Re: Chlazení pevného disku
Pokud jde jenom o chlazeni HDD, tak to vyresit v ramci airflow v case.
Pokud jde i o odhlucneni tak silentmaxx.
Mam silentmaxx HD silencer na disku WD 250GB KS verzi a jsem s nim naprosto spokojen. Pokud chces disk ztisit tak je to bezvadna vec, ale i kdyz poradne odhlucnis cely pocitac, tak i disk v silentmaxxu bude slyset nejvic (zalezi co povazujes za "ticho"). Pokud chces disk pouze chladit, tak pred nej staci dat nejaky ventilator. A pokud pozadujes oboje, tak i zde je silentmaxx na miste. Me se teploty disku v silentmaxxu snizily zhruba o 3-4 stupne oproti teplotam, kdy byl disk primontovan do case (pravda ale je, ze nemam zadny intake ventilator).
Snad jsem alespon trochu pomohl.
Citace:
Původně odeslal
Wagner
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti s chlazením Sharkoon HDD Cooler? Na svethardware.cz píšou, že je dobrý, ale hlučný. Nebo máte někdo zkušenosti s chlazením HDD?
odhlucnit disk je velice jednoduchy!!
ja jsem to udelala nasledovne: sehnal jsem si dva medeny bloky(160x120,vaha cca4kg!)
nechal jsem tam vyvrtat diry pro prichyceni 3 disku a pred to dal 120 vetrak
tohle ,,monstrum,, jsem dal na molitanovou podlozku
vysledek: od te doby nevim o diskach, fakt ticho a to mam raptory v RAIDu a jednu 500GB samsunga
ale pozor, je fakt nutny ofukovat, protoze jinak se me poradilo dosahnout i 60°C:evil:
ale 120mm na 800ot/min je stejne neslysna
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
Pokud jde jenom o chlazeni HDD, tak to vyresit v ramci airflow v case.
Pokud jde i o odhlucneni tak silentmaxx.
Potřeboval bych ten HDD jenom schladit. Tim airflow myslíš, jenom přidat do case nějakej odfukovací větrák?
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
Mam silentmaxx HD silencer na disku WD 250GB KS verzi a jsem s nim naprosto spokojen. Pokud chces disk ztisit tak je to bezvadna vec, ale i kdyz poradne odhlucnis cely pocitac, tak i disk v silentmaxxu bude slyset nejvic (zalezi co povazujes za "ticho"). Pokud chces disk pouze chladit, tak pred nej staci dat nejaky ventilator. A pokud pozadujes oboje, tak i zde je silentmaxx na miste. Me se teploty disku v silentmaxxu snizily zhruba o 3-4 stupne oproti teplotam, kdy byl disk primontovan do case (pravda ale je, ze nemam zadny intake ventilator).
Snad jsem alespon trochu pomohl.
Chtěl bych ten HDD jenom schladit, ale nejsem si jistej, jestli můžu před ty diky něco dát, protože sice je tam otvor na větrák, ale ještě víc předtim je displej a nevim, odkud by to nasávalo vzduch.
Citace:
Původně odeslal
Wagner
Potřeboval bych ten HDD jenom schladit. Tim airflow myslíš, jenom přidat do case nějakej odfukovací větrák?
Ano, nejlepe dozadu dat 12cm vetrak. Zadelat otvory v case a nechat nasavat vzduch pres disk - at uz bude ve predu dole nebo ho strcis nahoru do 5a1/4" pozice. Disk potrebuje ofuk, ale staci mu mirny vanek. Preci jenom jeho plocha je pomerne velka a vyzarovane teplo neni nijak extremni.
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
Ano, nejlepe dozadu dat 12cm vetrak. Zadelat otvory v case a nechat nasavat vzduch pres disk - at uz bude ve predu dole nebo ho strcis nahoru do 5a1/4" pozice. Disk potrebuje ofuk, ale staci mu mirny vanek. Preci jenom jeho plocha je pomerne velka a vyzarovane teplo neni nijak extremni.
dobře, díky, vyzkoušim to, ale bohužel dozadu se mi vejde jenom 92mm větráček. To by mohlo stačit, ne?
Citace:
Původně odeslal
Wagner
dobře, díky, vyzkoušim to, ale bohužel dozadu se mi vejde jenom 92mm větráček. To by mohlo stačit, ne?
Zalezi co mas za case, jak vykony vetrak tam strcis a kolik hluku sneses.
Pokud mas nejaky normalni miditower a strcis tam klasicky 92mm vetrak s cca 1500otackami tak by to melo stacit. Ale dost spatne se to odhaduje ....
Jiste :) lepsi nez dratem do oka (tedy do ventilatoru :D ...