Zdravim,mam asi hloupy dotaz..mam Audigy 1 s tim ze sem ted koupil novou desku Gigabyte DS-4 s ALC889A. Vim ze driv integrovany zvukovky byly nic moc..jen se ptam jak se to zmenilo. Na Audigy 1 mam soft na Audigy 4 (pax drivers)
Printable View
Zdravim,mam asi hloupy dotaz..mam Audigy 1 s tim ze sem ted koupil novou desku Gigabyte DS-4 s ALC889A. Vim ze driv integrovany zvukovky byly nic moc..jen se ptam jak se to zmenilo. Na Audigy 1 mam soft na Audigy 4 (pax drivers)
No spatne polozil otazku..lepsi z tech dvou.Bud Audigy 1 nebo ta na desce.
Kdyz mas obe doma, tak co ti brani to sam vyzkouset.
Vyzkousej, ktera bude hrat lepe, jde-li ti o hudbu, u ktere budes mit vic fps, hrajes-li hry. Pokud rozdil nepoznas sam, tak ti muze byt jedno, jaky je rozdil skutecny a co si mysli ostatni.
Muj skromny tip na viteze: Audigy.
Mno tak moje zkušenost se zvukem na desce byla vždy šílená, protože vždy když si vezmu sluchátka slyším tam "ruch" počítače. Prostě není to nijak odstíněné a slyším slabé pískání. Pokud začnu hejbat z myší - objeví se další zvuk a pokud dokonce klikám je tam ještě další zvuk - na bednách to tolik znát není ale sluchátka jsou sluchátka (KOSSy- to jen aby si někdo nemyslel že mám nějaký od čongu za 50,- :) )
Každopádně zakoupil jsem jen blbou Audigy SE za 450,- do PCI slotu a pohoda
ruchy přestaly
Mimochodem mám ASUS desku P5B deluxe ale mohu ujistit že to není jen tou mou konkretní deskou - dělají to všechny integrované zvukovky.
Je zajimave, jak se stale vsude objevuji podobna "dogmata", jako ze mp3 je neco otresneho a kossy jsou nejlepsi sluchatka pod sluncem.
Naopak bych z tohohle retezce hodnotil jako nejslabsi clanek ty Kossy, dale zvukovku a az nekde na konci mp3, uvazuji-li nejake rozumne bitraty.
/sorry za OT/
S tema ruchama ve sluchatkach mas pravdu, moje integrovany Live 5.1 to delalo taky a dost intenzivne. Na beznych PC reprackach to ale neni tak markantni, ty vyrabi po zahrati dostatek vlastnich ruchu. Aspon Z680 sumely jak vodopad.
Kossy muzou byt za tri kila nebo taky desetkrat drazsi. Osobne mam radsi Senny, ale i mezi Kossama se najdou slusny kousky. Mp3 nejsou 'neco otresneho', ale jejich pouziti ma sve limity. Ke zvukovkam co psal autor thredu bohate postaci standartni 128/196ka a no problem. Osobne muzu rict, ze jsem po nakupu novy zvukovky zacal nahrazovat vsechny mp3, protoze mezi mp3 + winamp a flac 5 + asio + foobar muze byt znacny rozdil. Zalezi hodne na sestave.
Ahoj, no já bych si dovolil oponovat, sice neznám detailněji názory uživatelů a jejich pohled na kvalitní reprodukci zvuku a hardwarovou konfiguraci, ale budu mluvit ze skušenosti.
Pořídil jsem si nově na doporučení reproduktory M-Audio StudioPro3 (cena cca 2250,-), a sluchátka KOSS PRO4AAT které se dají pořídit za 2.850,-
Do teď jsem měl neznačkové byť dobře hrajicí repráky a mým zdrojem byly jenom MP3 v bitratu od 196-320kbps až do chvíle kdy jsem si poprvé pustil hudební cd přes ty M-Audio...no je to neskutečný rozdíl, až neuvěřitelný co můj hudební sluch dokáže pojmout :).
Jsem dlouhodobý, ostřílený uživatel internetu, tak že stáhnout MP3 není problém, ale jestli MP3 tak jedině s 320kbps přenosovou rychlostí,
a můžu říct, že můj hudební žánr který není tak rozšířen mě donutil kouknout na prodejny hudebních CD, ale cena mě bohužel okamžitě odradila.
Nicméně závěr mám takovej...já teď nepustím téměř nic komprimovaného, teď se začínám zhánět po kvalitních MP3, nejlépe hudebních CD.
PS: v postatě jsem ani nechtěl reagovat, protože řeším jinej problém, ale nemohl jsem jinak.
A co se mého problému týče, řeším možnost nějakým alternativním softwarem regulovat výšky a basy . Mám zvukovku X-Fi Xtreme Audio a řešil bych to nejraději přes tray lištu v ovládání hlasitosti zvuku a v záložce upřesnit bývají možnosti posouvat výšky a basy, ale bohužel tuhle možnost mám zašedlou-nefunkční, domnívám se že je to ovladači nebo softwarem k X-Fi kartě. Jestli by jste věděli jak na to, nebo by byla jiná možnost jinou aplikací ladit výšky tak pls dejte vědět třeba i na ICQ: 246440167
Jde mi o to zvýšit výšky jen při poslechu ze sluchátek KOSS, kde je reprodukovaný zvuk poněkud tlumenější...
1Nemam toto reseni rad, ale primo se nabizi jakejkoliv softwarovej equalizer treba ve foobaru nebo winampu. U Creative karet ale urcite pri spravne nainstalovanejch ovladacich bylo mozno regulovat alespon basy.
2Jinak integrovana zvukovka vs. slotova je popsana vyse velmi dobre, integrovana, vetsinou sum a plechovej nelibej zvuk. Audigy1 neni uplne slavna karta co se kvality tyce a s prihlednutim ke Creative ovladacum bych ji origo nebral, ale kdyz pouzijes A1 + kxdrivers bude to ta rozumna kombinace.
3Co kdo slysi v mp3, na sluchatkach, na bednach, na kartach je ciste subjektivni vec....k tomu se vubec nebudu vyjadrovat.
4Tim ze se projevil ze strany uzivatele butch zajem resit integr. vs. A1..tak mi neco rika, ze se o to aspon trosku zajima nebo bude v budoucnu zajimat, ti komu je to jedno se nad tim ani nezamysli a kdo se zamysli - at si koupi A1...to je ve zvuku teprve zacatek cesty.
No právěže já mám tu nejlevnějsi Audigy SE verzi s podivej:
http://www.atreid.cz/img/audigy-se.jpg
Říkám - vždy jsem měl základní zvuk. od creativu
- první Creative 1024Live (4.1 surround)
- druhou Creative SB Live! 5.1
a nyní tuhle Audigy SE
a vždy tam byl equalizer
Jediné problémy byly s instalaci když jsem měl nové ovladače již na XP-SP2 ale wokna po nové instalaci jsem měli SP1 - tam to nějak compatible nebylo :)
Jo, ekvalizer ano..myslel jsem napriklad nastaveni basu a vysek.
To u nekterych chybi, jak zjistil i gUstaFO :)
:)
Ja mel Audigy2 a tam bylo v softu primo okno, kde byly dve tahla BASS a TREBLE mohl si velice jednoduse "basovat". Takze tazatel mysli asi toto.
Jinak k puvodnimu dotazu - snad cokoliv je lepsi nez integr. zvuk. Rozdil je slyset i na Geniusech HT (moje zkusenost).
EDIT: bohuzel ti nereknu kde se to nastavovalo, z nepochopitelneho duvodu se mi od jednoho casu vzdy asi pri 69% sekla instalace creativu. Ted ma kartu bracha, a dela mu to taky, asi skrably CD. Z toho duvodu to sice hraje, ale ovladace jsou nedoinstalovany, chybi grafika a tak, a musi se ovladat poslepu.
ad "zle mp3" ... mal si dojst na lan party a chcel by som vidiet, ako by si poznal loosless flac proti dobre urobenej VBR mp3jke :P na comkolvek
Ver tomu, ze 128kb MP3 CB je skutecne nejslabsi clanek, ale treba 160 VBR uz ne. Rozhodne souhlasim, ze ty sluchatka jsou "horsi" nez ta zvukovka, ale to by pravdepodobne neplatilo v pripade nejake onboardovky. Ono reproduktory obecne maji zdaleka nejvetsi vliv na kvalitu zvuku, takze se neni cemu divit ze ke sluchatkum za 1200 staci zvukovka za 400. Psal jsem to sem hlavne kvuli tomu aby z toho vyplynulo ze i ta levna zvukovka je jiz pomerne hodne kvalitni a na bezne pouziti zcela dostacuje. Navic umi EAX3
Inac ked tu hovorite o tych integrovanych zvukovkax, ja mam na ntbooku HD audio tusim ALC 260 kodek a je to uplne v poho, v kompe mam m audio revo 5.1 a nejaky extra rozdiel v zvuku nieje pocut, ide o to ked ma clovek nieco napocuvane na tom m audiu a potom prejdem na book tak pocujem rozdiel, ale pri beznom pocuvani si to clovek ani nevsimne, pokial sa nesustredis priamo na hudbu aby si zaxytil ten rozdiel (IMHO je fakt velmi maly), takze tie integr. zvukovky , aspon tie novsie co su 24 bitove su dost v poho IMHO, je fakt ze najvaci rozdiel robi posledny clanok (sluxatka, abo repro) ale zase ked ma clovek mp3 pod 160 kbs tak su tam frekvencie orezane nad 16KHz ale zase zalezi co clovek pocuva ...na niecom si to nemusi skoro vsimnut ... sice zalezi aj na sumovom profile mp3 ale ... (niesom ziadny audiofil pocujem len do 17 KHz :D ) :)