-
GA P35-DS4- zkusenosti, tipy, atd. ...
Rad bych sem soustredil lidi s touhle deskou a rozviril trochu debatu... Urcite maji mnozi cenny zkusenosti.
Otazka do zacatku - komu se povedly pri jakych napetich jaky frekvence?
Osobne jsem trochu rozpacitej - 8x420 proste stabilne ne a ne i s CPU na 1.39xxxV. Kdyz dokonce do NB pustim +0.2V, prestane mi fungovat obraz (PCI-E locknuty). Nejsem si vedom, ze bych neco delal spatne :) Konkretne prostredni Prime test do minuty zkolabuje.
P.S. Prosim moderatory o smazani/lock moji predchozi diskuze, at to tu nezabordelim...
-
Re: GA P35-DS4- zkusenosti, tipy, atd. ...
me pri vyssich frekvencich pomohlo pridat napeti na M(CH) +0.1V.. zkus to a uvidis ;)
-
M(CH)=NB :) Kdyz dam +0.2V tak mi prestane jit monitor ;D
Na FSB400 mi Orthos jede aspon tech pul hodiny...
Spousta lidi rika, jak jim 6750 nebo i slabsi jedou na 3.2GHz s default napetim... no, mne ne. Muzu teoreticky zkusit docasne mu narvat 1.4V, abych vyloucil, ze je to zmetek bez schopnosti oc...
edit: jinak co s tim dual biosem? nic takovyho jsem nezaregistroval... a ze jsem musel xkrat po neuspesnym bootu resetovat me o existenci/funkcnosti moc nepresvedcilo.
-
Je normalni, aby mi pamet v jednom slotu topila tak, ze na ni neudrzim prst dyl nez cca pet vterin? Druhej modul je horkej, ale jinak se to da. Poustim obema 2V, to by melo byt v pohode.
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Je normalni, aby mi pamet v jednom slotu topila tak, ze na ni neudrzim prst dyl nez cca pet vterin? Druhej modul je horkej, ale jinak se to da. Poustim obema 2V, to by melo byt v pohode.
Nj, pameti topeji strasne - me konkretne A-Data davaly cca 55stupnu pri default voltech a frekvenci (radsi jsem na ne dal vodu). Jinak rozdil teplot bych si vysvetlil vetsim ofukem jedne pameti, takze me to prijde bouzel naprosto normalni.
-
Hm, no, leda ze by na tu prvni foukal zbytkovej pruvan z CPU ;D
Jinak uz jsem to snad poresil a jedu relativne stabilne - 6h Orthosu pri 8x430. Akorat ze docela divnej skok s napetim - ze 420 na 430 musim zvednout CPU na 1.4V. Do NB porad jen +0.025, coz je fajn.
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Hm, no, leda ze by na tu prvni foukal zbytkovej pruvan z CPU ;D
Jinak uz jsem to snad poresil a jedu relativne stabilne - 6h Orthosu pri 8x430. Akorat ze docela divnej skok s napetim - ze 420 na 430 musim zvednout CPU na 1.4V. Do NB porad jen +0.025, coz je fajn.
Aby se snizila teplota o 10stupnu(cca rozdil mezi popaleni a udrzenim ruky) staci imho treba prave ten vanek od cpu.
Jinak ten skok mi prijde konzistentni s chovanim c2d procaku. Jdou vysoko na default a pak moc nepomuze ani znacne zvysovani Voltaze.
-
Ted u tech pameti koukam na SPD...
Mam 430FSB krat osm... "rated FSB" 1720. To je co?
Kazdopadne pameti se hlasi, ze jedou na 537MHz, v biosu nastaveny 2.50. Delicka 4:5.
No a 537, podle SPD pri 533MHz by mely dostavat 2.3V - neni to moc??? UZ ted jsou dost horky. A to je zima jak svin. Aktualne je mam na 2V.
Jak se k tomu postavit?
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Ted u tech pameti koukam na SPD...
Mam 430FSB krat osm... "rated FSB" 1720. To je co?
uz od dob p4 je intelacka FSB QPB - quad pumped bus - tj 1720 je 430*4.
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Kazdopadne pameti se hlasi, ze jedou na 537MHz, v biosu nastaveny 2.50. Delicka 4:5.
No a 537, podle SPD pri 533MHz by mely dostavat 2.3V - neni to moc??? UZ ted jsou dost horky. A to je zima jak svin. Aktualne je mam na 2V.
Jak se k tomu postavit?
Pokud nezlepsis chlazeni, taky bych do nich vic nepoustel. Preci jenom z dlouhodobeho hlediska by to nebylo moc dobre.
Jinak v SPD nejsou obvykle prilis relevantni udaje, takze bych mu moc neveril.
-
No jo, muj prvni Intel :D
Prozatim pres hodinu stabilni Orthos pri 3440MHz, takze mas asi pravdu. Koneckoncu tyhle pameti podle vseho maji slusnou rezervu.
Ma smysl zkouset jet na vyssi FSB? Me napadlo, kdyz zavzpominam na nf2 dobu, ze vyssi FSB neslo slusnej vykonnovej skok... Ale pak me uplne zblbla etapa s A64 :D Cili jak je to tady?
Ze bych zkusil rekneme 500FSB a snizit nasobic.
-
vyssi fsb neprinasi vykonostni zisky. Kdyz ji zvednes o 30% tak je narust vykonu maximalne o procenta. Viz testy procaku s fsb1066 vs 1333.
Navic u nf2 slo o to, ze se s fsb zvedala zaroven i frekvence pameti.
-
no rozdil v FSB je asi takovej: pri 1200MHz delal 3DMark01 nejakejch 37568 a pri 1505MHz to dela o litr vic.. skoro 38500
jenze je to jen 3DMark01 a v vyssich verzich to nema prakticky vliv.. dalsi testy jsem nezkousel ;)
-
A mame novej bios:
F7 2007/09/07 Fix PCI device option ROM compatibility issues
http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2638
-
Poznatek k biosu: permanentni BSOD. Nedoporucuju.
Vtipny je, ze F6 nejde flashnout zpatky...
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
To divný je a co překopírování BIOSu ze záložní (DualBoot) flashky?
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
To divný je a co překopírování BIOSu ze záložní (DualBoot) flashky?
No to uz se potreti ptam o co jde a doted mi to nikdo nevysvetlil... Nic takovyho nikde nemam.
-
Prvně upozorňuju, že nemám P35-DS4 ale 965P-DS4, ale předpokládám, že vybavenost BIOSů bude velmi podobná.
Když vlezeš do SETUPu/BIOSu, tak je v dolní části nápověda a jedna Fx klávesa (tuším F6 nebo F9) je označena DualBoot, po stisku této klávesy se otevře nové menu, kde je možno měnit pořadí BIOSů (1.ROM, 2.ROM), kopírovat z aktivního do záložního a naopak.
Pokud bys to nemohl najít, tak udělej fotku úvodní obrazovky BIOSu. Já bych ji mohl udělat až véčerom.
-
Doufam, ze nebudu zase za blbce - ale dal bych pul prstu do ohne, ze jsem nic takovyho nikde nevidel. Ani v manualu.
Ale urcite se podivam.
Jak by to melo fungovat, jako zaloha biosu? Resp. obdoba DFI Lanparty, moznost vyberu biosu bez flashovani?
-
Na desce jsou dvě epromky a v tomto menu si můžeš vybrat, ze které budeš startovat jako první (když se z ní start nezdaří, tak se automaticky použije ještě druhá).
Navíc je tu možnost kopírovat epromky mezi sebou či flashovat BIOS do jedné z nich z diskety (nepotřebuješ pak bootovací disketu, ale stačí na ní mít jen rozbalený soubor s BIOSem).
-
Zkoušel někdo nastavovat ... ted nevím přesne jak se to jmenuje je to v těch skrytých položkách. Myslím ze je to System porformance, možnosti standart , neco, extrem. Má to něaký vliv na výkon či stabilitu při OC... ? Mě se zdá proti standard ta druhá položka mírně zrychllila super pi 2M asi o pul vteřiny tu třetí jsem nezkoušel.
A pak co znamená High Speed DRAM Settings , možnosti Option 1 a Option 2. .
-
Citace:
Původně odeslal
aless
A pak co znamená High Speed DRAM Settings , možnosti Option 1 a Option 2. .
Jestli se to chová stejně jako u 965P-DS4, tak při vysokých taktech pamětí (nad 1000MHz) mi už s option 1 nechtěly paměti běhat (nenaběhl ani memtest), ale s option 2 sem se dostal mnohem výš (skoro o 100MHz).
Jenže POZOR! Option 2 má/měl jednu velkou neřeset, že při restartu PC (i nepřetaktovaného) jej vypnul, pak na cca 1s zapnul, znovu vypnul a zapnul.
-
Jak prinutit pocitac, aby bootoval z flashky? Nijak se mi to nepovedlo. Pet moznosti USB hdd, CD, disketa nebo kdovico jsou pekny, ale nic nespada do kategorie "flashka".
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Jak prinutit pocitac, aby bootoval z flashky? Nijak se mi to nepovedlo. Pet moznosti USB hdd, CD, disketa nebo kdovico jsou pekny, ale nic nespada do kategorie "flashka".
no ono taky zalezi na flashce.. vetsina se ale nahlasi pod zalozkou Hard Disk v boot menu.. nebo taky v BIOSu jde videt pod Hard Disk Boot Priority ;).. pokud ji tam nevidis tak je to problem a zkus nastavit bootovani z USB-FDD, USB-ZIP atd.
-
tak tak, jak píše rombo, ale je v tom ještě jedna fičura:
Když už se ti podaří nastavit pořadí startu systému tak, aby byl první flash disk, tak ještě není vyhráno, protože různé desky (počítače) se k flashdiskům chovají jinak. Např na notebooku IBM se flashdisk hlásí jako by měl jen 32 sektorů na stopu, ale ve stolním má 63 sektorů na stopu - pak bootovací flashdisk funguje jen tam kde byl vytvořen (a jemu podobně se chovajících strojích).
-
edit: vyreseno. snad, asi.
Jinak nekdo tu nedavno zminil nejaky casovani pameti, zrejme principielne lepsi nez defaultni "auto". Mam A-DATA 1066.
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
U me vse ok..F7 beha tak jak ma
-
Citace:
Původně odeslal
butcherson
U me vse ok..F7 beha tak jak ma
nejaky pozorovatelny zmeny??
-
Ten F7 som nahadzoval do poslednej zostavy a fical korektne ako mal (E6850, 2GB, tato doska, 8800GTX od Leadteku.).
-
GA P35-DS4 rev. 2.0 - asi ji budu reklamovat...
deska nová min.týden, komponenty: OCZ zdroj 420W, C2D6750, Noctua cooler, A-DATA 2GB Dual ch., 1x DVD-RW na IDE, 2x SATA II, 1x 8800GTS. Vše default ( vč. BIOSu). Potíže s rozpoznáním IDE mechaniky ( nerozpoznaná vůbec, zkusil jsem 2 různé, i vyměnit kšandu..), zatuhávání i v BIOSu, SATA disky v pohodě. Koupil jsem DVD mechaniku na SATA ( stejně jsem ji chtěl) s tím, že oželím, pokud by na desce IDE řadič nefungoval, jak má. Nepodařilo se mi nikdy nainstalovat žádný systém ( zátuhy opět často i v BIOSu), instalace ( různých OS) zatuhávaly často těsně před dokončením.
Podotýkám, že shodné komponenty šlapaly bez nejm.problému na MoBo Intel Lemont.. ( IDE mechaniku to nenajde, i když odpojím všechna ostatní zařízení - tzn. zdroj bude OK). Buďto se jedná o těžkou nekompatibilitu RAMek s deskou ( podle mě ne), nebo jsem trefil blbej kus boardu ( bohužel, můj první Gigabyte).. Líbil by se mi ten Abit P35 Pro, ale na něj nedám ten Noctua chladič.. Co s tim, zatra...?
-
Tak jsem se konečně rozhoupal k upgrade, právě testuju rev.2 + E2180. Všechno šlape v pohodě (zatím 2.66GHz na default), ale mám problém s regulací ventilátoru CPU. Speedfan a MBM bez reakce, tak jsem skusil EasyTune5 (nejnovější verzi z webu Gigabytu). Ten sice vypadá opravdu úžasně :rolleyes:, reguluje, ale pokud jej nechám běžet na pozadí, vždycky po chvíli vytuhne a musím jej odstřelit přes Správce úloh. Regulace přes BIOS funguje, ale je tam poměrně málo nastavení.
Můžete někdo prosím doporučit SW, který umí u rev.2 regulovat CPU fan a nepadá?
-
Možná lehce ot, ale odkud z desky si proboha jaká programy čtou teploty? Půstím Orthos a CoreTemp a SpeedFan ukazujou 80stupňů, kdežto Everest a Intel Thermal Analysis Monitor cca 67. Co z toho je správně? Hádám to nižší, jinak už by se asi kouřilo :D
-
P-35 rev.2.0 ukazuje dve hodnoty.CPU a CPU dioda.Coretemp/everest vse stejny.Bios ukazuje kraviny..
-
-
Uvažuju o této desce (rev.2.0) http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M000000F31 a zajímalo vy mě jak funguje IDE řadič. Jestli jde v pohodě boot z CD/DVD a instalace OS a jestli ve Windows jsou mechaniky k dispozici hned po instalaci OS a nemusí se pro ně instalovat spec.ovladač. (který je většinou na CD/DVD). Popř. i jiné rady.
Díky
-
Citace:
Původně odeslal
Premo
Uvažuju o této desce (rev.2.0)
http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M000000F31 a zajímalo vy mě jak funguje IDE řadič. Jestli jde v pohodě boot z CD/DVD a instalace OS a jestli ve Windows jsou mechaniky k dispozici hned po instalaci OS a nemusí se pro ně instalovat spec.ovladač. (který je většinou na CD/DVD). Popř. i jiné rady.
Díky
zadnej problem s tim mit nebudes.. bootovani je klasicky a nainstalujes OS normalne, po instalaci je mechanika samozrejme hned k dispozici.. zadnej ovladac instalovat nemusis ;)
-
2Rombo>Vidím, že máš SATA mechaniku, doufám, že to platí i pro IDE mechaniky...
-
Citace:
Původně odeslal
Premo
To tam plánuješ instalovat Windows 95/98? To co píšeš by o tom vypovídalo, XP a vyšší již tento postud dávno nevyžadují
-
Citace:
Původně odeslal
Premo
ano plati, neni s tim problem ;)
-
Jen přidám jeden možnej problém - alespoň mě to postihlo na Win XP SP1 u desky s revizí 2.0. (bios F7), měl jsem problém s instalací ovladačů k integrované zvukove kartě - realtek kodek, musel jsem odebrat microsoft UAA bus drivers a smazat pár položek ze systému - návod jsem někde našel, pak už to šlo v pohodě.
Prostě nešel zvuk. :-)
P.S.
tak jsem našel, to co jsem k tomu našel :-), tak kdyby to někdo potřeboval:
"Pokud mate problem s instalaci ovladacu k integrovane zvukove karte, zkuste nejdriv ve spravci zarizeni (ovladaci panely / system / hardware / spravce zarizeni) odinstalovat ovladac sbernice HD audia (microsoft UAA bus drivers) a pote nainstalovat ovladace z prilozeneho CD
Podrobnejsi popis: Instalace ovladacu k desce, restart, vsude smazat - Hdaprop.dll, Hdashcut.exe, Hdaudbus.sys, Hdaudio.sys, Hdaudres.dll, Portcls.sys, restart, nastroje pro spravu, odinstalovat MSaudio, instalace realtek kodeku".
-
Já bych okamžite upgradoval na SP2, byť to asi není až takovej problém z hlediska tohohle konkrétního problému... :)
-
JJo s tim zvukem to byla jebacka uz s DS4 P-965.Ja migroval se systemem z P-965 na DS4 P-35.Zvuk se chytil(se ani nedivim)Akorat jsem reinstaloval chipset a LAN.Jiny vyrobce.Jinak zatim pohoda.Ted jsem jeste upgradoval na 4GB ADATA za 2,7.A pohoda nejvetsi.Trochu jsem zatim potrenoval Celer 420.100% OC z 1,6 na 3,2.Overclocking dnes nuda.Cekam spis na pekny 45nm qcore kousek.
-
Lehce nestandardni dotaz: jak hodne velkej shit je ta integrovana Realtek zvukovka?
Polepsim si treba nejakou bazarovou Audigy? Normalne mam vyhlidlou Prodigy, ale nejsou momentalne prachy... Coz mi pripomina srovnani FPS ve hrach na ruznych kartach - cili jak je to s integrovanyma? Ztraci se tim nejak vykon?
-
Zvuk na DS4 (Realtek ALC889A s DTS) je obstojnej, přidávat levnou zvukovku je o ničem a pokud nemáš uši jak netopýr nebo nepotřebuješ provádět se zvukem nějaký šílenosti, tak bych to neřešil.
Jinak záleží samozřejmě na aplikaci, mrknout můžeš třeba sem:
http://www.svethardware.cz/branch_sc...ty+a+%C4%8Dipy
-
No levnou, Audigy je levna protoze je stara :) Plus me zajimalo, jestli/kolik vykonu pouzivani onboardovky zere...
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Plus me zajimalo, jestli/kolik vykonu pouzivani onboardovky zere...
Mno..., tady bude muset dát odpověď někdo fundovanější - nikdy si nekomplikuju zbytečně život a určitý věci neřeším dokud s nima nemám problém - dle hesla: nehas co tě nepálí :)
-
Nevěděl by někdo, jestli na tom mizerným Realtek zvuku jde rozchodit "zesílení mikrofonu"? V tom ovládacím panelu to není a přímo z Win je všechno šedivý.. Usuzuju teda, že to nejde. Ale asi je to záležitost ovladačů. Každopádně DOST nepříjemná záležitost.
-
Takže jsem konečně upgradnul 965P-DS4 na P35-DS4, a to bez reinstalu Windows Vista... zatím vše šlape v pohodě, systém si chvilku tahal nějaké aktualizace a procesor Q6600 se chová taky korektně i při mírném OC...
BIOS mám původní F7, do vyšších se mi zatím nechce...
-
Tak na svojí nové desce P35-DS4 mám taky F7 bios a krásně podporuje i 45nm procesor E8200,tak není co řešit... :)
-
Citace:
Původně odeslal
JohnXXL
Tak na svojí nové desce P35-DS4 mám taky F7 bios a krásně podporuje i 45nm procesor E8200,tak není co řešit... :)
tak uz mu pritop, chceme videt co to umi :p
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
tak uz mu pritop, chceme videt co to umi :p
Hehe mno zatím jsem zkousel 3.8Ghz a default a jede :) na 4Ghz a def. V po cca 5 min RST..takže to už bude chtit přidat +Voltage....
Jinak těch 3.2Ghz je zatim Orthos stable. :)
-
Nechce se mi to moc hledat a tady jistě budou modří vědět. Jaký je rozdíl Revize 1.0 oproti 2.0? Ví někdo? A ještě něco.....podařilo se někomu dosáhnout lepšího FSB než je např 425....mám namysli 450MHz a víc. Zdá se mi, že s tím mají tyto desky problém....viz http://www.overclock.net/intel-cpus/...on-thread.html
Jinak mě taky Visty překvapili....prohodit NF4 chypset za P45 s dualcore nebyl problém. Dokonce detekovali dvouprocesorový stroj což Xp neumí.....také po pár zásazích najeli, ale vícejádrový systém nelze dle Microsoftu udělat z jednojádrového....opačně to jde.
-
minimalne chlazeni chipsetu a voltage regulatoru se tusim zmenilo (ale to snad uz mezi rev. 1 a 1.1), nadale u rev. 2 neni LPT port
edit:
takze dle obrazku na strankach Gigabyte:
rozdil mezi 1.0 a 1.1
- zmena chlazeni chipsetu
- otoceni pameti o 180°
rozdil mezi 1.1 a 2.0
- ubyl LPT port (zadni konektory)
- pribyly 4 USB porty (zadni konektory)
- ubyly 2 konektory pro USB bracket
- pribyl druhy IEEE1394 port (zadni konektory)
- ubyl COM port (zadni konektory)
Obrazky zde:
1.0 http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=2638
1.1 http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=2531
2.0 http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=2624
-
Citace:
Původně odeslal
jimmy
dik za snahu konecne viem ake su tam rozdiely len skoda ze mam rev 1 :( tie 4 usb naviac by sa hodili...
-
dnes tam pridali novy bios F11: http://www.giga-byte.co.uk/Support/M...ProductID=2638
Skusal uz niekto?
Zmeny: ADD new version super I/O code. Neviem ale na co to je dobre...
Edit: tak som ho vcera v noci este nahodil, a zatial ziadne problemy neboli.
-
Nějak vydávají poslední dobou moc verzí :)
-
No este sa stazuj!!!! God Bless Gigabyte for that
-
;D
mně je to v zásadě jedno, žádný klíčový změny to nejsou
ale je pozitivní, že se neflákaj
by mě zajímalo, kdy do čr dorazí rev 2.1 - to bych asi 1.0 prodal, byť mám ještě pár měsíců splácení ;D
-
Btw nevi nekdo, co presne dela v Intelligent tweaker polozka "ehnance system performance" (?) ? Moznosti standard, turbo, extreme, pricemz turbo je default.
-
že by režim časování ram?! co se přesně děje ovšem nevím, ale dal jsem standard.
-
On to asi nevi nikdo, stejne jako rozdil mezi FSB a (G)MCH overvoltage control...
-
Desku jsem koupil 12/2007 (rev.2.0) s BIOSem F6, dnes jsem dal F11 a nijak dramatické změny v menu BIOSu nepozoruju, spíš kosmetické. No ale konečně mi ( ve spojení s E6750) funguje EIST, což ale nutně nemuselo být novým BIOSem. Když jsem byl na stránkách výrobce, narazil jsem na utilitu Dynamic Energy Saver http://www.gigabyte.com.tw/FileList/...s-overview.htm, zkoušel to někdo?
A jedna věc mi nejde - Probuzení z úspor.režimu. Předtím jsem měl ASUS P5K a když jsem uspal PC, oživil jsem ho klávesnicí a za pár vteřin byl při životě a ready. Tady mi nějak nejde nastavení, zkoušel jsem v XPPro zapnout Podporu spánku i Úsporný režim a klávesnice je pořád jakoby neaktivní.. V BIOSu mám S3 (STR), USB Device Wake-Up From S3 mám "Enabled" a nějak to nefunguje, musím přes Power bttn na kejsu.. :-(
-
Dynamic Energy Saver - pouze s REV 2.1 ;)
-
Citace:
Původně odeslal
jimmy
Dynamic Energy Saver - pouze s REV 2.1 ;)
Muze mi nekdo rici k cemu je tato zalezitost dobra, anglicky moc neumim :(
http://www.gigabyte.com.tw/FileList/...s-overview.htm
a taky jsem koukal ze vysla novejsi verze desky pod nazvem GA-EP35-DS4 (rev. 2.1) ktera tuto funkci obsahuje (a je o cca 500kč drazsi nez GA-P35-DS4
http://www.giga-byte.com/Support/Mot...ProductID=2744
Takze jestli se vubec dockame GA-P35-DS4 ve verzi 2.1 jestli ji nahradila "EP"
-
EP jsou prave desky s touto featurou :), mozna se ta rev2.1 ani neobjevi. Melo by se jednat o dle Gigabytu "pomerne razantni" usporu energie pri napajeni desky...
-
asi to tu zatím nepadlo, nevím - funguje někomu na DS4 a s WinXP probuzení z Úspor.režimu, nebo Režimu spánku, pomocí USB keyboardu? V BIOSu v Power Mangement mám:
ACPI Suspend Type ... S3 (STR)
USB Dev.Wake-Up From S3 .... Enabled
PME Event Wake-Up ..... Enabled
Power On By Ring ..... Disabled
Resume by Alarm ..... Disabled
HPET Support ..... Disabled
Pow.On by Mouse ..... Disabled
Pow.On by Keyboard ..... Password
AC Back Function ..... Soft-Off
Nějak se mi ani u jednoho režimu nedaří PC "probudit" klávesnicí, ta je jakoby mrtvá.. Musím tlačítkem na kejsu.. Měl jsem předtím ASUS P5K-E a tam to s podobným nastavením fungovalo dobře..
-
Citace:
Původně odeslal
Hurvajs
asi to tu zatím nepadlo, nevím - funguje někomu na DS4 a s WinXP probuzení z Úspor.režimu, nebo Režimu spánku, pomocí USB keyboardu? V BIOSu v Power Mangement mám:
ACPI Suspend Type ... S3 (STR)
USB Dev.Wake-Up From S3 .... Enabled
PME Event Wake-Up ..... Enabled
Power On By Ring ..... Disabled
Resume by Alarm ..... Disabled
HPET Support ..... Disabled
Pow.On by Mouse ..... Disabled
Pow.On by Keyboard ..... Password
AC Back Function ..... Soft-Off
Nějak se mi ani u jednoho režimu nedaří PC "probudit" klávesnicí, ta je jakoby mrtvá.. Musím tlačítkem na kejsu.. Měl jsem předtím ASUS P5K-E a tam to s podobným nastavením fungovalo dobře..
Mas v biosu zapnutu usb legacy support? Ale nejsem si jisty, zda to ma vliv i na tvuj problem, ale za zkousku nic nedas.
-
mam revizi 1.0 (nejvetsi heatpipes), mam v tom e4300 na 3GHz (9x333) na default napeti. FSB by se melo dostat co ja vim nekam pod 500, rozhodne vim o lidech co tam maj 450+ a np. Ja planuju ted koupit e8400 a e4300 soupnout do staryho compu kterej uz poterbuje upgrade a doufam, ze ten 8400 taktnu tak na 9x450. Az budu mit trochu vic casu tak zkusim naky vyssi fsb abych si byl jisty pred koupi toho 8400 ze se nezaseknu na fsbwall, ale myslim, ze tak 480-490 by mela zvladat. Jelikoz ted nemam love na vodnika co bych chtel, tak stejne o moc vic jak 9x450 vzduchem neuchladim, ale rekl bych ze i do budoucna tam naka rezerva je. Mam tam ted AC Freezer 7 Pro (o zadnem jinem co se tam vejde sem v te dobe nevedel), premyslim ze bych na ten 8400 mohl dat neco lepsiho, ale uz ten freezer sem musel upilovat (jen ten vetrak). Mate nekdo revizi 1.0 s nakym peknym chladicem co se tam vejde bez vetsich uprav? Chtel bych ale nakej co nefouka smerem k desce (jako napr ten boxovanej) ale takovej co fouka smerem k zadnimu vetraku, jako napr ten Freezer 7. Jinak bios mam myslim F7. jestli mas pri vyssich fsb problem s grafikou, tak zkus manualne nastavit 100 nebo 101 pro pcie. Rozhodne nakejch 425 neni limit teto desky. Pres 450 jedou i mnohem levnejsi desky od GA.
Tak jsem koukal na Noctua NH-U12P a pasuje podle vyrobce na vsechny revize. Jestli budu kupovat nakej lepsi chladic, tak asi tento, ale este musim nak promyslet jestli mi ta trojnasobna cena oproti freezeru (cca 450 vs cca 1450) stoji za tech par Hz navic. Kdyby jste nekdo videl test kde je NH-U12P proti Freezeru 7 Pro, tak prosim dejte vedet, zajimalo by mne srovnani v praxi. Jelikoz ale jsou oba z celkem jine cenove relace, tak nevim estli takovej test najdu. V cem si myslim, ze bude Noctua mit hodne navrch je hlucnost.
Tak jsem nasel http://www.bit-tech.net/hardware/200...ctua_nh-u12p/4
Vykonove je na tom U12P o neco lepe a nejpis pri o dost nizsi hlucnosti. S U12F uz to tak slavne neni, vykon jen nepatrne lepsi nez freezer 7 pro, sice asi taky tissi, ale to uz je lepsi si priplatit za U12P, navic U12F na moji revizi 1.0 stejne nejde.
Co se tyce te integrovane zvukovky, tak mi neprijde nejak zvlast dobra (mozna na pomery integrovanejch je dobra, ale celkove ne...nemam ale zkusenosti s jinyma onboard zvukovkama, takze tezko rict). Ja to pouzivam prevazne na hrani a filmy (hlavne dvix) a na to staci, ale na hudbu to zadnej zazrak neni. Nerikam, ze to hraje spatne, ale na compu vedle mam puvodni Audigy 1 a ta ma o poznani lepsi zvuk a vykon, takze kdyz si pustim ten samej track na jednom a pak na druhym (pres stejny zesik a sluchatka) tak je rozdil docela znat. Kdybych neupgradoval ten starej comp a chtel na tom novejsim delat neco se zvukem, nebo poslouchat hudbu, tak asi nakou normal zvukovku poridim, uz sem na naky levny i koukal a myslim, ze nejlevnejsi creative za 500 bude hrat lip. Audigy rozhodne lip hraje, mozna tam zkusim jen tak na test nacpat stary SB Live! abych to porovnal.
-
Zdravím, mám otázečku zda se nějak lockne takt CPU.Mám C2D4500,MB P35-DS4.Nataktováno na 2,7GHz,ale v OS mi to CPU-Z ukazuje dvě hodnoty.Chvili ukazuje 2,7GHz a po chvilce 1,4GHz a obráceně. Kdepak je můj problém v nastavení nebo je to normal.Podotýkám,že nejsem zkušenej a začínám s OC.
-
Máš evidentně v biosu zapnutou funkci EIST - to když procesor není zatíženej sníží násobič a tedy výslednou frekvenci. Je to funkce pro šetření spotřeby. Pokud chceš taktovat a zvyšovat napětí procesoru, vypni to. Jinak to klidně nech, není to na škodu.
-
vypnout EIST...? Ale to je nejak moc velkej skok...
Edit: Octopuss byl rychlejsi :D
-
Citace:
Původně odeslal
m4t3y
....
Nedávno jsem instaloval ten Thermalright Ultra-120 eXtreme. Vešel se jentaktak a dotýká se pasivů na desce. Takový 3mm navíc by se tozhodně hodily. Ale pointa je, že to jde.
Rozhodně ale lituju, že nemám rev 2.0(1)
-
tak to je dobra zprava, ze tam jde taky...v tom testu co sem linkoval vyse byl ten thermalright 120 extreme na druhym miste, ten U12P byl treti. Byl mezi nimi rozdil 3 stupne v zatezi (41 vs 44) a to este na tom thermalrightu byl vetrak Noctua NF-S12 low fan a na tom U12P byl NF-P12 full fan, takze ten Thermalright i pri mensich otackach vetraku chladil lepe. Rozhodne se mrknu za kolik se da sehnat a jakej je rozdil mezi tema vetrakama co na nich byly, ale vypada zajimave. Diky za tip a vyzkouseni.
btw davaj k nemu i svorky na pripevneni toho vetraku nebo se to musi nak bastlit (na strankach to nepisou estli je k tomu davaj)? A este dotyka se zeshora nebo ze strany? Ne ze by na tom az tak zalezelo, ale estli to bude ze strany tak se nebudu tolik bat to tam zacvaknout ;o]
...srovnani specifikaci tech fanu :
NF-P12 (ten je na NH-U12P):
Rotational Speed (+/- 10%) 1300 RPM
Airflow 92,3 m³/h
Acoustical Noise 19,8 dB(A)
NF-S12-1200 :
Rotational Speed (+/- 10%) 1200 RPM
Airflow 81 m³/h
Acoustical Noise 17 dB(A)
NF-S12-800 :
Rotational Speed (+/- 10%) 800 RPM
Airflow 59 m³/h
Acoustical Noise 8 dB(A)
tak estli tam byl na tom Thermalrightu ten NF-S12-800 tak je to velmi slusny a asi taky do nej skocim. Cena je stejna, ale k tomu Thermalrightu neni zadnej fan, takze este 400 navic za ten NF-S12 nebo 430 za ten NF-P12 (ceny z TSB). Asi tam na nej dam ten NF-S12-1200 nebo ten NF-P12 1300rpm, pak bude vysledek jeste lepsi a stejne mi tu huci druhej comp, takze bych rozdil nepoznal.
-
Svorky tam jsou, ale ani po hodině snažení se jsem nepřisel na způsob, jak se tam mají přidělat ;D Nakonec jsem na ten chladič větrák od Noctuy prostě položil ;D A naprosto v pohodě.
-
tak to nak nechapu. Predpokladam, ze se na to dava tak, ze ta delsi strana je vertikalne (pri normal stojicim casu) a rovnobezne s ni by mel bejt i ten vetrak aby to davalo smysl vzhledem k proudeni vzduchu ve skrini. Z toho mi vychazi ze to neni kam "polozit"
na tohle si behem ty hodiny predpokladam koukal...tam je i videt ze je to orientovany tak jak sem si predstavoval...je tam i zpusob uchyceni toho fanu.
http://www.thermalright.com/new_a_pa...er_u120ex.html
-
Nepletu se. Položit. "zespoda" to totiž nejde - otravuje tam chlazení desky. Resp. větrák by trčel tak 2cm nad úroveň Thermalu. Takže jsem to prostě položil nahoru.
-
aha...a jde to teda uchytit tak ze bude trcet?..mne by se to do casu snad veslo. Nechce se mi narusovat proudeni vzduchu zepredu dozadu. No este to teda budu muset promyslet. Mozna taky neveslo a to by byl pak trochu problem kdybych za to dal 2400,-
Nesla by udelat fotecka jak moc je to tam natesno?
-
Nevim co mate za problem s tim uchycenim fanu...me to slo v pohode akorat je to nutny delat jeste mimo case nebo aspon bez zdroje, jinak je to drbacka i pro 2 lidi :D
http://mujweb.cz/www/falcon2/TRU120EXfan.jpg
EDIT: Je to hned po instalaci tak omluvte te nbordel v kabelech :lol:
-
Těma sponama to uchytit imho nepůjde. Ale udělat to určitě jde, pokud ti nevadí, že to nebude foukat přesně na pasiv.
-
hele falcon ta tvoje deska nevypada jako P35-DS4 rev 1.0 jako mam ja a octopuss, dik za odpoved, ale ja chtel vedet jak to vypada na tom mym boardu, jak moc tam kolem toho zasahuje chlazeni desky abych z toho mohl nak usoudit estli tam narvu ten chladic....
btw octopuss to tam asi vadi ten chladic co je na nem napsano to silentpipe co? Takze uchytit to z druhy strany (tedy mezi chladic a backpanel) asi taky nepujde....imho jako kdyz to bude foukat rekneme na 80% plochy toho chladice ve smeru proudeni vzduchu tak to asi bude chladit lip nez zeshora. Je ten chladic tak natesno, ze se mezi chlazeni boardu a chladic cpu uz ani nevejde ta spona, nebo jde o to ze ten vetrak presahuje ten chladic a pokud by se posunul vic smerem nahoru (pri postavenem casu) tak uz ty spony nedosahnou?
Este jaxi rikal, ze by ten vetrak trcel nad uroven thermalu, to si myslel smerem k bocnici nebo ke stropu? Smerem ke stropu mam mista hafo a treba tomu Freezeru zacinaj ty zebra fakt kousicek pod tim chlazeni s napisem Silentpipe, prijde mi ze ten thermal delsi ty heatpipes co vedou k tomu telu chladice, takze 2 cm by to snad netrcelo pokud by to bylo smerem k ty bocnici.
Koukal sem na compatibity a pisou tam conditional, you need to remove crazy cool....to je trochu crazy sundat si veskery chlazeni chipsetu, to bych pak asi moc ten e8400 nepotaktil kdyz by mi pak roztekly obvody az bych vyhnal fsb. Ale asi si myslej, ze tam vubec nepujde ani ten heatsink coz jak jsi dokazal tak pujde.
Koukam tu na ten nakres a estli ta delsi strana ma 132mm tak kdyz se kouknu na prostredek cpu tak fakt nechapu jak si tam tech 66mm nacpal, to tam mi prijde ani neni k tomu chlazeni.
-
Ke stropu. Mam tu Noctuu ted mezi chladicem a zdrojem. Realnej rozdil nula, protoze zdroj nijak extra nenasava... A proudeni vzduchu zase tak extra velky neni. Ve finale akorat dam dalsi Noctuu na vyfuk z bedny a ono to pujde.
Pokud nezapomenu, odpoledne to vyfotim a postnu.
-
m4t3y: Oznacenim Crazy cool se rozumi ty male pasivky na druhe strane zakladni desky...zrejme vadi ten pod severnim mustkem (pod tim nejvetsim)
EDIT: Tak sem vystrachal starsi thread s fotkama..
http://4um.overclocking.cz/showthrea...extreme&page=4
(koukam ze ma blbe pridelanou sponu, ten hacek ma byt presne uprostred :) ale jinak lepsi foto nez ode me.. :/ )
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
..Ve finale akorat dam dalsi Noctuu na vyfuk z bedny a ono to pujde..
dej tam tu novou NF-P12, ta ještě jakž takž ten vzduch skrze ty mřížky protlačí, pokud máš vzadu standard 'plástev', tak starší NF-S12 nemají moc smysl.
-
vsak jednu uz mam na prociku :)
-
ja na CPU s klidem vrátil NF-S12 1200 s u.l.n.a. adaptérem, tam jsem nezaznamenal dramatický rozdíl mezi S-12 a P-12, zato u vrtule, co fouká z bedny, tam to rozdíl byl ( a ještě pořád přemýšlím, jestli tu mřížku nějak neupravit)
-
taky vam sviti neustale mys po vypnuti pc ? jde to nejak osefovat ? Diky za radu
-
Copak mys... To je to nejmensi. To mi spis uz vadi, ze kdyz necham zapnutej pocitac pres noc, sviti mi dioda na casu tak, ze mam pul pokoje osvetlenyho modrym svetlem ;D Mizernej Chieftek ;D
S tou mysi nevim... Asi to bude normalni. Leda jestli jde v biosu vypnout podpora usb mysi :P
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
Copak mys... To je to nejmensi. To mi spis uz vadi, ze kdyz necham zapnutej pocitac pres noc, sviti mi dioda na casu tak, ze mam pul pokoje osvetlenyho modrym svetlem..
Taky jsem přelepoval diodu na Armoru :-).. Neměl jsem po ruce jinou, než průhlednou isolepu, ale stačilo vystřihnout kousek, nalepit a začárat to černým fixem a je to přijatelný, už to tak nešajní ;-)
-
Citace:
Původně odeslal
Senky
taky vam sviti neustale mys po vypnuti pc ? jde to nejak osefovat ? Diky za radu
Mam takovyho tucha, ze muj Logitech MX500 nesviti po vypnuti. Podporu mam v BIOSu pro USB klavesnici a mys zaplou. Ruzne ficury na zapinani pres heslo atd mam vyple - tzn zapinani tlacitkem na case.
-
Tak uz jsem svitici mys po vypnuti vyresil a docela jednoduse, pichl jsem mys z PS2 do USB a tam nesviti :D ;)
-
tys to mel zapojeny pres redukci? :P
-
Citace:
Původně odeslal
Octopuss
tys to mel zapojeny pres redukci? :P
jes 8-)
-
rozchodil někdo regulaci i jiných větráků, než CPU? Je mi jedno, jestli v BIOSu nebo pomocí speedfanu / Easytune?
Mám GA P35-DS4 rev. 2.0, biosy jsem zkoušel F6, F11
PS:můj předchozí abit to uměl bez problémů, jsem byl zvyklý na ticho :-/
-
Citace:
Původně odeslal
m4t3y
tak to nak nechapu. Predpokladam, ze se na to dava tak, ze ta delsi strana je vertikalne (pri normal stojicim casu) a rovnobezne s ni by mel bejt i ten vetrak aby to davalo smysl vzhledem k proudeni vzduchu ve skrini. Z toho mi vychazi ze to neni kam "polozit"
na tohle si behem ty hodiny predpokladam koukal...tam je i videt ze je to orientovany tak jak sem si predstavoval...je tam i zpusob uchyceni toho fanu.
http://www.thermalright.com/new_a_pa...er_u120ex.html
Vetraky se daji uchytit za cca 30 sekund, o to nemej strach. Nejvetsi piplacka je vzdycky s tim, aby se ani jeden z tech dratku nevysmekl z dirky v pasivu.
A co se tyce "polozeni vetraku na pasiv", tak on to ma zrejme nainstalovane prave horizontalne, takze na ten pasiv muze skutecne ten vetrak vylozene polozit. Samozrejme by mohl udelat to, ze necha ten fan misto foukani nasavat a tim si i zmeni proudeni vzduchu... ;-)
-
Setkal se někdo s tím že tahle deska píská ? Vydává vysokofrekvenční zvuk a je to dost nepříjemné :-( . Zkoušel jsem 3 zdroje , protože v něm jsem viděl příčinu ale bohužel píská to někde z desky u severního můstku , přesně lokalizovat se mi to nepodařilo . Je to důvod k reklamaci ?
-
Citace:
Původně odeslal
GOGO
Setkal se někdo s tím že tahle deska píská ? Vydává vysokofrekvenční zvuk a je to dost nepříjemné :-( . Zkoušel jsem 3 zdroje , protože v něm jsem viděl příčinu ale bohužel píská to někde z desky u severního můstku , přesně lokalizovat se mi to nepodařilo . Je to důvod k reklamaci ?
ak piska tak jednoznacne reklamacia neries...
-
Citace:
Původně odeslal
GOGO
já slyším pískání desky při určitých frekvencích FSB - samozřejmě při vyšším přetaktování. Pokud Ti nepíská v defaultu, těžko něco vyreklamuješ.
-
Citace:
Původně odeslal
GOGO
Rozhodně. Nějakej špatnej šváb. Stopro na reklamaci.
-
Ahoj
Mam tu jeden problem...Mam pc s DS4 a problem je nasledujici.
Pocitac po deksi dobe vypnuti(je jedno jestli je v siti nebo ne) proste nenabehne napoprve.
Po zapnuti se spusti vetraky ,pracuji HDD,ale nespusti se monitor....
Pokud nasledne restartuju pocitac ihned nabiha a je absolutne bez problemu.
Pokud ho vypnu a zapnu,tak pocitac v klidu nabiha....problem ze startem se projevi az po delsi dobe 2-3 hodiny.....To opet nenabiha napoprve...
Pocitac se choval normalne,ale nemuzu vysledovat cim to zacalo delat...
Provedl jsem jen nasledujici zmeny ,ktere mohly mit vliv na tento problem...
S puvodnim biosem F7 a boxem vse slapalo....vymenil jsem box za Ninju a vse OK....Potom jsem dal novy bios F11 a pokud si dobre vzpominam ,tak ty problemy zacaly...nemuzu to rict na 100%
Dal jsem F10 a porad to delalo...Zkusil jsem dat nazpatek F11 a porad to dela...
Nevite co by to mohlo zpusobovat ?
Mam reklamovat desku ?
Nemate nekdo puvodni bios F7 ?Na strankach je posledni F8
Diky za rady
Zizi
-
Citace:
Původně odeslal
Zizi
.. Po zapnuti se spusti vetraky ,pracuji HDD,ale nespusti se monitor....
Pokud nasledne restartuju pocitac ihned nabiha a je absolutne bez problemu.
Pokud ho vypnu a zapnu,tak pocitac v klidu nabiha....problem ze startem se projevi az po delsi dobe 2-3 hodiny.....To opet nenabiha napoprve...
Pocitac se choval normalne,ale nemuzu vysledovat cim to zacalo delat...
Deska je stále pod proudem, anebo vypínáš i přívod elektřiny do zdroje? Pokud vypínáš i zdroj, tak to je vlastností chipsetu - nikoliv vada desky.
-
nevypinam pc ze zasuvky...