1 Příloh-a(y)
Diskova aktivita po bootu & cukani obrazu v hrach
Ahoj.
1) V posledni dobe mi po kazdem zaponuti pocitace hrabat disk a to docela dlouho. Vypisem v task manageru jsem zjisti, ze je to cteni schovany pod procesem SERVICES.EXE. Viz prilozenej obrazek.
Projel jsem PC Kasperskym a AdAwarem a nic. Nejakej napad kde bych mel hledat?
2) Pri hrani LFS mi zacal skubat obraz tak, ze pravidelne, po cca 3s se to jakoby zastavi a pak to skoci o kus dal, proste takovy jako mikrolagy, ale pravidelne. Dela to i v offline a i v jinych hrach.
Rek bych, ze oba problemy zacaly ve stejnou dobu, coz naznacuje na nejakej sajrajt. Ale kdyz jsem zkusil obnovit system z image, kterej jsem si udelal pred Vanoci na cistej instalaci, skubani her neprestalo. Hrabani disku jsem zapomnel vyzkoumat (mezitim jsem se zas vratil k soucasnej instalaci, kterou sjem si taky zazalohoval).
OS: WinXP SP2, bez aktualizaci, Kaspersky 6.xx, neverejna IP za Unixovym routerem.
Do reinstalu se mi moc nechce, jsem linej a nemam cas :)
Diky za napady.
EDIT: obrazek je capnutej asi 5 minut po startu PC, nic jsem nedelal, jen sledoval tu HDD aktivitu. Mel jsem vytahlej kabel od site, takze to snad nikam nic neposila.
Re: Diskova aktivita po bootu & cukani obrazu v hrach
screeny ze services.msc by mi řekly víc...v XP pod services.exe běží akorát eventlog, rozpoznávání PnP hardwaru a ještě nějaky drobnosti :)
takhle mám málo informací...
1 Příloh-a(y)
Na screen to asi neni, ale prikladam XLS soubor. Predem moc diky. jen dodavam, ze dneska disk nehrabal, skubani her zustalo. Za nejakou analyzu sluzeb budu vdecnej, do nich uz nevidim.
Z toho seznamu je podezrela dle me jen tato sluzba: Lvmveeprilt
nazev vidim poprve a ani Google dle toho textu nenasel ani jeden odkaz....takze ji zkus zastavit a nasledne zakazat jeji spousteni.
Pokud problem pretrvava, zkus sem postnout "startup list" z HijackThisu (www.hijackthis.de/cz) a taky si projet pocitac nejakym antirootkitem pro jistotu, napr. RootkitRevealer www.sysinternals.com (ted uz to patri pod MS)
Dekuju za odpovedi, i za ty na PM. Sluzba Lvmveeprilt ma ve vlastnostech uveden ovladac nmnt.sys a google na to treba toto:
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/aa939472.aspx
Nicmene pocitac uz nehrabe, ale skubani her pretrvava. Vypada t, ze o vikendu bude hnusne, tak necham zaparkovany kolo a preinstaluju to- pro jistotu.
Kdybych nahodou objevil nejay reseni, dam se vedet pro ostatni.