Re: Automatické odhlašování
Nevim, jestli to je odpoved, kterou chces slyset, ale ja jsem to udelal tak, ze pri prihlaseni jsem kdysi zatrhl "[ ] Zapamatovat si?" a od te doby me to vzdy automaticky prihlasi a zadny problem neni.
Informace o přihlášení je v cookies (jak správně uvedl monsoon). Pokud používáš Firefox, stáhni rozšíření Cookieculler a v něm po přihlášení na fórum nechej cookies z ocguru chráněná. Pak můžeš v Cookieculleru nastavit mazání cookies po ukončení Firefoxu a smažou se jen nechráněná a přihlášení bude stále automatické a nebudeš mít v systému bordel z cookies z celého internetu.
Díky všem za odpovědi, bohužel k něčemu docela jinému. Rozumím tomu tak, že nastavit si svoji vlastní prodlevu v odhlašování z fóra nejde a nikdo to nebude řešit?
Díky za relevantní odpověď.
Honza
Ostatnym to funguje bez problemov... Takze chyba bude niekde u Teba...
Na inych forach Ti to nerobi?
Citace:
Původně odeslal
PiT
Ostatnym to funguje bez problemov... Takze chyba bude niekde u Teba...
Na inych forach Ti to nerobi?
Jestli to chapu dobre, Honzovi nejde o to, ze by to nefungovalo, ale ze by si potreboval nastavit individualni platnost session.
Mně to přijde, že mu něco čistí cookies, možná má restriktivně omezenu platnost cookies na 5 minut. Je třeba se podívat do nastavení prohlížeče, možná by měl HonzaRez konečně napsat jaký browser používá a jestli mu to dělá i u ostatních fór, jinak nikam nepokročíme.
Díky všem za odpovědi. Používám Firefox 1.5.0.11 na Woknows (taky Firefox2.0 na Mandriva linuxu). Mám standartně nastavené cookies "do konce doby platnosti." Na jiných fórech (např Abclinuxu, Svět hardware) se mi to nestává. A jelikož se to tu před nějakým časem už probíralo a bylo nás víc, jsem si jist, že je to nastavením VB. Takže zřejmě v nastavení profilu na fóru tato možnost není, je to tedy nastavitelné generálně?
Díky za pomoc.
Honza
Podle mne to nebude nastavením ve fóru. Tipoval bych to na nějaké rozšíření Firefoxu. Také používám Firefox v Opensuse i ve WinXP a chová se mi to tak, jak má. Zkus vypsat svoje rozšíření Firefoxu a taky můžeš ten dotaz hodit přímo na http://forum.czilla.cz/ do fóra.
Bohužel neberu... Sedím teď na Mandrivě (Fox 2.0.0.3-sušenky do konce doby platnosti) a po pár minutách jsem se vrátil k přihlášenému OCguru. A musel se znova přihlásit. Zatímco ve stejnou dobu přihlášené Abclinuxu mě pořád bere jako přihlášeného. Je tu někdo s podobným problémem? Opravdu si nemyslím, že by někde v prohlížeči bylo nastaveno "odhlaš OCguru po 5 minutách"...
Díky všem za pomoc.
Honza
Jo a rozšíření FFoxu mám Dom inspector, DownThemAll, FireFTP a Switchproxy. Ten posledně jmenovaný by s tím mohl mít něco společného, ale já ho vůbec nepoužívám a na jiných fórech se to prostě chová korektně...
Zkus spustit Firefox bez rozšíření pomocí safe módu. Na příkazové řádce zadej cestu k Firefox.exe a přidej mu parametr -safe-mode. Asi nějak takto (cestu uprav podle toho, kde máš Firefox nainstalovaný):
C:\Program Files\Mozila\Firefox\Firefox.exe -safe-mode
Pokud by to bylo rozšířením, tak se to bude chovat v pořádku. Pak stačí postupně zkoušet zakazovat jednotlivá rozšíření, dokud nepřijdeš na to, které to dělá.
vim kde asi je problem ... jeste chvili to vydrz ... nekdy v brzky dobe se budu ve foru stourat, tak to zkusim vyresit s tim ...
Citace:
Původně odeslal
leo
Zkus spustit Firefox bez rozšíření pomocí safe módu. Na příkazové řádce zadej cestu k Firefox.exe a přidej mu parametr -safe-mode. Asi nějak takto (cestu uprav podle toho, kde máš Firefox nainstalovaný):
C:\Program Files\Mozila\Firefox\Firefox.exe -safe-mode
Pokud by to bylo rozšířením, tak se to bude chovat v pořádku. Pak stačí postupně zkoušet zakazovat jednotlivá rozšíření, dokud nepřijdeš na to, které to dělá.
Zdar, takže jsem na ekspíčkách, Firefox 2.0.0.3 v safemodu a zase mě to odhlásilo, na ABClinuxu přihlášení trvá...
Jsem zvědav, co vymyslí Fox!MURDER...
Honza
Aktualne je session nastavena na 15 minut necinosti.
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
Aktualne je session nastavena na 15 minut necinosti.
Díky moc, hned to vyzkouším.
Honza
Takze mam podobny problem , ale ak zavrem ff tak po otvoreni a nacitani fora sa musim prihlasit. Zacalo to robit odkedy je nova verzia fora. Samozrejme mam zakrtnute zapametat si prihlasenie. Cookies i cache som vymazal i menil styl fora. Zrzu to slo , ale akonahle som chcel ist do posty , musel som sa znova prihlasit. Pouzivam FF 1.5.0.12
EDIT:Tak uz ma to odhlasuje samo :D
EDIT2: Vítejte AjsTi.
Vaše poslední návštěva 20.06.2007 v 17:18
Medzitym ma minimalne 3x odhlasilo , posledny prispoevok som mal o 19:51 a EDIT2 pisem cez IE , kde mam vsetko vymazane.
EDIT3: Ja som zabudol dopisat , ze uz to fici i mne. Stranka ma dve moznosti prihlasenia sa jedno je velke v strede a jedno male v pravo hore. Samozrejme , bolo treba sa prihlasit cez to v strede a uz to drzi ako ma.
Zdar, tak já musím naopak potvrdit funkčnost. Poslední klik jsem udělal v 9:15 a pak až v 9:14 a přihlášení trvá. Takže podle nastavení 15min fórum funguje správně, kdyby to šlo prodloužit, bylo by to bezva, ale hlavně že funguje aspoň těch 15 min.
Díky
Honza