Re: MB + vga na 6 monitorů
Nikdy sem to nezkoumal, ale imho:
i975x nepodporuje SLI - a už vůbec ne TriSLI (to stejně nepodporujou skoro žádný karty)
matrox má výstup maximálně na 4 monitory a je to pekelně drahý, stejně nemá nic jako SLI/CrossFire
nVidie mají výstupy jen na 2 monitory, ATI taky (minimálně ty levnější)
Matrox Dual/TrippleHead2Go nepodporují tak vysoká rozlišení
Takže mi z toho vychází, že jediný rozumný mně známý řešení je quad CrossFire od ATI, ale nevím, jestli to podporují všechny karty. 3850 určitě, ale 4x to taky nebude nejlevnější. Jo a samozřejmě tahle deska určitě quad Crossfire nezrovozní, když má jen 3 PCI-E.
Nenapadá mě žádný řešení pod 15kkč.
Jo vlastně jsou tu ještě PCI grafický karty, ale netuším, jak to poberou ovladače.
/ot
můžu se jenom zeptat na co je třeba taková plocha?
2bukva: A to nejde proste strcit do kompu 3 graficke karty a provozovat je tam jako 3 graficke karty a v os nastavit rozsireni plochy pres vsechny monitory? Bez sli a podobnych hovadin? :o Jsem zil v domneni, ze to je normalni vec.
Anduril> Popravdě - jak to mám vědět?
Já nikdy v PC ani 2 grafický karty neměl ... vyjma toho, že sem si jednou blbě flashnul bios a použil PCI kartu jako záchrannou ...
Citace:
Původně odeslal
Anduril
A to nejde proste strcit do kompu 3 graficke karty a provozovat je tam jako 3 graficke karty a v os nastavit rozsireni plochy pres vsechny monitory? Bez sli a podobnych hovadin?
V principu to samozřejmě jde, ale záleží co od toho požaduješ a co na tom chceš spouštět.
No ja to taky nevim, mel jsem v kompu jen dve grafiky a to slo i bez SLI :) Takze me prekvapilo, ze jsi zacal psat o SLI a dokonce Quad SLI ;)
Stacit by meli 2x Matrox G550 jsou sice docela drahe, ale je to pomerne rozumne reseni.
Citace:
Matrox offers a full range of graphics cards which support 2, 3 and 4+ monitors, TV output, HDTV output and public information displays; in a stunning array of modes and configurations. Matrox multi-display graphics cards let you benefit from consistent stability and reliability for displaying critical information, or delivering targeted and powerful messages to customers with crisp imagery.
Taky nejak nevidim duvod proc by to melo bejt zapojeny do SLI. Snad nam autor prispevku rekne vic k pouziti tolika monitoru, ale pokud neni potreba aby na vsech najednou bylo neco zobrazeno dohromady s akceleraci, coz pochybuju, pak staci mit proste vhodnej pocet grafik s vystupama, takze nejaka deska s 2x PCIE 16x a aspon jednim PCI. I kdyz dneska bude asi problem sehnat novou PCI kartu.
Takže to krapet upřesním, nepotřebuju výkonová urychlení typu SLI a pod. Jde mi čistě jen o zobrazování grafů stavů sítě takže opravdu nepotřebuju žádné grafické výkony na výstupech. Taky jsem doufal že do výše uvedené desky hodím 3 grafiky s 2xdvi výstupem a ve widlích si to nastavím jako rozšířenou pracovní plochu. Přijdou tam Vista Ultimate 64b.
Nikdo neví jestli to bude fungovat ? popřípadě jak to ponastavovat? :-(
na tech monitorech musi jit pokazde jinej obraz nebo staci, aby to jelo na vsech stejne?
zapojit 6 monitoru to uz je fakt narez, ja jsem si rikal, ze clovek vic jak 4 uz nemuze obslouzit(baviim se o monitorech, kdyby to nekdo smeroval jinam :) )
docela by me zajimalo aji misto, kam to vsechno nacpes, abys videl na vsech 6 monitoru zaroven
Tak přece u těch monitorů nemusí být jen jeden člověk ne? :)
Citace:
Původně odeslal
Anduril
2bukva: A to nejde proste strcit do kompu 3 graficke karty a provozovat je tam jako 3 graficke karty a v os nastavit rozsireni plochy pres vsechny monitory? Bez sli a podobnych hovadin? :o Jsem zil v domneni, ze to je normalni vec.
ano, normalne to tak funguje... kup hocake tri rozumne levne karty (trebars 7300gt a pod, hlavne mkrni na rozliseni jestli ok) a neni co resit...
ja jen poradim, at si vezmes jeste jisnou desku, protoze ta cos vybral je strasidelna
ted je tolik dobrych desek a ty vyberes tu nejhorsi
Citace:
Původně odeslal
MISKOBOSS
ja jen poradim, at si vezmes jeste jisnou desku, protoze ta cos vybral je strasidelna
ted je tolik dobrych desek a ty vyberes tu nejhorsi
Z deskama od Intelů mám jen ty nejlepší zkušeností, maximální stabilita, 0 reklamací, na kancelářskou práci ideálka za ten peníz. Na každém z těch monitorů poběží jiné grafy. Je to jen na sledování sítě, nehodlám mít 3 pc a na každém 2 monitory, raději bych to udělal takto.
Citace:
Původně odeslal
iwi007
Z deskama od Intelů mám jen ty nejlepší zkušeností, maximální stabilita, 0 reklamací, na kancelářskou práci ideálka za ten peníz. Na každém z těch monitorů poběží jiné grafy. Je to jen na sledování sítě, nehodlám mít 3 pc a na každém 2 monitory, raději bych to udělal takto.
jasny, konecny rozhodnuti je vzdycky na tobe, o tom zadna
ja jsem ti chtel jenom poradit/doporucit, ze jsou lepsi desky
ja si zase nemuzu stezovat na asus, ale zase se najdou lidi, co ho nemuzou vystat
ostatni uz ti tady napsali, jak to bude nejlepsi udelat
jak jsem psal, ja bych jeste pochopil/v pohode rozchodil 4 monitory
6 je narez
jeste me zajima jen tak ze zvedavosti, jestli se na to budes fakt koukat sam, nebo to budou sledovat i jini lidi
Nebudu se na to dívat já, ale kolega, mě bohatě stačí tady ty moje 2x19". když u toho má člověk sedět těch cca. 9hodin denně.... On teda ani kolega u toho nebude sedět pořád ;-) by mu z toho hráblo už totálně ;-)