-
Reklamace zlomeného napájecího kabelu v Alzasoftu
Tak jak je z fotek patrne, beznym pouzivanim se mi poskodil kabel u napajeciho trafa od videojukeboxu. Je mi jasne, ze je to celkem jednoduse opravitelna vec jen kdyby se to trafo dalo normalne rozebrat, coz nejde. Ma nejakou sanci zkusit reklamaci u Alzasoftu? Nevim jak by to resili, pri svem avizovanem stornu mechanickych zavad a i kdyby opravou tak urcite kvalitka :( ... ma to cenu to vubec resit anebo si usetrit nervy a trafo proste radsi "rozlomit" a a kabel preletovat?
http://img219.imageshack.us/img219/6729/comp003qc0.jpg
http://img88.imageshack.us/img88/345/comp007no5.jpg
http://img89.imageshack.us/img89/765/comp008oc7.jpg
http://img88.imageshack.us/img88/5167/comp012dw6.jpg
-
Re: Reklamace zlomeného napájecího kabelu v Alzasoftu
my, kteří sedíme 20cm od trafopájky, se ani s takovýmito dotazy na fóru nezdržujeme :-).
-
Citace:
Původně odeslal
Bob van Sikorski
my, kteří sedíme 20cm od trafopájky, se ani s takovýmito dotazy na fóru nezdržujeme :-).
no ja vod ni sice sedim az metr, ale je to v zaruce a navic to trafo nejde normalne rozdelat :wink: kdyby to bylo normalne na sroubky, tak ani sekundu nevaham, ale takhle..
-
osobně si myslim o záruce v tomhle případě své, máš vcelku funkční věc a tim že poškozený kabel sam opravíš sice možná přijdeš o nějakou záruku ale sam sobě zajistíš že to bude bezchybně fungovat dalších par let
-
V prvni rade myslim, ze u pajecky sedet vubec nemusite, protoze to bude na konektor s dutinkama a dutinky nakrimpovane.
Vdruhe rade bych se koukl, jestli ve spod nejsou nejake gumove, plastove, penove ci jine nozky, pod nima by mohly byt sroubky.
Pokud nebudou, je krabka lepena, jestli chces pisni mi SZ a ja ti poradim jak ji rozdelat aby se neposkodila.
-
Trošku problém je, že při opravě napájecího zdroje čehokoliv se v případě reklamace toho napájeného přístroje a situace, že si opravy na zdroji někdo všimne, můžeš pravděpodobně rozloučit se zárukou na všechno (což má svojí logiku). Osobně bych reklamoval.
-
pajce, krimpovani ani jinym terminum, kterymi tu hazite, nerozumim. na druhou stranu tohle vypada jako vada zpusobena opotrebenim, takze takova, ktera neni kryta zarukou
-
Take bych radsi reklamoval. To co sem ti poradil - do toho se poustej jen v pripade, ze si veris, si dobry elektrikar a mas nejake zkusenosti. To sem ti tam zapomel napsat.
Edit: zalezi jak se k te reklamaci postavi prodejce. Tam kde sou vyhlaseni neochotou u standartnich reklamaci bych toto reklamovat nezkousel a volil opravu.
-
@Arg: diky diky, zatim jsem se k tomu nedostal, zkusim to zitra hodit do Alzace a uvidime co na to reknou (na 95% mne s tim zrovna oni poslou do <i> s tou jejich ultraochotou na reklamacnim). opravit to v poho zvladnu, pokud to netrci z tistaku, ty mi moc nesly, ale ted uz mam mikropajku :p
edit: k tomu mechanickemu opotrebeni, myslim, ze je jasne videt, ze to vyrobce odflakl a neobtezoval se s upevnovanim buzirky...
edit2: zaruka mi konci po Vanocich, tak to kdyztak pocka...
-
Asi ta s tym poslu do prec. Zdroje byvaju casto lepene - niektore sa rozoberaju lepsie, niektore horsie. Vnutri je to takmer urcite prispajkovane do plosaku.
-
jestli nekoho zajima muj nazor ( :D ) tak si myslim ze s reklamaci zrejme neuspejes.. ono samozrejme zalezi na firme (vyrobci) a jejim pristupu ale toto je klasickej priklad opotrebeni jako kdyz ti z mysi zmiznou teflonovy plosky a nemuzes si stezovat ze to vyrobce odflaknul a dal tam malou tloustku.. ti reknou ze si to nadmerne zatezoval/pouzival :rolleyes:.. nevim no, ale asi bych to sel zkusit ;)
-
Ja bych to naopak zkusil reklamovat, to ze jsi s tim neco provedl ve smyslu, ze to "vypada" jako opotrebene spatnym nebo castym zachazenim ma v reklamaci prokazovat prodejce, ne ty jako zakaznik. Tedy tim, ze se to pokusis reklamovat dle meho naprosto nic nezkazis, naopka muze prodejce prijemne prekvapit, ze reklamaci uzna a vec necha opravit ci vymenit. (jak psano v nekolika "reklamacnich" threadech zde).
Ja jsem take ted reklamoval boty s tim, ze se jim odtrhava podrazka (a to jsem boty reklamoval snad podruhe v mem zivote). taky by mi prodejce mohl rict, ze jsem si to zpusobil sam :)
-
diky chlapi, zitra se dostanu domu, tak tam ve stredu zkusim vlitnout... ale je to alzac, tak tomu moc sanci nedavam...
-
Citace:
Původně odeslal
mokus
ale je to alzac, tak tomu moc sanci nedavam...
Vetsinou vsichni na Alzu nadavaji...
Ja jsem s nima mel opacnou zkusenost :)
Prinesl jsem jim nefunkcni CPU, bez dokladu!!! Reklamacni technik koukl do compu, nasel podle SN , ze je CPU od nich. Za mesic jsem si sel pro novy. (v CZC by to treba bylo vymenou..... a treba taky ne)
Takze bych rozhodne tu reklamaci zkusil. Za to nic nedas, maximalne hodinku tvyho casu.
-
Citace:
Původně odeslal
Arg
V prvni rade myslim, ze u pajecky sedet vubec nemusite, protoze to bude na konektor s dutinkama a dutinky nakrimpovane.
Vdruhe rade bych se koukl, jestli ve spod nejsou nejake gumove, plastove, penove ci jine nozky, pod nima by mohly byt sroubky.
Pokud nebudou, je krabka lepena, jestli chces pisni mi SZ a ja ti poradim jak ji rozdelat aby se neposkodila.
jestli mas osvedceny postup jak na lepene krabky, sem s nim plz ;)
-
tak,už poměrně dlouho klid,jak jsi daný problem řešil?
-
Citace:
Původně odeslal
JERROME
tak,už poměrně dlouho klid,jak jsi daný problem řešil?
no proste nestihacka a taky chybely mi nejake kabely z baleni, ktere jsem mel v Bratislave, takze tento tyden na to vletim :wink:
@Harry: ja vim, uz to mam zabaleny.... jen tam dojet :hm
@Arg: tak nejak ;) a to jsem jedno nepocital...
-
-
Mno, pokud mohu soudit podle sebe, tak napr. my co mame 2 a vice zamestnani .... vubec se nedivim, me napr. nez se nekam dostanu treba trva i kolik tydnu a dele.... pardon za ot.
-
hmm, takze alzasoft velka zmena k lepsimu, teda ohledne pristupu a privetivosti.
Mozne zpusoby vyrizeni: Oprava/vymena
Mechanicka poskozeni: Ne
Popis zavady: na nizkonapetove snure napajeciho adapteru doslo k obnazeni kabelu. Vevnitr byl pouzivan HDD v dobe nakupu vyhodnoceny recenzemi jako nejmene hrejici. Uspokojive funkce pristroje vsak bylo dosazeno pouze byl-li otevreny a ofukovan velkym ventilatorem. Pri uzavreni a absenci dodatecneho ventilace dochazelo ke kolapsu napr. ke konci filmu nezavisle na formatu.
Takze zatim dobré, uvidime jak se s tim popere dodavatel/vyrobce. Panove dobre ze jsem se v tom nezacal vrtat. Diky
-
v patek to bylo 30 dni, tak jsem tam nabehl a po cca dvouhodinovem cekani a zjisteni, ze to nestihli, jsem obdrzel dobropis a voila 5700,- v ruce :D
-
-
Citace:
Původně odeslal
mokus
v patek to bylo 30 dni, tak jsem tam nabehl a po cca dvouhodinovem cekani a zjisteni, ze to nestihli, jsem obdrzel dobropis a voila 5700,- v ruce :D
i to je obcas vyhoda reklamaci :D
-
Citace:
Původně odeslal
Arg
a to se vyplati! ;D
No to sice jo, ale po dvouhodinovém čekání - to je síla, takže bych to zas tak pozitivně nebral ;D
-
Citace:
Původně odeslal
mokus
hmm, takze alzasoft velka zmena k lepsimu, teda ohledne pristupu a privetivosti.
Mozne zpusoby vyrizeni: Oprava/vymena
Mechanicka poskozeni: Ne
Popis zavady: na nizkonapetove snure napajeciho adapteru doslo k obnazeni kabelu. Vevnitr byl pouzivan HDD v dobe nakupu vyhodnoceny recenzemi jako nejmene hrejici. Uspokojive funkce pristroje vsak bylo dosazeno pouze byl-li otevreny a ofukovan velkym ventilatorem. Pri uzavreni a absenci dodatecneho ventilace dochazelo ke kolapsu napr. ke konci filmu nezavisle na formatu.
Takze zatim dobré, uvidime jak se s tim popere dodavatel/vyrobce. Panove dobre ze jsem se v tom nezacal vrtat. Diky
Tak tomu říkám klika. Blahopřeju k tomuhle úspěchu. Jestli můžeš, hoď mi jméno reklamačního technika třeba po SZ.
Teď tam řeším několik reklamací a je to síla. Přinesl jsem seznam konkrétních závad jednotlivých komponent. Technik do protokolu ale napsal co ho napadlo - například (já) S.M.A.R.T. udává překročenou mezní hodnotu reallocated sectors count = (on) Disk brzdí PC při startu :rolleyes:. Dnes jsem třeba vyzvednul jednu desku která byla vyměněna za nějakou opravenou, dám PC dohromady a hele, nechodí zvukovka, jenom nechutně chrčí. Tak tam ráno tam jdu znovu, tak snad nebudu čekat další měsíc.
A mimo jiné, jedné obyčejné grafice v PC povolil jeden ze dvou plastových sloupků a chladič vůbec neseděl na jádru. Reklamace nebyla uznána jako záruční, že je to prý mechanické poškození.
Technici jsou tam od prosince snad jen dva a já mám štěstí vždy na toho samého. Navrhuji dát sem jmenný seznam, s kým se tam bavit a s kým ne, případně techniky rovnou nafotím :lol:, jsem tam teď obden.