zamitnuta reklamace monitoru FujitsuSiemens
pro znameho jsem cca pred rokem na jeho popud koupil LCD FujitsuSiemens. ted byl chvili vypnuty [cca 3tydny] a po zapnuti se na nem objevily 2 vodorovne svitici linky asi uprostred.
zkontroloval jsem monitor, zda ty linky nejsou na vrchni vrstve zobravovaci plochy a zda neni nekde otluceny. nic z toho nebylo.
tak jsem monitor v klidu odvezl osobne, aby ho neposkodili dopravou do zarucniho servisu [cesky servis - se ta firma jmenuje]. behem druheho dne jsem mel zpravu, at si pro monitor prijedu. jake bylo moje prekvapeni, kdyz jsem se dozvedel, ze reklamace byla zamitnuta, protoze ty dve linky jsou videt i pri vypnutem monitoru a to ze je mechanicka zavada a to ze urcite s monitorem nekdo bouchnul a ze muzu byt rad, ze mi neuctuji neopravnenou reklamaci.
monitor behem vypnuti stal na tom samem miste a nikdo s nim nehybal.
ptam se: je jejich postup opravneny? to je bezne ze, muzu za to kdyz se uvnitr neco posere?
Re: zamitnuta reklamace monitoru FujitsuSiemens
Pokud nenajdou nějaké otlučené místo, tak si nech podepsat, že monitor dáváš do záruční opravy v nepoškozeném fyzickém stavu a oni ho musí vzít. Nebudou-li jej přesto chtít vzít, tak přes ČOI případně reklamace za asistence policie, to změknou. Proboha co je to vůbec za firmu (že by TSB v Brně nebo Alzasoft v Praze)?
Citace:
Původně odeslal
short24
ptam se: je jejich postup opravneny? to je bezne ze, muzu za to kdyz se uvnitr neco posere?
Ano, jejich přístup je oprávněný, neboť oni vydávají stanovisko, co se s monitorem stalo. Pokud se domníváš, že jejich postup nebyl správný, nezbývá ti než obrátit se na soudního znalce, nechat si od něj vypracovat posudek (... který nemusí nutně vyznít ve tvůj prospěch) a následně přijít s tímto posudkem do oné firmy a nechat si závadu odstranit + proplatit náklady na soudního znalce + tvoje výdaje (opotřebování automobilu, benzín atp.).
Viz Eagle, staci, kdyz ti znalec da papir, ze vada mohla vzniknout treba nekvalitnim materialem. Zaplatis za to nejakou tu tisicovku, kterou nasledne uhradi prodejce.
OT: nejlepší na tom je, že si to kupoval pro někoho, ten někdo ti řekl že tam je problém, ty jsi to poslal.... no známe to...fakt ti ten dotyčný řekl všechno? nevynechal nějakou drobnost?
dik za rady, budu resit pristi tyden. ted se pripojuji mimo domov pres SE D750i, opera mini a tu 2mesicni promoakci Tmobile. to pro vysvetlenou. monitor jsem dukladne prohlidl - zvenku zadna stopa po padu.
Citace:
Původně odeslal
herma
OT: nejlepší na tom je, že si to kupoval pro někoho, ten někdo ti řekl že tam je problém, ty jsi to poslal.... no známe to...fakt ti ten dotyčný řekl všechno? nevynechal nějakou drobnost?
presne tak, ja som znamemu kupoval pc a vratil mi po 2 mesiacoch LCD monitor ze zrazu z nicoho nic sam prestal fungovat (= zobrazoval miesto obrazu divne artefakty), tak som ho bol reklamovat, este som sa aj hadal s technikmi a vyzeral pred nimi ako pako, reklamaciu aj tak neuznal originalny servis ze fyzicke poskodenie monitora (aj ked to zvonka vidno nebolo)
A o 2 dni som sa dozvedel ze znamy v onen den hral NFS, prehral zavod a vrazil pastou do monitora ...
Citace:
Původně odeslal
ICE29
presne tak, ja som znamemu kupoval pc a vratil mi po 2 mesiacoch LCD monitor ze zrazu z nicoho nic sam prestal fungovat (= zobrazoval miesto obrazu divne artefakty), tak som ho bol reklamovat, este som sa aj hadal s technikmi a vyzeral pred nimi ako pako, reklamaciu aj tak neuznal originalny servis ze fyzicke poskodenie monitora (aj ked to zvonka vidno nebolo)
A o 2 dni som sa dozvedel ze znamy v onen den hral NFS, prehral zavod a vrazil pastou do monitora ...
jasně, technici nejsou volové...někteří lidi v servisech mají mnohaletou praxi v posuzování vad......prostě český národ je banda vyčůranečků.