Re: Servis: Nikon vs. Canon
Eh no to si pomuzes z blata do louze. ;-)
Jedinej ofiko servis je AWH (www.awh.cz) kde maji alespon podle mych zkusenosti pristup k zakaznikovi taknejak podle nalady. Reklamoval jsem tam trikrat (kompakt) a vicmene vzdy byla oprava korektni a prekvapive rychla - nechali si cas vetsinou 14 dni az tri tydny ale bylo to vetsinou do tydne. JInak awh opravuje i objektivy Sigma a fotaky Fujifilm takze zkusneosti maji nejen Canonaci.
A celkove se podle mne lepsi. Jeste pred dvema lety byli dost neoblibeni. A pokdu se nepletu tak stale daji na originalni ceske zarucaky, tzn s cizim (nejcasteji nemeckym) si neskrtnes.
Jinak kdyz zadas ve vyhledavani na forum.digineff.cz "AWH" vypadne ti toho hafo....
na tom digineffu se dozvis dost celkem otresnych zkusenosti. co jsem cetl tak je nejlepsi nakupovat v nemecku protoze jejich servisi se chovaji "tak trochu jinak". napr.: typkovi slibili vycistit CMOS do druheho dne. nestihli to a jako omluvu miu dali CF. jinak co se tyce pristupu nejen servisu ale i obchodu v nemecku je to tak trochu jiny pristup. viz ma vymena noveho 30D za jiny kus jen tak na dobre slovo.
jj, jedno "lepsi" jak druhy. Na grafice (== digineff) mas dost "chvaly" na oba.
Ja koupil radeji fotak z nemecka a uz druha oprava probehla naprosto bez problemu. Jen se nenech z diskusi vyse uvedenyc odradit od maskovanych obchodniku, kteri si vymejsli uplny pohadky aby kazdeho odradili od nakupu v civilizovanejsi casti Evropy.
Já jsem byl letos v AWH asi čtyřikrát. Jednou s výměnou závěrky, dvakrát se seřízením expozice a nějakých mech. drobností a jednou s bleskem.
Nemám si na co stěžovat, spokojenost.
V AWH jsem byl (musim zaklepat) zatim jen 2x a pokazde normalni pristup - tzn. nic, co by me potesilo, ale ani nenastvalo.
K te redukci N-C, samozrejme, ze ji sezenes, ale prestane Ti fungovat AF a myslim, ze se ani neprenasi clona - tim si nejsem jisty.
Jen nerozumim, cim presne jsi u Nikonu znechucen ???
Citace:
Redukce Nikon objektiv -Canon tělo je nabízena na e-bay (
www.e-bay.de) v sekci fotopříslušenství/adapter (Foto-Zubehor/Adapter). Cena 69 EUR+poštovné, provedení kov, záruka 2 roky.
Já jsem reklamoval CANON sklo, ale protože to bylo z F-B, poslal jsem to rovnou do Německa a zpět to bylo do 14 dní... Nejsi vázaný na lokální prodejce ani servis, ale to máš u Nikonu v podstatě stejné...
Jsem znechucen tim jak to strasne dlouho trva..... Mel jsem fotak na vymenu vrchniho displeje a trvalo jim to skoro mesic....:-(
Co se tyce nakupu v nemecku...Jak je to potom se zarukou ? Je stale 2 roky ? Slysel jsem, ze pouze 1 rok...?
Koupil jsem v nemecku ( F-B ) blesk SB-800 a zatim v pohode.....
v AWH jsem byl jednou, oprava do druheho dne i kdyz rikali za tyden.... pripada mi ze reklamovat cokoli v CR je problem :(( (ale nastesti jsou i svetle vyjimky)
kolega mel v AWH fujinu na cisteni CCD (nechapu jak se tolik bordelu dostane do compactu) ... a bylo to hotovy za necelej tejden a spokojenost ...
Pokud vim tak,ale AWH Nikon neopravuje...Nebo snad ano ?
Citace:
Původně odeslal
Jirime
Pokud vim tak,ale AWH Nikon neopravuje...Nebo snad ano ?
Ne neopravuje, ale ptal ses na zkusenosti s Canon Servisem
(awh= Sigma, Canon, Fujifilm)
Kvalita a rychlost Nikon servisu byl prvním důvodem, proč jsem s Nikonem skončil u analogu a DSLR bych si nekoupil. Jednou jsem zkusil Nikon kompakt a hořce jsem litoval (naštěstí se mi podařilo po 3 vadných kusech za sebou dostat peníze). Na AWH hodně lidí nadává a už také hodně lidí má zkušenost dobrou. Celkově musí být AWH lepší než Nikon servis, nic horšího totiž snad ani není.
btw: servisu Olympus se ani jeden z nich nevyrovná ještě hodně dlouho, pokud vůbec kdy.
Citace:
Původně odeslal
jan555
Celkově musí být AWH lepší než Nikon servis, nic horšího totiž snad ani není.
V tomto mas asi pravdu.Nemam moc zkusenosti, ale ta jedna mi bohate staci...:-(
Coz o to ja bych presel klidne na canon, ale mam uz dost ¨velkou¨ vybavu ( tedy,alespon pro mne dost velkou) a nevim jestli bych to dobre cele prodal. Jsem ted na dovolene a tak to ted neresim.Az prijedu tak to zacnu resit. Chtel jsem si koupit Nikon D80, ale ted vaham....No uvidime....:-)
Citace:
Původně odeslal
jan555
btw: servisu Olympus se ani jeden z nich nevyrovná ještě hodně dlouho, pokud vůbec kdy.
[lehke rypani - nebrat az tak vazne]
a je neco v cem neni Olympus nejlepsi? :mweheh:
[/lehke rypani - nebrat az tak vazne]
Ale právě zjevně je. U Oly servisu uplatníš reklamaci (ať záručákem, nebo fakturou), určíš si, jak chceš dostat reklamovanou věc zpátky (osobně, poštou, atd.), dostaneš doklad s tracking nr., pomocí kterého můžeš trackovat status opravy a pak si jen počkáš na opravu. I při složitějších opravách to trvá méně než 2 týdny a to jen z důvodu, že jsou prováděné v evropském servisním centru a ne lokálně.
Sám jsem žádný problém nikdy neměl, ale nechával jsem opravovat známému drahý objektiv po pádu - bez řečí byla oprava uznána jako záruční a za nějakých 10 dní dostal objektiv, který identifikoval jen podle výrobního čísla. Byl komplet opravený, vyčištěný a zrenovovaný (včetně nových, nebo rozleštěných poškrábaných AR vrstev!).
Pozáruční opravy jsou stejné, až na to, že tam se už stejně jako u ostatních značek prohnete, u velkých oprav to není takový problém jako u menších, kdy je nejnižší sazba za opravu stále příliš vysoká.
Osobně jsem (a spousty dalších) udělal s Nikon servisem tak příšerné zkušenosti, že nikdy víc (namátkou jen situace, kdy se mi po 6 týdnech čekání na záruční opravu drahého objektivu podařilo s vypětím sil zjistit, že se na něj ještě nikdo ani nepodíval ...).
Citace:
Původně odeslal
jan555
... nechával jsem opravovat známému drahý objektiv ...
Myslis, ze by som mal rovnaku skusenost ako ty, nebyt v tvojom predoslom poste tych dvoch alebo aspon prveho zvyrazneneho slova?
Proč ne? Jinak většina zkušeností se servisem je podobná (i v mém okolí), ale interpretuji pouze svojí (naštěstí jedinou) zkušenost.