Re: Jak se bránit emailům
Chtěl bych se zeptat na jednu věc, da se vystopovat email ktery přišel do emailove schranky,myslim tim odkud přišel, z jake IP adresy? a podle IP Adresy pak na internetu zjistit poskytovatele internetu? a nakonec zjistit zhruba toho dotyčného?
Nemám s tím žadne zkušenosti, proto jsem se chtěl zeptat Vás,nechtělo se mi zakladat další Thread, tak jsem snad vybral aspon trošku vhodnější, kde by to pasovalo, díky všem za rady a odpovědi :):p
nevadi ti ze to pises do threadu kde je posledny prispevok stary 5 a pol roka? :D
Nazalogy:
Ked si pozries zdrojak emailu, su na vrchu hlavicky s ip adresami, pripadne aj dns menami pocitacov/serverov, odkial/kade vsade ten mail isiel. Z toho zistis zdrojovy pocitac. Nie je potom nic jednoduchsie ako zistit jeho "sietove meno" pomocou nslookup alebo host.
V pripade spamu byva zdrojovy pocitac takehoto emailu casto nejaky zavireny domaci alebo firemny pocitac.
Citace:
Původně odeslal
Nazalogy
Chtěl bych se zeptat na jednu věc, da se vystopovat email ktery přišel do emailove schranky,myslim tim odkud přišel, z jake IP adresy? a podle IP Adresy pak na internetu zjistit poskytovatele internetu? a nakonec zjistit zhruba toho dotyčného?
Nemám s tím žadne zkušenosti, proto jsem se chtěl zeptat Vás,nechtělo se mi zakladat další Thread, tak jsem snad vybral aspon trošku vhodnější, kde by to pasovalo, díky všem za rady a odpovědi :):p
Ono je ti to zjištění IP adresy stejně k ničemu, protože jeho poskytovatel internetu Ti vlastníka IP adresy nesdělí.
Pokud je to spam, tak IP adresa bude z jakéhokoliv kouta světa, jak PiT správně psal, spamy rozesílají Botnety (sítě zavirovaných počítačů z celého světa, které jsou "dálkově" ovládány).
V emailovém klientu bude někde volba zobrazit "zdrojový kód" zprávy. V ní už pak, jak psal PiT, hledej "Received" a tam je vždy uveden server, který zprávu přijal a IP (DNS) od koho tu zprávu přijal. Jde to retrospektivně a pozor, řada spamů má poslední/několik received podvržené ;)
Citace:
Původně odeslal
SajmoN
nevadi ti ze to pises do threadu kde je posledny prispevok stary 5 a pol roka? :D
Pořád lepší napsat to do starého, ale obsahově blízkého, než zakládat zbytečně několik nových.
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Ono je ti to zjištění IP adresy stejně k ničemu, protože jeho poskytovatel internetu Ti vlastníka IP adresy nesdělí.
Pokud je to spam, tak IP adresa bude z jakéhokoliv kouta světa, jak PiT správně psal, spamy rozesílají Botnety (sítě zavirovaných počítačů z celého světa, které jsou "dálkově" ovládány).
V emailovém klientu bude někde volba zobrazit "zdrojový kód" zprávy. V ní už pak, jak psal PiT, hledej "Received" a tam je vždy uveden server, který zprávu přijal a IP (DNS) od koho tu zprávu přijal. Jde to retrospektivně a pozor, řada spamů má poslední/několik received podvržené ;)Pořád lepší napsat to do starého, ale obsahově blízkého, než zakládat zbytečně několik nových.
To Sajmon : všiml jsem si toho až po napsání příspěvku:p
To PiT,Paolo : Jsem si jisty,že to spam neni, že to píše člověk, ktereho se ted budu snažit zjistit kdo to je, diky za vaše zkušenosti a rady :)
Pokud ovsem ten clovek vi co dela, tak umi i zamaskovat svoji IP a to co uvidis bude jen to, co chce abys videl.