Mobil pro mne - misto T630
Po mnoha letech dobre sluzby a pouzivani v ne zrovna jemnych podminkach, me zacina opoustet muj T630 (joystick a tlacitko 7). Proto hledam nejakou nahradu.
Nemam zadne extremni naroky, ale nejake jsou specificke...
- nechci davat moc penez, vidim cenu kolem 4k
- potrebuji dobry organizer, a synchro s PC pres BT
- fotak nepotrebuju, ale to mam asi smulu...
- hranata konstrukce a trosku pevnejsi (sem tam potrebuju neco vypodlozit)
- display celkem fuk, ale aby byl dobre videt (muj zrak neni nejlepsi)
- rad bych aby v pohotovosti na nem bezely hodiny
- vydrz delsi nez 4 dny, pri provozu, dejme tomu, 5-10 minut volani denne
- prijemna klavesnice
- sam stroural, tak moznost prizpusobovat prostredi a tak :)
- musi se mi libit - spise jednoduchy, lec elegantni vzhled
T630 mi vyhovuje (az na joystick...), jsem zvyklej na SE, tak se mi zatim libi
K530i
Pokud ho nekdo mate, rad bych se optal na par veci...
Nepouzivam mobil jako hracku, nezachazim s nim v rukavickach a co koupim, chci par let pouzivat :)
Asi je to se mnou slozity, ale doufam, ze nekdo neco poradi ;)
Predem dik
Re: Mobil pro mne - misto T630
Zkus zvážit Nokii E50, pokud jsi odpůrce foťáku, dá se pořídit i bez něj a i ostatní parametry splňuje. Jen s tou odolností bych si nebyl tak jistej, co proboha telefonem podkládáš? :-o
Já tuhle Nokii měl 1 a půl roku po SE T630 a velká spokojenost.
Ač nejsem příznivce Nokie, tak E50 s OS je slušná volba ... nebo 6300 z hloupých (pokud ti nevadí, že ji má kde kdo). Obě jsou o řád dál než K530i.
Ze SE je na této úrovni až K790i a ten je o 1000kč dražší.
Citace:
Původně odeslal
bukva
Ač nejsem příznivce Nokie, tak E50 s OS je slušná volba ... nebo 6300 z hloupých (pokud ti nevadí, že ji má kde kdo). Obě jsou o řád dál než K530i.
Ze SE je na této úrovni až K790i a ten je o 1000kč dražší.
Len ta 6300vka asi poziadavku na vydrz, osobne som koli tomu volil 6120c a pomerna spokojnost.
Citace:
Původně odeslal
Malakh
Len ta 6300vka asi poziadavku na vydrz, osobne som koli tomu volil 6120c a pomerna spokojnost.
Chces rict ze ti 6120c vydrzi na baterii dele nez 6300?
Citace:
Původně odeslal
ctrl_j
Chces rict ze ti 6120c vydrzi na baterii dele nez 6300?
6300vku som neskusal, nemal som ju, len som cital ze 6120 je na tom s vydrzou lepsie, u mna to robi tak +/- 4dni, ale zas rozhodne do toho nejak nebusim, take bezne uzivanie...
Mam K550i, vydrz 4-5 dni neni problem, synchronizace organizeru a adresare funguje bezproblemove jak pres kabel, ir i bt a dokonce i s Thunderbirdem (Sunbirdem) pres program MyPhoneExplorer. Pouzivam obcasne i misto mp3 prehravace, po flashi na W610i Walkman hraje dobre. Pismo na displeji mi prijde dostatecne dobre citelne. Lze menit vzhled (po preflash. na w610 je mozne pouzit i animovane Flash menu a prehravat flash animace), prizpusobovat zvuk a nastaveni fotaku. Nema joystick. Rychla Java a multitasking. Mozna kazdemu nemusi sedet klavesnice a to, ze v klidu se na displeji nezobrazuje vubec nic (je treba stisknout alespon tlacitko aby se zobrazily hodiny...).
Ta K530 vypada podobne, akorat ma misto edge 3G, nema aktivni krytku fotaku a prisvetleni, ma mensi pamet, ale zas ma lepsi klavesnici.
Mám E50tku a jsem spokojen....Symbian 60tka je návykový a praktický. Doporučuji, zvláště s ohledem na pořizovací cenu tohoto dnes již "archaického" přístroje.
Ještě takovej tip - T-mobile v bude teď (v dubnu) prodávat K790i za 4300kč (základní nedotovaná cena brandovanýho telefonu).
Super, diky na nazory, ja se v mobilech moc neorientuju a Nokiacky proud jsem ted vubec v potaz nebral a ta E50 vypada vcelku dobre. Jeste to samozrejme musim prostudovat a nekde si ji vzit do ruky :-)
Tak jsem studoval E50ku a myslím, že by se mi zamlouvala.
Může mi ještě nějaký majitel napsat co je na displayi v pohotovostním režimu a jak dlouho reálně vydrží?
Jo a taky, dá se vypnout diakritika při psaní SMS T9kou?
1) v pohotovostním režimu - můžeš si zapnout spořič displeje...a na něm vidíš čas, datum a nové sms či hovory zmeškané...jen je to dost malým písmem, ale existuje několik aplikací, které to umí pěkně přes celý displej a nežerou baterii zbytečně
2) reálně vydrží 4-5 dnů(na noc vypínám), přičemž volám minimálně, ale dost posílám sms, a dost chodím na internet...
3) diakritika vypnout nejde ALE existuje vynikajici aplikace NaSMS která umí diakritiku ořezat. Nebo SMSGratis to řeže sám
taky hledam nahradu za t630, problem je v tom, ze mensi mobily uz se snad nedelaji, jen tenci a vetsinou vetsi (nokia 6300, samsung u100), takze zatim me napada nokia 5310 nebo SE w880i, oba jsou tenci, mensi (ikdyz ne o moc), lehci, vetsi display, ale zas prehravani hudby nevyuziju, ani fotak...
(pritelkyne ted ma samsung m300 - maly, lehky, levny, ale vecko proste nechci...)
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
1) v pohotovostním režimu - můžeš si zapnout spořič displeje...a na něm vidíš čas, datum a nové sms či hovory zmeškané...jen je to dost malým písmem, ale existuje několik aplikací, které to umí pěkně přes celý displej a nežerou baterii zbytečně
Ano, viz. LargeTime (nutno certifikovat). Sam pouzivam u sebe a je to super. Ten defaultni je IMO hodne titerny a necitelny. Jak uz tady ale Zdenek psal, na Symbian toho je tolik, ze co si usmyslis (realna prani ;-) ) tak to vetsinou na Symbian uz existuje.
http://img227.imageshack.us/img227/5...etime02xs2.jpg