Uzamčený počítač - nemůžu se přihlásit :(
Ahojte...stala se mne takova kuriozni vec.
Jdu pryc, zmacknu WIN+L a po nejake dobe mne naskoci obrazovka (viz obrazek) a uz nejsem schopny se nalogovat, protoze do tech poli nejde nic napsat :( Nezna nekdo tenhle problem? Celkem me to dosti trapi. Diiky za cokoli.
http://oblacek.sh.cvut.cz/web/IMG_5522.JPG
Re: Uzamčený počítač - nemůžu se přihlásit :(
Máš svůj účet chráněný heslem? To okno s šedou plochou pro přihlášení je tam pořád, nebo můžeš kliknout na svoje jméno?
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Máš svůj účet chráněný heslem? To okno s šedou plochou pro přihlášení je tam pořád, nebo můžeš kliknout na svoje jméno?
Ucet Firestone (tedy muj) chraneny heslem je.
To okno s sedou plochou se zobrazuje prave az po nejake dobe. Kdyz zmacknu WIN+L, tak to tam hned neni. Kazdopadne na ikonku sveho uctu kliknout nemuzu :(
Tak zkus 2x po sobě stisknout Ctrl+Alt+Del a mělo by se zobrazit standartní přihlašovací okno - jméno a heslo.
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Tak zkus 2x po sobě stisknout Ctrl+Alt+Del a mělo by se zobrazit standartní přihlašovací okno - jméno a heslo.
To jsem prave taky zkousel a nejde mne to, coz mne prijde divne, protoze jsem to parkrat uz pouzil, kdyz jsem se chtel prihlasit jako administrator :(
Možná je to tím, že to jde jen, když není nikdo přihlášenej (já úvodní obrazovku s ikonkama nepoužívám)
Jen mě zaráží, že nejde kliknout na přihlášeného uživatele a že se Ti zobrazí to vyšedlé okno.
Netuším, co dál vyzkoušet... :confused:
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Možná je to tím, že to jde jen, když není nikdo přihlášenej (já úvodní obrazovku s ikonkama nepoužívám)
Jen mě zaráží, že nejde kliknout na přihlášeného uživatele a že se Ti zobrazí to vyšedlé okno.
Netuším, co dál vyzkoušet... :confused:
Na PC prave delavaji minimalne dva lidi, takze to rychle prepinani se hodi (a tim padem mam zaplou i tu uvodni obrazovku), protoze mivam casto rozdelanou praci a potrebuju, aby mne to bezelo, i kdyz nekdo dela na jinem uctu - tak proto to mam takhle.
V nudzovom rezime tiez nic? Alebo posledne spravne nastavenie? Prip. nejaka HW chyba, klavesnica, mys.. Tiez netusim. :(
edit: napadol ma este rootkit ???
Citace:
Původně odeslal
AmOK
V nudzovom rezime tiez nic? Alebo posledne spravne nastavenie? Prip. nejaka HW chyba, klavesnica, mys.. Tiez netusim. :(
edit: napadol ma este rootkit ???
No jak jsem psal - neudela to hned, kdyz se odhlasim. To naskoci normalni obrazovka s prihlasovanim bez toho okna o zamceni. Jinak zadne zasahy do HW nebyly (ze by to bylo nejakou zmenou).
Tak mě ještě napadlo, nemáš tam nastavený nějaký spořič?
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Tak mě ještě napadlo, nemáš tam nastavený nějaký spořič?
Sporic tam mam od World Community Grid.
Tak tam zkus dát nějakej Windowsí, jestli to náhodou nedělá on. Odpovídalo by tomu i to zpoždění (než naskočí spořič) kdy se jde ještě přihlásit klinutím na jméno.
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Tak tam zkus dát nějakej Windowsí, jestli to náhodou nedělá on. Odpovídalo by tomu i to zpoždění (než naskočí spořič) kdy se jde ještě přihlásit klinutím na jméno.
Zkusim - diky za radu. Jen upozornuju, ze sporic mne nezamyka automaticky PC.
Citace:
Původně odeslal
Paolo
No tak tim to neni ... hmmmmmm :(
Citace:
Původně odeslal
Firestone
Zkusim - diky za radu. Jen upozornuju, ze sporic mne nezamyka automaticky PC.
Však ano, zamykáš ho sám stiskem Win+L (já používám Ctrl+Alt+Del a Enter, ale obé vede ke stejnému cíli) a spořič už naběhne v uzamčeném PC.
Citace:
Původně odeslal
Firestone
No tak tim to neni ... hmmmmmm :(
Zkoušel jsi jiný nebo jsi Scrsaver vypnul úplně?
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Zkoušel jsi jiný nebo jsi Scrsaver vypnul úplně?
Budu to zkouset a dam vedet hned, jak se neco noveho dovim.
Diky moc za trpelivost a rady vsem!
Takze napad se sporicem byla trefa do cerneho! Dneska to bezelo cely den a naprosto v poradku.
Ted uz si to musim nejak poresit, ale nechapu to, ze se to takhle stalo bez jakekoli zmeny v systemu ohledne toho sporice. Mam ho tam prakticky od instalace Windows a ted tohle :(
No, stalo se mi ted neco podobneho, s tim, ze nasledky tohohle "preskoceni" byly trosku katastrofalnejsi (prestalo fungovat uplne vsechno, pomohl jen reset). Kazdopadne bych se v tvem pripade zkusil vratit k bodu obnoveni reknemee predevcirem nebo jeste drive - poste tehdy, kdy jsi si jisty, ze se toto jeste nestavalo. To by myslim mohlo tvoje problemy vyresit. Jeste, nez si obnovis system, by ses mohl podivat do eventlogu, zda-li tam neco nezhavarovalo.
Treba v mem pripade bylo pricinou prave nepovedene vytvoreni bodu obnoveni systemu (nejaka neznama chyba System Recovery) a problem se zacal vyskytovat od doby, kdy jsem si zakazal hibernaci. PROC se tak ale delo, to bohuzel nevim :)
Vlatnosti plochy -> screen saver -> on resume, password protect. Toto si skusal vypnut?