Problém s nepřístupným FileSystemem na NTFS po restartu WinXP
Tady je moje zoufalá story. Koupil jsem si nový 250GB disk (SATA) a chtěl jsem na něj obyčjně přesunout data ze starého 200GB disku (ATA).
V PQ Magicu 8.0 jsem si na novém disku vytvořil primární partition 250GB s velikostí 32KB clustery a resetoval. Překopíroval jsem všechny soubory ze starého disku na nový disk. Když jsem resetoval WinXP, tak k mému překvapení při přístupu do kořenového adresáře na nový disk se mi zobrazila hláška:
"Soubor nebo adresář je porušen a není čitelný!" :o
Kouknu do PQ Magica a FS NTFS včetně procentuálního zaplnění vypadal normálně. Zkusil jsem se tedy podívat na FS přes TestDisk a ten mi bez problémů zobrazil FS a umožnil mi i vykopírování souborů. Nicméně po opakování operace přenosu souborů ze starého disku na nový se vše opakovalo.
Má někdo nějaký nápad, v čem by mohl být zakopaný pes? Již jsem s tím strávil mnoho času a budu vděčný i za jakýkoliv konstruktivní pohled na problém.:neutral:
Re: Problém s nepřístupným FileSystemem na NTFS po restartu WinXP
Hlavne nerob partisny v tom paskvile PQM8. Chybu mozno najdes takto:
- pravy klik na Moj Comp / spravovat [manage]
- klik na sprava diskov [disk managment]
- z noveho disku deletni vsetky odiely
mozno uz tu uvidis, ze pri ikone noveho disku je vykricnik (ja som ho tam mal pri novom disku). Vykricnik je tam preto, ze disk nie je aktivovany, takze pravy klik na menovku disku a zvolit aktivaciu. Kazdopadne ci tam bude alebo nebude vykricnik, vytvor partisny cez toto win rozhranie a nezabudni nove partisny aj zformatovat plnym formatom (cca 45min). Po zformatovani oznac este prvy odiel ako aktivny, aby si mohol potom z tohoto odielu bootovat.
Citace:
Původně odeslal
peta303
Předem díky za odpověď. Všechno z príspěvku jsem zkontroloval. Mám Asus TUSL2-C, bios jsem upgradoval před pár lety, aby mi podporoval disky nad 137GB.
Ovladač řadiče na desce mám Intel a provozuji na něm 200GB disk + 80GB disk (systémový) oba Seagate. Jelikož tato deska nepodporuje SATA, koupil jsem k tomu PCI řadič Sil3114, na kterém provozuji 250GB Seagate. Mám SP2, takže EnableBigLba = 1 v registrech mám také.
Přes program AIDA32 jsem si zobrazil jen disky na desce, neboť při startu AIDA32 mi vytuhne komp, když skenuje PCI zařízení (to pravděpodobně dělá SATA řadič, s kterým se AIDA32 neumí vypořádat.)
Nicméně stav je teď takový, že jsem obnovoval data z 250GB na 200GB v ověření, že se poškodila partition na 250GB a po restartu mi zmizel FS i na 200GB. Když jsem několik hodin experimentoval s tímto přesouváním dat, zjistil jsem, že pokud celý adresářový strom přesunu pod jeden adresář (např. F:\Data\*.*), který bude v kořenovém adresáři, tak to drží. Jakmile ale celý adresářový strom přesunu do kořene (F:\*.*), tak je opět F:\ nečitelné. Přijde mi to jakoby si najednou windows usmyslel, že bude mít kvótu na maximální počet adresářů zapsaných v jeden moment do kořene, čož mi přijde jako dosti nespolehlivé a nepoužitelné.
Jinak pro info, na 200GB disku jsem fungoval cca 2 roky úplně bez problémů a teď jsou problémy i s ním. Myslíte, že pomůže reinstal systému?
Citace:
Původně odeslal
iPoK
Hlavne nerob partisny v tom paskvile PQM8. Chybu mozno najdes takto:
- pravy klik na Moj Comp / spravovat [manage]
- klik na sprava diskov [disk managment]
- z noveho disku deletni vsetky odiely
mozno uz tu uvidis, ze pri ikone noveho disku je vykricnik (ja som ho tam mal pri novom disku). Vykricnik je tam preto, ze disk nie je aktivovany, takze pravy klik na menovku disku a zvolit aktivaciu. Kazdopadne ci tam bude alebo nebude vykricnik, vytvor partisny cez toto win rozhranie a nezabudni nove partisny aj zformatovat plnym formatom (cca 45min). Po zformatovani oznac este prvy odiel ako aktivny, aby si mohol potom z tohoto odielu bootovat.
Taky díky za pomoc. Když jsem nový disk 250GB dal poprvé do kompu, tak jsem mu založil partition pomocí windowsího disk managementu, jak říkáš. Formát jsem dělal rychlý, protože jsem s tím nikdy problémy neměl. Problém s FS se ale poprvé objevil právě po této operaci, když jsem pak přesunul data a resetil. Proto jsem se opět vrátil k PQ Magicu.
Jinak aktivní disk mám jen 80GB, protože bootuju z něj a ty druhé dva disku (200 a 250) mám na data.
Tak jsem problem nasel a vyresil. Cele to zpusoboval program na kopirovani partitionu PQ Drive Image 7.0, takze si jej neinstalujte, neb dopadnete jako ja.
Citace:
Původně odeslal
xKukisx
Přes program AIDA32 jsem si zobrazil jen disky na desce, neboť při startu AIDA32 mi vytuhne komp, když skenuje PCI zařízení (to pravděpodobně dělá SATA řadič, s kterým se AIDA32 neumí vypořádat.)
No toto mi tiez robil Everest (byvala AIDA32) a tiez som si myslel, ze to robi PCI Raid, co mam v compe, nakoniec to robil modem, ktory sa bil s rafickou kartou , po vymene modemu za inu znacku je vsetko ok.