Stránka 3 z 6 PrvníPrvní 123456 PosledníPoslední
Výsledky 51 až 75 z 127

Téma: Stručný průvodce přetaktováním... aneb OC - jak na to?

  1. #51

    Standardní

    jak říkám chyba bylo mnou tak nebylo co reklamovat
    Venus 300x9 1.525V | DFI nF4 Ultra-D | Vitesta 2*512MB 500Mhz@2,5.3.3.6 | GF7900@500/1600| WD250 16MB | Artic Freezer | Artic Fan TC | CRW Asus 5224A | CD Asus S520A | DRW Asus 1604P | FORTON 400W | Samsung 710T
    with me: Dell 600 1.8@.06, 1GB, 60 GB

  2. #52

    Standardní

    ...tak som dnes nasiel na nete dalsieho sprievodcu pretaktovanim:
    http://www.madshrimps.be/?action=gethowto&howtoID=43
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

  3. #53

    Standardní pochopil jsem spravne?

    ahoj
    dostal jsem se k motherboardu MSI KT6 Delta FISR osazenou AMD Athlon XP 1800+ (viz. obrazek) s DDR 512MB 400 PC3200. po procteni par stranek na netu a tohoto fora jsem se rozhodl zkusit OC. zatim to mam nastaveno v BIOSu na 141Mhz x 11,5 s voltama jsem jeste nelaboroval takze na procesrou mam 1,5V. pokud ale zvednu FSB na 142Mhz tak system nenajede a musim vycistit CMOS a jsem na zacatku. Na obrazku jsem vyznacil jak si myslim ze by se melo provest premosteni mustku aby sel zmenit nasobic, jelikoz kdyz ted v BIOSu nastavim nasobic treba na 12 presto zustane na 11x5. je moje teorie na obrazku spravna? prijde mi ze mustky L1 nejsou propalene jako treba L9 na me fotce. a premosteni pomoci mekke tuhy opravdu funguje? a serie co mam kolik z ni mohu asi v teto konfiguraci vymacknout s normalnim chlazenim?
    diky moc snad jsem to napsal do spravneho threadu ))


  4. #54

    Standardní

    safra - tohle by melo bejt odemknuty, nebo ne ? je to 1800 DLT...
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

  5. #55

    Standardní

    taky mi prislo ze je odemcen. ale zkusil jsem nastavit FSB na 200 a nasobic na 7,5 aby to bezelo na 1500Mhz a ani se to nerozjelo....tak nevim kde je problem ( pomohl az reset CMOS.....

  6. #56

    Standardní

    no pokial to je fotka toho konkretneho CPU, taxi je treba vsimnut kedy je vyrobeny - 41.tyzden 2003 tak neviem ci tiez nie je "SuperLocked" kedze je vyrobeny po 39-tom weeku, cize chcelo by ho prerobit podla Eaglovho navodu na mobilny a kedze MoBo je VIA tak by nemal byt preoblem ani s tym softom
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

  7. #57

    Standardní

    takze bude stacit predelat XP na MP (propojit dva mustky uplne vpravo na L5) a pak budu moci menit nasobic za chodu pomoci programu CPUMSR? opravdu by stacilo pouzit mekkou tuhu? nechce se mi kupovat vodivi lak...

  8. #58

    Standardní

    Citace Původně odeslal epoXy
    takze bude stacit predelat XP na MP (propojit dva mustky uplne vpravo na L5) a pak budu moci menit nasobic za chodu pomoci programu CPUMSR? opravdu by stacilo pouzit mekkou tuhu? nechce se mi kupovat vodivi lak...
    ...no staci tuzka ale istejsi je lak precitaj si viac v tom drede v tejto sekcii, alebo tu -> http://www.svethardware.cz/art.jsp?d...%C4%9B%C5%88te
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

  9. #59

    Standardní

    Citace Původně odeslal .:::iGor:::.
    no pokial to je fotka toho konkretneho CPU, taxi je treba vsimnut kedy je vyrobeny - 41.tyzden 2003 tak neviem ci tiez nie je "SuperLocked" kedze je vyrobeny po 39-tom weeku, cize chcelo by ho prerobit podla Eaglovho navodu na mobilny a kedze MoBo je VIA tak by nemal byt preoblem ani s tym softom
    pravda - nevsiml jsem si - bude to ten superlocked....
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

  10. #60

    Standardní

    diky za rady
    jeste si to raci vse jednou prectu )
    muzete mi jeste poradit kde v programu HWiNFO32 od Martina Malíka najdu zda je spravne nastaven bit konfigurace north bridge aby byla mozna zmena nasobice za chodu?

  11. #61

    Standardní

    ehmm... nechcem meniť tému, ale je príliš vysoké FSB 152, 153, 154, 155,156,157 ?
    teraz mám 151 a kopec zariadení, Satelitka, TVCARD, Modem, Sieťovka,

  12. #62

    Standardní

    Citace Původně odeslal eraser007
    ehmm... nechcem meniť tému, ale je príliš vysoké FSB 152, 153, 154, 155,156,157 ?
    teraz mám 151 a kopec zariadení, Satelitka, TVCARD, Modem, Sieťovka,
    ¨


    a jakou mas desku / chipset ?
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

  13. #63

    Standardní

    AM1 266DDR, pridaná voltáž, momentálne beží ako 302jka - na 151MHZ a Command Rate T1, CL 2,5

  14. #64

    Standardní

    Citace Původně odeslal eraser007
    AM1 266DDR, pridaná voltáž, momentálne beží ako 302jka - na 151MHZ a Command Rate T1, CL 2,5
    no, tak vzhledem k absenci dalsi delicky uz bych asi s fsb moc necaroval....
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

  15. #65

    Standardní

    mal som aj 154MHZ, ale už boli artefakty v hrách aj keď bola grafa na default

  16. #66

    Standardní

    Citace Původně odeslal eraser007
    mal som aj 154MHZ, ale už boli artefakty v hrách aj keď bola grafa na default
    to delaly pravdepodobne ramky...
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

  17. #67

    Standardní

    podľa mňa AGP clock.
    teraz mám v BIOSE nastavené 150MHZ.
    BTW - keď dám v BIOSE 140MHZ, detekujeCPU ako 2600+ / 2100MHZ/ ale keď dám 150MHZ, detekuje ho len ako Athlon 2250MHZ - mňa osobne to nijako netrápi, len to, že v nejakej hre ho detekue tiež ako obyč. Athlon a Extended 3DNOW Professional + mi nechá vypnuté...
    thanx

  18. #68
    Senior Member mince Avatar uživatele a_WerOOn
    Založen
    27.08.2003
    Bydliště
    Dobronín ----> work Jihlava
    Příspěvky
    677
    Vliv
    223

    Standardní

    Citace Původně odeslal eraser007
    podľa mňa AGP clock.
    teraz mám v BIOSE nastavené 150MHZ.
    BTW - keď dám v BIOSE 140MHZ, detekujeCPU ako 2600+ / 2100MHZ/ ale keď dám 150MHZ, detekuje ho len ako Athlon 2250MHZ - mňa osobne to nijako netrápi, len to, že v nejakej hre ho detekue tiež ako obyč. Athlon a Extended 3DNOW Professional + mi nechá vypnuté...
    thanx
    ¨
    AGP lock..? vis co to je..?

    Intel Core Duo 1800Mhz- OC-3000Mhz, 2GB ram 800Mhz, HDD160 Sata II
    | CANON A510 | Nokia N70+512MB MMC|

  19. #69

    Standardní

    Citace Původně odeslal eraser007
    podľa mňa AGP clock.
    teraz mám v BIOSE nastavené 150MHZ.
    BTW - keď dám v BIOSE 140MHZ, detekujeCPU ako 2600+ / 2100MHZ/ ale keď dám 150MHZ, detekuje ho len ako Athlon 2250MHZ - mňa osobne to nijako netrápi, len to, že v nejakej hre ho detekue tiež ako obyč. Athlon a Extended 3DNOW Professional + mi nechá vypnuté...
    thanx
    no, ja jsem zazil takove chovani grafiky, kdyz jsem taktoval ramky - nejenze byly na vyssi fsb, ale to uz jsem si hral s jejich casovanim...takze jsem zatezoval ty pameti, ale fsb uz nahoru nesla, tudiz ani frekvence agp....
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

  20. #70

    Standardní

    Citace Původně odeslal a_WerOOn
    Citace Původně odeslal eraser007
    podľa mňa AGP clock.
    teraz mám v BIOSE nastavené 150MHZ.
    BTW - keď dám v BIOSE 140MHZ, detekujeCPU ako 2600+ / 2100MHZ/ ale keď dám 150MHZ, detekuje ho len ako Athlon 2250MHZ - mňa osobne to nijako netrápi, len to, že v nejakej hre ho detekue tiež ako obyč. Athlon a Extended 3DNOW Professional + mi nechá vypnuté...
    thanx
    ¨
    AGP lock..? vis co to je..?
    on napsal AGP clock, ale co myslel to teda nevim
    nekamaradim s vama

  21. #71

    Standardní

    Citace Původně odeslal a_WerOOn
    Citace Původně odeslal Xima
    Citace Původně odeslal a_WerOOn
    Citace Původně odeslal eraser007
    podľa mňa AGP clock.
    teraz mám v BIOSE nastavené 150MHZ.
    BTW - keď dám v BIOSE 140MHZ, detekujeCPU ako 2600+ / 2100MHZ/ ale keď dám 150MHZ, detekuje ho len ako Athlon 2250MHZ - mňa osobne to nijako netrápi, len to, že v nejakej hre ho detekue tiež ako obyč. Athlon a Extended 3DNOW Professional + mi nechá vypnuté...
    thanx
    ¨
    AGP lock..? vis co to je..?
    on napsal AGP clock, ale co myslel to teda nevim
    najprv čítaj a tak si rob srandu!

    kamarát aj napriek mojej rade neprekročiť FSB 156 si v pohode dal 161FSB pri deličke 1/4 a čudoval sa, prečo sa mu zošotil Windows a nešiel nainštalovať ja som sa polhodinu rehotal a on nevedel z čoho

  22. #72

    Standardní

    Citace Původně odeslal eraser007
    Citace Původně odeslal a_WerOOn
    Citace Původně odeslal Xima
    Citace Původně odeslal a_WerOOn
    Citace Původně odeslal eraser007
    podľa mňa AGP clock.
    teraz mám v BIOSE nastavené 150MHZ.
    BTW - keď dám v BIOSE 140MHZ, detekujeCPU ako 2600+ / 2100MHZ/ ale keď dám 150MHZ, detekuje ho len ako Athlon 2250MHZ - mňa osobne to nijako netrápi, len to, že v nejakej hre ho detekue tiež ako obyč. Athlon a Extended 3DNOW Professional + mi nechá vypnuté...
    thanx
    ¨
    AGP lock..? vis co to je..?
    on napsal AGP clock, ale co myslel to teda nevim
    najprv čítaj a tak si rob srandu!

    kamarát aj napriek mojej rade neprekročiť FSB 156 si v pohode dal 161FSB pri deličke 1/4 a čudoval sa, prečo sa mu zošotil Windows a nešiel nainštalovať ja som sa polhodinu rehotal a on nevedel z čoho
    ty máš opravdu inteligentní kamarády... a tvé reakce jsou také rozumné
    chci jen říct to, že ty erasere i tvůj kamarád by jste si měli místo svých psích pokusů o ouvrklokink spíš koupit desku která má pci/agp lock aby k takovým věcem nedocházelo
    taková pcchips se sis748 stojí cca 1200 Kč
    nekamaradim s vama

  23. #73

    Standardní

    už zase ?!!!
    myslíš si, ze si jediný expert zato, že máš vysoké FSB a napchal si nehorázne prachy do dosky a nemôžeš stráviť to, že ja aj so svojím kamarátom dosahujeme slušné frekvence CPU i FSB aj na shitných doskách!
    viem, toto je asi flame, tak prepáčte, ale nemohol som to tak nechať! urazil ma v inom threade a hneď to zamkli ani odpovedať som nestihol!
    sľubujem, že toto je posledný príspevok typu : "neurážaj ma "
    a FSB som mal 158MHZ aby si vedel!

    ešte raz sa ospravedlňujem za OT a slubujem ze uz nebude

  24. #74

    Standardní

    Citace Původně odeslal eraser007
    už zase ?!!!
    myslíš si, ze si jediný expert zato, že máš vysoké FSB a napchal si nehorázne prachy do dosky a nemôžeš stráviť to, že ja aj so svojím kamarátom dosahujeme slušné frekvence CPU i FSB aj na shitných doskách!
    viem, toto je asi flame, tak prepáčte, ale nemohol som to tak nechať! urazil ma v inom threade a hneď to zamkli ani odpovedať som nestihol!
    sľubujem, že toto je posledný príspevok typu : "neurážaj ma "
    a FSB som mal 158MHZ aby si vedel!
    ešte raz sa ospravedlňujem za OT a slubujem ze uz nebude
    chci jen říct, že jsem nenacpal nehorázné peníze do desky - teď zrovna mám v bedně desku se SiS748 za cca 2k a jsem s ní spokojený. Psal jsem to jako dobře míněnou radu: deska s chipsetem, který vám umožní solidní OC při minimalizaci negativních dopadů na další HW, stojí dnes už opravdu málo...
    má rekace směřuje právě na Tebe, protože jsi expert ve spammingu na téma OC AMD procesorů. Stále zde uvádíš své "úžasně skvělé" OC výsledky a používáš XP rating tam, kde se takto použít nedá.
    Navíc FSB 158 na takové desce může použít jen zvláštní typ člověka
    A chci Tě poprosit, aby jsi sem už nepsal dlouhý výpis označení tvé pitomé série procesoru a každému ji (vedle stroze uvedeného Bartonu 2500+) nedoporučoval.
    Omlouvám se za tento flame, do tohoto threadu na toto téma již příspívat nebudu.
    nekamaradim s vama

  25. #75

    Standardní

    k tomu dual channelu - autor se mohl splést lehce - někde prodávájí sady dvou paměŤových modulů pod názvem "Dual Channel Kit"

    EDIT: jak to tak pročítám tak už to někdo napsal, co??
    CPU: AMD AthlonXP 1800+ on DFI Infinity Rev. A+ nForce2 Ultra // Memory: 1* 512 MB Mushkin Hi - Performance Black Level One 2-3-2 DDR400 // HDD: Seagate Barracuda 80GB 7200 ot. 8MB // Opt. mechaniky: 1. DVD-ROM Toshiba 16*, 2. MSI CD-R/RW CR52-M 52/32/52 // VGA: ATi Sapphire Radeon 9550 128 MB 250/400 @ 450/470 // Muzzix: CREATIVE SB Live! 5.1 @ Audigy with Logitech Z-540 // Zdroj: FORTRON FSP350-60PN(PF) 350W // case Antec PlusView // Mice: Logitech MX700 > WATERCOOL COMPLETED < (cooled by KPcool 1.5, Kadett & modded Eheim Compact 600)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

  1. základní použití filtrů pro DF
    Založil Jakubisko v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 215
    Poslední příspěvek: 28.02.2012, 19:12
  2. FAQ: Mechaniky a média (2.9.2007)
    Založil peta303 v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 25.08.2007, 02:08
  3. Reklamacni rad - softcom
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.05.2005, 14:50
  4. Jak velke OC ste dostali na doske K7S5AL ???
    Založil pYr0 v sekci fóra SiS a ostatní čipové sady
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 27.03.2003, 17:29

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •