původně odeslal
Arg
proto bych mel radsi "papir v ruce" (pro stouraly: nemyslim hajzlpapir ;D)
problem je, ze v tomto state ma vetsina papiru cenu stejnou, jako ten tebou zminovany hajzlpapir...takze proto jsem problem vyresil tak, jak jsem psal vyse...i kdybych si to enchal 10x nekde potvrdit, stejne to ve vysledku nic neznamena... :rolleyes:
-
-
Zajímavé, tak Česká televize udělá stejný svinstvo podruhý.
Na mě vymáhali v roce 2005 pohledávku bylo to asi 600 kč. Protože platíme přes inkaso, tak jsem věděl, že televizi platíme. Nakonec jsem zjistil, že údajný dluh je 9 let starý, ale jak jsem již psal, tak jsme platili vždy z inkasa a televizní poplatek se platil společně s elektřinou, tedy technicky vlastně nebylo možné nezaplatit, protože by nám odstřihli elektřinu.
Celý postup mi připomínal vybírání výpalného, dost lidí se leklo a zaplatilo, ikdyž poctivě platili,protože prostě těžko nebyli jistí, jestli náhodu někdy třeba něco nezaplatili.
Má takový tušení,že tenkrát vybrali asi 130 milionů . A protože dostali pokutu jen 100 000, tak to holt zkouší znovu.
-
Citace:
Původně odeslal
Arg
Takze z5 k veci
http://www.podnikatel.cz/clanky/ct-p...ti-neplaticum/
z toho mam stale dojem, ze jen cekanim, na nejaky pravne pravoplatny vysledek, bez zaslani doporuceneho dopisu advokatske firme, "ze s tim nemam nic spolecneho" nezajistim, alespon trochu klidu a podkladu pro pripadne dalsi vymahani.
Jelikoz s tim nemam zadne zkusenosti, udelal bych asi dve kopie, plus skoval podaci listek a vse to pricvakl k tomuto vyderacskemu dopisu. Bude to stacit?
Osobně takhle postupuju ve všech obdobnejch věcech - většinou telefonuji, seznámím se situací a následně pošlu písemně doporučeně vyjádření atp. a schovávám si podací lístky a kopie všech dokumentů.
-
Kolegovi to prislo dokonce 2x, tak prej jim napsal, ze po nich bude chtit 200kKc za poskozeni jmena a zneuziti osobnich udaju.