-
Jsem lama,nerozumím tomu, ale musím zprovoznit wifi síť, pomůžete ?
Ahoj, vím, že by bylo ideální přenechat to někomu, kdo to už někdy dělal a aspoň
trochu tomu rozumí, ale nejde to jinak. Nikdy jsem nic podobnýho nedělal, takže
jestli se budu blbě ptát, tak mě hned nezabijte. Pokud víte o nějakým návodu pro blbý, podle kterýho bych to mohl zbastlit, budu vám vděčný a třeba vás nebudu
tolik otravovat.
Topologie : u mě ADSL modem XAVI 8122r (4-portový, umí routovat)
ASUS WL-500gPremium
na všesměrový anténě a u klintů OVISLINK 5460
Tak a co a jak mám nastavit, aby to bezproblémově fungovalo.
Tedy ode mě NET ke všem ostatním a komunikace mezi jednotlivými klienty
a mnou. Bude to síť určitě do 10-ti uživatelů.
Vím, že chci hodně, ale bez pomoci to asi nerozjedu ( i když jsem si myslel, že jo :confused: )
Předem děkuju všem, kteří mi pomůžou.
-
Re: Jsem lama,nerozumím tomu, ale musím zprovoznit wifi síť, pomůžete ?
Tož chlapi, vážně se tu nenajde nikdo ze zdejších wifi guru, kterej by se slitoval a pomohl mi s tím ? Pokud to jinak nepude, jsem ochoten i nějak
finančně podpořit chuť ztrácet čas s lamou mého kalibru. :oops:
edit : demo ASUS WL-500gP
http://www.joyce.cz/data/webadmindemo/ASUS/WL-500gP/
položky nastavení OVISLINK 5460
http://802.11b.cz/ACCESS-POINTY/OVIS...WISP-MODE.html
-
Haló, je tu někdo, prosím, pomozte mi, je to velmi naléhavé a já fakt nevím, jak do toho.
-
A musíš na to používat nutně tento HW? Přijde mi to dost komplikovaný, při dnešních cenách ADSL Wifi routerů bych šel do nějakýho , co má rovnou WIFI (tak za 2-2 a půl tisíce ho seženeš) a bylo by to v klidu?
A jinak k současné "sestavě" - už máš něco nastaveno, nebo máš jen haldu HW a nezprovoznil jsi ještě nic?
-
1 Příloh-a(y)
Hardware už je doma, zprovozněno prakticky nic.
Zkoušel jsem nastavovat router a jedno AP, ale nedařilo se mi.
edit : přikládám aspoň náčrtek topologie, není to úplně přesný, ale tak jak je to
nakreslený by měla bejt přímá viditelnost
-
Citace:
Původně odeslal
pety
Hardware už je doma, zprovozněno prakticky nic.
Zkoušel jsem nastavovat router a jedno AP, ale nedařilo se mi.
edit : přikládám aspoň náčrtek topologie, není to úplně přesný, ale tak jak je to
nakreslený by měla bejt přímá viditelnost
Napis co ti funguje a cos udelal, reknu ti kde delas chybu, na vic nemam cas a uprimne ani chut.
-
Na asusu jsem zkusil povolit DHCP, režim HOME GATEWAY, vypnuto fltrování MAC
Nenastavoval jsem žádné šifrování.
Na ovisu jsem nastavil režim AP, DHCP klient, toho asuse viděl, ale nechtěl se k němu připojit. Kanály jsem nechal na auto, zkoušel jsem nastavit konkrétní kanál, nic. Nastavil jsem na ASUSU přidělení IP podle MAC, ale toho ovise nevidí.
Možná píšu nesmysly, fakt do toho nevidím.
-
Ten Asus musi byt nutne u tebe (jakozto klienta vsesmerky)?
Jako nejjednodussi reseni bych videl dat asuse na vsesmer, nastavit klasicky mod AP. Vsechny ovislinky prepnout do rezimu klienta a asociovat je s asusem.
Ovislink u Tebe bude taky v rezimu klient a pichlej kabelem rovnou na ADSL router. Routovani (NAT) bych nechal primo na tom ADSL modemu. Pak bude stacit jako vychozi branu nastavit vsem zarizenim IP adresu ADSL modemu (samo IP z vnitrniho rozsahu). Az to bude fungovat, tak pak bych resil nejake zabezpeceni wi-fi spoju.
Snad jsem to napsal spravne, kdyztak me nekdo opravte...
-
Citace:
Původně odeslal
MV
Ten Asus musi byt nutne u tebe (jakozto klienta vsesmerky)?
Jako nejjednodussi reseni bych videl dat asuse na vsesmer, nastavit klasicky mod AP. Vsechny ovislinky prepnout do rezimu klienta a asociovat je s asusem.
Ovislink u Tebe bude taky v rezimu klient a pichlej kabelem rovnou na ADSL router. Routovani (NAT) bych nechal primo na tom ADSL modemu. Pak bude stacit jako vychozi branu nastavit vsem zarizenim IP adresu ADSL modemu (samo IP z vnitrniho rozsahu). Az to bude fungovat, tak pak bych resil nejake zabezpeceni wi-fi spoju.
Snad jsem to napsal spravne, kdyztak me nekdo opravte...
ono by to takto šlo, ale muselo by být odevšad vidět právě na to AP (což bohužel není)
Pety: posílal jsem ti mail, ale postnu to ještě radši tu:
U toho ASUSu musíš nastavit, aby to běželo jako AP, připojení máš jako Cable Modem (pro ten asus). Nastav wireless - SSID (jak se bude tento bod hlásit). Pak tam nastav WEP klíč (128-bit). ten si dobře zapamatuj :D
Někde by tam potom mělo být něco jako IP Config. Tam nastav vnitřní IP rozsah (třeba 192.168.1.X). Najdi kde je DHCP a zapni jej.
To by mohlo být zatím k tomu asusu všechno (doufám :D)
ty ovislinky, ten jeden nastavíš vždy jako client, dej mu tam někde Site Survey, najdi svůj vysílací bod a na ten se připoj. Nezapomeň vyplnit WEP klíč. U Ovislinka NEZAPÍNAT DHCP server, nastav tam jenom klienta. Kabelem to propoj na dalšího OVISe a toho zase nastav jako AP, takže znova nastavit WEP klíč, tentokrát dej jiné SSID.
mno a takto to utvoříš pro všechny.
btw. snaž se mít rozložené kanály na vysílání co nejdál od sebe (Asus třeba 1, další klient 12, člověk úplně na konci daleko třeba 3 atd)...
kdyby cokoliv jsem na mailu...
-
Citace:
Původně odeslal
wlcheck
ono by to takto šlo, ale muselo by být odevšad vidět právě na to AP (což bohužel není)
Tak potom je to schema spatne nakreslene? podle nej je ze vsesmerky vsude videt ??? BTW nezapinal bych WEP, to je otazka prolomeni par minut a akorat zere pasmo, kdyz uz zabezpeceni, tak WPA (WPA2 tusim ovis neumi ?!?).
-
Citace:
Pety: posílal jsem ti mail, ale postnu to ještě radši tu:
Nepřišel, divný, ale díky.
Všem, kteří se mi snažili pomoct děkuju, nakonec jsem našel pomoc mimo fórum.
A těm, kteří to tu četli, uměli pomoct a nepomohli, děkuji z celého srdce. :rolleyes:
Pokud nikdo nemá námitek, LOCK PLS.
-
Citace:
Původně odeslal
pety
Nepřišel, divný, ale díky.
Všem, kteří se mi snažili pomoct děkuju, nakonec jsem našel pomoc mimo fórum.
A těm, kteří to tu četli, uměli pomoct a nepomohli, děkuji z celého srdce. :rolleyes:
Pokud nikdo nemá námitek, LOCK PLS.
No vidis, skoda, ze jsem Ti to nedoporucil rovnou :-).
http://www.justfuckinggoogleit.com/