Zazil jsem po dlouhe dobe adrenalinovy tyden..... vse zacalo zapnutim compu, a najednou, zhruba v pulce bootu, se z nej zaclo kourit (opravdu silny dym) a pak klasicka sirena pri prehrati cpu ... v ten moment jsem mel zastavu srdce ;D ... po vytrzeni kabelu ze zasuvky jsem se jal zjistovat skody.... nastesti jen shorela diodova regulace otacek vetraku na CPU 8-) ... tak jsem si rekl ze je na case se zas trochu pohrabat v compu...... bez regulace 8 tisic otacek meho YS-Techu je trochu dost, znovu letovat se mi nechtelo, tak jsem si rekl ze prejdu na 8cm vetrak s redukci.... po chvilce vybirani sem si nasel enermax UX-8FAB http://www.enermax.com.tw/uc-8fab.htm bohuzel jsem ho nesehnal, sice ho nabizi tntrade, ale nemaj ho a kdovi kdy ho dostanou. Tak jsem koupil Titan 8025 H12C ... 3000rpm 37CFM <33dB .... zbastlil redukci z kvetinace a jal se zkoumat vysledek a jake prekvapeni stalo to za ...(hnede a zakroucene).... zcela zklaman (cca 300Kc v tahu ... btw . prodam zanovni Titan 8025 H12C za 200,-Kc ;D ) .... shodou okolnosti se mi do ruky dostal Volcano 7+....Takze kdyz uz jsem mel to Volcano tak jsem si rek ze ho vyzkousim zvlast kdyz jsem ho srovnal s pasivem me SK-6 (SK-6 asi o polovinu lehci).... jake prekvapeni Volcano nestihalo vubec :
Takt procesoru viz podpis, teploty oproti letu jsou nizsi ale taktovatelnost se zvedla jen pri zvyseni voltaze na 1,95 coz se mi z dlouhodobeho hlediska zda moc, naopak jsem zkusil voltaz snizit a pohoda jedu to same pri 1,7V ;D regulaci otacek pouzivam tu od Volcana
Thermalright SK-6 + 6cm YS Tech 8000rpm 32°C/40°C (idle/load)
Thermalright SK-6 + YS Tech 6000rpm 36°C/42°C
Thermalright SK-6 + YS Tech 4000rpm 38°C/45°C
Thermalright SK-6 + 8 cm Titan 3000rpm 48°C nestabilni
Thermaltake Volcano 7+ 7000rpm 49°C výtuh !
tedy zpet k nadpisu VIVAT Thermalright .... mam ho uz 2 roky a stale je naprosto skvely
jinak nizke teploty jsou zpusobeny specialni upravou casu kdy pod cpu mam vyriznutou diru a ofukuju vetrakem 8cm Sunon 2000rpm