Problém: z PCI mi grafika nenabehne; z PCI-E ano
Ahoj,
mam nasledujici problem: Mám základní desku MSI K8N SLI, potrebuji v ni rozbehnout PCI grafiku(ty mam doma asi 4). Jenze kdyz tam narvu tu PCI -> nic. Dam tam svoji 1950 a pocitac nabehne normalne.
V BIOSu mam nastavene, aby se grafika nacitala z PCI?
Co s tim???
Re: Problém: z PCI mi grafika nenabehne; z PCI-E ano
Nevím jestli je to odpověď, kterou chceš slyšet, ale setkal jsem se s tím už u dvou (jiných) desek a beru to jako vlastnost. Resp. jinak než s PCI-E kartou to nejelo.
Někde se to tu už řešilo, tuším že závěr byl že je to problém nForce chipsetů a těžko s tím co uděláš.
Citace:
Původně odeslal
Aigor
Nevím jestli je to odpověď, kterou chceš slyšet, ale setkal jsem se s tím už u dvou (jiných) desek a beru to jako vlastnost. Resp. jinak než s PCI-E kartou to nejelo.
Hmm tak to se mi moc nehodí.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Někde se to tu už řešilo, tuším že závěr byl že je to problém nForce chipsetů a těžko s tím co uděláš.
Zkoušel jsem to hledat, ale nějak mi to nešlo.
Každopáně díky za odpovědi, alespoň se tu s tím nemusím trápit.
PS: přehrání BIOSu za nový asi nepomůže?
DFI lp nf4 ultra nema s S3trio pci grafikou problem. Nic to ovsem nemeni na faktu, ze u MSI K8N je to asi proste "vlastnost".
Jiny BIOS muzes zkusit, protoze to je tak jedine co muzes delat :(.
Tak jsem nasel reseni, ktere chapu opravdu jen velmi malo. V zapalu zoufalstvi a agonii jsem tam narval DVE PCI grafiky a svete div se ono to zaclo fungovat, jedna z nich nabehla. :eek:
kdyby nahodou nekhoho zajimalo, jestli jsem to nekde zkousel, tak to vidim poprve v zivote.
Hehe, já už se dávno smířil s tím, že počítače mě nikdy nepřestanou překvapovat:D. Není to prostě tím, že v některejch pci slotech to jde a v některejch ne?
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
pouzil jsem spatne slovo pro vyhledavani... :oops:
No tak to taky čumím jako puk :-o, ale hlavně že se zadařilo.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Hehe, já už se dávno smířil s tím, že počítače mě nikdy nepřestanou překvapovat:D. Není to prostě tím, že v některejch pci slotech to jde a v některejch ne?
Právě že jsem to zkoušel ve všech i s různejma kartama... Bůh ví...
Citace:
Původně odeslal
bless
Právě že jsem to zkoušel ve všech i s různejma kartama... Bůh ví...
Velmi hezke - takove dramaticke rozuzleni by ocekaval asi malokdo :)
Tak mi to nedalo a zkousel se je ruzne kombinovat. Pri tomto hrani jsem prisel na to:
Obraz nabehne pouze v kombinaci-
1)je-li zapojena S3 a nad ni je Trident(tohle mi fungovalo, nejlepe v 2 a 3slotu, kdyz to bylo v 1 a 2, tak to obcas nenabehlo)
2pri prohozeni tedy je-li ve spod Trident a nahore S3, tak to nenabehlo nikdy.
3Kdyz jsem tam dal 3 karty tak mi to take nebehalo, dalsi kombinace jsem nezkousel uz me to nabavilo.
Nema nekdo tuseni, kde bych sehnal ovladace na win XP prof S3 trio64V2 ??? uz jsem nasel hafec ovladacu, ale zadne mi nechteji spolknout widle. Na tu tridentku mi to naslo ovladace samo, ale na S3 to ne a ne rozchodit :-(. Mam vyblite rozliseni, tak chci zkusit co to udela pri nainstalovani ovladacu i pro s3...
edit:
tady jsem hledal, ale zadne nezabiraji
ftp://ftp.cvut.cz/local/drivers/vga/s3.all/
Edit2: tak uz jsem se docetl, ze tohle nepujde
XP urcite maji ovladac na S3 trio. Problem je, pokud je tahle karta jako sekundarni - takto ji XP pouzit neumeji. Ty ji sice jako sekundarni nemas (nebo ano?), ale diky tomu harakidy se dvouma grafika je mozne, ze diky nejakemu konfliktu ji XP nedokazi detekovat.
Citace:
Původně odeslal
Caleb
XP urcite maji ovladac na S3 trio. Problem je, pokud je tahle karta jako sekundarni - takto ji XP pouzit neumeji. Ty ji sice jako sekundarni nemas (nebo ano?), ale diky tomu harakidy se dvouma grafika je mozne, ze diky nejakemu konfliktu ji XP nedokazi detekovat.
hele tohle je proste nejakej haluz :-), by mi z toho jeblo