Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Neotevírají se soubory .jpg- Některé.

  1. #1

    Standardní Neotevírají se soubory .jpg- Některé.

    Některé soubory fotek .jpg se neotevřou. Mají stejnoupříponu, nejsou poškozené a jedny .jpg se otevřou a některé ne. Přitom jsou vestejném seznamu. Jedná se o fotografie. Hledal jsem na internetu, ale nikdonerozumí. Myslí, že jsou poškozeny, nebo navrhují jiný prohlížeč atd. Souborybyly zkopírovány najednou z mobilu a několik jich nejde běžně otevřít. Nutnopoužít jiný program nebo prohlížeč pro jejich otevření, tam se otevřou. V čem se tedy liší, když jsou všechny.jpg.

  2. #2
    Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Založen
    21.04.2003
    Bydliště
    radši už ne v ČR
    Příspěvky
    841
    Vliv
    250

    Standardní Re: Neotevírají se soubory .jpg- Některé.

    V zásadě mě taky nenapadá nic jiného než poškození. Jiný program by možná! moh jasnějc ukázat na to poškození, ale konkrátně nemúžu říct, který by na tohle byl lepší.

    Jak se to přesně projevuje, když je zkoušíš otevřít?

    Poškodit se mohly také při tom hromadném kopírování. Máš ještě ty originály na mobilu? Jestli jo, zkus ty, co nejdou, zkopírovat ještě jednou jednotlivě (nejdřív do jiné složky). Popř. je nejdřív přezkoušej, jestli v tom mobilu vúbec jdou.

    Teoreticky by mohl být i vadný disk, na který je kopíruješ
    Naposledy upravil Mikus; 19.09.2022 v 07:19.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

  3. #3

    Standardní Re: Neotevírají se soubory .jpg- Některé.

    Bohužel, všichni se upínají na nějaké poškození. Nejde o žádné poškození obrázků a ani disku v PC. Disky tam mám 4 a i M2. Tak popíši podrobněji. Mám WIN 10+ aktualizace-, zde neřešit vadu PC. Běžně používám TComander v7.50a a vi0.00/64 . V něm listuji šipkou. Všechny se zobrazují a najednou se u některých zobrazí zpráva ,,Program Windows Prohlížeč fotografií nemůže tento obr. zobrazit, protože není k dispozici dostatek paměti atd.....". Takže udělám Pmyš a ,,Otevřít v jiném programu". Navolím třeba Fotky a snímek se zobrazí. Pokud si otevřu XnView, tak se také snímek otevře. Takže žádné poškození! Umím si poradit s otevřením snímku i jinými programy. O to otevírání nejde. Ale jak se tedy liší .jpg od ostatních .jpg. Zkoušel jsem je přepsat i na .jpeg, nebo zkopírovat do ,,Obrázky", také jsem jim dal i jiný název. Stále to jsou .jpg.
    Pouze je mi divné a myslel jsem si, že .jpg je jedno .jpg. Jak je vidět tak není. Kde je tedy rozdíl. V čem jsou ty .jpg-čka některé jiné, že se s ostatními neotevřou.

  4. #4
    Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Založen
    21.04.2003
    Bydliště
    radši už ne v ČR
    Příspěvky
    841
    Vliv
    250

    Standardní Re: Neotevírají se soubory .jpg- Některé.

    Mhmm, tak to vypadá, že to opravdu souvisí nějak s kapacitou paměti. Jenom změna koncovky by neměla změnit nic. Formát se jmenuje JPEG, podle toho i púvodní koncovka, ale velmi brzy - ne-li hned - se etablovala zkrácená na běžná 3 písmena. Musel by to být nějaký opravdu hodně antický program z minulého století, aby .jpeg bral a .jpg ne.

    Jsou to pořád ty samé, které v tom TComanderu nejdou?

    TComander bohužel neznám. Já používám na takové věci IrfanView a jestli se nemýlím, byl to XnView, co mi před řadou let někdo doporučil, načež jsem zjistil, že na 1. pohled je Irfanovi hodně podobný, načež dotyčný, že když jsem na Irfana zvyklý, nemá smysl, abych měnil.

    A Irfan umí, co by dnes měl umět každý program, když je obrázek v jiném formátu, než jaká je koncovka, tak to pozná, zeptá se, jestli ji má opravit, a každopádně ho pak otevře.

    Možné by bylo, že ten TComander sám žere mnohem víc paměti, než jiné programy, jako např. ten XN nebo ty »Fotky«. Kolik tak máš současně otevřených fotek? Nebo neběží ti současně ještě nějaká jiná, na paměť náročná aplikace (např. video nebo nějaká hra, i kdyžs to třeba zrovna zastavil, ale zústalo to otevřené).

    Ty obrázky jsou do JPEG zkomprimované normálně uložené jen na disku, na zobrazení se rozbalí do Bitmap-formátu (jako jsou suobory .bmp popř. .tif, tj. většinou 3 bajty na každý bod (při hodně vysoké kvalitě múže být i víc). Přitom poměr mezi velikostí jpg-souboru a rozbaleným nárokem se podle toho, jak je obraz strukturovaný a i jak byla nastavená dovolená ztráta kvality při komprimaci múžou dost lišit.

    U Irfana, když otevřu obrázek, mám dole řádek, kde je uvedená jednak velikost toho souboru na disku (ať už v jakémkoliv formátu), tak hned vedlei i rozbalená velikost v BMP. Zkontroluj si, jestli ty, co dělaj potíže, nejsou rozbalené mnohem větší než ty ostatní; někde bys tam tyhle údaje měl mít taky.
    Naposledy upravil Mikus; 19.09.2022 v 16:19.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

  5. #5

    Standardní Re: Neotevírají se soubory .jpg- Některé.

    TCom je snad nezastupitelný při manipulaci se soubory. Otevřeš ho 2x a máš 4 okna a tam se to dá tahat sem tam, na telefon, USB na disky mezi sebou. A co funkce TCom/ Soubor/ Hromadné přejmenování. Tam jsou ,,věci".
    Malá paměť u mě?? QuadCore Intel Core i7-6700K, 4400 MHz, GeForce GTX 1060 3GB, NVMe Force MP510 (894 GB)+další disky, Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 2400.
    No ale k tématu proč a co to tam je v těch .jpg rozdílné a jak se to tam dostalo. Vytáhl jsem ty neposlušné .jpg na plochu a z plochy se otevřou všechny. Přejmenoval jsem je na ploše, vrátil do TCom a tam se neotevřou. To jsou věci.

    A ještě jedna perlička: V mém Xiaomi 11 pořídím Screenshot, (DCIM/ Screenshot), který přenesu z mobilu do PC do TCom. Udělá se jméno souboru třeba Screenshot_2022-04-29-07-18-01-297_com.rxdrone.gpswifi.jpg. (nevím proč tak dlouhé, ale telefon to tak dělá). Je to také .jpg a neotevře se.

    Konečná otázka tedy::: Co se tam nacpe, že jsou .jpg rozličná. Tím jsem se vyčerpal a asi i ostatní zde. Programátor nejsem, abych mohl zkontrolovat rozdíly. Ale myslel jsem si vždy, že .jpg je .jpg. Jak je vidět, tak není. Dík za pozornost.

  6. #6
    Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Založen
    21.04.2003
    Bydliště
    radši už ne v ČR
    Příspěvky
    841
    Vliv
    250

    Standardní Re: Neotevírají se soubory .jpg- Některé.

    Hromadné přejmenování - tíms mi připomněl, není to Total Commander od Christiana Ghislera? Ten mi totiž kdosi kdysi dávno někdo přihodil, když jsem hledal něco právě na hromadné přejmenovávání.

    Na TComander ani TCommander mi Gugl nenachází vúbec nic, akorát mi vnucuje Commander se všema možnýma významama daleko od tohodle. Ale je jedno, jak mu budem nadávat, hlavně když se shodnem (Wikipedie ho zkracuje jako TC).

    Základní nastavení jsou 2 okna, ale pokud vim, dá se jich nastavit libovolný počet. Já ho používám jako alternativní prúzkumník vedle WindowsExploreru, na věci, které WE neumí nebo jdou v TC snadnějc; pár věcí mi jde ale snáz v WE, tak je držim oba.

    TC toho umí strašně moc, ale tím je také hodně komplikovaný v možnostech nastavení a já nemám čas se v něm vrtat tak do hloubky. Krom toho, skoro všude se mi občas stane, že něco jde najednou jinak, než jsem si to nastavil (búh ví proč) a pak je porod hledat, kde jsem to tenkrát před lety nastavoval, abych to opravil.

    A když z TC nebo WE otvírám fotky, tak mi je to otevře v tom Irfanovi (mám ho nastavený jako základní program na zpracovávání grafik). Občas se mi stane něco podobného, jako tobě, ale to nejsou určité vybrané soubory, ale cokoloiv, když toho mám otevřeného moc, aniž by se tady dala jasně definovat hranice, co ještě jde a co ne.

    Nemyslel jsem že bys vlastnil málo paměti, ale ať ji je sebevíc, když s ní programy špatně hospodařej, múže se zahltit (a skutečnost je, čím víc ji je, tím míň si programátoři s tímhle dělaj starosti, takže zvětšení paměti často jen vykompenzuje dřevorubecký pracovní styl programátorú). Jedna z možností je, že mnohé programy, když je člověk zavře, nesmažou z paměti všechno, co do ní napsaly, ale některé věci tam nechaj pro urychlení při příštím otevření, ať je člověk chce znova otevřit nebo ne, a tím se taky múže paměť postupně zahltit.

    Jsou rúzné programy, které s více či méně krásnou grafikou a dalšími funkcemi umí paměť od tohodle vyčistit, ty ovšem taky zpravidla musí běžet v pozadí. Podle - nejenom - mě zbytečná další zátěž. Když jednomu stačí, že to prostě jedním cvaknutím bez dalšího divadélka vyčistí, tak těm všem je společný jeden příkaz ve VisualBasicu, který to udělá.

    I když nejsi programátor, múžeš si to snadno vyrobit: Napiš v textovém editoru FreeMem=Space(XXX), kde XXX je počet bajtú, kolik chceš vyčistit, např. FreeMem=Space(1000000000) na 1GB. Ulož to normálně jako text pod libovolnám jménem (např. FreeMem1GB.txt) a pak změň koncovku z .txt na .vbs (pro VisualBasic; nebo to ulož rovnou jako FreeMem1GB.vbs, pokud to v tvém editoru jde). Pak už na to jenom cvakneš a příslušná část paměti blokovaná nepotřebnými daty se uvolní. Múžeš cvaknout i víckrát nebo zadat vyšší číslo. Když nic k uvolnění není, nic se neděje, ten příkaz to zjistí a neudělá nic.

    Já jsem si to dal do lišty na rychlé spouštění a cvaknu na to kdykoliv, když mám dojem, že mi něco kvúli tomuhle visí. Někdy to pomúže, někdy ne, nezkazí se tím nic. Ta data, co si takhle programy schovávají pro strýčka Příhodu, nejsou nikdy dúležitá, když se smažou, tak si je ten program prostě načte znova; při rychlosti dnešních zařízení s nevnímatelným časovám nárokem.


    Pokuds to tak ještě nedělal, zkus ty soubory v tom TC otevřít hned po spuštění kompu, dokud má "čistou hlavu". Já ten FreeMem dělám taky zásadně při spouštění PC po ukončení všech automatických startovacích procesú a i před vypnutím kompu, aby mi tahle případná zbytečná data snad někam neuložil na disk, odkud by to pak taky mohlo být zdrojem obtíží; jestli to dělá nebo ne, nevím, ale jak se říká, když to nepomúže, tak to taky neuškodí.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

  7. #7

    Standardní Re: Neotevírají se soubory .jpg- Některé.

    Tak ještě jednou. Jsi mimo. Sestavil jsem si za historii 4 Pc, začínal jsem na Sinclairu. A od začátku na TotalComander nedám dopustit. Nějaké prohlížeče a množství přepínání oken? Jak je možné, že někdo neví co je to TComander ! Zadal jsem a vyskočilo : https://www.slunecnice.cz/sw/total-commander/ . Opravdu, pokud chceš něco dělat v PC a se soubory tak TCom. Taháš sem tam a i do WhatsApp, USB a pod. Já bych to neřekl kdyby to nebylo dobré. Žádné učení.
    Jinak se nezabývej mým PC, znám ho a spouštění programu .jpg na začátku nemá cenu (u mě). Soubory o kterých jsem se zmiňoval, měly 172KB nebo 4MB. Hned na začátku komunikace jsem upozorňoval aby nikdo nehledal chybu v poškození souborů. Zkrátka jsou v něčem odlišné a nevíme nikdo v čem a proč.

  8. #8
    Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Založen
    21.04.2003
    Bydliště
    radši už ne v ČR
    Příspěvky
    841
    Vliv
    250

    Standardní Re: Neotevírají se soubory .jpg- Některé.

    Citace Původně odeslal Rudaa Zobrazit příspěvek
    Jak je možné, že někdo neví co je to TComander !
    To se musíš zeptat soudruha Gugla. Já osobně ho znám pod jeho úředním jménem Total Comander. Rúzné zkratky ap. mohou být zavádějící, jak třeba i Ghislera vlídně upozornilli od Mrtvošrotu, když ho zpočátku pojmenoval Windows Commander, že to múže budit dojem, že je součástí Windows a je produktem MS, načež ho přejmenoval a tím si mj. otevžel i po téhle stránce možnosti k jiným systémúm.

    Citace Původně odeslal Rudaa Zobrazit příspěvek
    Taháš sem tam a i do WhatsApp, USB a pod. Já bych to neřekl kdyby to nebylo dobré. Žádné učení.
    Neříkám, že Total Comander není dobrý; kdyby nebyl, nezatatěžoval bych s ním kapacity mého PC. Ovšem tahat sem tam i k USB múžu ve WindowsExploreru zrovna tak. Jak dalece i do WhatsApp říct nemúžu, tyhle věci leží absolutně mimo oblast mých potřeb a zájmú, ale když tak koukám na stromeček do míst, kam proto nechodím, myslím že i to by šlo.

    Ale to jen na okraj, netýká se tvého problému s JPEG-soubory.

    Citace Původně odeslal Rudaa Zobrazit příspěvek
    Soubory o kterých jsem se zmiňoval, měly 172KB nebo 4MB. Hned na začátku komunikace jsem upozorňoval aby nikdo nehledal chybu v poškození souborů. Zkrátka jsou v něčem odlišné a nevíme nikdo v čem a proč.
    Tady nejde o to, jak jsou ty soubory velké na disku, ale o to, kolik paměti zabírají po otevření. O tom tohle číslo vypovídá jen hodně málo, jisté je, že to je mnohem víc.

    Přečti si v klidu ještě jednou, co jsem o tom napsal naposled a dej si čas, aby ses nad tím zamyslel. Nepíšu tam, že by soubory byly poškozené. Jsou i jiné možnosti příčin, na které by bylo třeba se podívat, jestli té věci chceš přijít na kloub.

    Nadpřirozené to nebude, takže na to v čem a proč se určitě dá přijít

    Citace Původně odeslal Rudaa Zobrazit příspěvek
    Ale myslel jsem si vždy, že .jpg je .jpg
    V konečném výsledku je, určité rozdíly múžou být jen v procesu zpracovávání. Proč ten tvuj telefon dává tak dlouhé jméno, taky nevim, ale to by samo o sobě ještě nebylo podstatné. Ptám se ovšem, jestli to opravdu dává do jpeg-formátu nebo co s tím vúbec dělá. Tu koncovku - stejně jako jakoukoliv jinou - totiž múžeš prdnout k jakémukoliv souboru, ten pak akorát systém podle okolností neotevře, když to nerozpozná jako nějaký kompatibilní formát.

    Doved bych si taky představit, když je uprostřed jména tečka, že ji daný otvírající program vidí jako začátek koncovky, které potom nerozumí. Tečka uprostřed jména sice zakázaná není, ale múže púsobit problémy, podobně jako je někdy púsobí rúzné zvláštní znaky, jako např. diakritika, která je obecně taky dovolená.
    Naposledy upravil Mikus; 30.09.2022 v 23:39.
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

  9. #9

    Standardní Re: Neotevírají se soubory .jpg- Některé.

    Co nejake priklady? Jedna nefunkcni a jedna funkcni?
    Lenovo Thinkpad X220 (i5 2410M, 16GB RAM, HD3000, 12,5" IPS, 1TB HDD Seagate 7mm, 120GB mSATA Crucial M4), Mini Dock Plus Ser. 3, 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

  1. G-15 (old) nefunkcni nektere G-klavesy
    Založil marrtin v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 17.04.2012, 01:31
  2. UPC - nektere nefunkcni weby
    Založil Jezevec v sekci fóra ISP a jejich služby
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 04.03.2012, 18:31
  3. IE - nezobrazí některě stránky
    Založil dreamboy v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 08.01.2006, 17:12
  4. Nezobrazuji se nektere obrazky
    Založil -- Charlie -- v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 08.07.2005, 18:23
  5. MSI 6337 LE5 a některé fičůrky v biosu
    Založil Louis v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 08.12.2002, 20:23

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •