Stránka 1 z 5 12345 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 120

Téma: Stavba a zkusenosti s VGA -> SCART (RGB)

  1. #1

    Standardní Stavba a zkusenosti s VGA -> SCART (RGB)

    Zdravim! Nedavno se za jistych neblahych okolnosti odporoucel muj stolni DVD prehravac a me napadlo, proc bych mel kupovat jiny, ktery bude chtit zase jine nastaveni Xvidu & etc. a tak jsem si rekl, ze proste pouziji PC, ktere vzdy schrousta vsechno a bude.

    TV Out ovsem kvalitativne neobstal (mam 82 cm FLAT TV), ale pak me napadlo, ze ve VGA konektoru od karty je vlastne take RGB, na ktere jsem od stolniho stroje tak nejak zvykly. Na internetu jsem nasel par odkazu a protoze mam ATI, ktera umi generovat i kompletni CSync na HSync vystupu, chci to pomoci powerstripu vyzkouset. Ma nekdo s timhle nejake zkusenosti/rady

    Power strip bych nastavil jako na http://www.idiots.org.uk/vga_rgb_scart/ [tedy 625 linek, 25 Hz, interlaced, csync, 720x576] ale kabel bych asi pouzil z http://www.root.cz/data/rgb/rgbcm.png [zatim bez blank signalu, uvidime, jinak clanek je to http://www.root.cz/clanky/televize-j...tor-v-xfree86/ ]...

  2. #2

    Standardní

    Tak si odpovim sam - funguje to , az budu mit k dispozici fotak, tak udelam kompletni dokumentaci (pokud by to nekoho zajimalo)

    Kvalita je oproti TV Outu samozrejme nesrovnatelne lepsi -> na 82 TV neniproblem precist pismo velikosti 7, rekl bych ze i 6 - ale nezkousel jsem ...

    Na "Home Multimedia Center" jak delane...

  3. #3

    Standardní

    urcite udelej nejakou dokumentaci, me osobne to hodne zajima

  4. #4

    Standardní

    to bych taky chtěl!
    Nemožné je jen silné slovo, které kolem sebe rozhazují malí lidé, kteří si myslí, že je snadnější žít ve světě, kde budou jen dostávat, místo toho, aby objevovali sílu, která to dokáže změnit. Nemožné není fakt. Je to postoj. Nemožné není tvrzení. Je to výzva. Nemožné je nevyužitá síla. Nemožné je dočasný stav. NEMOŽNÉ NEEXISTUJE. Muhamad ali

  5. #5

    Standardní

    chteli ste napsat prelozte to do cestiny a sepiste tak abych to mel jako na taliri
    no udelej to ale dokumentaci tam uvadi uz v tech linkach na zacatku ktery sou v dulezite, takze kdo hleda ten najde
    Athlon64 2800+ @CC TT SonicTower(120mm), 2x Kingmax 512 433ddr cl. 2.5(Cu+Al), Soltek SL-K8AN2E-GR (Al vsude), MSI Diamond 6600 @ 560/1160 (moded Schooner), Samsung P160gb Sata, powered on Chieftec (120mm), zdroj Chieftec 360W moded--> 120mm, IBM ThinkVision 17", MS IO, Icemat, Technics SU-V4X repas, DIY Seas L18RNX/P+27TBFC/G

  6. #6

    Standardní

    ok, neco zplodim - ale bohuzel to bude chvilku trvat [jsem doma jen na otocku] + koneckoncu "hey, it`s summertime!!"...

  7. #7

    Standardní

    Tak tu mam alespon par obrazku pro srovnani [nic moc, ale alespon neco ]:

    Kabel: http://calimero-i.mysteria.cz/rgb/rgb1.jpg
    Rgb (levo) vs. Composite: http://calimero-i.mysteria.cz/rgb/rgb2.jpg
    Rgb (pravo) vs. Composite: http://calimero-i.mysteria.cz/rgb/rgb3.jpg
    Rgb (pravo) vs. Composite: http://calimero-i.mysteria.cz/rgb/rgb4.jpg
    Rgb (hore) vs. Composite: http://calimero-i.mysteria.cz/rgb/rgb5.jpg
    Test sestava: http://calimero-i.mysteria.cz/rgb/rgb6.jpg

  8. #8

    Standardní

    NAJS, pak to sepis, mam v planu neco podobneho a ten obraz teda mnohem lepsi nez tvout...
    AMD Athlon XP 1800+@max 2652Mhz 12x219 prime stable ( jen an chvili ( nestiham chladit)) AXDA1800DLT3C9595336250067 JUIHB0320WPMW ::: NEXUS AXP-3200 + Cooler-Master TLF-R82-ER ::: Arctic Silver Ceramique ::: CORSAIR 2x512MB DDR (219Mhz 5-3-3-2,5 ) ::: ABIT NF7-S ::: HDD MAXTOR 160GB 7200rpm 8MB SATA ::: HDD MAXTOR 80GB 7200rpm 2MB PATA ::: ASUS Radeon 9700 128MB nonOC ::: LG GSA-4160 ::: OEM Fortron 420W s 12cm Akasa FAN ::: FDD NEC ::: CASE Fortrex :::

  9. #9

    Standardní

    Fakt hezky, urcite napis nejakej navod jak tos udelal

  10. #10

    Standardní

    Urcite, pracuju na tom - neni to nic tezkeho, staci precist ty linky a je to opravdu "Plug 'n' play" + pokud by nekdo chtel, ted jsem si zbastlil jeste k tomu multimedialnimu PC redukci z digit. coaxu na DVD na Optical/Toslink na AV Recieveru [nefunguje tam coax a navic je to jako galvanicke oddeleni proti ruseni] - a dokonce funguje vcetne AC3 ...

    Server:Abit KT7, AXP 1600+, 512MB PC-133, 5x160GB Hitachi + 8GB, 100Mbit, Matrox G100 4MB Lap:Evo N600c, PIIIM 1Ghz, 512MB PC-133, 60GB Toshiba [16MB], DVD-ROM, Radeon M6 [16MB], 14.5', EW-7106 Wi-Fi, Intel LAN, 56k, TV-Out Main:KT3 Ultra2, FSB 266@352Mhz, AXP 2500+, HyperX 333/CL2 512MB + 400/CL3 512MB => 352Mhz/2.0-2-2-5, SB Audigy 2ZS, 2xHitachi 160GB + 20GB, Asus R9550 128MB 250/200@435/245, 100Mbit LAN, ATA/133 Raid, Fortron 350W PFC, GSA-4081B, TEAC CDW-58E

  11. #11

    Standardní

    Takze je tu prvni verze navodu, upozornuji ze ji jeste pravdepodobne trochu zreviduji, ale zaklad by tu mel byt.

    Pred stavbou par veci:
    * Pokud si neverite, bojite se o Gfx kartu/TV, NEDELEJTE to
    * Nerucim za jakekoliv poskozeni cehokoliv, vse je na vlastni nebezpeci
    * Vase graficka karta MUSI byt schopna rozliseni 720x576 pri 25 Hz PROKLADANE
    * Budete potrebovat Powerstrip http://www.entechtaiwan.net/util/ps.shtm
    * Pokud vase karta umi CSync [viz. nize], muzete pouzit jednodussi schema
    * Doporucuji mit pocitac pripojeny k siti a nastavovat skrze Remote Administratora/Logmein/VNC
    * Alternativou je druhy monitor, nebo LCD [za predpokladu ze funguje v klon rezimu a UMI 720x576 pri 25Hz prokladane]

    Nejdulezitejsi je schema [udaje v zavorkach jsou stineni]:


    Hodnoty odporu jsem volil podle schematu, tranzistorem u "Universal" byl BC547 a kondenzator 10uF/35V [doporucuji vice]. Odpory, diodu a kondenzator doporucuji situovat do SCART konektoru, tranzistor do VGA/DSUB konektoru [dve nozicky primo na konektor, vystup na drat].

    Jako kabel jsem pouzil obycejny UTP [RGB pary tam primo jsou a hneda-hnedobila je synchronizace/zem synchronizace], ani pri delce 10 metru jsem na TV nepozoroval vyraznejsi zhorseni kvality a ruseni.

    Nastaveni rozliseni:


    Toto nastaveni zpusobi overscan na kazde strane asi 10 pixelu, ale je spolehlive. Ladenim lze docilit prakticky 100% viditelnosti cele plochy.

    Nastaveni casovani - CSync varianta:


    Nastaveni casovani - Universal varianta:


    Opet zde plati ze lze experimentovat, dulezite ovsem je obraz pouze posunovat a za kazdych okolnosti se drzit 625 +/- 5 radek, tedy neustale kompenzovat. Na sirku a vysku obrazu nedoporucuji sahat, jednak to nikam nevede a jedna si muzete poskodit TV! [i kdyz se mi to u zadne nestalo]. Universal varianta jde pouzit i pro CSync, ovsem musite vyzkouset kombinaci +/- H/V synchronizace [nepamatuji si jak to bylo ]

    Pokud pri zapnuti prokladani se obraz jakoby "rozsype" na obdelniky, ale kurzor je normalni, zkuste znovu vlezt do pridani rozliseni a dvakrat kliknete na popisek "Nove rozliseni", uvidite toto a vypnete to:


    Veskere fotky jsou z varianty CSync:
    Kabel: http://calimero-i.mysteria.cz/rgb/rgb1.jpg
    Rgb (levo) vs. Composite: http://calimero-i.mysteria.cz/rgb/rgb2.jpg
    Rgb (pravo) vs. Composite: http://calimero-i.mysteria.cz/rgb/rgb3.jpg
    Rgb (pravo) vs. Composite: http://calimero-i.mysteria.cz/rgb/rgb4.jpg
    Rgb (hore) vs. Composite: http://calimero-i.mysteria.cz/rgb/rgb5.jpg
    Test sestava: http://calimero-i.mysteria.cz/rgb/rgb6.jpg

    Toto jsou asi nejdulezitejsi poznatky, doufam ze jsem vam pomohl, na nic nezapomnel a pripadne dotazy/zkusenosti/vylepseni smerujte takzez sem...

    Server:Abit KT7, AXP 1600+, 512MB PC-133, 5x160GB Hitachi + 8GB, 100Mbit, Matrox G100 4MB Lap:Evo N600c, PIIIM 1Ghz, 512MB PC-133, 60GB Toshiba [16MB], DVD-ROM, Radeon M6 [16MB], 14.5', EW-7106 Wi-Fi, Intel LAN, 56k, TV-Out Main:KT3 Ultra2, FSB 266@352Mhz, AXP 2500+, HyperX 333/CL2 512MB + 400/CL3 512MB => 352Mhz/2.0-2-2-5, SB Audigy 2ZS, 2xHitachi 160GB + 20GB, Asus R9550 128MB 250/200@435/245, 100Mbit LAN, ATA/133 Raid, Fortron 350W PFC, GSA-4081B, TEAC CDW-58E

  12. #12

    Standardní

    ................... THX
    AMD Athlon XP 1800+@max 2652Mhz 12x219 prime stable ( jen an chvili ( nestiham chladit)) AXDA1800DLT3C9595336250067 JUIHB0320WPMW ::: NEXUS AXP-3200 + Cooler-Master TLF-R82-ER ::: Arctic Silver Ceramique ::: CORSAIR 2x512MB DDR (219Mhz 5-3-3-2,5 ) ::: ABIT NF7-S ::: HDD MAXTOR 160GB 7200rpm 8MB SATA ::: HDD MAXTOR 80GB 7200rpm 2MB PATA ::: ASUS Radeon 9700 128MB nonOC ::: LG GSA-4160 ::: OEM Fortron 420W s 12cm Akasa FAN ::: FDD NEC ::: CASE Fortrex :::

  13. #13
    Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Založen
    24.01.2004
    Bydliště
    Trutnov
    Věk
    29
    Příspěvky
    2 612
    Vliv
    204

    Standardní

    Tenhleten nápad se mi fakt líbí a mám v plánu ubastlit si to doma taky, ale měl bych 2 dotazy:
    1) půjde to i na DVI, stačí jenom najít ty piny?
    2) nejak sem nepobral tu fintu s UTP kabelem, můžete mi to někdo popsat podrobnějc, co půjde kterým drátem?
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

  14. #14

    Standardní

    proč se takovej kabel nedá normálně koupit?

  15. #15
    Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Založen
    24.01.2004
    Bydliště
    Trutnov
    Věk
    29
    Příspěvky
    2 612
    Vliv
    204

    Standardní

    Citace Původně odeslal Tomahawk
    proč se takovej kabel nedá normálně koupit?
    Protože nestačí ten kabel jenom zapojit, ale musí na to dost složitě nakonfiguruvat soft.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

  16. #16
    Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Praha, Sanctuary
    Věk
    34
    Příspěvky
    8 216
    Blogů
    7
    Vliv
    300

    Standardní

    Citace Původně odeslal Peca-on-line
    Tenhleten nápad se mi fakt líbí a mám v plánu ubastlit si to doma taky, ale měl bych 2 dotazy:
    1) půjde to i na DVI, stačí jenom najít ty piny?
    2) nejak sem nepobral tu fintu s UTP kabelem, můžete mi to někdo popsat podrobnějc, co půjde kterým drátem?
    1. na DVI to nepujde protoze DVI je digitalni signal.
    2. zelena - green, zelenobila - green ground (obdobne pro R+B), hneda - sync, hnedobila - sync GND
    aspon tak jsem to teda pochopil a zni to znacne logicky.
    CUBE> 3570K IHS mod@ 4.4 GHz + NH-U9B ◦ 16 GB ◦ ASUS P8Z77-M ◦ HD7850 2GB @ 1110/5480 + Mk 26 ◦ 240 GB SSD ◦ SS-II 380 W ◦ LIAN LI PC-V351B plexi mod ◦ LG IPS231p
    WORK> HP EliteBook 8460p ◦ i7 2640M 2.8 GHz ◦ 16 GB DDR3 ◦ 240 GB SSD + 500 GB HDD ◦ Radeon HD6470M 1GB ◦ 14" 1600x900 LED + 2x 24" ASUS FullHD ◦ Win8 Pro
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Celeron G1610T ◦ 10 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 1.5 TB WD GREEN + 3x3 TB WD RED RAID5 ◦ 10GbE SFP+ NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ Sigma 18-35/1.8 ART ◦ EF 70-200/4L◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung LE40B650 40" FullHD SamyGODVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB750GL ◦ HP PS1810-8G ◦ DLink GO-RT-750AC ◦ Samsung SL-M2022W ◦ Canon PiXMA MG5350

  17. #17

    Standardní

    Na DVI byva vacsinou (ale nie vzdy) aj analogovy signal.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

  18. #18
    Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Založen
    24.01.2004
    Bydliště
    Trutnov
    Věk
    29
    Příspěvky
    2 612
    Vliv
    204

    Standardní

    Citace Původně odeslal Rainbow
    Na DVI byva vacsinou (ale nie vzdy) aj analogovy signal.
    Právě to sem myslel, konkrétně by to bylo na GF4mx440. Koukal sem na http://www.grafika.cz/art/hw/DVI-konektory.html a jestli to chápu správně, tak když je tam ten křížek a ty 4 díry, tak tam analog je.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

  19. #19

    Standardní

    Nie, aj tak tam nemusi byt. Dobry priklad su Radeony 8500/9100, ktore maju D-SUB aj DVI. Ak na karte nie je osadeny druhy RAMDAC, na DVI konektore nie je analogovy signal (da sa pouzit iba na LCD), pritom konektor byva ten s krizom...
    BTW. Ta tabulka na konci clanku je zle - na pine 8 je analog VSYNC - http://www.interfacebus.com/Design_C...e_DVI_Bus.html
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

  20. #20
    Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Založen
    24.01.2004
    Bydliště
    Trutnov
    Věk
    29
    Příspěvky
    2 612
    Vliv
    204

    Standardní

    A je teda nějakej jednoduchej způsob jak to můžu zjistit, jestli to tam ten analog umí poslat nebo ne?
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

  21. #21
    Junior Member
    Založen
    21.08.2005
    Bydliště
    Mladá Boleslav
    Příspěvky
    18
    Vliv
    0

    Standardní

    zkusil bych redukci z dvi na dsub, imho kdyz to pujde s crt monitorem tak je tam i analog.. (ja to tak mam)

  22. #22

    Standardní

    Takhle to urcite pujde, bylo taktez odzkouseno -> akorat ja osobne jsem mel se shanenim DVI konektoru problemy, nakonec jsem to musel udelat pres tu redukci [a bylo posekano] ...

    Server:Abit KT7, AXP 1600+, 512MB PC-133, 5x160GB Hitachi + 8GB, 100Mbit, Matrox G100 4MB Lap:Evo N600c, PIIIM 1Ghz, 512MB PC-133, 60GB Toshiba [16MB], DVD-ROM, Radeon M6 [16MB], 14.5', EW-7106 Wi-Fi, Intel LAN, 56k, TV-Out Main:KT3 Ultra2, FSB 266@352Mhz, AXP 2500+, HyperX 333/CL2 512MB + 400/CL3 512MB => 352Mhz/2.0-2-2-5, SB Audigy 2ZS, 2xHitachi 160GB + 20GB, Asus R9550 128MB 250/200@435/245, 100Mbit LAN, ATA/133 Raid, Fortron 350W PFC, GSA-4081B, TEAC CDW-58E

  23. #23

    Standardní

    Jake mas zkusenosti s videem, nepozorujes trhani obrazu, nebo neco takoveho?
    [Project Morpheus] Intel Core2Duo E8200@3,9GHz, 4096MB DDR2, P35-DS3P, Radeon HD2600Pro 512MB, 1,5TB+0,75TB+2TB, Toshiba DVD-Rom 16x,48x, LG DVD-smazirna, BenQ LCD 22", HP Deskjet 959c, LaserMouse 6000, AC 550W
    [NTB] Corei5 2,6GHz, 6GB DDR3, nVidia Quattro 512MB, 250GB+300GB, LCD 14,1", 720p projector

  24. #24

    Standardní

    Ja osobne [pokud se nejedna o 24, nebo dokonce 23.97x FPS - tam je vzdy po cca jedne vterine mirne zaskubnuti viditelne jen pri "scroll" scenach a nejak extra mi to nevadi - to je holt dano de facto 25 Hz refreshem] zadne trhani nepozoruji - jinak jsem onehdy videl nejaky DS Filter - "reclock" se to jmenovalo, menilo to rychlost prehravani zvuku a videa tak, aby bylo vse v syncu jak mezi sebou [A/V sync], tak s obnov. frekvenci grafiky - ale to uz je davno...

    Server:Abit KT7, AXP 1600+, 512MB PC-133, 5x160GB Hitachi + 8GB, 100Mbit, Matrox G100 4MB Lap:Evo N600c, PIIIM 1Ghz, 512MB PC-133, 60GB Toshiba [16MB], DVD-ROM, Radeon M6 [16MB], 14.5', EW-7106 Wi-Fi, Intel LAN, 56k, TV-Out Main:KT3 Ultra2, FSB 266@352Mhz, AXP 2500+, HyperX 333/CL2 512MB + 400/CL3 512MB => 352Mhz/2.0-2-2-5, SB Audigy 2ZS, 2xHitachi 160GB + 20GB, Asus R9550 128MB 250/200@435/245, 100Mbit LAN, ATA/133 Raid, Fortron 350W PFC, GSA-4081B, TEAC CDW-58E

  25. #25

    Standardní

    Tak po par hodinach nastavovani mi to konecne jede, pouzil jsem Csync variantu a ATI r8500. Jedina moucha byl ten tilling, ale na to jsem taky nakonec prisel Heureka
    "Work"Station: E8400||4GB RAM||WIN 7||ATI||Samsung 24"||X25 SSD

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •