spuštění programu jako služby
zdravim
prosim vás, potřeboval bych vědět, jak jde spustit program (konkrétně PeerGuardian) jako služba...pokud toho teda je schopnej...OS mám Windows 2000 SP4...
je to kvůli tomu, že potřebuje admin. oprávnění a já jedu běžně pod power userem a bylo by dobré kdyby se pouštěl při startu s admin oprávněním...2000 neumí RUNAS s parametrem savecred, proto to chci jako službu....
předem díky za rady
Re: spuštění programu jako služby
Google.com
keyword: "run program as service"
3. odkaz: http://support.microsoft.com/kb/137890
Cas potrebny k vyhledani odpovedi: 10 sekund
Cas potrebny k vytvoreni novyho thredu: k nezaplaceni
Nz :)
hele nejsu tak blbej abych negůglil ;-)
onen článek na MS jsem viděl taky..ale jeden z problémů je to, že nemám Resource kit (ten není problém sehnat, to ano)...a při tom gůglení jsem taky narazil na diskusi na živě...tam povídali že ne každej SW umí běžet jako služba atd atd...
proto se ptám, jak to je ... potřeboval bych zkušenosti ostatních jestli to ten PeerGuardian2 umí atd.
Nema to nahodou PG2 primo v nastaveni? Ted si nejsem jisty, ale mam dojem ze to tam nekde bylo.
Citace:
Původně odeslal
JejKey
hele nejsu tak blbej abych negůglil ;-)
onen článek na MS jsem viděl taky..ale jeden z problémů je to, že nemám Resource kit (ten není problém sehnat, to ano)...a při tom gůglení jsem taky narazil na diskusi na živě...tam povídali že ne každej SW umí běžet jako služba atd atd...
proto se ptám, jak to je ... potřeboval bych zkušenosti ostatních jestli to ten PeerGuardian2 umí atd.
Tak ja osobne to zkousel prave pomoci toho KBcka...resp utilitky SrvAny...zkousel jsem to konkretne na notepadu a pak jeste ne jednom programku, ted uz si na nazve nevzpomenu...a fungovalo to bez chyby. Bohuzel, Tebou zminovany PG neznam, ale neni nic jednodussiho nez to zkusit... Nema se na tom co pokazit..maximalne v krajnim pripade budes muset ten PG preinstalovat...ale to IMO nehrozi.
zkoušel jsem to, program na registraci služby (instsrv.exe) jsem si našel...v services.msc jsem si hrál s loginem pod kterym se to spustí...nepomohl ani admin účet ani "SYSTEM" se zapnutým "povolením používání plochy" ...
Onen PeerGuardian se jakože spouští, ale zůstane tam viset (parent proces: SERVICES.EXE) s využitm paměti +- 950kB (když běží normálka má kolem 10MB určitě), nezinicializoval se a services.msc při pokusu o spuštění služby po vypršení timeoutu PG ukončily
Arg: ne...majou tam sice "spustit při startu", ale spustí se to s oprávněním aktuálního usera....tudiž mi to vypíše "Administrative privilegies required" ....
ještě se zkusim mrknout po nějaky SW co se spustí jako služba a vyvolá spuštění nějakýho SW pod oprávněním ADMINa (jako že zaregistruju službu co se bude spouštět s oprávněním ADMINISTRATOR, která normálně spustí PG2...tudíž PG to admin oprávnění mít bude)
idu hledat, pak nahodim výsledky
Aha tak to me asi zmatlo, ja to nikdy nezkousel, ale mel sem za to ze tam nejaka takovato volba byla. Tak hodne stesti pri hledani :)