Stránka 1 z 5 12345 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 125

Téma: Folding @ Home

  1. #1
    Senior Member mince Avatar uživatele herma
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Brno / Jesenicko
    Věk
    41
    Příspěvky
    1 365
    Vliv
    233

    Standardní Folding @ Home

    Domácí stránka projektu

    Vypočítává se tvorba proteinu na základě mRNA ("m" je messenger neboli posel). Posel s informací o stavbě proteinu ji obdrží od genu/genů genomu. Odchylky od konstrukce zdravého proteinu způsobují různá onemocnění (např. rakovinu). Stavba - i komplexějšího - proteinu probíhá v přírodě velmi rychle - je to záležitost nanosekund.

    Software Folding@Home má jednu hezkou věc - screen saver, na němž vidíte, jak se výpočet vaší úlohy vyvíjí. Všechny detaily a odkazy najdete na Folding@Home Stanfordu. Počítač, který věnujete výpočtům, je provádí "na pozadí". Ale pokud zadanou úlohu neprovede do tří až šesti dnů, úloha se předá jinému počítači.

    Význam tohoto projektu je nemalý. Podobně jako při mapování genomu pomůže s něčím, co je ještě mnohem komplexnější - se zmapováním možných podob proteinů v buňce, které řídí všechny její procesy. Pokud vás zajímají i návazné vědecké informace, odkazy na ně najdete tamtéž. Folding@Home je čerstvá věc, takže s chutí do ní. ČR obsadila v předchozím projektu velmi slušné 17. místo. Tak ať je to teď lepší!

    No a na závěr náš OC Tým

    Naše číslo týmu: 32468

    PS: sice některé další odpovědi nebudou dávat smysl, ale snad se ti autoři neurazí za to že sem to takto trošku poupravil.....


    EDIT: prejmenoval jsem tento dred pro vetsi prehlednost... KUBA
    Basic PC: AMD Athlon64 X2 3600+ @ 4600+ | GIGABYTE GA-M55PLUS-S3G | 2*1GB DDR2 667 Adata | Leadtek 7600GT 256MB | 2* Seagate 7200.7+ 120GB SATA | 20" Samsung 205BW | DVDRW NEC ND-4551A | Chello 5000/512

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele wong
    Založen
    08.11.2002
    Bydliště
    Brno
    Věk
    37
    Příspěvky
    2 452
    Vliv
    252

    Standardní

    jestli sem to dobre pochopil tak to je neco podobnyho... a hlavne to ma klienta i pod linuxem, coz UD nema

  3. #3
    Senior Member mince Avatar uživatele herma
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Brno / Jesenicko
    Věk
    41
    Příspěvky
    1 365
    Vliv
    233

    Standardní

    jj, je to něco podobnýho. Testuju to ted doma(hlavně proto že to jedou mí abiťáci)....
    Basic PC: AMD Athlon64 X2 3600+ @ 4600+ | GIGABYTE GA-M55PLUS-S3G | 2*1GB DDR2 667 Adata | Leadtek 7600GT 256MB | 2* Seagate 7200.7+ 120GB SATA | 20" Samsung 205BW | DVDRW NEC ND-4551A | Chello 5000/512

  4. #4

    Standardní

    Ja som to uz tiez raz skusal, ale malo to niejako blbeho klienta. Ked som restartol pocitac, tak to pocitalo odzaciatku. Mozno uz je to teraz ok?!?
    Blue PC = RC5-72 Power 5.3 MKeys/s

  5. #5
    Senior Member mince Avatar uživatele herma
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Brno / Jesenicko
    Věk
    41
    Příspěvky
    1 365
    Vliv
    233

    Standardní

    mě to zatím jede v pohodě. Už mě u toho i zamrzl PC (ale ne vinou FAHu) a po najetí sem normálně pokračoval dál.

    Jinak ty výpočty jsou docela náročné...zatím jedu cca 13h a mám něco málo přes polovinu
    Basic PC: AMD Athlon64 X2 3600+ @ 4600+ | GIGABYTE GA-M55PLUS-S3G | 2*1GB DDR2 667 Adata | Leadtek 7600GT 256MB | 2* Seagate 7200.7+ 120GB SATA | 20" Samsung 205BW | DVDRW NEC ND-4551A | Chello 5000/512

  6. #6
    Senior Member
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Prague / Czech Republic
    Příspěvky
    1 221
    Vliv
    232

    Standardní

    ja jedu Genome@home, coz je sestersky projekt Folding@home, tedka dokonce uz primo pod Folding@home klientem, v preferences se da nastavit, aby stahoval prednostne Genome@home praci.. ja jedu za cechy - http://gah.don.cz/ - ale tady to vsichni obatili do komercniho UD

    PS: ten windows client je fakt nejakej haluznej, ja jedu konzoli
    /// Dell Latitude D600 | Dothan 1.7GHz@1.05V~800MHz@0.70V | 1024MB DDR266@2-3-3-6 | 40GB Hitachi Travelstar 5K80 | Samsung CD-RW/DVD SN-324S | Mobility Radeon 9000 32MB | 14.1" SXGA+ 1400x1050 | Broadcom 570x Gbps LAN | Intel PRO/Wireless 2100B WLAN ///

  7. #7
    Senior Member
    Založen
    06.10.2002
    Bydliště
    Přelouč/Pardubice
    Věk
    39
    Příspěvky
    1 377
    Vliv
    233

    Standardní

    FaH a GaH sem taky uz v minulosti zkousel, ale nejaxe mi to vubec nelibilo
    Xeon X5650 .:. Asus P6T Deluxe V2 .:. 3x2GB Kingston DDR3 2GHz .:. Asus GTX285 .:. Total ~2750GB HDD Capacity .:. Creative SoundBlaster X-Fi .:. LG L245WPBH 24" LCD .:. Logitech G5 .:. gMONO case w/ Delta 700W

  8. #8
    Senior Member
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Prague / Czech Republic
    Příspěvky
    1 221
    Vliv
    232

    Standardní

    Citace Původně odeslal LookAS
    FaH a GaH sem taky uz v minulosti zkousel, ale nejaxe mi to vubec nelibilo
    vono to na intelech beha pomalu, co na nem taky beha rychle, ze

    <noflame>


    je pravda ze konzole je trosku min sexy nez nejakej UD grafickej klient, ale mnohem radsi textovou konzoli co pocita nez graficky balast co nevim co poradne dela
    /// Dell Latitude D600 | Dothan 1.7GHz@1.05V~800MHz@0.70V | 1024MB DDR266@2-3-3-6 | 40GB Hitachi Travelstar 5K80 | Samsung CD-RW/DVD SN-324S | Mobility Radeon 9000 32MB | 14.1" SXGA+ 1400x1050 | Broadcom 570x Gbps LAN | Intel PRO/Wireless 2100B WLAN ///

  9. #9
    Senior Member minceVIP Avatar uživatele Maxik
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Praha - Luziny
    Příspěvky
    2 284
    Vliv
    246

    Standardní

    u zadnyho distribuovanyho vypoctu nikdy nemas jistotu co pocita ...

    PC - Pentium G3258 - 4.5GHz, Gigabyte GA-Z97P-D3, DDR3 3x8GB 1866, MSi GTX970 Gaming 3.5G, nejaky to 256GB SSD a par tera HDD, case Zalman Z9 U3
    NTB - HP EliteBook 8470p - Core i5-3320M (2.6GHz), 8GB RAM, ATi 7570M 1GB, 500GB+250GB HDD a dalsi serepaticky okolo
    Bike - Honda VFR 800 V-tec, 80kW/10500, 244Kg, obuti Michelin Pilot Road, mist k sezeni: 2, SVO faktor = stredni (zalezi na pilotovi)


  10. #10
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

  11. #11

    Standardní

    jedeeem, lidicky do tohohle se muzou zapojit i linuxari jako ja
    navic na to je fesnej plugin do gkrellm
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

  12. #12

    Standardní

    preci nebudu v tymu sam
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

  13. #13
    Senior Member VIP Avatar uživatele DeeKay
    Založen
    06.10.2002
    Bydliště
    PHA
    Příspěvky
    3 344
    Vliv
    257

    Standardní

    Citace Původně odeslal ^Tomahawk^
    preci nebudu v tymu sam
    budes

    tady se jede UD
    wrxtation: Intel Q9550@3.6G, Noctua UH-12P, 4GB OCZ LV RAM, Gigabyte EP45-UD3P, Powercolor HD5850 PCS+ 1GB, 1TB WD BLACK, .64TB WD Blue, Lian-Li PC-P50B (silenced), Scythe ESI Juli@, Gilmore Headamp, Sennheiser HD580, NEC 2090UXi-BK, HP LP2065, Wacom Graphire4, Logitech G15, Logitech G5...etc, Win XP Pro
    mobile:
    Lenovo Thinkpad R61 14", C2D T7250, 2GB RAM, GMA X3100, .5TB WD Blue, Echo Indigo PCMCIA, Sennheiser PX100, Ubuntu 9.10

    CUT ME AND I'D BLEED IMPERIAL BLUE...

  14. #14
    Senior Member minceVIP Avatar uživatele Maxik
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Praha - Luziny
    Příspěvky
    2 284
    Vliv
    246

    Standardní

    herma: proc nejses taky v teamu ?

    Na router to raci davat nebudu, kdyz sem na nem ve vmwaru spustil na 98ckach UD tak uz pomalu nestihal routovat

    PC - Pentium G3258 - 4.5GHz, Gigabyte GA-Z97P-D3, DDR3 3x8GB 1866, MSi GTX970 Gaming 3.5G, nejaky to 256GB SSD a par tera HDD, case Zalman Z9 U3
    NTB - HP EliteBook 8470p - Core i5-3320M (2.6GHz), 8GB RAM, ATi 7570M 1GB, 500GB+250GB HDD a dalsi serepaticky okolo
    Bike - Honda VFR 800 V-tec, 80kW/10500, 244Kg, obuti Michelin Pilot Road, mist k sezeni: 2, SVO faktor = stredni (zalezi na pilotovi)


  15. #15

    Standardní

    jenze vmware je prasarna, festovne vytezuje kompl.. a kdyz na tom este pustis UD tak to je zabijarna
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

  16. #16
    Senior Member minceVIP Avatar uživatele Maxik
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Praha - Luziny
    Příspěvky
    2 284
    Vliv
    246

    Standardní

    to mi doslo, byl to akorat jedinej zpusob jak na linuchu rozchodit UD

    PC - Pentium G3258 - 4.5GHz, Gigabyte GA-Z97P-D3, DDR3 3x8GB 1866, MSi GTX970 Gaming 3.5G, nejaky to 256GB SSD a par tera HDD, case Zalman Z9 U3
    NTB - HP EliteBook 8470p - Core i5-3320M (2.6GHz), 8GB RAM, ATi 7570M 1GB, 500GB+250GB HDD a dalsi serepaticky okolo
    Bike - Honda VFR 800 V-tec, 80kW/10500, 244Kg, obuti Michelin Pilot Road, mist k sezeni: 2, SVO faktor = stredni (zalezi na pilotovi)


  17. #17

    Standardní

    Jee, ted sem koukal na jmeno tymu, proc jste to nepojmenovali Overlocking.cz? Nechci vam do toho kecat, ale mozna by to bylo lepsi, at jsme jednotni a at nas vsude poznaj a bojej se .
    WS: AMD Athlon 64 4000+/2.6GHz, Gigabyte GA-MA69GM-S2H, 4GB RAM, 80GB Seagate 7200.10, 160GB Samsung SP1614C, LG GSA-4163B, Int. VGA Radeon X1250, AOpen H500B 350W, EIZO S1910-K, MS Basic Keyboard, MS Laser Mouse 6000
    SRVR: Intel Celeron 2.16GHz, Intel D865PERL, 1GB RAM, 2x320GB + 1x300GB Seagate SATA, AOpen H600A 350W, Inet 16Mbps/10GHz od www.lysafree.net

  18. #18

    Standardní

    Citace Původně odeslal KUBA
    Jee, ted sem koukal na jmeno tymu, proc jste to nepojmenovali Overlocking.cz? Nechci vam do toho kecat, ale mozna by to bylo lepsi, at jsme jednotni a at nas vsude poznaj a bojej se .
    as you wish
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

  19. #19
    Senior Member mince Avatar uživatele herma
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Brno / Jesenicko
    Věk
    41
    Příspěvky
    1 365
    Vliv
    233

    Standardní

    Citace Původně odeslal Maxik
    herma: proc nejses taky v teamu ?

    Na router to raci davat nebudu, kdyz sem na nem ve vmwaru spustil na 98ckach UD tak uz pomalu nestihal routovat
    Ale já UD počítám....v robotě mě na to jedou 3PC(cca 2.3GHz).
    Basic PC: AMD Athlon64 X2 3600+ @ 4600+ | GIGABYTE GA-M55PLUS-S3G | 2*1GB DDR2 667 Adata | Leadtek 7600GT 256MB | 2* Seagate 7200.7+ 120GB SATA | 20" Samsung 205BW | DVDRW NEC ND-4551A | Chello 5000/512

  20. #20
    Senior Member mince Avatar uživatele herma
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Brno / Jesenicko
    Věk
    41
    Příspěvky
    1 365
    Vliv
    233

    Standardní

    2^Tomahawk^: hele, jak ses přihlásil do týmu? Já sem stáhnul klienta a hned začal počítat. Dneska něco dopočítal, a tak jsem myslel že po odeslání mě to někde zaregistruje a přihlásí podle čísla do týmu. Ale ono prdlajs. Nikde ve statistikách nic nepřibylo, mě se jen zvedlo počet nespočítanejch WU na 400(ze 100). Co sem udělal špatně?
    Basic PC: AMD Athlon64 X2 3600+ @ 4600+ | GIGABYTE GA-M55PLUS-S3G | 2*1GB DDR2 667 Adata | Leadtek 7600GT 256MB | 2* Seagate 7200.7+ 120GB SATA | 20" Samsung 205BW | DVDRW NEC ND-4551A | Chello 5000/512

  21. #21

    Standardní

    Citace Původně odeslal herma
    2^Tomahawk^: hele, jak ses přihlásil do týmu? Já sem stáhnul klienta a hned začal počítat. Dneska něco dopočítal, a tak jsem myslel že po odeslání mě to někde zaregistruje a přihlásí podle čísla do týmu. Ale ono prdlajs. Nikde ve statistikách nic nepřibylo, mě se jen zvedlo počet nespočítanejch WU na 400(ze 100). Co sem udělal špatně?
    az dopocitas celou jednu unitu tak se to priradi na tvoje konto na webu... no a pokud mas prirazenej nakej tym tak se to zapocita i tam... ale napred musis mit neco dopocitano neudelame sticky thread? aby to ale melo nakou informacni hodnotu
    ono to budto pocita segmenty (dycky po 30) anebo framy
    a tym nastavis jednoduse - ./fah.exe -config
    a das to nase cislo (3246
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

  22. #22
    Senior Member minceVIP Avatar uživatele Maxik
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Praha - Luziny
    Příspěvky
    2 284
    Vliv
    246

    Standardní

    ja myslel tendle team

    PC - Pentium G3258 - 4.5GHz, Gigabyte GA-Z97P-D3, DDR3 3x8GB 1866, MSi GTX970 Gaming 3.5G, nejaky to 256GB SSD a par tera HDD, case Zalman Z9 U3
    NTB - HP EliteBook 8470p - Core i5-3320M (2.6GHz), 8GB RAM, ATi 7570M 1GB, 500GB+250GB HDD a dalsi serepaticky okolo
    Bike - Honda VFR 800 V-tec, 80kW/10500, 244Kg, obuti Michelin Pilot Road, mist k sezeni: 2, SVO faktor = stredni (zalezi na pilotovi)


  23. #23
    Senior Member mince Avatar uživatele herma
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Brno / Jesenicko
    Věk
    41
    Příspěvky
    1 365
    Vliv
    233

    Standardní

    Citace Původně odeslal ^Tomahawk^
    Citace Původně odeslal herma
    2^Tomahawk^: hele, jak ses přihlásil do týmu? Já sem stáhnul klienta a hned začal počítat. Dneska něco dopočítal, a tak jsem myslel že po odeslání mě to někde zaregistruje a přihlásí podle čísla do týmu. Ale ono prdlajs. Nikde ve statistikách nic nepřibylo, mě se jen zvedlo počet nespočítanejch WU na 400(ze 100). Co sem udělal špatně?
    az dopocitas celou jednu unitu tak se to priradi na tvoje konto na webu... no a pokud mas prirazenej nakej tym tak se to zapocita i tam... ale napred musis mit neco dopocitano neudelame sticky thread? aby to ale melo nakou informacni hodnotu
    ono to budto pocita segmenty (dycky po 30) anebo framy
    a tym nastavis jednoduse - ./fah.exe -config
    a das to nase cislo (3246
    tak přesně takto jsem to udělal. Ted mě napadá...po jak dlouhé době se aktualizijí informace na webu...vono se to totiž mohlo odeslat a na vebu se to aktualizuje až po nějaké době...to by molo být vysvětlení. taky sem si všim že před načtením toho co počítám teď mě to přivítalo krátkou větou dole v oně toho grafického klienta.
    Basic PC: AMD Athlon64 X2 3600+ @ 4600+ | GIGABYTE GA-M55PLUS-S3G | 2*1GB DDR2 667 Adata | Leadtek 7600GT 256MB | 2* Seagate 7200.7+ 120GB SATA | 20" Samsung 205BW | DVDRW NEC ND-4551A | Chello 5000/512

  24. #24
    Senior Member mince Avatar uživatele herma
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Brno / Jesenicko
    Věk
    41
    Příspěvky
    1 365
    Vliv
    233

    Standardní

    Citace Původně odeslal Maxik
    ja myslel tendle team
    aha, ale jinak myslím že všechno vysvětlují mé príspěvky tady okolo.
    Basic PC: AMD Athlon64 X2 3600+ @ 4600+ | GIGABYTE GA-M55PLUS-S3G | 2*1GB DDR2 667 Adata | Leadtek 7600GT 256MB | 2* Seagate 7200.7+ 120GB SATA | 20" Samsung 205BW | DVDRW NEC ND-4551A | Chello 5000/512

  25. #25
    Senior Member mince Avatar uživatele herma
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Brno / Jesenicko
    Věk
    41
    Příspěvky
    1 365
    Vliv
    233

    Standardní

    kua ale ty unity jsou fest náročné.....celej den mě jel PC aniž bych na něj šáhl(jen FAH jel) a udělalo tojen cca 40%
    Basic PC: AMD Athlon64 X2 3600+ @ 4600+ | GIGABYTE GA-M55PLUS-S3G | 2*1GB DDR2 667 Adata | Leadtek 7600GT 256MB | 2* Seagate 7200.7+ 120GB SATA | 20" Samsung 205BW | DVDRW NEC ND-4551A | Chello 5000/512

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

  1. Poradte, jak nejjednoduseji udelat z XP Home XP Pro ?
    Založil ms v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 04.11.2004, 12:13
  2. přeměna WinXP PRO na HOME
    Založil herma v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 19.08.2004, 08:27
  3. Zablokování pirátské instalace u Win XP Home
    Založil Tantalos v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 29.04.2004, 21:11
  4. Prechod z Win Xp Home edition na Profesional
    Založil T@poX v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 18.07.2003, 08:55
  5. Rozdíl mezi Xp home a prof.
    Založil Premo v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 09.04.2003, 15:23

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •