Program pro kalibraci UPS APC
Zdravím, mám otázku.
Jaký program se používá pro kalibraci baterek u UPSek APC?
Vyměnil jsem baterky smart-UPS 2200 a pořád mě to čas odhaduje tak na minutu dvě (přesto, že baterky vydrží mnohem dele), a z toho důvodu mě to zhodí servry. :- (
Volal jsem do firmy co se zaobírá upskama a tam mě řekly, že je to potřeba softwerově skalibrovat.
Re: Program pro kalibraci UPS APC
Měl by si mít CD ale některým stačí vybít-nabít-vybít a pak už mají baterky ošahané.
Nevim, ci Ti to pomuze. Ke sprave UPS od APC pouzivam program PowerChute, je volne ke stazeni na jejich webu.
V tom PowerChute sa niekde da spustit kalibracia. Aspon pred par rokmi to tam bolo, ked som to naposledy videl. Inak sa da kalibracia spustit aj rucne cez terminal cez seriovy port.
Mam podobny problem. Mam v APC nove baterky ale i tak mi powerchute hlasi OLD batery 6 years.
PS: Vi nekdo jak monitorovat UPS? Muze se to zdat nekomu blbost, ale mam prave tuhle 700i na 4x switche. A chci pouze minitorovat kdy jela na baterky. Bohuzel windowsi sw to neumi a Powerchute ma taky pouze profily pro vypnuti podle stavu baterie
Asi hledas apcupsd, aneb dalsi povedeny port linux --> win.
Citace:
Původně odeslal
NeMeM9aA
Asi hledas
apcupsd, aneb dalsi povedeny port linux --> win.
Ted nevim jestli to bylo na me nebo ne. kazdopadne to vypada pomerne dobre, ale nepodarilo se mi najit jak zabranit vypnuti. conf je sice pomerne dobre zakomentovany, ale i tak se mi to nepodrilo najit.
Citace:
Původně odeslal
Geeker
Ted nevim jestli to bylo na me nebo ne. kazdopadne to vypada pomerne dobre, ale nepodarilo se mi najit jak zabranit vypnuti. conf je sice pomerne dobre zakomentovany, ale i tak se mi to nepodrilo najit.
Bylo to na tebe :). Moc jsem to nezkoumal, ale kdyz zakomentujes vsechno v sekci "parameters used during power failures" tak se snad nebude mit snahu komp vypinat (ale je otazka, jestli nebude mit snahu vypinat komp windows).
V Powerchute je v zalozce Options ikona baterie na kterou lze kliknout, je u toho text ze se na ni ma kliknout pri vymene aku, tak predpokladam ze to bude prave ta kalibrace ...
Díky za rady, ale zatím samá voda. PowerChute to neumí. UPSku jsem už hodil do Dilerisu již ji mám doma. Bavil jsem se tam s technikem a s powerchutem se dle jeho slov můžu jít vysrat. Z toho předpokládám, že je ještě jiný program.
ahoj, co vim, tak kolega pouziva nejaky hoooodne stary dosovy program. Dokonce k tomuto ucelu ma na stole extra stary PC :)
Vyskoušej zjistit o co jde.
Prosím přišel jste někdo jak tu novou baterii zkalibrovat?
Mám li UPS za 2500,- koupím do ní baterku za 1000,- a pak po me chtějí za kalibraci ještě skoro 700,- tak to snad raději koupit úplně novou :(
Už jste na to někdo přišel?
V Powerchute je kalibrace pouze pro stavajici baterii, ale po její výměně se musí dle info na netu něco dostat do EPROM UPS aby pochopila, že se jedná o novou apod.... a to tenhle prográmek asi neumí... je pouze na obsluhu
Zdar,
myslím že jsem to posledně dělal Powerchute ale bussiness edition -- tam jde i kalibrace. Dodává se k UPS řady smart.
T.
Citace:
Původně odeslal
t_k
Zdar,
myslím že jsem to posledně dělal Powerchute ale bussiness edition -- tam jde i kalibrace. Dodává se k UPS řady smart.
T.
Ano ta to sice umi ale to jsem psal v předchozím příspěvku, že se to týká pouze stávající baterie, kterou časem kalibruje a udržuje ji při nějkém výkonu.... ale jakmile vyměníš baterii a uděláš kalibraci tak ji porovnává s tou předchozí co dělal na té původní baterii, čímž nedostaneš celou kapacitu :( a baterie se ničí.... takhle nějak jsem to pochopil z rozhovorů po netu a z www podpory APC.... kalibrace při výměně nové baterie je doporučována ve značkovém servise..... a nenašel jsem nikoho a nic kdy by byl ochotnej poskytnout info jak na to :(
Ja to zkusil podle toho powerchute jak jste tu psali a bateri ikdyž je na 100% tak po vytažení ze zásuvky spadne okamžitě na 40% a neutáhne klasické kancelářské PC déle než 3 minuty :(