Chci reklamovat monitor a nemůžu nějak zjistit podle čeho se určí například vada geometrie, ostrost. Kde je hranice závady (tolerance) různých vad. Nevíte někdo o nějakejch normách? Chci mít jistotu, že mi neřeknou že je to v normě.
Dík
Printable View
Chci reklamovat monitor a nemůžu nějak zjistit podle čeho se určí například vada geometrie, ostrost. Kde je hranice závady (tolerance) různých vad. Nevíte někdo o nějakejch normách? Chci mít jistotu, že mi neřeknou že je to v normě.
Dík
Vady urcis podle nokia testu, velice dobre, pokud vis na co se mas divat, normy neznam, to musi poradit nekdo jiny
to je jasný, ale jsou určité tolerance, asi
V zadnym obchode se zadnejma normama na kvalitu obrazu nepocitej...Citace:
Původně odeslal Ištván
Pokud se na to da koukat, tak to nebrani pouzivani vyrobku. Nebrani ani treba vytazenej jas na 100% apod. - proste se to da pouzivat a basta.
Zalezi na tom, jak moc zalezi tomu prodejci na tobe.
Jo a kdyš si koupíš např. LCD a budem tam 100 pixelů v pr... a oni ti řeknou že se na to dá dívat tak ty se teda sebereš a odejdeš jo?? :evil: To je asi teda pěkná kravina!!!!!!!!!
Volal jsem do několika servisů a do iiyamy a tam mi nějaký tolerance řekli, ale na papíře jsem to ještě neviděl.
u LCD je to jasny:vznikla norma ISO 13406-2 ktera zarazuje LCD podle vadnych pixelu (tri typy vad) do ctyr kategorii. vyrobce by mel udavat u vyrobku tuto kategorii a podle toho se reklamace ridi.
edit: vetsina vyrobcu to ma na webu..např ta tvoje iiyama
http://www.iiyama.cz/iso.php3