Re: Nikon D60 a nové sklá
D60tka je proste evolucia D40x :) a 16-85 je pre zmenu o kus sirsia ako 18-200 a ocakaval by som, ze bude kvalitnejsia ... uvidime
D60 je pomerne nuda:confused: cekal sem osekanou D80.
kazdopadne to sklo AF-S DX Nikkor 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR vypada moc pekne. uz se tesim na recenze. Rozsah 24 - 125 bych uzivil :smile:
Nějak si nemůžu pomoct..ale to opravdu jen přidali funkci čištění čipu a vypnutí LCD při čumení do hledáčku?! OMG, tohle mi připomíná šaškárnu s "s" modely (D70s, D2Hs, D2Xs).
este pridali expeed procesor a "video" :D ...inak je to skoda noveho cisla a hanba oproti d50 :(
Ví někdo, jaký obrazový kruh vykryje ten nový Shiftový objektiv? Tak pro zajímavost:)
Hneď prvá fotka je tupá. D60 je na nej s AF objektívom, aj keď nemá vlastný motor. Vlastne celá D60 je o ničom...
Já už to radši ani nekomentuju ... DPR stále rozšiřuje rozsah svých recenzí zrcadlovek, ale sekají tam takových chyb, že je to na pováženou a navíc k čemu je milion objektivních měření a testů, když jsou jejich interpretace subjektivní a vyhodnocení nekonzistentní a neporovnatelná ... :rolleyes:
Citace:
Původně odeslal
e1
Hneď prvá fotka je tupá. D60 je na nej s AF objektívom, aj keď nemá vlastný motor. Vlastne celá D60 je o ničom...
Jestli to nebude tim ze tuhle padesatku pouzivaji na vsechny testy nikonu. ;-)
(navic to vypada rozhodne lip nez kdyz na to nasroubujou obcejnyho plastaka. Myslim ze sis vsiml ze vsechna tela jsou focena s 50mm objektivem vid?)
Jan555: Zbytecne prehanis.
Keď ma pamäť neklame, tak D40 a D40x boli oficiálne prezentované s 18-55-kou, a D3 alebo D300 (už neviem ktorý z týchto dvoch) s pevnou 85-kou.
Citace:
Původně odeslal
sx02
Jestli to nebude tim ze tuhle padesatku pouzivaji na vsechny testy nikonu. ;-)
(navic to vypada rozhodne lip nez kdyz na to nasroubujou obcejnyho plastaka. Myslim ze sis vsiml ze vsechna tela jsou focena s 50mm objektivem vid?)
Ta připomínka e1 je imho velmi na místě. Máš pravdu v tom, že dokonce všechny DSLR aktuálně testují s pevnou padesátkou. Trošku problém ale je, že v tomhle případě je opravdu první fotka s 50/1.4 a testy s 50/1.8, důvody jsou jasné. Celé je o to ještě komičtější (viz taky moje zmínka) s ohledem na to, v jakém setu se D60 prodává a že v některých jiných recenzích se vyskytují mínusy jako:
Citace:
Původně odeslal dpreview
kit lens means no focus distance indication
Jan555: Zbytecne prehanis.
Možná. Ale dám jen pár příkladů pro ilustraci, např. mínusy uváděné u konkurence:
Citace:
Původně odeslal dpreview
Live View usefulness countered by LCD which doesn't tilt, not bright enough outdoors
D60 nemá žádný live view, ale mínus to není ...
Citace:
Původně odeslal dpreview
Auto focus provides just three focus points, although AF performance good
Oprávněné mínus, zvláštní, že u D60 to nevadí ...
Citace:
Původně odeslal dpreview
No timed mirror lock-up function
Tohle je i v mínusech D300, ale u D60 to asi zajímavé není ...
Stejně tak mohli na straně 18 porovnat D60 např. s předchozí D40x a tak dodat odstavci začínajícímu:
Citace:
Původně odeslal dpreview
Nikon's approach to high ISO noise on the D60 is pretty much the same as ever
tu správnou šťávu ...
D60 ISO800:
http://a.img-dpreview.com/reviews/ni...SO800_crop.jpg
D40x ISO800:
http://a.img-dpreview.com/reviews/Ol...o0800_crop.jpg
To je fakt hodně "pretty" the same, zvlášť když ten rozdíl na straně 28 ukážou a sami potvrdí ...
No, to jen v krátkosti pro ilustraci. Možná mám na recenzenty přehnané nároky, ale prostě já chci vidět konzistenci. DPR musím uznat k dobru, že narozdíl od "všechno vím a na vás se.ru" Askeye se Simon Joinson a Andy Westlake evidentně snaží a především se zúčastňují diskuzí a na konto nich upravují alespoň některé z chyb v recenzích (Askey zpětné úpravy nedělal a tak ve starších recenzích jsou stále původní chyby). Ne, nepálí mě to, ale čekal jsem od takovéhleho rozšiřování týmu prostě víc.
Mno ono je to tim ze recnze nepise jenom Phil. Myslim ze kdyby je psal jen on, tak prozmenu to pro tebe bude neobjektivni. Ted to pise vic lidi - je to zas nekonzistentni... hm.
Myslim ze neni fer nutit vsechny redaktory aby psali stejne, kazda recenze je do znecne miry subjektivni a tedy i zapory.
Ja souhlasim ze dpreview posledni dobou nei optimalni ale na druhou stranu rekl bych ze lidi co to ctou maji predsejen urcitou zkusenost takze jsou schopni si to precist a do znacne miry zhodnotit sami. Bezny uzivatel si spis precte digineffa a tam bych o nejaky konzistetnosti a objetivitite vubec nemluvil ;-)
Ad Tvoje poznamka k mirror Lock-upu: U D300 to problem je. Myslis ze bezny uzivatel D60 se bude zabyvat tim ze tam nema tuto moznost? O tom dost pochybuju.
Ad LiveView - do znacne miry chapu, ale pokud to vezmu selsky - pokud uz tam nekdo cpe live-view tak by ho mel udelat tak aby byl pouzitelny v maximalni mire - tedy na vyklapecim displeji. To ze to jako zapor u D60 neuvadi bych nevidel jako problem:
Nechci se nikoho dotknout ale D40-D60 vnimam jako ten nejvetsi Low-end (presto kvalitni) mezi zrcadlovkama a tak je logicky ze proste bude totalne osekana. Proto mi nektere "lepsi a pokrocilejsi" funkce chybejici u zaporu v recenzi nevadi a nevidim to jako nekonzistentnost/dvoji metr.