Re: Outlook-třídění zpráv
Citace:
Původně odeslal
sebad
čau používám Thunderbirda,ale chtěl sem teď zkusit Outlook 2003,zprávy sem si převed,ale mám problém: mám 2 účty, jak udělat aby zprávy z každýho účtu chodily do jiný složky.nikde sem nic takovýho nenašel :confused:
Přes filtr zpráv? Nastavíš si, aby zprávy adresovaný abc@def.cz chodily do složky abc a zprávy pro def@def.cz chodily do složky def.
EDIT: Je to Nástroje - Pravidla a oznámení a tam si musíš vytvořit pravidla...
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Přes filtr zpráv? Nastavíš si, aby zprávy adresovaný
abc@def.cz chodily do složky abc a zprávy pro
def@def.cz chodily do složky def.
EDIT: Je to Nástroje - Pravidla a oznámení a tam si musíš vytvořit pravidla...
ok thx.udělal sem si 4 pravidla pro každej účet 2-pro přijatou poštu a pro odeslanou.pro přijaté to funguje,ale pro odeslané to nejde přesně tak, jak bych potřeboval a to tak,aby se zprávy přesouvaly do svých složek.v nabídce je jen kopírování zpráv,což je zbytečný.a potom ještě taky,že odeslaná zpráva se zobrazí jako nepřečtená dokud na ni nekliknu a nejde mi to nikde zrušit
Citace:
Původně odeslal
sebad
ok thx.udělal sem si 4 pravidla pro každej účet 2-pro přijatou poštu a pro odeslanou.pro přijaté to funguje,ale pro odeslané to nejde přesně tak, jak bych potřeboval a to tak,aby se zprávy přesouvaly do svých složek.v nabídce je jen kopírování zpráv,což je zbytečný.a potom ještě taky,že odeslaná zpráva se zobrazí jako nepřečtená dokud na ni nekliknu a nejde mi to nikde zrušit
Chmm, tak to nevím, já to u odeslaných neřešil... A máš správně nastaven "okamžik kontroly zprávy"? Je tam něco jako "v době přijetí" a ještě druhá možnost...
Vytvořit zcela nové pravidlo - Kontrolovat zprávy po odeslání a třídit to podle pole "Od" nefunguje?
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Chmm, tak to nevím, já to u odeslaných neřešil... A máš správně nastaven "okamžik kontroly zprávy"? Je tam něco jako "v době přijetí" a ještě druhá možnost...
Vytvořit zcela nové pravidlo - Kontrolovat zprávy po odeslání a třídit to podle pole "Od" nefunguje?
z těch šablon mi nevyhovovalo nic,tak sem to všechno dělal přes Vytvořit zcela nové pravidlo, potom Kontrolovat zprávy po odeslání -prostřednictvím účtu zadaného uživatelem-přesunout kopii do složky zadané uživatelem,ale jen přesunout tam neni,ale u přijatých to tam je,tak nechápu, proč to tady chybí
Citace:
Původně odeslal
sebad
z těch šablon mi nevyhovovalo nic,tak sem to všechno dělal přes Vytvořit zcela nové pravidlo, potom Kontrolovat zprávy po odeslání -prostřednictvím účtu zadaného uživatelem-přesunout kopii do složky zadané uživatelem,ale jen přesunout tam neni,ale u přijatých to tam je,tak nechápu, proč to tady chybí
No pokud funguje tohle pravidlo na ukládání kopií, tak bych jen nastavil nějak pravidelné mazání "společné" složky Odstraněná pošta, ať to tam nestraší dlouho, a neřešil bych to :-)
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
No pokud funguje tohle pravidlo na ukládání kopií, tak bych jen nastavil nějak pravidelné mazání "společné" složky Odstraněná pošta, ať to tam nestraší dlouho, a neřešil bych to :-)
jj,to sem si taky řikal,akorát mě zajímalo, jestli to nepude nějak efektivněji ;)
Citace:
Původně odeslal
sebad
jj,to sem si taky řikal,akorát mě zajímalo, jestli to nepude nějak efektivněji ;)
No, taky jsem koumal, ale nenašel jsem, já jsem to upřímně řečeno používal vždy jen pro příchozí poštu, u odchozí mi to bylo docela jedno :-)
Citace:
Původně odeslal
D_a_v_i_d
Nechapu to mazani?
V nastaveni vypnu ukladat odeslanou postu a v pravidlech mam trideni kopii.
Co jsem take neodstranil, je ten priznak neprecteneho mailu.
Citace:
Původně odeslal
Prtik
Nechapu to mazani?
No a nebo tak, říkám, o odeslanou jsem se moc nestaral, takže i tohle je způsob :-)
Citace:
Původně odeslal
Prtik
Nechapu to mazani?
a jo, tak už mi to ja jasný,proč to neni v nabídce :cool: K+
stává se mi zajímavá věc.přijdou mi maily,které mají v adresátovi jiný adresy,ale jsou podobný mému např. sebastian2@centrum.cz,sebastiantoth@centrum.cz, sebek.vlada@centrum.cz a kvůli tomu se mi maily nařaděj správně,protože se mi řaděj podle adresáta.nevíte někdo co s tim?
Edit: tak sem to vyřešil,změnil sem pravidlo na kontrolování pop3 adresy místo mailu
Já bych to možná řešil tak, že bych si pro každý emailový účet vytvořil datový soubor (neco.pst).
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Já bych to možná řešil tak, že bych si pro každý emailový účet vytvořil datový soubor (neco.pst).
a v čem by to bylo lepší než normální řazení zpráv?
Citace:
Původně odeslal
sebad
a v čem by to bylo lepší než normální řazení zpráv?
Já myslel, že chceš docílit něčeho podobného jako v Thunderbirdu (pro každý email vlastní složky). A to se dá tímto způsobem dobře vyřešit.
Já jsem teď naopak zjistil, že je pro mě lepší ukládat maily ze všech účtů do jednoho, protože je to pak přehlednější.
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Já myslel, že chceš docílit něčeho podobného jako v Thunderbirdu (pro každý email vlastní složky). A to se dá tímto způsobem dobře vyřešit.
Já jsem teď naopak zjistil, že je pro mě lepší ukládat maily ze všech účtů do jednoho, protože je to pak přehlednější.
já už sem toho docílil, ale přes "Pravidla a oznámení" a funguje to spolehlivě.
akorát mi nefunguje obálka v trayi. má se objevit když dostaneš novej mail,ale ted ji tam mám pořád protože SpamBayes sice řadí spam do svý složky, označí maily jako přečtený, ale jen pro sebe. pro outlook sou pořád jako nepřečtený a tím pádem tam tu obálku mám pořád :confused:
Citace:
Původně odeslal
sebad
já už sem toho docílil, ale přes "Pravidla a oznámení" a funguje to spolehlivě.
akorát mi nefunguje obálka v trayi. má se objevit když dostaneš novej mail,ale ted ji tam mám pořád protože SpamBayes sice řadí spam do svý složky, označí maily jako přečtený, ale jen pro sebe. pro outlook sou pořád jako nepřečtený a tím pádem tam tu obálku mám pořád :confused:
Já jsem zjistil, že ten spam filtr co je v Outlooku 2007 nic moc nefunguje, hlavně se nedá nastavit pravdilo pro příchozí maily pořádně. Např nezná neco@*.* :(
Ty používáš nějaký plugin?
a naco ti je nieco@* ? mne bohate staci *@nieco :)
Citace:
Původně odeslal
MadCap
a naco ti je nieco@* ? mne bohate staci *@nieco :)
Protože mi chodí neustále mailer-daemon@xx.xx.xx tak proto chci zablokovat jméno.
lenze to moze byt dvojsecne, mailer-deamon ti raz moze napisat aj nieco uzitocne (napriklad ze sa mu nepodarilo dorucit tvoju spravu ....)
Potom by se mi hodilo povolit pouze zprávy z určitých emailů na doméně, což mi nejde, protože to hlásí nějaké bludy.