Stránka 4 z 6 PrvníPrvní 123456 PosledníPoslední
Výsledky 76 až 100 z 127

Téma: Stručný průvodce přetaktováním... aneb OC - jak na to?

  1. #76

    Standardní

    Citace Původně odeslal lmarky
    k tomu dual channelu - autor se mohl splést lehce - někde prodávájí sady dvou paměŤových modulů pod názvem "Dual Channel Kit"

    EDIT: jak to tak pročítám tak už to někdo napsal, co??
    jj, tak nějak. Jedak mne přesně toto spletlo, jednak už jsem byl opraven
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

  2. #77

    Standardní

    Koľko vám ide AMD Duron 1800? (multiplier?, FSB?, napätie?) Vďaka

    CPU: DHD1800DLV1C Z387652A41397 MIXIB0401XPMW - poradím mi niekto?

    Pretaktujem ho zvýšením FSB alebo zvýšením Multiplier-u? Doska mi dovolí meniť oboje.
    MB: ASRock K7S8X R3.0 Hybrid Booster * CHIPSET: SiS746FX * CPU: AMD Duron 1800 (13.5x133) + Titan TTC-D5TB/CU35 * RAM: AM1® 2x128MB DDRAM PC 2700 333MHz CL2.5 * HDD: Samsung SpinPoint PL40 40GB * VGA: ATi Asus Radeon 9200SE/T 64MB DDR RAM, 64bit + CoolerMaster DXY-4C1XC + CoolerMaster ARC-U01 200/329@250/344 (ATiTool: 291/380) * DVD-ROM: Asus DVD-E616P * CD-RW: Samsung SW-252B 52x24x52 * SOUND: on-board (AC97) * LAN: on-board (SiS746FX) * OS: Win XP Pro Cz * 3DMark2001: 4.467 * 3DMark2003: 647 * Catalyst: 4.6

  3. #78

    Standardní

    Cau ja mam MIXIB ale nevim presne cisla dal kdyztak se podivam.
    Je loknutej takze muzu mnenit jenom FSB no jede mi az na 2474 MHz
    ale na naky 2V takze se to neda moc uchladit. Jinak pouzivam 2300
    MHz pri 1,7V a FSB slo v pohode i pres 180 Mhz.
    CPU Duron 1800@2300(170,8x13,5) MHz(1,775V), Epox 8RDA+,2x 256 DDR/333, WD 30GB,IBM 40GB, ATI R9100, 2x Fan case

  4. #79

    Standardní

    Tak se taky přidám se svou troškou do mlýna. Všem jede Barton na 11*200 při default napájení.
    Mě Barton 2500+ jede nejvíc na 11*190 Mhz FSB při Vcore 1,7 teplota je v pohodě kolem 50°C. Deska je Abit NF7-S v2.0 Při zvětšení FSB na víc, prime95 jede tak do 5-10 min a pak spadne nepomůže ani zvětšení napětí v CPU ani na pamětích. Bios jsem flashnul verzí Nf7d-24.
    Pomohl by nějakej jinej bios na mou desku abych se na těch 200 dostal nebo těch 190 může být pro můj procík strop?
    Mám laborovat s nějakým jiným nastavením? Multiplikátor zamčen chlazení BOX chipsety nic. Mám nějakou reálnou šanci jít výš?
    MB DFI LP UT nF4 Ultra-D, AMD A64 3000+ Winchester BOX 1800MHz@2400MHz (8*300 1,63Vreal) Prime 95 jen 3hod, zdroj Levicom 450W, 2*512 A-Data DDR400, Leadtek 6600GT (555/1150), Hitachi 120Gb SATA, LG4160B

  5. #80

    Standardní

    Citace Původně odeslal smik
    Tak se taky přidám se svou troškou do mlýna. Všem jede Barton na 11*200 při default napájení.
    Mě Barton 2500+ jede nejvíc na 11*190 Mhz FSB při Vcore 1,7 teplota je v pohodě kolem 50°C. Deska je Abit NF7-S v2.0 Při zvětšení FSB na víc, prime95 jede tak do 5-10 min a pak spadne nepomůže ani zvětšení napětí v CPU ani na pamětích. Bios jsem flashnul verzí Nf7d-24.
    Pomohl by nějakej jinej bios na mou desku abych se na těch 200 dostal nebo těch 190 může být pro můj procík strop?
    Mám laborovat s nějakým jiným nastavením? Multiplikátor zamčen chlazení BOX chipsety nic. Mám nějakou reálnou šanci jít výš?
    Za prvni ten box neni zrovna nejucinejsi chlazeni, takze pokud mas moznost vymen. A za druhy Bartony obecne nemaj radi vysoky fsb a nektery kousky neprelezou ani fsb 200, navic kdyz mas zamcenej nasobic, tak nemas s cim jinym laborovat...
    IBM X60

  6. #81

    Standardní

    Na výměnu chladiče se chystám, ale překvapuje mě, že se nemůžu dostat ani na 195 Mhz aby to bylo stabilní. Do windů najedu dycky i při FSB 200 , ale no stable .
    MB DFI LP UT nF4 Ultra-D, AMD A64 3000+ Winchester BOX 1800MHz@2400MHz (8*300 1,63Vreal) Prime 95 jen 3hod, zdroj Levicom 450W, 2*512 A-Data DDR400, Leadtek 6600GT (555/1150), Hitachi 120Gb SATA, LG4160B

  7. #82

    Standardní

    Sorry ze pisu asi trochu opopzdene,ale ten anglicky clanek ktery jak nekteri pisete nefunguje tak funguje.Akorat tu adresu musite zkopirovat

    One more turn, one more turn, one more turn .....

  8. #83

    Standardní

    To smik: mám skoro stejnou sestavu (chlazení viz podpis + lapován) už jsem to tu někde psal - já jedu 11x194 s 1.675V 38°C/58°C nebo 11x200 s 1.75V (tzn. kvůli 6 MHz = na 200, jsem musel zvednout volty o 0,075!!) teplota stejná, vše Prime stable cca 6 hod. Takže Tvého Bartona, (když na 11x190 vyžaduje 1.7V ) nevidím "růžově". Jěště by to mohlo být slabým zdrojem - zkus např. SpeedFanem monitorovat kolísání napětí CPU, mě při 1.675V to opakovaně na okamžik spadlo až na 1.62V (zdroj LC - B 350W) ale stále stable. Měří to průběžně, tak tam zpětně můžeš zjistit stav. Nejsem ale odborník aby řekl, že při takovém a takovém poklesu/nárůstu voltáže v procesoru dochází k nestabilitě. Ale tím speedfanem by to šlo možná vysledovat = pustit Prime a když to hodí chybu kouknout hned do Speedfanu jestli tam nebyl nějaký výrazný nárůst/pokles voltáže na CPU.
    Barton 2500+@11x194, 1.675V (11x200 1.75V), AC CS2 TC rev2 lapován, 38°C/52°C windtun., Abit NF7S rev2, 2 x 512 MB A-Data 450 na 388MHz (11-3-3-2.5), Hitachi 7k250 80GB, Seagate 7200.7+ 160GB SATA, SkyStar2, Motor SG-2100A, Sapphire HD 2600XT 256MB AGP, Logitech MX310, CD NEC ND 3540A, 21" HP p1130, fan Noctua NF S12, case:Eurocase ML Q11, zdroj 450W

  9. #84

    Standardní

    clanek je supa presne pro me ale jeste bych potreboval odkaz na do dratovani socketu nak to nemuzu najit DIX

  10. #85
    Senior Member Avatar uživatele MV
    Založen
    08.10.2002
    Bydliště
    Neratovice
    Příspěvky
    1 557
    Vliv
    254

    Standardní

    Citace Původně odeslal neokop
    clanek je supa presne pro me ale jeste bych potreboval odkaz na do dratovani socketu nak to nemuzu najit DIX
    http://www.ocinside.de/go_e.html?/ht...md_pinmod.html
    PC1: Core i5 750 2.66 GHz @ 3.4 - 4 GHz | Asus P7P55D PRO | Zalman Reserator1 @V2 Water | 8GB DDR3-1333 Kingston | Gigabyte GF GTX660oc 2GB | Seagate MomentusXT 750GB + Samsung F3 1TB | Pioneer DVR-111 | Audigy2zs + DTT2200 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | LIAN-LI case | Delta 700W PSU | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 768MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg (2hod/6.5hod) | Lenovo R61, C2D T8100, 2.5GB DDR2, 160GB, 15.4" WSXGA+ | Dell XPS M1330, T9300, 4GB DDR2, MomentusXT 500GB, GF 8400MGS /w Coppermod, 13.3 WXGA | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | Misc: Routerboard RB133, 2x WLAN | D-Link ShareCenter DNS-320 + 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1

  11. #86

    Standardní

    To Weber: Tak jsem se dostal na 200 MHz FSB Prime stable. Bohužel do CPU jsem musel pustit 1,9 V v real ukazuje 1,8 V teplota v idle je kolem 45-50°C burn 66°C chladič jen BOX ten půjde vyměnit. teplotu bych asi srazil. Zajímá mě jestli z hlediska dlouhodobého zatížení CPU je to v poho nebo se na to vyprdnout a jít níž při nižším napětí?
    MB DFI LP UT nF4 Ultra-D, AMD A64 3000+ Winchester BOX 1800MHz@2400MHz (8*300 1,63Vreal) Prime 95 jen 3hod, zdroj Levicom 450W, 2*512 A-Data DDR400, Leadtek 6600GT (555/1150), Hitachi 120Gb SATA, LG4160B

  12. #87

    Standardní

    To smik: Voltáž, myslím zrovna 1.9V se tady na nějakým fóru řešila, zkus hledat. Já bych do svýho pustil max. 1.8V. 200MHz je taková psychologická frekvence, udělej nějaký benchmarky na 190 a 200MHz a uvidíš. V normálních aplikacích to nepoznáš, možná v nějaký hře Ti to může hodit +1fps. Bartona mám na 194MHz a na 200MHz jsem ho dával jen z důvodu benchmarků s jinými PC tzn. Barton 3200+ abych si porovnal, jestli moje PC dává podobné výsledky.
    Barton 2500+@11x194, 1.675V (11x200 1.75V), AC CS2 TC rev2 lapován, 38°C/52°C windtun., Abit NF7S rev2, 2 x 512 MB A-Data 450 na 388MHz (11-3-3-2.5), Hitachi 7k250 80GB, Seagate 7200.7+ 160GB SATA, SkyStar2, Motor SG-2100A, Sapphire HD 2600XT 256MB AGP, Logitech MX310, CD NEC ND 3540A, 21" HP p1130, fan Noctua NF S12, case:Eurocase ML Q11, zdroj 450W

  13. #88

    Standardní

    Citace Původně odeslal xDodox
    Koľko vám ide AMD Duron 1800? (multiplier?, FSB?, napätie?) Vďaka

    CPU: DHD1800DLV1C Z387652A41397 MIXIB0401XPMW - poradím mi niekto?

    Pretaktujem ho zvýšením FSB alebo zvýšením Multiplier-u? Doska mi dovolí meniť oboje.
    no jasom mal durona 1800 a dostal som z neho okolo 2200 mhz uz sa nepametam kolko bola FSB ale nieco okolo 165 pri napei 1,85 V ...
    MB:Asus A7N8X Water Cooled CPU: AMD Barton MP 2600+ @2530MHz 11,5x220 1.8V RAM:Apacer/GoodRam DualChanel 1GB CLK2.5 6,4,4 2,8V VGA: Manli Radeon9550 400/250 @ 480/265 3Dmark03-3600b HDD: IBM Hitachi 160Gb LAN: 3COM 3C905TX CD-ROM: Asus Cd-S520/A4, DVD LG GSA-4120B Zdroj: Q-TEC 450W Dual Fan MONITOR: Dell P790 BC: Planet BM-500 NOVA-žigul-Homemade Bloky-PVC

  14. #89
    Member Avatar uživatele snapcase
    Založen
    30.10.2004
    Bydliště
    bratislava
    Věk
    40
    Příspěvky
    200
    Vliv
    205

    Standardní

    uvital by som mozno aj nieco viac o a64 a ht atd....btw viem co je to google...jednoducho ak mate nejake skusenosti tak sem s nimi
    AMD Athlon64 3000+@2500MHz;ArcticCooling Freezer64
    MSI K8N NeoPlatinum;2x512MB A-DATA Vitesta500MHz@417MHz(2,5-3-3-6-1T)
    MSI NX6800TD128 w/AC Silencer5@16/6(420/820);HDD WD Caviar 120GB SATA;FDD Teac
    DVD-RW Toshiba R5272;ENERMAX EG485P/AX(G);17"CRT Dell D1025HE;TT SmartCaseFan II

  15. #90
    Senior Member
    Založen
    09.08.2004
    Bydliště
    Prostějov
    Příspěvky
    784
    Vliv
    214

    Standardní

    Prosííím nemáte někdo AMD XP 2800 Barton 333MHz?? Nevíte jak jsou a v jakém pořadí přerušené můstky L3 jedná se mi o Startup Multiplex!!
    na mém

    AMD 2500 Barton L3 všechny spojené
    AMD 2600 Barton L3 první rozpojen ostatní spojeny
    AMD 2800 Barton L3 ?
    AMD 3000 Barton L3 3 a 5 můstek přerušen

    Poloha AMD

    CPU leží na stole před pozorovatelem a šipka v rohu CPU směřuje v pravo dolů

    no nechce se mi totiž dělat AMD XP M a mám odskoušeno že vpohodě mi ten bartík jede z původní hodnoty 1826MHz na 2112 (11x192MHz) víc z Via KT880 nemůžu dostat ( Takže bych tam nadrzo vrazil "jen 2800 a zbytek už jen doladil v biosu

    Díky moc za odpověď popřípadě Link na obrázek CPU 2800
    Notebook MSI GE620DX-458CS 15,6", i3-2330M, 4GB, 500GB, nVidia GT 555M s 2GB, DVD±RW, WiFi, BT, Win 7 64bit prof. originál :-)

  16. #91

    Standardní

    v biose CPU RATIO je ten multiplier ?

  17. #92
    Member Avatar uživatele szikula
    Založen
    18.10.2002
    Bydliště
    Orlová Paradise
    Věk
    37
    Příspěvky
    117
    Vliv
    230

    Standardní

    nahněvejte se na mojí trivální otázku ale jak odblokuji nasobič u Athlonu 64 ?? nějak sem to nemoh najít
    AMD Athlon64 3000+@2115, Geil 1024MB DDR Dual 2,5 (dělička 166),
    MSI K8N SLI Platinium FSB 235 (HTT 4x), MSI GeForce 6600GT128MB SLI,
    Seagate Barracuda PATA 160GB, DVD-ROM NEC, DVD-RW LG

  18. #93

    Standardní

    A64+ sou superlocked... neotevřeš....
    Nemožné je jen silné slovo, které kolem sebe rozhazují malí lidé, kteří si myslí, že je snadnější žít ve světě, kde budou jen dostávat, místo toho, aby objevovali sílu, která to dokáže změnit. Nemožné není fakt. Je to postoj. Nemožné není tvrzení. Je to výzva. Nemožné je nevyužitá síla. Nemožné je dočasný stav. NEMOŽNÉ NEEXISTUJE. Muhamad ali

  19. #94

    Standardní

    Citace Původně odeslal Ladron
    A64+ sou superlocked... neotevřeš....
    Cože To si pleteš možná s XPčkama.

    Takže:
    AMD64 má odemčený multiplikátor směrem dolů
    AMD FX má odemčený multiplikátor úplně, tj. nahoru i dolů

    Synology DS213j - 2x2TB WD Red
    MacMini, 8GB RAM Crucial / Intel 330 180GB
    MacBook Pro 13 (mid 2012), 8GB RAM Crucial, Crucial m4 256GB
    iPad Pro / iPhone SE

  20. #95
    Member Avatar uživatele szikula
    Založen
    18.10.2002
    Bydliště
    Orlová Paradise
    Věk
    37
    Příspěvky
    117
    Vliv
    230

    Standardní

    a je někde návod jak odemknout AMD64 nahoru??
    AMD Athlon64 3000+@2115, Geil 1024MB DDR Dual 2,5 (dělička 166),
    MSI K8N SLI Platinium FSB 235 (HTT 4x), MSI GeForce 6600GT128MB SLI,
    Seagate Barracuda PATA 160GB, DVD-ROM NEC, DVD-RW LG

  21. #96

    Standardní

    Citace Původně odeslal MarKo
    a je někde návod jak odemknout AMD64 nahoru??
    Ne, není a nebude, prostě se s tím rozluč. Proto se musí taktova přes HTT, aby se dala zvýšit výsledná frekvence.

    Synology DS213j - 2x2TB WD Red
    MacMini, 8GB RAM Crucial / Intel 330 180GB
    MacBook Pro 13 (mid 2012), 8GB RAM Crucial, Crucial m4 256GB
    iPad Pro / iPhone SE

  22. #97
    Member mince
    Založen
    01.06.2004
    Bydliště
    SK, okres DS, blízko BA
    Věk
    36
    Příspěvky
    100
    Vliv
    209

    Standardní

    nejaký podrobnejší návod,ako pretaktovať na ASUS AN8 SLI nemáte niekto?
    PC: A64 Venice 1800Mhz@2662Mhz[9x296Mhz HTT] cooled with AC64 Freezer, ASUS A8N-SLI Deluxe+Zalman ZM-NB47J, 2x512 MB Geil Ultra-400 484 Mhz-CL2.5-4-4-6, Hitachi 7k250 160BG SATA 8MB cache, MSI nVidia NX6600GT PCIe 128MB 570/1140, Teac W540E, BenQ 16/40, Enermax EG465AX-VE-G-FCA+20to24 pin, CASE Avance Titan Thunder Mod 2.0, 12cmEnermax+4x8cm Enermax, Neovo F-419, Creative Inspire 2400, Logitech MX310+X-RayPad Thunder 8

  23. #98
    Junior Member
    Založen
    12.05.2005
    Bydliště
    Far far away
    Příspěvky
    9
    Vliv
    0

    Standardní proble s A64 u k8-nf9

    Zdravim,hele mam A64 +3000.
    Cetl jsem par recenzi,ale svuj procesor proste nemuzu pretaktovat. Mam tedy zakladku GB k8-nf9, A64 +3000 (winchester), ram 2x512MB DDR500 Viesta.
    Cetl jsem,ze se ma zacit tim, ze dam PCIE lock enable,ale tuhle polozku jsem nikde v biose nenasel . Takze jsem zvedal HTT a u 210MHz mi nechce nabehout ani kontrola disku, pri spusteni, proste se to zasekne a zbyva mi jen uz clr CMOS. Nevite co s tim?
    V clockgenu jsem zvedal taky postupne a pak mi to zacalo padat (u tech 1900 MHz)
    Poradte pls,jsem zoufalej
    (jo a s CTRL+F1 na me nechodte,takova lamka nejsem)

  24. #99
    mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Založen
    08.10.2002
    Bydliště
    pardubice
    Příspěvky
    7 267
    Vliv
    308

    Standardní Re: proble s A64 u k8-nf9

    Citace Původně odeslal Baki
    Zdravim,hele mam A64 +3000.
    Cetl jsem par recenzi,ale svuj procesor proste nemuzu pretaktovat. Mam tedy zakladku GB k8-nf9, A64 +3000 (winchester), ram 2x512MB DDR500 Viesta.
    Cetl jsem,ze se ma zacit tim, ze dam PCIE lock enable,ale tuhle polozku jsem nikde v biose nenasel . Takze jsem zvedal HTT a u 210MHz mi nechce nabehout ani kontrola disku, pri spusteni, proste se to zasekne a zbyva mi jen uz clr CMOS. Nevite co s tim?
    V clockgenu jsem zvedal taky postupne a pak mi to zacalo padat (u tech 1900 MHz)
    Poradte pls,jsem zoufalej
    (jo a s CTRL+F1 na me nechodte,takova lamka nejsem)
    mistre, co kdybysis nasel thread o A64?

    EDIT: namatkou
    http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=80630
    http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=81270
    http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=78739

    a je jich tu vice. staci hledat ( ohledne cpu zde, ohledne desky dle chipsetu bud ve via ci v nvidia chipsetech ).
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

  25. #100

    Standardní

    Cus mel bych 2 dotazy jsem uplny zacatecnik po precteni clanku na http://pcarea.org/clanek.php?idcla jsem pochopil vsechno az na to co se mysli pod pojmem časování pamětí. Druha vec ktera mi neni jasna je jak poznam ze uz nemam/bych nemel jit dal s frekvenci fsb ? pri pouziti programku Memtest nalezene chyby znamenaji uz nevratne poskozeni pameti nebo to ze jsem prave pekrocil tuto hranici a mam se tedy vratit o par MHz zpet ?

    Diky vsem za radu

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

  1. základní použití filtrů pro DF
    Založil Jakubisko v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 215
    Poslední příspěvek: 28.02.2012, 19:12
  2. FAQ: Mechaniky a média (2.9.2007)
    Založil peta303 v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 25.08.2007, 02:08
  3. Reklamacni rad - softcom
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.05.2005, 14:50
  4. Jak velke OC ste dostali na doske K7S5AL ???
    Založil pYr0 v sekci fóra SiS a ostatní čipové sady
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 27.03.2003, 17:29

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •