Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Nastavení zvuku v OS:Windows XP.......

  1. #1
    Junior Member
    Založen
    10.10.2004
    Bydliště
    Česká republika,Praha
    Příspěvky
    32
    Vliv
    0

    Standardní Nastavení zvuku v OS:Windows XP.......

    Ahoj.
    Jde o starou známou vec ze ve windows jde nastavit zvuk.
    Tedy Ovladaci panely/Zvuky a zvukova zarizeni.

    Ac toto uz znam nekolik let uz snad od Windows 98 vrta me hlavou to nastaveni.
    tedy chapu ze kvalita zvuku,ovlivnuje kvalitu a horsi kvalita zvuku bude hrsi ale bude to i mene asi atezovat cpu.
    Take chapu nastaveni hlasitosti.
    Ale i do ted nechapu vyber repra.k cemu to tam je?
    Navoleni jestly mate sluchtaka,epro u ntb streo nebo monofooni,jestly mate sestavu 4beden nebo 5ti atd.
    Ja jsem nikdy rozdil ve zvuku nepoznal,mozna jen u navoleni monofoni/stereo nebo misto repro prepnutim na sluchatka.
    Ma to nejaky vliv v tech Windows co se tyce kvality a celkove podani zvuku pripadne sterea?Nebo to muze pri spatnem navoleni napr:
    na sluchatka kdyz tam amte repo to repro a obracene znicit?
    nechapu to ono to meni podani basu,vysek,stredu a pripadne odpor toho vytupu nebo co vlastne?
    Nikde jsem nenarazil na vysvetlni a poradne do ted nevim na co to je a zajimalo by me to.
    taky se vam stava ze to navolite a p nejake dobe je to na defaultu tedy na napr.:steroofonni repro 2.0?
    Zbusobuje to nejaky sw ve windows,windows samotne nebo napr:reinstalace systemu,nebo funkce obnoveni systemu ktera obnovy system do podoby pred nejaky m im dnem nazpet?
    Diky za odoborne osvetlen
    Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!

  2. #2
    Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Založen
    08.12.2002
    Bydliště
    Praha
    Věk
    33
    Příspěvky
    5 127
    Vliv
    226

    Standardní

    Takze tvrdis, ze vychrchlany NTB repracky maji stejnej zvuk jako 5.1 soustava? Jo, je to trosku jinak nastaveny, pro sluchatka nebo 5.1ku, prave aby to "jinak znelo"...

    Bych ti treba doporucoval si s nejakou slabouckou 2.0 "soustavou" zahrat hru co podporuje opravdu 3D zvuk a pak bych vyzkousel totez s 5.1 a uvidis, ze ten rozdil uslysis No a nebo treba film Pokud mas rad kresleny, tak treba DOBA LEDOVA je dobrej napad, valici se koule na zacatku ti ukaze rozdil mezi 2.0 a 5.1, tedy za predpokladu, ze nebudes mit vsech pet repraku pred sebou na monitoru

    Jinak ze by se 2.0 repraky znicily kdyz je navolis jako sluchatka nebo naopak si nemyslim, jen ten zvuk bude znit "divne"...

    A k tomu ze si to navolis a jede to pak "najednou" v "defaultu", z tech moznosti co jsi vypsal, budes se divit, ale napriklad kompletni reinstall systemu a ovladacu opravdu nahodi default nastaveni
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

    Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

  3. #3
    Junior Member
    Založen
    10.10.2004
    Bydliště
    Česká republika,Praha
    Příspěvky
    32
    Vliv
    0

    Standardní

    Ano chápu rozdíl mezi verzemy 2.0,2.1,4.1,5.1 atd.
    Nevi ja co pamatuji tak dle mého to windows neovlivnují,protoze ve hre stacilo dát ve zvuku napr.podporu pro EAX 5.1 a mel jsem proostorový zvuk i kdyz bylo ve Windows 2.0 a to tam má vetsina lidí.

    Take nevim,je pravdou ze by melo njak výrazneji ovlivnit podani zvuku,ale dle meho to ma mozna vliv na filmy.

    PS:nevím zda zni
    it repro,
    i vystup na zakl.desce nebo zakl.desku samotnou nebo zniceni repra/sluchätek
    it sluchatka.
    Já to nevim,jen jsem se ptal tedy zajimal v
    cem je rozdil,protoze rozdil je dle meho v podaní basu,výsek,stredu pak i sterea a mooozna i v nejakém odporu.
    Treba mym dvoum kamaradum se kdysi stalo ze mely desku ATX jeden platformu s P4 Will. a jeden Celeronem Cop. a kdyz uzivaly integr.zvukovku s repry v pohode pa je zajimave ze i kyz bych sam rekl ze je to blbost,tak pak uzivaly sluchatka ktery zapichly misto repra do konektoru na intgr.zvukovce a zvukovka jim pak z nehrala.
    Ale neznam nikoho komu by nehrala zvukovka pridavna ve slotu napr v PCI a mely by na ni zapojene sluchatka tak nikomu se to nestalo to je zajimave-ale to jen tak na okraj.
    Me zajimalo jak je to s temy Windows,hmm...

    Re_a_v_i_d Ale i tak diky za alespon nejake info.
    Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!

  4. #4
    Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Založen
    16.12.2002
    Bydliště
    Hey Prague
    Příspěvky
    1 767
    Vliv
    163

    Standardní

    Pokud mas externi PCI zvukovku, tak tam jsou pouzity trochu jine vystupni analogove casti, vetsinou takove, ze jsou schopny utahnout mensi impedance (do tech 32Ohm tedy shit sluchatka), to ze nedokaze integrovana zvukovka vybudit sluchatka je znama vec.

    Co se tyce widlackeho nastaveni reproduktoru, mno smysl ma jen mezi prepinani poctu kanalu, kterymi zvukovka disponuje, a poctem, kterym ty vyuzivas.... ostatni nastaveni treba ve stereu(stolni repro, sluchatka, ntb apod) jsou uplne zbytecna, protoze widle nemuzou nikterak rikat HW jak ma hrat, ci upravit zvuk, protoze pouziva driver k dannemu HW, tedy muze volat fce driveru HW, ktere stejne nikdo nenadefinoval, takze v konecnem dusledku je rozdil nulovy.
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

  5. #5

    Standardní

    vedel by mi nekto poradit ako mam rozchodit 5+1 vo winXP?
    to nastavenie nefunguje zvukovku mam tu v popise, a nemam CDcko(ovladace) dodavane ku zvukovke, len som nejake postahoval z ich stranky, ale ajtak mi nejde 5+1, potreboval by som funkcny TaskBar to menu kde sa dalo nastavovat 5+1, ale neviem kde ho mam stiahnut pre moju zvukovku? nejake som stiahol ale nefunhuje to

  6. #6

    Standardní

    zkus stahnou ovladace pro audigy 2 ZS a uprav je pomoci CTcomp.exe. A mas SW upgrade sve karty na novejsi model.
    Athlon64 3000+ Winchester @2,6GHz 1.55v, DFI LANPARTY NF4 Ultra D, Sapphire Radeon X1950GT @PRO 620/720mhz, 2X Kingmax 512Mb/DDR433 CL 2,5,Hitachi Deskstar T7K250 250Gb 7200ot 8Mb/cache SATA II, HDD Samsung SpinPoint 80Gb 7200ot 8Mb/cache ATA133, DVD +-R/RW HP dvd640i LightScribe rom16x +16x -8x rw4x, Creative Sound Blaster Audigy @Audigy 2 ZS + Creative Inspire P5800, 19" CRT Belinea 106060, Logitech MX518, MP3 Creative Zen Nano 512MB, PC is Watercooled
    NIKDY NIC NEKUPUJTE u spol. DAMELLO (spol, holding, ...)

  7. #7

    Standardní

    for woyta, neviem co si mal presne ma mysli, ale najak sa mi to nezdalo, nakoniec som to nainstaloval, zaklad bol Surround Mixer tam sa nastavuje 5+1
    ale som mal problem ho instalovat lebo cosi mi nesedela verzia tak som ho instaloval z C:\Documents and Settings\(users)\Local Settings\Temp\

  8. #8
    Athlon64 3000+ Winchester @2,6GHz 1.55v, DFI LANPARTY NF4 Ultra D, Sapphire Radeon X1950GT @PRO 620/720mhz, 2X Kingmax 512Mb/DDR433 CL 2,5,Hitachi Deskstar T7K250 250Gb 7200ot 8Mb/cache SATA II, HDD Samsung SpinPoint 80Gb 7200ot 8Mb/cache ATA133, DVD +-R/RW HP dvd640i LightScribe rom16x +16x -8x rw4x, Creative Sound Blaster Audigy @Audigy 2 ZS + Creative Inspire P5800, 19" CRT Belinea 106060, Logitech MX518, MP3 Creative Zen Nano 512MB, PC is Watercooled
    NIKDY NIC NEKUPUJTE u spol. DAMELLO (spol, holding, ...)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •