AQ TOBA set - jaký zesilovač ?
Stal jsem se "šťastným" výhercem setu reproduktorů TOBA od firmy AQ (www.aq.cz).
Jenže dostal jsem "pouze" reproduktory a zapojit je do mého stolního DVD nejde bez zesilovače.... a zde je chyba....
Bohužel jsem nějak "odkojený" hotovými sety domácího kina, a proto mi nic neříkájí jednotlivé zapojení reproduktorů přes AV apod... :(
Můžete mi někdo poradit jaký AV přijímač (pochopil jsem že je to zesilovač s FM) si mám pořídit, abych mohl rozjet danou sadu reproduktorů? V tomhle jsem úplnej antitalent.
Nějak nechápu propojení DVD se zesilovačem a repro.... na DVD mám cinche je to SENCOR 7102 (přesně teď nevím), jenže na repro jsou svorky a co bude na zesilovači?
Dále nestačil by mi pouze zesilovač? Nechci do toho házet několik tisíců.... to bych je raději prodal :(
Jo a zapojuje se subwoofer taky do zesilovače když je sám aktivní???
Do AV se dá zapojit i TV to jsem pochopil, ale jak donutit zvuk, aby jel pouze z těch nových repro? Stačí zvuk na TV vypnout nebo jak?
Zde jsou údaje z repro:
přední pár - AQ TOBA 347 (impedance 8, max. šumivý příkon 75W, max. krátkodobý příkon 170W)
zadní pár - AQ TOBA 223 (impedance 8, max. šumivý příkon 40W, max. krátkodobý příkon 100W)
centr - AQ TOBA 112 (impedance 8, max. šumivý příkon 60W, max. krátkodobý příkon 120W)
subwoofer - TOBA 406 (výkon 70W)
Díky za jakékoliv info
Re: AQ TOBA set - jaký zesilovač ?
Ehmm vytahuji tento stary threda z jednoho duvodu a to ze jsem ty repro jeste nezprovoznil. Skladoval jsem je rok v krabicich a staral se o ne jak nejlepe to slo.... :)
Resil jsem bydleni a proto jsem nakonec AVR nekupoval a jen doufal ze ty repro nebudu muset prodat.... nastesti se povedlo.... bydlim a repro mam taky a pod stromecek bych si koupil i ten AVR ale doba pokrocila a ted nevim co idelane bych si k nim mel koupit... poradite (znovu) ?
Mistnost ma cca 20m ctv.
Repro bude primarne na DK.... sem tam hudba
Stacilo by neco podobneho?
http://www.videoexpert.cz/av-prijima...y-str-dg-500-b
Popravde stale jsem "lakomy" a nechci do nej davat vice nez 7000,-
Predem diky za rady..... a jeste se jednou omlouvam za to vytahovani z propadliste dejin....
kdyz jsi lakomy tak to staci...jinak na DK je idealni reciever od yamahy tam ovsem pocitej s +- 1x takovou cenou.
Citace:
Původně odeslal
uberguru
kdyz jsi lakomy tak to staci...jinak na DK je idealni reciever od yamahy tam ovsem pocitej s +- 1x takovou cenou.
no prave :(
to lakomy berte s rezervou... myslel jsem to jako k uzitku co z toho budu mit ....
jinak rozhazuju posledni dobou az moc :(
Tak nakonec se rozhoduji mezi těmito dvěma AVR:
PIONEER VSX-416-K - http://www.videoexpert.cz/av-prijima...neer-vsx-416-k - 6690,-
a
YAMAHA RX-V359 B - http://www.videoexpert.cz/av-prijima...maha-rx-v359-b - 7190,-
SONY STR-DG 500 ale zase má dekodéry DD EX, DTS-ES (discrete/matrix/neo:6), DPL IIx, DTS 96/24 což u těchto jsem nenašel.... ale zase více lidí je chválí....
Doporučíte mi teď konkrétně který model? jsem z toho zmatený :(
A ještě jako laik.... u subwooferu je napsáno: "Připojení k zařízení, jež je vybaveno pro sobwoofer s řízenou úrovní propojte signálovým kabelem cinch-cinch... Pokud je řídící zařízení vybaveno jen jedním výstupem se sečtenými kanály propojte tento konekor s jedním vstupním konektorem subwooferu."
Hmm nevim co to znamená, ale pokud mi oči slouží dobře tak oba nahoře napsané AVR mají jen jeden výstup pro subwoofer... nevím jestli je kvalita tedy horší nebo se jen jedná o různý druh přenosu signálu. A ještě jsem nějak nepochopil do kterého toho konektoru bych to případně měl připojit (červený nebo bílý) a nebo jestli je to jedno :(
Propojit AVR s DVD pomocí optiky nebo koaxu?....
A ještě pro pobavení ostatních.... nějak jsem dodnes nepochopil (neměl jsem zatím důvod se tomu věnovat) jak připojit přes ten AVR stávající TV... tedy pokud to jde např. moje stávající TV má pouze vstup SCART a to je vše :( a pokud by to šlo tak co s reproduktory u TV? prostě je vypnout nebo se vypnou automaticky při přehrávání DVD a jsou aktivní jen u TV?
Díky za jakoukoliv radu nebo jen nakopnutí..... jinak pročítám samozřejmě i jiná fóra, ale zde se mi dostává přece jen vysvětlení lehčí k pochopení...
na recieverech budes mit jeden cinch vystup na subwoofer...takze kabel cinch-->cinch staci. Mam pocit ze yamaha je velmi slusna od RX659 vyse http://www.studioline.cz/?eshop_menu...5941&e_cat=964
snaz se jit postupne po modelech dolu - tak aby meli pro tebe vyuzitelne veci a cenu.
DVD si propoj tim co je pro Tebe dostupnejsi, neni moc relevantni v teto cenove kategorii resit koax/optika.
Citace:
Původně odeslal
uberguru
na recieverech budes mit jeden cinch vystup na subwoofer...takze kabel cinch-->cinch staci. Mam pocit ze yamaha je velmi slusna od RX659 vyse
http://www.studioline.cz/?eshop_menu...5941&e_cat=964
snaz se jit postupne po modelech dolu - tak aby meli pro tebe vyuzitelne veci a cenu.
DVD si propoj tim co je pro Tebe dostupnejsi, neni moc relevantni v teto cenove kategorii resit koax/optika.
Hmm ale ta cena :( 13.000,- je prece jen moc... podle me je to pro ty repro zbytecne a ja opravdu jenom filmy na DVD sem tam hudbu ale to je vse ... audio maniak co si porizuje sestavy za desetitisice nejsem.... a nemam na to ani prostory ale samozrejme diky... beru to jako ze ta Yamaha je dobrej kousek... nerikam vynikajici ale asi dobrej :) a jak je to s tou TV? jde to nejak propojit nebo proste je to pouze pro DVD a další přehrávače?
Ted jsem ho dokonce našel tady a za super cenu !!!
http://www.pixmania.cz/cz/cz/270280/...video-5-1.html - 5477,- !!!!
ja sem rikal..jen to ze toto uz je dobrej kus....takze se snaz jit sestupne dolu a sleduj parametry a zaraz se na nejake rozumne hranici, k tv samozrejmne je k dostani adapter scart/svhs nebo 3 cinch.
Citace:
Původně odeslal
uberguru
ja sem rikal..jen to ze toto uz je dobrej kus....takze se snaz jit sestupne dolu a sleduj parametry a zaraz se na nejake rozumne hranici, k tv samozrejmne je k dostani adapter scart/svhs nebo 3 cinch.
jen prosim jeste posledni radu.... jak poznam ze moje stavajici TV ma SCART vstupni i vystupni..... ma jenom jeden EURO-SCART s 21 vývody (opsáno z manuálu - tzn. zapojeno všehch 20 konektorů - 1 nezapojen) nerad bych to pripojil k tomu AVR a uvidel jen "kour" a nic :( nebo to nemohu znicit? ¨
SCART kabel na 3 cinche stoji cca 150 to klidne zkusim ale mam z toho strach......
Jo a pokud by to slo jak na ty repro v tv? budu je muset vypinat nebo to udelaji samy?
TV bude jen vstupni scart....u TV uslysis zvuk z TV repro u sledovani DVD z recieveru. Kdybys chtel slyset i TV zvuk z recieveru bud tam budes muset mit na telce vystup LR out nebo jestli ne..natahnes si zvuk z jacka pro sluchatka to ma snad kazda TV.
Citace:
Původně odeslal
uberguru
TV bude jen vstupni scart....u TV uslysis zvuk z TV repro u sledovani DVD z recieveru. Kdybys chtel slyset i TV zvuk z recieveru bud tam budes muset mit na telce vystup LR out nebo jestli ne..natahnes si zvuk z jacka pro sluchatka to ma snad kazda TV.
Super diky moooc ted jsem po trech dnech celkem v obraze.... ted uz jsen cekat az mi to prijde.... jeste jednou diky za rady....a trpelivost