-
Jaky chladic - Scythe Ninja x Noctua NH-U12F??
Zdravim,jiste si nekteri vsimli ze shanim v bazru chladic Scythe Ninja,ale znamy ted prodava chladic Noctua NH-U12F a ja premyslim jestli ho nevzit misto Ninjy na muj X2 4400+ (zvlada takty neco pres 2,8GHz).Chtel bych tedy od nekoho poradit ktery chladic je lepsi nebo zda jsou na tom vykonove stejne.Znamy rikal ze mu chladil lepe nez Ninja,dalsi treba zas rika neco jineho...Tak snad nekdo poradi.Diky
-
Re: Jaky chladic - Scythe Ninja x Noctua NH-U12F??
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
Zdravim,jiste si nekteri vsimli ze shanim v bazru chladic Scythe Ninja,ale znamy ted prodava chladic Noctua NH-U12F a ja premyslim jestli ho nevzit misto Ninjy na muj X2 4400+ (zvlada takty neco pres 2,8GHz).Chtel bych tedy od nekoho poradit ktery chladic je lepsi nebo zda jsou na tom vykonove stejne.Znamy rikal ze mu chladil lepe nez Ninja,dalsi treba zas rika neco jineho...Tak snad nekdo poradi.Diky
Tak ho vezmi a můžeme je vyzkoušet prohozením... ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
pokud na nem budes mit fan tak bude Noctua lepsi, takze pokud to nabizi za rozumnej peniz tak to ber kdyz to tak dlouho schanis. s aktivnim ofukem bude lepsi ikdyz ne dramaticky takze bych se toho nebal
-
Citace:
Původně odeslal
Darth Maul
Tak ho vezmi a můžeme je vyzkoušet prohozením... ;)
No uvidime... :)
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
pokud na nem budes mit fan tak bude Noctua lepsi, takze pokud to nabizi za rozumnej peniz tak to ber kdyz to tak dlouho schanis. s aktivnim ofukem bude lepsi ikdyz ne dramaticky takze bych se toho nebal
FAN je na nem na 100%.Kamos ho kupoval nekdy nedavno a daval ho jen na s.775,cili na ostatni sloty je vse zabaleno.Zaruka plna a chce za nej 900,-.Tak nevim jestli do toho jit nebo ne.Nechce se mi do toho totiz davat moc penez.Ale tak uvidim...
-
Kdyz bys trosku prohledal sekci Chladice a vsechny druhy chlazeni tak najdes thread jak o Ninjovy, tak o Noctue. Jinak sem se tam juknul a tady mas primo jejich soubouj http://www.pretaktovanie.sk/modules....d&v=1145446449 Ta Noctua nema sice ten vetron s kterym to ty asi koupis (ty tam budes mit NF-12S 1200 ot., takze vetron primo od noctuy a ten je moooc dobrej), ale ver mi, ten tvuj co na ni budes mit bude urcite lepsi. Poradne si procti ten test, Noctua v nem vysla o neco malinko lip, jinak oba jsou to super chladice, sam mam doma Ninju rev. B a jsem s nim naprosto spokojen.
-
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
Kdyz bys trosku prohledal sekci Chladice a vsechny druhy chlazeni tak najdes thread jak o Ninjovy, tak o Noctue. Jinak sem se tam juknul a tady mas primo jejich soubouj
http://4um.ocguru.cz/newreply.php?do...ote=1&p=718542 Ta Noctua nema sice ten vetron s kterym to ty asi koupis (ty tam budes mit NF-12S 1200 ot., takze vetron primo od noctuy a ten je moooc dobrej), ale ver mi, ten tvuj co na ni budes mit bude urcite lepsi. Poradne si procti ten test, Noctua v nem vysla o neco malinko lip, jinak oba jsou to super chladice, sam mam doma Ninju rev. B a jsem s nim naprosto spokojen.
Vim ze jsem nejaky test o techto chladicich nekde uz viel,ale nevedel jsem kde.Hned me nenapadlo hledat na foru,chtel jsem proste vedet info primo od uzivatelu.Chladic tam bude opravdu original od Noctuy,takze jsem celkem spokojenej.Kazdopadne vim ze oba chladice jsou klasy,ale chtel jsem vedet co bude popr. lepsi nebo jestli nejsou nejaky vetsi rozdily.Ted vim ze je to OK a asi do ty Noctuy teda pujdu.
Jinak ten odkaz od Tebe je nejakej spatnej...
-
mas pravdu omylem sem udelal copy/paste neceho jineho, hnedka to opravim
http://www.pretaktovanie.sk/modules....d&v=1145446449
ted uz by to melo byt spravne :)
-
jj,ted uz je to OK.Ale trosku jsem pohledal a uz jsem si ten test prosel.Asi teda do ty Noctuy fakt pujdu.Ale ze by se mi chtelo davat 900,- to se mi fakt moc nechce.Ale tak za cca 2 mesice stary chladic...
-
Ten chladic je starej dva mesice s komplet zarukou. Budes na tom mit spickovej ventilator. Cena noveho je 1300 s Dph. Nevim co jeste resis, ja bejt tebou tak to beru. Nikdo neni takovej blazen, aby takhle spickovej chladic prodaval za nizsi cenu. Uz takhle se mi ta cena zda hodne nizka, ja shanet chladic tak jako ty a tak dlouho, tak nemam co resit :)
-
Citace:
Původně odeslal
Pitrs82
Ten chladic je starej dva mesice s komplet zarukou. Budes na tom mit spickovej ventilator. Cena noveho je 1300 s Dph. Nevim co jeste resis, ja bejt tebou tak to beru. Nikdo neni takovej blazen, aby takhle spickovej chladic prodaval za nizsi cenu. Uz takhle se mi ta cena zda hodne nizka, ja shanet chladic tak jako ty a tak dlouho, tak nemam co resit :)
Uz jsem znamymu davno napsal ze ho beru,takze uz se tesim...Bydli ode me sice par set metru,ale jeste si pockam.Musi sehnat nahradu a rozprodat zbytek PC.
-
Ninja chladí slušně, což je to nejdůležitější, ale soudě podle mého chladiče je to taky všechno, co bych řekl na jeho adresu pozitivního. Scythe vyrábí chladiče tohohle typu už pěkných pár let, samotný Ninja je v n-té modifikaci a revizi, ale jaksi to není vidět. Začíná to na nekvalitně zpracované a opracované základně a nic moc pájení a pokračuje přes chyby v návrhu jako je hovadné uchycení fanu a špatná krabice až po nekvalitní šroubky. Noctua fany jsou také o třídu lepší.
btw: v posledních pár letech jsem používal chladiče od Thermalrightu, Alphy a Gigabyte a - ač nerad - musím konstatovat, že ve srovnání s nimi připomíná kvalita provedení, zpracování a balení Ninjy vietnamskou tržnici ... (před cca 4 lety jsem zkoušel poprvé Scythe - chladič HeatlaneZen - a z kvality jsem nadšený nebyl, ale pořád to bylo lepší než teď)
Sice jsem NH-U12F v ruce neměl, ale jsem přesvědčený, že u ní člověk uvidí, za co platí (a tím nemyslím velikost) a že i rozdíl v eu ceně je na místě. Kdyby se Ti ale náhodou Noctua nezdála, stačí písknout a vyměním ;) .
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
...Kdyby se Ti ale náhodou Noctua nezdála, stačí písknout a vyměním ;) .
Ja myslim ze se mi libit bude (uz se mi libi) a ze svoji praci bude plnit vyborne,takze vymena asi nehrozi... ;) Ale tak treba casem me to prestane s Noctuou bavit,tak budes prvni komu se ozvu :D
Taky jeste dokoupim specialni pastu (Coollaboratory Liquid Pro) - je tu o ni thread a chladit to pak uz bude perfektne.
-
Citace:
Původně odeslal
jan555
Ninja chladí slušně, což je to nejdůležitější, ale soudě podle mého chladiče je to taky všechno, co bych řekl na jeho adresu pozitivního. Scythe vyrábí chladiče tohohle typu už pěkných pár let, samotný Ninja je v n-té modifikaci a revizi, ale jaksi to není vidět. Začíná to na nekvalitně zpracované a opracované základně a nic moc pájení a pokračuje přes chyby v návrhu jako je hovadné uchycení fanu a špatná krabice až po nekvalitní šroubky. Noctua fany jsou také o třídu lepší.
svata pravda, jsem rad, ze konecne nejsem sam, kdo neni nadseny ze zdejsi hysterie "scythe rulezz"...:rolleyes: ty chladice jsou kvalitou naprosto odflakly...
-
Citace:
Původně odeslal
MaWa
svata pravda, jsem rad, ze konecne nejsem sam, kdo neni nadseny ze zdejsi hysterie "scythe rulezz"...:rolleyes: ty chladice jsou kvalitou naprosto odflakly...
No nevím, mám pocit, že strašně záleží, jakou člověk chytne výrobní sérii - mám dva, revizi A i B a nemůžu říct vůči kvalitě ani půl křivého slova... měl jsem nebo mám i spoustu Zalmanů a Thermaltake, ale Scythe rozhodně svým zpracováním nijak nezaostává, o výkonu nemluvě...
-
Různá kvalita různých kusů stejného chladiče je také věc, která neříká o výrobci nic dobrého. Z mého pohledu je až překvapivé, jak ten chladič při tak mizerném zpracování funguje, zajímalo by mě jen, o kolik by byl lepší, být zpracovaný v kvalitě Thermalrightu (nebo např. Intel boxu, ten je zpracovaný také mnohem kvalitněji).
btw: dražší chladiče si obvykle dlouho prohlížím a mívám z nich velmi dobrý pocit. Na Ninju jsem zůstal civět v šoku a doufám, že zůstane v casu zavřená dlouho ... Nakonec očekával jsem, že po prvním odzkoušení půjde na reklamaci, funguje ale dostatečně, tak na to kašlu (škoda, že jsem nenafotil např. základnu, tahle diskuze mohla být ještě mnohem veselejší :) ).
-
add Ninja
na zpracovani bych si taky nestezoval, mam 1100 revB a zpracovani mi prijde solidni az teda na zminenou zakladnu ta je teda hrozna to se musi nechat:(
-co mi dal vadi je spona na 939 moc dobre se nesundava(chladic)
uchyceni mi nevadi protoze na ni stejne fan nemam, ale co si pamatuji tak na slk od Therm. to bylo podobne taky se mi to moc nelibilo. a k vykonu no to je diskutabilni ona neni na aktivni ofuk moc stavena. ted ji mam sundanou tak ji zkusim vylapovat. stejne nevim co bych kolem 1000kc koupil lepsiho?
-
Jedine co by som ja Ninji vytkol su tie tenke rebra, neni problem ich ohnut aj pri pozornej montazi. A este by pomohlo, ak by zlepsili upinanie FANu na telo chladica, dost to vyzera cudne ak sa spona v strede prehne a vytrca. Ale inak velmi dobry chladic, aj napriek spominanym nedostatkom.
-
Ja sem si u svyho Ninjy (rev. B) take nevisml nejakeho nekvalitniho zpracovani. Zakladna taky uplne v pohode. Jinak souhlasim s tim, ze pri castejsim nasazovani a sundavani fanu se muze stat, ze se zebra ohnou, ale to se da jednosuse spravit - zase je narovnat. Jinak kdyz sem dostal tu krabici, tak sem se taky lekl (vypadalo to opravdu jak pise Jan555 na vietnamskou trznici), ale po vybaleni, nainstalovani zadny problem nebyl, chladic chladi krasne, problemy sem nemel, takze nemuzu rict jedinyho krivyho slova.
-
Tak tak, souhlas.
S nasazovanim fanu nemam problem, nic se neprohyba, a kdyz ano tak to neni takovy problem narovnat :)
Jedine co se mi nelibi je zpusob pripevneni k desce jak u LGA775, tak u s754/939/AM2, uvital bych radeji pevne prisroubovani k desce jako u Noctua. Na tak relativne tezky chladic mi nepripada upevneni na dvou zubech AMD socketu moc duveryhodne.
-
Citace:
Původně odeslal
Luk(y)isek
jj,ted uz je to OK.Ale trosku jsem pohledal a uz jsem si ten test prosel.Asi teda do ty Noctuy fakt pujdu.Ale ze by se mi chtelo davat 900,- to se mi fakt moc nechce.Ale tak za cca 2 mesice stary chladic...
Za ty prachy je to suprkauf, doufám že už si Noctuu v klidu užíváš :-) Já ji vyměnil za předchozí TT Blue Orb II a rozhodně si nestěžuju - větší chladicí výkon při nižších otáčkách, tichúčko, paráda...
-
Citace:
Původně odeslal
Pavlis
ale co si pamatuji tak na slk od Therm. to bylo podobne taky se mi to moc nelibilo
Nene, Thermalrighty (včetně SLK) mají drátěné spony jen se zahnutými konci a strkají se do děr v chladiči, takže je montáž rychlejší, šikovnější a nedochází tam k problémům (ohnuté spony, ohnutá žebra). Mimoto jsou u Thermalrightů gumové samolepící pásky, které se nalepí na žebra pod fan a ten pak líp sedí a nevibruje. Na Ninje mimo dřív zmíněného např. Noctua na 1200 rpm dost vibruje a za to nemůže fan, ale jeho dementní uchycení.
-
JJ, u ninji je to uchycení fakt dementní, spona prohnutá, drží jen na krajích, větrák rezonuje.
Jinak mi kvalita přišla celkem dobrá.
-
Citace:
Původně odeslal
meteor
Za ty prachy je to suprkauf, doufám že už si Noctuu v klidu užíváš :-) Já ji vyměnil za předchozí TT Blue Orb II a rozhodně si nestěžuju - větší chladicí výkon při nižších otáčkách, tichúčko, paráda...
Bohuzel neuzivam...Doslo ke zklamani. :(
Kamarad "zmetek" to chtel prodat na PCT,pak me a nakonec ma moznost mit X2 4400+ za nejaky slusny peniz,takze si Noctuu asi necha.Cili me nezbyva nic jinyho,nez asi jeste chvili pockat a pak ji snad koupit uplne novou,protoze pochybuju ze ji nekdo bude prodavat.
-
hlavně, že kamarád píše : Nocta prodaná mimo forum za 1100Kč :-)
Je fakt, že se po bazarech často neprodávaj, ono taky moc lepších chladičů není. Bohužel.
-
Citace:
Původně odeslal
M.K.
hlavně, že kamarád píše : Nocta prodaná mimo forum za 1100Kč :-)
Je fakt, že se po bazarech často neprodávaj, ono taky moc lepších chladičů není. Bohužel.
jtj,je to trouba a pekne me stve...Asi mel nakonec nejakyho zajemce za 1100,-,ale pozdeji si to radsi rozmyslel.Zkousel jsem mu psat "a co ja" jestli na me nezapomel ze ji chci a ze mi to slibil,ale nejak na me ted kasle.Ja mu dam,az bude zase chtit radit s PC (jako napr. taktovani,vsechno jsem ho musel naucit a takovyho casu jsem mu obetoval) a nebo bude potrebovat zase pujcit nejaky HW. :mweheh: >:} (kua,jak to ze nejde udelat "zlomyslny" smajlik jmenem "Spiner"??)